BERD vrea sa investeasca 400 milioane euro in proiecte romanesti
Data publicarii: 19-04-2007 | Finante-BanciBanca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) intentioneaza sa finanteze, in acest an, cu peste 400 milioane de euro, circa 20-25 proiecte ale companiilor romanesti, a decarat, joi, directorul BERD pentru Romania, Hildegard Gacek. Reprezentantul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare a spus ca vrea sa finanteze in acest an mai multe proiecte din sectorul productiei de energie sau a industriei lemnului si chiar ca in unele dintre companii sa devina actionar.
La randul lui directorul BERD pentru Energie, Nandita Parshad a spus ca banca va sustine dezvoltarea bursei de energie OPCOM si a Transelectrica pentru transparentizarea pietei de electricitate romanesti.
"Privatizarea sectorului de productie energie este urmatorul pas pe care Romania trebuie sa il faca daca doreste sa atraga investitori", a spus Parshad. Potrivit acesteia, totodata, Romania va trebui sa stabileasca reguli clare de piata pentru a atrage investitii straine importante "BERD este pregatita sa sustina investitorii straini interesati de piata de energie romaneasca".
Directorul BERD pentru Energie a mai declararat ca banca saluta intentia guvernului de a privatiza in acest an ultimele trei distributii de electricitate, respectiv Electrica Muntenia Nord, Electria Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord.
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a semnat, joi, o conventie cu E.ON AG, prin care a dobandit 9, 8 % din actiunile a doua companii romanesti, ambele avand ca actionar majoritar grupul german E.ON, in urma unei tranzactii de circa 43 milioane euro. Ca urmare a acestei tranzactii BERD va detine o participatie indirecta de 5% la E.ON Gaz Romania (fostul Distrigaz Nord) si o alta participatie indirecta tot de 5% la E.ON Moldova (fosta Electrica Moldova).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice