Senatorii lasa magazinele duty-free sa-si faca de cap
Data publicarii: 12-04-2007 | AfaceriMagazinele care comercializeaza marfuri in regim duty-free si duty-paid pot sa-si continue nestingherite activitatea. Cel putin pana la o decizie finala a Camerei Deputatilor. Ieri, Senatul a ales sa nu modifice cererea presedintelui Basescu de reexaminare a legii de respingere a ordonantei privind limitarea acestui gen de activitate. Chiar daca seful statului sustine ca o astfel de decizie contravine normelor europene si incurajeaza evaziunea fiscala, senatorii i-au respins propunerea. Cu alte cuvinte, magazinele vor functiona pana cand deputatii se vor pronunta.
Comisia senatoriala de buget-finante a intocmit un raport de respingere a cererii de reexaminare, iar plenul Senatului a admis, cu 42 de voturi "pentru", 3 "abtineri" si 10 voturi "impotriva", raportul de respingere.
In cererea de reexaminare trimisa Parlamentului, precizeaza Mediafax, seful statului nu este de acord cu decizia Parlamentului, care a respins ordonanta de urgenta referitoare la limitarea comercializarii marfurilor in regim duty-free si duty-paid.
"Ministerul Administratiei si Internelor a avizat favorabil ordonanta, intrucat acest act normativ contribuie la reducerea criminalitatii transfrontaliere", se arata in cererea de reexaminare a sefului statului, insa senatorii si-au mentinut decizia de a respinge ordonanta. Tot presedintele Basescu mai preciza ca, prin reducerea cadrului de comercializare a acestor marfuri, se asigura un control eficient al acestui fenomen.
Senatorul PD Marius Marinescu a declarat, ieri, in cadrul dezbaterilor, ca a propus inca din 2005 eliminarea duty-free terestre, iar Senatul a adoptat legea in 2006. "Mafiotii au sponsorizat cu milioane de euro anumiti guvernanti si politicieni. Consider ca aceasta ordonanta trebuie trimisa la Comisia de buget-finante, pentru a elimina duty-free terestre", a declarat senatorul PD.
Integral in Curierul National
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice