Patronii de IMM-uri s-au inghesuit sa depuna dosare pentru finantare
Data publicarii: 10-04-2007 | AfaceriSute de intreprinzatori s-au inghesuit, marti dimineata, la sediul Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) pentru a depune dosarele in vedrea accesarii fondurilor prin programele nationale de finantare care, in acest an, se ridica la 75 milioane de lei.
Pentru ca sistemul de selectare a dosarelor se face dupa principiul "primul sosit primul servit", patronii s-au imbrancit inca de la prima ora, fiind nevoie de prezenta jandarmilor pentru a pastra ordine astfel incat lucrurile sa nu degenereze. "S-a creat aceasta situatie din cauza unor indivizi veniti din tara, si care au facut liste de asteptare, pe care noi nu le-am recunoscut, deoarece contravin dreptului egalitatii sanselor", a declarat Mariana Spranceana, purtatorul de cuvant al ANIMMC. In plus, unii patroni, mai inspirati, au ales sa apeleze la firme de consultanta care in schimbul unui procentaj din banii primiti drept finantare trimit un consultant autorizat care sa inregistereze dosarele. Acesta a fost un alt motiv de disputa la cozile din fata agentiei, multi patroni fiind deranjati de faptul ca exista persoane care vin cu sute de dosare.
Oficialii ANIMMC spun ca in ciuda situatiei, programul de depunere si inregistrare a dosarelor nu va fi modificat, pentru ca softul dupa care se face inscrierea nu permite acest lucru.
Registrul unic electronic de inscriere a dosarelor pentru accesarea fondurilor programelor nationale de finantare, infiintat de Agentia Nationala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Cooperatie a deveniti operational din 10 aprilie in toate cele noua oficii din tara care sunt legate la un server comun.
La acest program sunt conectate oficiile din Craiova, Constanta, Brasov, Galati, Iasi, Targu Mures, Timisoara, Cluj Napoca si Bucuresti.
Suma alocata pentru cele 13 programe de finantare a IMM-urilor in acest an este de 75 de milioane de lei. Intreprinzatorii pot accesa, prin sistemul electronic, sase programe: sprijinirea dezvoltarii exportului, dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata, dezvoltarea IMM-urilor, sustinerea mestesugurilor si artizanatului si implementare si certificarea sistemelor calitatii.
Pentru inscriere sunt necesare pe langa dosar un plic cu programul pentru care se aplica numele companiei, numarul de inregistrare de la registrul comertului, codul de inregistrare fiscala (CIF), suma pentru care se aplica, numele delegatului si judetul.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii