Pretul roamingului va fi negociat intre eurodeputati si statele UE
Data publicarii: 20-04-2007 | InternationalReforma privind reducerea pretului apelurilor telefonice mobile in strainatate va fi , potrivit AFP, miezul intenselor negocieri dintre eurodeputati si statele membre in urmatoarele doua saptamani. In intalnirile pregatitoare care au avut loc in aceasta saptamana, cei 27 si-au redus exigentele in ceea ce-i priveste pe operatorii de telefonie mobila, a declarat o sursa europeana pentru AFP.
Initial, statele membre convenisera pentru un plafon de 52 de eurocenti fara TVA pe minut pentru apelurile initiate si de 25 de eurocenti pe minut pentru cele primite, dar vineri ele au indicat ca preturile vor fi de 60, respectiv 30 de eurocenti.
In schimb, Parlamentul a anuntat deja ca ar vrea ca plafoanele sa fie mult mai mici, pentru a reduce sumele de pe facturile utilizatorilor.
Saptamana trecuta, comisia pentru industrie a Parlamentului European a votat cu o larga majoritate (45 de voturi din 49) ca preturile apelurilor sa fie de 40 si respectiv 15 eurocenti, chiar mai scazute decat cele propuse de Comisia Europeana (44, respectiv 15 eurocenti). Europarlamentarul grec Katarina Batzeli a propus in comisie amendamente prin care propunea exceptarea Romaniei si Bulgariei de la plafonarea tarifelor de roaming, dar ele au fost respinse. Votul din comisie este un bun indicator al votului care va avea loc in plen.
Votul Parlamentului European ar trebui sa aiba loc in 10 mai, in timp ce statele membre trebuie sa se pronunte pana la inceputul lunii iunie, pentru ca europenii care vor pleca in vacante sa poata beneficia de tarifele reduse inca din aceasta vara.
Reforma privind pretul roamingului este deja in discutie de 10 ani, dar de-abia in urma cu un an comisarul pentru comunicare, Viviane Reding, a trecut la actiuni concrete si a propus o reglementare care viza separarea in doua tarife pentru apelurile primite pe telefoanele mobile in strainatate.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii