Termenul de depunere a cererilor pentru banii europeni se va prelungi
Data publicarii: 23-04-2007 | Finante-BanciMinistrul agriculturii Decebal Traian Remes a declarat, duminica, ca fermierii vor putea depune cereri pentru banii europeni si dupa data de 15 mai 2007, pentru a diminua riscul ca Romania sa piarda din fondurile europene destinate platilor directe la hectar. "Vom primi cereri de la fermieri si dupa 15 mai, chiar daca am anuntat ca acesta este termenul limita pentru depunerea solicitarilor", a spus Remes.
Potrivit lui Remes, Romania risca sa primeasca penalitati de 25 % din fondurile europene pentru plati directe, daca vor exista neconcordante intre suprafata de teren agricol declarata de fermieri si realitatea din teren.
"Primim 25 % penalizari daca ma prinde ca terenul sau amplasamentul nu e cel de pe hartie sau daca eu nu pot decat peste doua, trei zile sa pun la dispozitie un dosar din cauza dezorganizarii", a explicat Remes.
Ministrul agriculturii Decebal Traian Remes a declarat, duminica, ca Romania se afla in imposibilitatea de a respecta suprafata totala de teren agricol convenita cu Uniunea Europeana pentru plati directe.
"Nu vom putea atinge suprafata convenita cu UE, de teren arabil si pasune, pentru ca nu am voie sa suplinesc lipsa de la o anumita categorie cu un plus din partea cealalta", a mentionat Decebal Traian Remes.
Pentru plati directe, in 2007 sunt alocate 440 milioane de euro, bani de care vor beneficia cei 1,5 milioane de fermieri care sunt inregistrati in Registrul Fermelor, pentru o suprafata de circa noua milioane de hectare. Platile aferente solicitarilor se vor efectua incepand cu luna decembrie 2007. Pana la data respectiva, specialistii din Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA), institutie care gestioneaza fondurile alocate platilor directe, trebuie sa finalizeze verificarea datelor declarate de fermieri.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă