Raiffeisen Asset Management administreaza active de peste 100 milioane RON
Data publicarii: 11-04-2007 | Finante-BanciLa noua luni de la lansarea produselor, activele administrate de Raiffeisen Asset Management au depasit 100 milioane RON, in crestere de la 17.6 milioane de lei, cat a reprezentat investitia Raiffeisen Bank in cele doua fonduri lansate la sfarsitul lunii iunie 2006, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Cota de piata a companiei dupa subscrierile nete se situeaza la aproximativ 49% de la intrarea pe piata, conform calculelor proprii efectuate pe baza datelor publicate de UNOPC.
Raiffeisen Asset Management administreaza cel mai mare fond orientat preponderent spre actiuni, Raiffeisen Prosper, avand active de peste 64 mil RON si al patrulea fond orientat preponderent spre obligatiuni, Raiffeisen Benefit, cu active de peste 31 mil RON.
Pe langa cele doua fonduri de investitii, Raiffeisen Asset Management are in admnisitrare si portofolii individuale, apartinand in principal clientilor institutionali.
Numarul clientilor Raiffeisen Asset Management a depasit 2600 in 9 luni, in timp ce toata piata fondurilor mutuale a acumulat in 2006 aproximativ 7000 clienti noi.
In perioada 02 Apr - 31 mai 2007 Raiffeisen Bank si Raiffeisen Asset Management deruleaza o noua promotie pentru pachetul format din unitati de fond si depozite la trei luni bonificate cu o dabanda de 10% pe an. Suma investita in depozit nu poate depasi investitia in unul dintre cele doua fonduri (Raiffeisen Prosper sau Raffeisen Benefit). Suma minima care poate fi investita de un client este de 4.000 RON (2.000 RON intr-un depozit in lei pe trei luni cu 10% dobanda anuala fixa si 2.000 RON in unitati de fond).
"Rezultatele obtinute pana acum, cresterea veniturilor populatiei si continuarea scaderii dobanzilor bancare ne intaresc asteptarile cu privire la dezvoltarea pietei fondurilor mutuale in Romania, pe care o estimam la 1-2 miliarde EUR in 3-5 ani" a spus Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.
Raiffeisen Prosper este un fond orientat preponderent spre actiuni avand o alocare pe actiuni de circa 30-40% pe piata interna si aproximativ 30% pe pietele externe (prin intermediul unor fonduri de actiuni). Alocarea pe obligatiuni este de aproximativ 20%, restul portofoliului fiind reprezentat de depozite bancare.
Raiffeisen Benefit este un fond orientat preponderent spre obligatiuni avand o alocare pe clase de active de instrumente cu venit fix de peste 70%, reprezentate de obligatiuni corporative, de stat si municipale in proportie de circa 40% si depozite la banci circa 30%. In scopul cresterii randamentului, aproximativ 10-15% din active au fost investite in actiuni pe piata interna si pana la 10% pe pietele externe.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani