Mediul si industria, armele taxei auto in fata CE
Data publicarii: 13-04-2007 | EconomieAutoritatile romane isi vor sustine punctul de vedere in fata CE in privinta taxei de inmatriculare auto, insistand pe componenta ecologica si pe consecintele pozitive ale taxei pentru productia interna, a declarat ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, potrivit unui comunicat. "Depinde de noi sa ne sustinem punctul de vedere si sa convingem ca suntem parteneri credibili.
De altfel, la nivelul UE exista o dezbatere privind posibilitatea aplicarii unei taxe de mediu in spatiul comunitar. Sunt sigur ca vom gasi o solutie agreata de ambele parti", a afirmat Vosganian, la finalul unei intalniri de lucru pentru fundamentarea raspunsului catre CE in privinta taxei de inmatriculare. Potrivit comunicatului, ministrul "a insistat ca in elaborarea punctului de vedere al partii romane sa se tina cont de componenta ecologica a acestei masuri si de consecintele pozitive pentru parcul auto romanesc si productia interna".
La intalnire au participat ministrul Mediului, Korodi Attila, secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale, Adrian Ciocanea, secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, Alice Bitu, consilierul primului ministru, Razvan Orasanu, si secretarul general APIA, Marius Tudor.
In cadrul discutiilor, institutiile implicate si-au prezentat punctele de vedere si s-a facut o evaluare a situatiei altor state membre ale Uniunii Europene care aplica taxe similare. "Taxa de prima inmatriculare nu trebuie interpretata ca fiind contrara dispozitiilor europene, din moment ce si alte state o aplica sub diferite forme si nicidecum ca fiind indreptata impotriva cetatenilor romani si a intereselor noastre ca stat membru. Din momentul aderarii, aceste dezbateri sunt inevitabile", a adaugat ministrul Finantelor si Economiei.
In urma cu doua zile, Vosganian considera ca "evitarea ajungerii in fata Curtii Europene de Justitie este solutia optima" pentru Romania.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice