Pretul roamingului va fi negociat intre eurodeputati si statele UE
Data publicarii: 20-04-2007 | InternationalReforma privind reducerea pretului apelurilor telefonice mobile in strainatate va fi , potrivit AFP, miezul intenselor negocieri dintre eurodeputati si statele membre in urmatoarele doua saptamani. In intalnirile pregatitoare care au avut loc in aceasta saptamana, cei 27 si-au redus exigentele in ceea ce-i priveste pe operatorii de telefonie mobila, a declarat o sursa europeana pentru AFP.
Initial, statele membre convenisera pentru un plafon de 52 de eurocenti fara TVA pe minut pentru apelurile initiate si de 25 de eurocenti pe minut pentru cele primite, dar vineri ele au indicat ca preturile vor fi de 60, respectiv 30 de eurocenti.
In schimb, Parlamentul a anuntat deja ca ar vrea ca plafoanele sa fie mult mai mici, pentru a reduce sumele de pe facturile utilizatorilor.
Saptamana trecuta, comisia pentru industrie a Parlamentului European a votat cu o larga majoritate (45 de voturi din 49) ca preturile apelurilor sa fie de 40 si respectiv 15 eurocenti, chiar mai scazute decat cele propuse de Comisia Europeana (44, respectiv 15 eurocenti). Europarlamentarul grec Katarina Batzeli a propus in comisie amendamente prin care propunea exceptarea Romaniei si Bulgariei de la plafonarea tarifelor de roaming, dar ele au fost respinse. Votul din comisie este un bun indicator al votului care va avea loc in plen.
Votul Parlamentului European ar trebui sa aiba loc in 10 mai, in timp ce statele membre trebuie sa se pronunte pana la inceputul lunii iunie, pentru ca europenii care vor pleca in vacante sa poata beneficia de tarifele reduse inca din aceasta vara.
Reforma privind pretul roamingului este deja in discutie de 10 ani, dar de-abia in urma cu un an comisarul pentru comunicare, Viviane Reding, a trecut la actiuni concrete si a propus o reglementare care viza separarea in doua tarife pentru apelurile primite pe telefoanele mobile in strainatate.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani