Cat castiga bancherii
Data publicarii: 04-04-2007 | HR/CariereIn banci si retail, managerii din tara noastra cistiga cu pina la o mie de euro peste omologii lor din UE. Un studiu prezentat ieri in cadrul evenimentului "HR Forum 2007", organizat de "Cotidianul", indica faptul ca forta de munca din Romania nu mai este chiar ieftina. Exista pozitii care depasesc chiar si media europenilor. Este, spre exemplu, vorba de directorii de marketing si cei de resurse umane din cadrul companiilor din retail care primesc in medie un salariu brut cu pina la 1.000 de euro mai mare decit colegii lor din UE. Diferente similare exista si in rindul managerilor din banci.
"Faptul ca forta de munca din Romania este ieftina a devenit un mit", a declarat ieri, in cadrul "HR Forum 2007", Panos Manolopoulos, Managing Partner in cadrul agentiei de consultanta Stanton Chase International.
Si bancherii cistiga peste cei din UE
Si salariile din bancile de pe piata autohtona sint, din datele Stanton Chase, peste cele din Uniunea Europeana. Mai precis, un Branch Manager cu trei ani experienta poate cistiga, in medie, intre 1.900 si 2.500 de euro pe luna, in functie de cit de mare este banca la care lucreaza. In schimb, in statele membre, pe aceeasi pozitie, salariile variaza intre 1.500 si 2.000 de euro.
Altfel spus, un Branch Manager roman primeste in medie cu pina la 500 de euro peste remuneratia unui european. Diferenta de aproximativ 300 de euro la salariul lunar exista si intre supervizorii din tara noastra si cei din celelalte state membre ale UE, in Romania cistigul mediu din banca pe acesta pozitie fiind de 1.500 de euro.
In schimb, juniorii romani sint putin avantajati fata de "colegii" lor din restul Uniunii Europene. Potrivit studiului Stanton Chase, un tinar cu o experienta de un an care lucreaza intr-o banca de pe piata autohtona primeste in medie intre 400 si 550 de euro, adica cu pina la 300 de euro mai putin decit este salariul mediu al tinerilor din UE.
Totodata, in cazul personalului angajat pe pozitii de entry-level (casier, bach office) "prapastia" dintre remuneratia medie din UE si cea din Romania se adinceste. Pe o astfel de pozitie, media din UE se ridica la 750 - 1.000 de euro, in functie de marimea institutiei bancare, fata de 400-300 de euro cit este media din tara noastra.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii