Bancherii europeni, mai saraci decat cei din SUA
Data publicarii: 11-04-2007 | InternationalBancherii din Europa sunt mai saraci decat cei din Statele Unite ale Americii, castigurile salariale ale acestora fiind cu 56 la suta mai mari decat ale colegilor europeni, potrivit unui articol publicat in cotidianul spaniol "Cinco dias". Bob Diamond, responsabil la Banca de Investitii Barclays a castigat, in 2006, 32,5 milioane euro, ceea ce depaseste semnificativ veniturile colegilor sai europeni.
Nu se poate spune ca directorii de banci din Europa sunt "saraci", dar, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta Napier Scott, retributiile lor sunt cu 56 la suta mai mici decat cele ale omologilor lor cotati la Bursa din New York. Acest studiu compara veniturile managerilor din trei principale banci de investitii din Europa cu cele ale conducerii din sase mari banci americane.
Societatea de valori a Deutsche Bank este pe primul loc in Europa, din punct de vedere al veniturilor presedintelui sau, Josef Ackerman, 13,2 milioane euro. UBS, cea mai mare banca elvetiana a batut anul trecut recordul in ceea ce priveste salariul presedintelui sau, care a crescut cu 11 la suta: in total, Marcel Ospel a castigat 16,5 milioane euro. Cel mai inalt responsabil de la Credit Suisse, Walter Kielholz, a castigat, in 2006, 9,8 milioane euro (plus 33 la suta fata de 2005).
Castigul mediu al acestor trei inalti responsabili europeni este mic, comparativ cu media castigurilor salariale ale omologilor din bancile americane de investitii: Merrill Lynch, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup, Lehman Holdings y Bear Sterns. Goldman Sachs a doborat recordul, cu cele 40 milioane euro platite lui Lloyd Blankfein, presedintele sau, potrivit Bloomberg. "Sunt situatii complet distincte, avand in vedere ca rentabilitatea Goldman este mult mai mare", explica Florian Esterer, analist la Swisscanto Asset Management.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani