Sapte principii de self-management
Data publicarii: 19-04-2007 | HR/CariereAnalistii CareerMag - revista de nisa britanica, orientata pe tendintele din domeniul carierelor, au publicat 7 principii de self-management, recomandate tuturor celor care doresc sa fie propriii lor manageri. Acestea sunt:
1. Castiga bani din ceea ce-ti place sa faci. Potrivit unor statistici, 75% dintre oameni nu sunt multumiti cu ceea ce fac, considerand cariera aleasa ca pe o solutie de compromis. Insa, trebuie avut in vedere ca, daca nu faci ceea ce-ti place in viata, nu vei reusi niciodata sa fii foarte bun.
2. Gandeste-te intotdeauna ca esti propriul tau angajat, chiar daca lucrezi pentru altcineva. Ca urmare, trebuie sa-ti stabilesti un plan de marketing si o strategie pentru dezvoltarea abilitatilor.
3. Fii intr-o permanenta stare de a invata ceva nou. Indiferent ca are sau nu legatura cu ceea ce faci din punct de vedere profesional, este important sa te afli intr-o permanenta invatare.
4. Gaseste modalitati de a-ti creste valoarea. Initiaza un proiect nou, organizeaza diverse actiuni, incearca sa afli cat mai multe despre ce presupun celelalte pozitii din compania in care lucrezi.
5. Cultiva-ti relatiile. Sfat cat se poate de pragmatic. E important sa pastrezi in vizor toate persoanele pe care le cunosti, deoarece nu poti sa stii cand vei avea nevoie de sprijin.
6. Fii la curent cu ce se intampla in companie sau in domeniul care te intereseaza. Cunoasterea mediului te ajuta sa te orientezi mai usor, devii mai valoros pentru companie daca intelegi ce se intampla si iti este mai usor sa realizezi tranzitia de la o slujba la alta atunci cand e nevoie.
7. Gandeste-te unde vrei sa fii peste cinci ani si nu uita nici o clipa catre ce te indrepti. Din momentul in care ti-ai clarificat idealurile, totul devine mai usor.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii