Citigroup isi inaspreste politica pentru imprumuturile ipotecare
Data publicarii: 06-04-2007 | InternationalCitigroup, cea mai mare banca americana si unul dintre cele mai mari grupuri din sectorul de credit ipotecar le-a comunicat brokerilor ca de luni va inceta sa mai dea unele credite imobiliare cu un risc mai ridicat, arata documente obtinute de Reuters. Masura urmeaza deciziei luate de Countrywide Financial, Wells Fargo & Co si de alti creditori ipotecari importanti de a-si inaspri standardele de garantare a sustinerii financiare deoarece cazurile de delincventa si neplata in randul proprietarilor de case s-au inmultit.
Schimbarile principalei filiale Citigroup pentru imprumuturi ipotecare, CitiMortgage vor limita conditiile in care clientii iau bani de la mai multe banci si vor ingreuna masurile necesare pentru a putea obtine imprumuturile. Cei care se imprumuta iau un al doilea credit ipotecar atunci cand nu se pot finanta 100% de la un singur creditor.
Rugat sa confirme schimbarea politicii de acordare a creditelor ipotecare, un purtator de cuvant al Citigroup a declarat, pentru Reuters, ca banca "isi revizuieste periodic conditiile si face modificari in concordanta cu starea pietei".
CitiMortgage a dat imprumuturi in valoare de 50,6 miliarde de dolari din octombrie pana in decembrie 2006, clasandu-se pe al treilea loc in Statele Unite, informeaza National Mortgage News.
Potrivit Reuters, CitiMortgage va inceta sa mai ofere al doilea imprumut clientilor care doresc sa finanteze 100% din valoarea caselor si nu isi pot justifica in intregime, cu documente, banii proprii.
Filiala va cere un avans de 5,01% pentru al doilea imprumut si aproximativ 10% cand finantarea implica imprumuturi bazate pe evaluarea casei fara bilantul ipotecar sau imprumuturile bazate doar pe dobanzi, mai arata Reuters.
Banca va permite finantarea 100% doar clientilor care isi pot atesta complet finantele si altora care nu au toata documentatia dar obtin o finantare secundara din alta parte, mai arata documentele citate de Reuters.
Citigroup isi inaspreste conditiile de acordare a imprumuturilor deoarece relaxarea sectorului imobiliar pe piata americana diminueaza profitabilitatea, chiar si in cazul unor creditori specializati in imprumuturi de o calitate ridicata.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii