Cel mai scump card de credit e ...''Perfect''
Data publicarii: 27-04-2007 | Finante-BanciCel mai scump card de credit de pe piata este unul ..."Perfect" emis de ABN Amro Bank. Este vorba de un card cu sigla MasterCard, pentru care banca olandeza percepe o dobanda de 28% pe an, cu sapte puncte mai mult decat un card de credit emis de HVB/UniCredit si cu sase puncte mai mult decat cardul de credit emis de BCR! Cardul ABN Amro nu este "perfect" doar la dobanzi ci si la comisioane.
Astfel, pentru banii retrasi de pe cardul ABN Amro de la orice bancomat (fie el ABN Amro sau al altei banci) se percepe un comision de 2% din suma retrasa, fata de nivelul mediu al comisioanelor percepute la alte banci, de 1% din suma retrasa sau chiar mai putin, 0,5% in cazul Bancii Transilvania.
Posesorii unui card "Perfect" trebuie sa plateasca, de asemenea, un comision de administrare mult mai mare decat in cazul cardurilor emise de alte banci. Este vorba de un comision anual de 55 de lei, care este de cinci ori mai mare decat comisionul perceput, de exemplu, de Banca Transilvania, UniCredit sau BCR.
Un alt comision, de 0,35% din totalul creditului utilizat lunar, va trebui platit pentru asigurarea creditului utilizat.
Cei care nu platesc la timp rata lunara pentru creditul utilizat de pe card (suma minima datorata, reprezentand 4% din valoarea sumei utilizate) vor trebui sa plateasca o taxa penalizatoare de 15% din totalul sumei datorate sau maxim 18 lei.
Daca veti utiliza cardul in strainatate, banca va mai percepe si un comision de conversie valutara (din lei in valuta) de 2%.
Toate aceste taxe mentionate, alaturi de cele nementionate, plus dobanda, urca costul total anual (DAE) al cardului "Perfect" la 38,44%, formula calculata pentru o limita de credit de 2.000 de euro, echivalentul in lei.
In concluzie, totul e "Perfect"... pentru banca.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii