Actionarii BCR au stabilit dividendul aferent anului financiar 2006
Data publicarii: 23-04-2007 | Finante-BanciActionarii BCR, intruniti, astazi, in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA), au aprobat situatiile financiare ale BCR pentru exercitiul financiar incheiat la 31 decembrie 2006, pe baza Raportului administratorilor pentru exercitiul financiar 2006, a Raportului Comitetului executiv pentru exercitiul financiar 2006, a Raportului auditorului financiar, a Raportului Comitetului de audit si conformitate si a Raportului Comitetului de remunerare, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.
Totodata, actionarii au aprobat descarcarea de gestiune a membrilor Consiliului de supraveghere si a membrilor Comitetului executiv ai BCR SA pentru exercitiul financiar 2006.
De asemenea, actionarii au aprobat repartizarea profitului si fixarea dividendului pentru exercitiul financiar 2006. Valoarea dividendului pe actiune este de 0,4642 lei/actiune fata de 0,4541 lei/actiune in anul 2005. Profitul net de repartizat, calculat dupa standardele romanesti de contabilitate (RAS), este in suma de 662.268.199 lei (RON) din care se distribuie sub forma de dividende 367.926.777 lei (RON) reprezentand 55,56% din total, conform BVC, iar pentru constituirea surselor proprii pentru dezvoltare actionarii au aprobat suma de 294.341.422 lei (RON) reprezentand 44,44% din total, conform BVC.
AGOA a aprobat si numirea firmei Ernst&Young in calitate de auditor financiar al bancii pentru exercitiile financiare ce se vor incheia la 31.12.2007 si la 31.12.2008.
In ceea ce priveste noua componenta a Consiliului de Supraveghere al BCR S.A. actionarii au ales, pentru o perioada de 3 ani, incepand cu 23.04.2007, cinci din cei sapte membri, respectiv cei nominalizati, conform Actului Constitutiv al BCR, de catre Erste Bank, actionarul majoritar. Consiliul de Supraveghere isi poate desfasura activitatea chiar si cu 5 membri avand in vedere ca este intrunit cvorum-ul necesar.
Acestia sunt: ANDREAS TREICHL, CEO al Erste Bank; PETER KISBENEDEK, CFO al Erste Bank; HERBERT JURANEK, Directorul Departamentului de Organizare & IT Erste Bank; BERNHARD SPALT, Directorul managementului de risk al Erste Bank si DANIEL DAIANU, profesor de economie.
Celelalte doua pozitii din Consiliul de Supraveghere nu au putut fi ocupate intrucat SIF-urile au nominalizat patru candidati, ceea ce nu concorda cu prevederile Actului Constitutiv. Acesta stipuleaza ca pentru cele doua locuri vor fi nominalizati doi candidati de catre SIF-uri, care actioneaza impreuna pentru acest unic scop. In momentul in care cele cinci SIF-uri vor face o nominalizare valida (2 candidati din partea tuturor celor 5 SIF-uri), va fi convocata o noua AGOA pentru alegerea acestora ca membri ai Consiliului de Supraveghere al BCR S.A.
Andreas Treichl este Presedintele Consiliului de Supraveghere, pozitia de vicepresedinte fiind ocupata de dl Peter Kisbenedek.
Manfred Wimmer, fost membru si vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere, a fost numit de catre Consiliul de Supraveghere, incepand de astazi 23.04.2007, cel de-al saptelea membru al Comitetului Executiv al BCR si, ca urmare, nu mai poate fi ales in calitate de administrator. Intrarea sa in functie va avea loc la data comunicarii aprobarii Bancii Nationale a Romaniei. Marirea de la sase la sapte a numarului membrilor Comitetului Executiv indeplineste o cerinta legala, intrucat Legea societatilor comerciale in vigoare prevede un numar impar de membri pentru acest organ colectiv de conducere.
Wimmer va putea, din noua pozitie, sa indeplineasca mai bine rolul de coordonare a interactiunii si comunicarii intre BCR si Erste Bank, fiind si mai aproape de activitatea curenta a BCR. Aceasta va contribui la scurtarea timpilor de raspuns si la accelerarea proceselor de decizie. Manfred Wimmer isi pastreaza si pozitia din cadrul Erste Bank, urmand sa isi desfasoare activitatea atat la Viena cat si la Bucuresti. Presedintele executiv al BCR este Nicolae Danila.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului