Arhiva » Septembrie 2010 » 15 Septembrie 2010
Toate stirile publicate in data de 15 Septembrie 2010 | 32 de inregistrari
-
Actiunile Ropharma vor fi cotate la categoria intai a BVB
Actionarii companiei farmaceutice Ropharma au aprobat marti admiterea societatii la categoria intai a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), iar titlurile ar putea ajunge pe piata reglementata la mijlocul lunii noiembrie, a declarat, la The Money Channel, presedintele societatii, Mihai Miron.
-
Tarifele CFR Calatori si Metrorex nu se vor majora din 15 septembrie
Tarifele de calatorie la CFR Calatori si Metrorex nu se vor majora cu 8% din 15 septembrie, asa cum anuntase la inceputul acestei luni fostul ministru al transporturilor, Radu Berceanu, documentatiile aflandu-se inca in lucru, au spus marti reprezentantii celor doua companii.
-
Trei proiecte din Alba Iulia vor primi o finantare totala de 124 mil. lei pentru dezvoltare urbana
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, va semna miercuri trei contracte de finantare pentru proiecte incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Alba Iulia, in valoare totala de 124.197.473 lei, potrivit unui comunicat emis marti de minister.
-
Bursa de la Bucuresti inchide pe verde, indicele SIF-urilor castiga 1,88%
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inchis sedinta de tranzactionare de joi cu cresteri cuprinse intre 0,45% si 1,88%, cel mai mare avans fiind inregistrat de indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF). Astfel, rulajul actiunilor listate la BVB a coborit la 8,17 milioane lei (1,9 milioane euro), de la 10,36 milioane lei (2,4 milioane euro) in sedinta anterioara.
-
Comisia de munca din Camera a votat ca punctul de pensie sa fie de 45% din salariul mediu brut
Comisia de munca din Camera Deputatilor a adoptat, cu 12 voturi "pentru" si 8 "impotriva", amendarea proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii astfel incat punctul de pensii sa reprezinte cel putin 45% din valoarea salariului mediu brut, in loc de 732,8 lei, cat propusese Guvernul.
-
PDL, incurcat de reforma electorala a lui Basescu
Mesajul presedintelui referitor la votul uninominal in doua tururi de scrutin si revizuirea Constitutiei este primit cu rezerva chiar de lideri ai PDL. Cei mai mari critici ai initiativei lui Traian Basescu sunt chiar aliatii PDL din Coalitie, reprezentantii UDMR. "Ii reamintim presedintelui si colegilor de la PDL ca au nevoie de majoritate absoluta in Parlament pentru modificarea sistemului de vot si de doua treimi din votul parlamentarilor pentru revizuirea Constitutiei", a declarat deputatul UDMR Marton Árpad.
-
Functionarii intra in greva generala. Vezi cum te afecteaza
Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP) spune ca nu s-a facut nicio evaluare pentru a se vedea cati contribuabili vor fi afectati de greva generala a functionarilor publici, care va fi declansata pe 27 septembrie 2010. Functionarii publici intra in greva generala pe termen nelimitat, contribuabilii vor face cozi la usi inchise.
-
Aurul a atins un nou pret-record
Pretul aurului a atins un nou nivel-record, de 1.267,2 dolari pe uncie, dupa ce a inregistrat ieri cea mai mare crestere zilnica din ultimele patru luni. Scumpirea metalului a avut loc pe fondul deprecierii dolarului dupa ce datele macroeconomice solide nu au convins investitorii sa se orienteze spre plasamente mai riscante. Astfel, el au ales sa parieze in continuare pe aur, considerat activ de refugiu.
-
Romania se va imprumuta in euro din octombrie
Romania va fi pregatita sa emita obligatiuni pe termen mediu in euro dupa jumatatea lui octombrie, parte a unui plan pe trei ani pentru emisiuni in valuta in valoare de sapte miliarde de euro, a declarat Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, potrivit Bloomberg. "Pregatim inca documentele pentru obligatiunile pe termen mediu in euro.
-
Cum scapa neatinse pensiile privilegiate ale militarilor
Anuntul privind pastrarea pensiilor mari a fost facut ieri chiar de ministrul Apararii, Gabriel Oprea, cel care si-a atentionat, de altfel, colegii din Guvern inca din primavara ca nu va accepta niciodata diminuarea pensiilor militare "indiferent de consecintele politice". Avertismentul a fost si mai clar saptamana trecuta, cand Gabriel Oprea i-a amintit prim-ministrului Boc ca "acest Guvern sta in voturile UNPR".
-
BCR: Actiunile "Proprietatea" ar putea creste cu 50%
Preconizata pentru inceputul anului viitor, listarea actiunilor Fondului Proprietatea ar putea creste cu 27-45% cotatia la care se realizeaza in prezent transferurile prin negocierea directa intre vanzator si cumparator. Actiunile FP sunt trazac-tionate cu preturi care variaza in jurul nivelului de 0,55 lei/titlu, aproape jumatate din valoarea nominala care este de 1 leu.
-
Firmele franceze, tot mai putin interesate de Romania
Circa 50 de companii franceze prospecteaza piata din Romania. Investitorii sunt interesati de domenii precum cel medical, energetic sau al mediului, potrivit Camerei Franceze de Comert si Industrie. Nivelul de interes este insa unul in descrestere comparativ cu anii trecuti.
-
Datoriile Petromidia au fost convertite in actiuni
Actionarii companiei au decis, cu 100% din voturi, sa "confirme exercitarea optiunii societatii de a converti in actiuni obligatiunile nerascumparate la data scadentei in baza si in conformitate cu Conventia de Emisiune si legislatia specifica aplicabila (...)". Propunerile au fost aprobat in AGA, se arata intr-un raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
-
Lipsa drumurilor ii alunga pe investitori
Romania are de pierdut din cauza calitatii nesatisfacatoare a infrastructurii de transport, precum si a numarului foarte mic de kilometri de autostrazi, respectiv 321 de kilometri. "Problema transporturilor este nu numai una importanta, ci una vitala pentru dezvoltarea economica a Romaniei si pentru iesirea acesteia din criza", a spus Bruno Roche, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Franceze in Romania (CCIFER).
-
Politia creditelor strange bancile cu usa
ANPC a inceput verificarea respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la incheierea contractelor de credit Autoritatea vine cu o serie de sfaturi de care sa tineti cont cand semnati actele aditionale de modificare a contractelor Principalele modificari in acest caz sunt cele legate de formula de calcul a ratei dobanzii variabile si de comisioane
-
Tarile cu viitor sumbru pe piata muncii: Franta, Ungaria si Romania
Grecia este considerata cea mai slaba piata a fortei de munca La capatul opus se afla China si India. Potrivit ultimelor date ale Fondului Monetar International, numarul somerilor a atins, pe plan mondial, un nivel record de 210 milioane de oameni
-
Una din doua companii se asteapta sa incaseze cu dificultate datoriile de la clienti
Oamenii de afaceri se confrunta cu o acuta lipsa de lichiditati din cauza crizei economice Companiile cred ca isi vor incasa mai greu facturile in perioada urmatoare, in conditiile in care o treime dintre acestea au avut deja probleme cu lichiditatile.
-
CSA a retras avizul presedintelui Aviva Asigurari de Viata
Comisia de Supraveghere a Asigu-rarilor a retras avizul acordat lui Janos Bartok si Shah Rouf pentru functia de pre-sedinte, respectiv membru al Con-si-liului de Administratie al Aviva Asigurari de Viata, dupa ce acestia au incalcat mai multe prevederi ale legislatiei privind asigurarile.
-
Romanii de la TomTouch au lansat un concurent pentru masa interactiva a celor de la Microsoft
TomTouch, divizia de hardware interactiv a producatorului de software CS Vision, cunoscuta pe piata locala prin crearea de diverse prototipuri, de la mobilier interactiv de cafenea, a lansat, in premiera in Romania, masa multitouch, al carei pret poate ajunge pana la 10.000 euro.
-
Ratele la credite se platesc si in cazul contestarii actului aditional
Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) le recomanda celor care trebuie sa se prezinte la banci pentru semnarea actelor aditionale la contractele de credit ca, in scopul verificarii respectarii Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 50, acestia trebuie sa aiba la dispozitie o copie a actului normativ, contractul original, eventuale acte aditionale acceptate anterior si noul act aditional propus de creditor.
-
Bancile refuza sa crediteze constructorii
Faptul ca institutiile financiare nu mai sunt dispuse sa finanteze cu usurinta proiecte imobiliare se reflecta si in orientarea bancilor catre proiecte de mici dimensiuni. Cel mai adesea sunt finantate ansamblurile al caror buget nu depaseste 10 milioane de euro.
-
Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de miercuri incert
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis incert sedinta de tranzactionare de miercuri, indicii inregistrand cresteri cuprinse intre 0,09% si 0,30%, cu exceptia BET, ROTX si BET-NG care au debutat pe rosu. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 1,49 milioane lei dupa primele tranzactii. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Bancii Transilvania (TLV), de 621.800 lei, cotatia lor stagnand la 1,42 lei/actiune.
-
Eugen Voicu a rascumparat Aviva Investors Romania, tranzactia se va finaliza in 10 zile
Directorul general al Aviva Investors Romania, Eugen Voicu, redevine actionarul majoritar al companiei, dupa o perioada de trei ani, timp in care aceasta a fost detinuta de grupul britanic Aviva, tranzactie care ar urma sa se incheie in zece zile lucratoare.
-
Rata somajului a scazut la 7,39% in august, de la 7,43% in iulie, potrivit ANOFM
Rata somajului din luna august a scazut la 7,39%, de la 7,43% in iulie, numarul somerilor inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca fiind de 675.790, potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Rata somajului era de 6,6% in august 2009.
-
Angajatorii cer modificarea Codului muncii
IMM-urile sustin necesitatea modificarii Codului Muncii, a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR). Angajatorii considera ca prevederile Codului Muncii si reglementarile privind piata muncii instituie numeroase bariere birocratice si ca sunt favorizate si mult prea protective pentru salariati, fiind dezechilibrate.
-
CSA a retras autorizatia sefilor Aviva pentru nereguli interne
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a decis in august sa retraga autorizatiile acordate lui Bartos Janos, presedintele Consiliului de Administratie al Aviva Asigurari de Viata, si Shah Rouf, fost director general si membru al Consiliului de Administratie, dupa ce constatat o serie de nereguli, mergand pana la raportarea de date contabile eronate privind activitatea din 2008 si 2009.
-
Leul continua sa se aprecieze la deschiderea sedintei, iar cotatiile au coborat sub 4,23 lei/euro
Leul s-a apreciat la deschiderea sedintei interbancare de miercuri, iar dealerii cred ca BNR a intervenit indirect, fiind principalul vanzator de valuta, astfel ca paritatea a coborat sub 4,23 lei/euro, in conditiile in care monedele din regiune sunt stabile fata de euro, scrie Mediafax Business.
-
Disputa dintre bancheri si clienti ajunge la formule
Bancile s-ar putea trezi in curand cu mii de procese intentate de clientii care sunt nemultumiti de modul in care acestea incearca sa recalculeze dobanzile la credite pentru a se incadra in prevederile ordonantei privind creditele pentru consumatori, avand in vedere ca au mai ramas doar cateva zile pana la termenul limita pentru semnarea actelor aditionale la contractele de credit.
-
Costurile de constructie au ajuns la 450 euro/mp in rezidential. Cum se explica pretul mediu de 1.424 de euro/mp?
Astfel, constructiile rezidentiale au scazut cu 100 de euro/mp, la 450 de euro/mp, in vreme ce costurile pentru constructia de malluri sau spatii de birouri sunt mai ieftine cu circa 150 de euro/mp. In aceste conditii, devine din ce in ce mai greu pentru dezvoltatori, mai ales cei rezidentiali, sa explice pretul mediu de circa 1.400 de euro/mp, chiar in conditiile in care soft costurile adauga inca 100 de euro/mp la costul final.
-
Vrei sa te angajezi in UE? Afla cum sa-ti echivalezi studiile si calificarile
Statisticile arata ca peste un milion de romani si-au cautat un loc de munca in straintate de la inceputul anului. Ne pleaca mai ales specialistii si cei cu studii superioare, care nu mai accepta joburi inferioare pregatirii lor si care vor sa profeseze si in strainatate meseriile pentru care s-au pregatit in tara. Si, contrar perceptiei generale, un roman poate sa foloseasca studiile si calificarile pe care le-a obtinut in tara, prin recunoasterea sau echivalarea acestora in tara gazda.
-
Cum s-au transformat bancile in agentii imobiliare
Bancile incep sa publice pe site-urile proprii, pe langa lista licitatiilor cu proprietati executate silit, si anunturi ale clientilor care nu au ajuns inca sa aiba intarzieri la plata. Acestia vor sa vanda garantiile pentru a rambursa anticipat creditele, deoarece simt cum situatia lor financiara se deterioreaza.
-
Romania a avut in luna august cea mai mare inflatie anuala din UE, de 7,6%
Romania a inregistrat in august o rata anuala a inflatiei de 7,6%, cea mai mare din Uniunea Europeana (UE), in conditiile in care media la nivelul UE a fost de 2%, arata datele publicate miercuri de Eurostat. Pe urmatoarele locuri intre tarile cu o inflatie ridicata s-au clasat Grecia, cu 5,6%, urmata de Ungaria, cu 3,6% si Cipru, cu 3,4%, potrivit datelor biroului european de statistica.