Arhiva » Septembrie 2010 » 22 Septembrie 2010
Toate stirile publicate in data de 22 Septembrie 2010 | 31 de inregistrari
-
Cresterea varstei de pensionare si egalizarea intre barbati si femei este necesara, spune Basescu
Presedintele Traian Basescu a declarat marti, in plenul reunit, ca masura de crestere progresiva a varstei de pensionare si egalizarea acesteia la femei si barbati este "necesara" din cauza problemelor demografice, fiind datoria politicienilor sa explice aceste masuri populatiei.
-
Basescu: Luarea de imprumuturi pe termen lung nu este solutia, ci problema Romaniei
Presedintele Traian Basescu a declarat marti, in plenul Parlamentului, ca problema Romaniei in acest moment este contractarea imprumuturilor pe termen lung, "si ea nu poate fi servita ca solutie", in conditiile in care nimeni nu da bani Romaniei din cauza dezechilibrelor macroeconomice.
-
Numarul reclamatiilor primite de CSA a sporit cu 122% in primele sase luni, la peste 5.000
Arbitrul asigurarilor a primit in primele sase luni 5.028 de reclamatii privind serviciile asiguratorilor si brokerilor, cu 121,7% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar cele mai multe reclamatii (80%) vizeaza neplata despagubirilor cuvenite, arata datele Comisiei de Supraveghere
-
Indicii Bursei inchid sedinta de marti pe verde, indicele SIF-urilor a castigat 2,07%
Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe verde sedinta de tranzactionare de marti, cea mai mare crestere fiind inregistrata de indicele celor cinci societati de investitii financiare (SIF). Rulajul actiunilor listate la BVB a fost de 12,31 milioane lei (2,88 milioane euro). Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Moldova (SIF2), de 2,91 milioane lei, iar cotatia lor a urcat cu 2,73%, pana la 1,13 lei/actiune.
-
Despagubirile platite de asiguratori au scazut cu 9,9% in primele sase luni, la 2,68 mld lei
Asiguratorii au platit in primele sase luni despagubiri de 2,68 miliarde lei pentru contractele incheiate, cu 9,9% mai putin fata de acelasi interval din 2009, asigurarile genarale avand cea mai mare pondere, de 87,9%, potrivit datelor publicate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
-
CE: Romania si Lituania au luat masuri adecvate pentru corectarea deficitului excesiv
Comisia Europeana a anuntat marti, in urma unei evaluari, ca Romania si Lituania au luat masuri adecvate pentru corectarea deficitului lor bugetar excesiv, in conformitate cu recomandarile Consiliului UE din 16 februarie.
-
MFP a publicat doua ghiduri cu recomandari pentru datornicii bancilor
Ministerul Finantelor Publice a publicat marti pe site-ul sau doua ghiduri cu recomandari pentru datornicii bancilor, care stabilesc principiile pentru derularea negocierilor dintre persoanele fizice si respectiv firmele in dificultate financiara si creditorii acestora, pentru restructurarea extrajudiciara a imprumuturilor.
-
Presedintele Basescu anunta ca Romania va semna un nou acord cu FMI in 2011
Presedintele Traian Basescu a anuntat marti, in plenul Parlamentului, ca Romania va semna un nou acord cu Fondul Monetar International in 2011, necesar, potrivit sefului statului, pentru a credibiliza tara pe pietele financiare si pentru a obtine un rating de categorie A, in orizontul anului 2012.
-
Christine Lagarde: Taxele percepute de banci in Franta vor fi mult mai transparente din 2011
De la 1 ianuarie bancile din Franta vor trebui sa prezinte o lista de comisioane pentru zece din cele mai utilizate servicii, folosind o terminologie standard usor de inteles. Astfel, clientii vor putea compara mai usor costurile serviciilor bancare ale diverselor banci.
-
Producatorii de medicamente au dat afara 500 de oameni anul trecut
Producatori locali de medicamente au dat afara 500 de oameni anul trecut cand s-au inregistrat si 1.000 de ore de somaj tehnic, conform estimarilor lui Dragos Damian, presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente generice din Romania. Asociatia grupeaza companiile Actavis, Antibiotice, Biofarm, Egis, Gedeon Richter, LaborMed, Sandoz, Terapia-Ranbaxy, Teva, Antibiotice.
-
Leul s-a apreciat usor in a doua parte a zilei, iar cursul a inchis sedinta usor sub 4,26 lei/euro
Leul s-a apreciat usor in a doua parte a sesiunii de tranzactionare de marti, pe fondul sentimentului pozitiv de pe pietele din regiune, iar cursul a inchis sedinta usor sub 4,26 lei/euro. In debutul zilei, bancile afisau cotatii de 4,2610 - 4,2640 lei/euro, in scadere usoara fata de nivelul de la sfarsitul sesiunii de luni, cand euro era schimbat pentru 4,2645 - 4,2660 lei.
-
Finantele si BNR invata clientii cum sa procedeze cand au probleme la plata ratelor
Clientii care au probleme la plata ratelor la credite ar trebui sa mearga la banca cat mai devreme si sa nu astepte sa primeasca notificari, potrivit unui ghid realizare de Ministerul Finantelor si BNR in cadrul acordului de imprumut incheiat cu Banca Mondiala.
-
Microsoft Romania tinteste afaceri cu 6% mai mari in anul fiscal 2011
Primul moment de revenire pe crestere a aface-rilor Microsoft Romania l-a reprezentat luna decembrie a anului trecut. Acest fenoment a avut loc dupa ce compania a consem-nat in anul financiar anterior pri-ma scadere de venit de la intrarea pe piata romaneasca, afacerile dimi-nuan-du-se cu 12%.
-
60% din 1.408 investitori, traderi si analisti afirma: Criza s-a terminat, temerile au ramas
La doi ani dupa colapsul bancii Lehman Brothers, majoritatea investi-torilor mondiali sunt convinsi ca, pe an-samblu, economia globala s-a stabilizat, iar criza financiara s-a terminat. In orice caz, asa sustin 60% dintre cei 1.408 inves-titori, traderi si analisti din intreaga lu-me chestionati de agentia Bloomberg.
-
Rata de neocupare a spatiilor comerciale a ajuns la 15%; crestere de 3% in sase luni
Cererea de spatii pentru magazine de mobila, bricolaj sau hipermarketuri a inregistrat un avans lent. Chiriile au ramas la nivelul negociat in 2009. Compania de consultanta imobiliara Colliers estimeaza ca ritmul deschiderilor de centre comer-ciale va ramane redus pe termen scurt, dupa ce in primul semestru doar doua proiecte mari au fost finalizate
-
Fondul Proprietatea, lasat fara creantele pe care Romania le are dinainte de 1989
Guvernul intentioneaza ca sumele recuperate in contul creantelor acumulate de Romania inainte de 1989 din activitatile de cooperare si comert exterior sa fie varsate direct la Bugetul de stat, si nu la capitalul social al Fondului Proprietatea, asa cum prevede legislatia in vigoare.
-
Investitorii se tem sa cumpere obligatiuni de la autoritatile locale din cauza factorului politic
Pe timp de criza sunt preferate instrumentele cu maturitati reduse In acest an doar doua orase au emis obligatiuni, fata de 10 autoritati lo-ca-le anul trecut. Valoarea titlurilor van-dute a scazut de la 254 de milioane de lei, in 2009, la 164,3 milioane de lei, dupa ce in anii anteriori s-a inregistrat o crestere constanta.
-
Credit de investitii imobiliare de la BCR
BCR lanseaza, in cadrul unei campanii promotionale, creditul de investitii imobiliare CASA MEA BCR in euro, cu marje de dobanzi incepand de la 4,5%/an. Banca nu percepe comision de analiza a dosarului, nici pentru creditele nou acordate, si nici pentru cele care se refinanteaza, iar asigurarea imobilului pe toata perioada de creditare este gratuita.
-
Unele "vedete" Rasdaq spun "nu" hotart transferului pe BVB sau ATS
Armax Gaz Medias si Iproeb Bistri-ta, doua dintre cele mai repre-zentative companii tranzactionate in prezent pe piata cu statut incert Rasdaq, ar refuza un even-tual transfer pe Bursa de Valori, fie pentru ca nu au nevoie de capital, fie din cauza ca nu au incredere in potentialul de dezvoltare al pietei romanesti si prefera sa se listeze pe o bursa straina.
-
Cat te costa daca vrei sa dai in judecata banca
In timp ce plangerea la banca nu costa nimic, un proces ar putea echivala cu o cheltuiala de la 200 pana la cateva mii de euro, daca reclamantul nu are castig de cauza. Numarul clientilor care au apelat la avocati pentru a da in judecata bancile din cauza diverselor nereguli din relatia contractuala cu acestea a ajuns deja la peste 2.000, iar alte mii de persoane li s-ar putea alatura, dupa cum sustin avocatii.
-
Din toate tarile din Est, doar Romania nu vorbeste despre taxarea bancilor
Bancile au intrat in vizorul guvernelor din mai multe tari central si est-europene care se gandesc sa le taxeze suplimentar, doar in Romania discutiile oficiale pe marginea acestui subiect fiind evitate pana in prezent.
-
Cum transferi mai usor si mai ieftin bani in sau din strainatate
Ce faceti daca nu gasiti nicio ruda, cunostinta, prieten cu ajutorul caruia sa puteti trimite o suma de bani cuiva din tara ori din afara? Sau ce va faceti daca ati plecat in concediu si ati ramas fara un ban in buzunar, fie pentru ca ati cheltuit tot, pana la ultimul banut, fie pentru ca v-ati blocat, de exemplu, cardul?
-
Clienti Bancpost: BNR spune ca nu are atributii in relatia client-banca. "Sa nu faca lobby pentru ARB"
Clientii nemultumiti de clauzele din contractele incheiate cu Bancpost afirma ca BNR raspunde in mod standard la orice plangere inaintata de populatie ca nu are atributii in relatia client-banca si roaga institutia sa aiba aceeasi pozitie in continuare, incetand astfel sa faca lobby in favoarea ARB.
-
Alessandro Profumo a demisionat din functia de director al UniCredit
Directorul general al grupului italian UniCredit, Alessandro Profumo, si-a prezentat demisia din functie, dupa ce s-a aflat timp de 15 ani la conducerea bancii, demisie care a fost acceptata de Consiliul Director, a anuntat miercuri grupul.
-
Un roman trebuie sa economiseasca 3.700 euro pe an pentru a-si pastra nivelul de trai la pensie
Fiecare roman in varsta de pana la 65 de ani, care se pensioneaza in perioada 2011 - 2051, trebuie sa economiseasca anual in medie 3.700 euro pentru a-si mentine un nivel de trai similar celui dinainte de pensie, a declarat miercuri directorul general al Aviva Romania, Mihai Popescu.
-
Unitatile de fond iFond Financial au intrat de miercuri la tranzactionare pe BVB
Unitatile de fond emise de fondul inchis de investitii sectorial financiar iFond Financial Romania, administrat de catre SAI Intercapital Investment Management SA, sunt tranzactionate de miercuri pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
-
Leul se apreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,2511 lei/euro
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,2511 lei/euro, in scadere cu 0,37% fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american s-a depreciat semnificativ in raport cu moneda nationala, pana la 3,1777 lei/dolar.
-
Prima contra Ialomitianu - Basescu: Un nou acord cu FMI nu inseamna neaparat si un nou imprumut
Presedintele Traian Basescu a anuntat marti in Parlament ca Romania are nevoie de 5,7 miliarde de euro pentru investitii, banii urmand sa vina dintr-un viitor acord cu Fondul Monetar International. Totusi, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, il contrazice pe Basescu si afirma ca un nou acord cu FMI nu insemna neaparat si un nou imprumut.
-
Avansul comenzilor industriale noi din Romania, dublu fata de media UE
Datele prezentate astazi de Eurostat arata ca Romania a inregistrat in iulie o crestere a comenzilor industriale noi de 24,7% comparativ cu aceeasi similara din 2009, dublu fata de media Uniunii Europene, de 12,5%. Cele mai puternice avansuri anuale au fost consemnate in Letonia (66,6%), Estonia (37,8%) si Ungaria (29,7%), la polul opus plasandu-se Grecia (-4,1%), Portugalia (-0,3%). In Italia indicatorul a stagnat.
-
Moulin: Daca va exita un nou acord cu Romania, acesta va fi unul comun UE si FMI
"Cred ca exista un acord cu statele UE, ca acordurile cu FMI ar trebui sa fie acorduri comune CE - FMI. Fondul Monetar International este de acord cu acest lucru. Deci, daca va exista un nou program cu Romania, acesta va fi unul comun UE si FMI", a spus Moulin.
-
Nu mai platesti ratele si nu ai nimic pe numele tau. Mai poate face banca ceva?
Ti-ai facut credit, ai platit un timp ratele dar, la un moment dat, nu mai poti plati. Ce-ti poate face banca daca nu ai nimic proprietate personala? Raspunsul nu este unul simplu. Depinde de mai multi factori. Astfel, daca creditul este purtator de ipoteca, atunci banca o va putea executa.