Sapte principii de self-management
Data publicarii: 19-04-2007 | HR/CariereAnalistii CareerMag - revista de nisa britanica, orientata pe tendintele din domeniul carierelor, au publicat 7 principii de self-management, recomandate tuturor celor care doresc sa fie propriii lor manageri. Acestea sunt:
1. Castiga bani din ceea ce-ti place sa faci. Potrivit unor statistici, 75% dintre oameni nu sunt multumiti cu ceea ce fac, considerand cariera aleasa ca pe o solutie de compromis. Insa, trebuie avut in vedere ca, daca nu faci ceea ce-ti place in viata, nu vei reusi niciodata sa fii foarte bun.
2. Gandeste-te intotdeauna ca esti propriul tau angajat, chiar daca lucrezi pentru altcineva. Ca urmare, trebuie sa-ti stabilesti un plan de marketing si o strategie pentru dezvoltarea abilitatilor.
3. Fii intr-o permanenta stare de a invata ceva nou. Indiferent ca are sau nu legatura cu ceea ce faci din punct de vedere profesional, este important sa te afli intr-o permanenta invatare.
4. Gaseste modalitati de a-ti creste valoarea. Initiaza un proiect nou, organizeaza diverse actiuni, incearca sa afli cat mai multe despre ce presupun celelalte pozitii din compania in care lucrezi.
5. Cultiva-ti relatiile. Sfat cat se poate de pragmatic. E important sa pastrezi in vizor toate persoanele pe care le cunosti, deoarece nu poti sa stii cand vei avea nevoie de sprijin.
6. Fii la curent cu ce se intampla in companie sau in domeniul care te intereseaza. Cunoasterea mediului te ajuta sa te orientezi mai usor, devii mai valoros pentru companie daca intelegi ce se intampla si iti este mai usor sa realizezi tranzitia de la o slujba la alta atunci cand e nevoie.
7. Gandeste-te unde vrei sa fii peste cinci ani si nu uita nici o clipa catre ce te indrepti. Din momentul in care ti-ai clarificat idealurile, totul devine mai usor.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice