Arhiva » Septembrie 2010 » 14 Septembrie 2010
Toate stirile publicate in data de 14 Septembrie 2010 | 31 de inregistrari
-
Bursa de la Bucuresti inchide sedinta de luni incert, pe un rulaj in crestere
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inchis sedinta de tranzactionare de luni incert, indicii inregistrand cresteri cuprinse intre 0,03% si 0,65%, cu exceptia BET-C si ROTX care au inchis pe rosu. Astfel, rulajul actiunilor listate la BVB a urcat la 10,36 milioane lei (2,4 milioane euro), de la 4,73 milioane lei (1,10 milioane euro) in sedinta anterioara.
-
CE schimba prognoza de crestere economica pentru UE de la 1% la 1,8%, potrivit unui raport
Comisia Europeana (CE) a modificat prognoza de crestere economica in Uniunea Europeana la 1,8% pentru 2010, de la 1% in prognoza din primavara, si estimeaza o moderare a activitatii in a doua jumatate a anului, potrivit unui raport. De asemenea, produsul intern brut (PIB) real ar urma sa creasca de la 0,9% la 1,7% in zona euro pe ansamblul anului 2010, o crestere mai solida decat se anticipase.
-
Ministerul de Finante a atras 372 mil. lei prin titluri la un an, la un randament mediu de 7%
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discont scadente la 12 luni in valoare de 372,02 milioane lei (87,26 milioane euro), la un randament mediu de 7% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 1 miliard de lei. Bancile au depus cereri de cumparare de peste 1,8 miliarde lei.
-
ANPC a aplicat amenzi de 1,3 milioane lei societatilor bancare
ANPC a aplicat 73 de amenzi contraventionale in valoare de 1,34 mil lei, in urma verificarii respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la incheierea contractelor de credit de consum, cu sau fara ipoteca de catre societatile bancare.
-
Cresterea economica in Europa, previzionata de 80 la suta dintre manageri
Concluziile studiului "Business as usual" arata ca 80 la suta dintre managerii din Europa estimeaza o crestere in urmatoarele 12 luni. Planurile de business indraznete si regasirea optimismului au facut ca jumatate dintre toate companiile chestionate sa estimeze o crestere de cel putin 10 la suta pana la sfarsitul anului 2011.
-
Strauss-Kahn: Piata fortei de munca este intr-o situatie catastrofala
Directorul Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a constatat, luni, ca piata fortei de munca este intr-o situatie catastrofala, subliniind ca lucrurile nu vor reveni la normal pe baza retetelor obisnuite, transmite EFE.
-
Avocatii Rompetrol au contestat decizia ANAF de a pune sechestru pe rafinaria Petromidia
Avocatii Rompetrol au contestat astazi in instanta decizia ANAF de a pune sub sechestru anumite active ale Rompetrol Rafinare, in scandalul legat de rascupararea obligatiunilor in care a fost convertita datoria istorica a companiei petroliere. "Vrem sa disciplinam aceasta agresivitate pe care nu o intelegem. Masura ANAF este in totala ilegalitate, este un exces total", a adaugat ea.
-
Se schimba ierarhia puterilor lumii
Criza financiara globala va accelera procesul de reorganizare a ierarhiilor economice existente, propulsand tarile cu economii in curs de dezvoltare in pozitii fruntase, arata un studiu realizat de Centrul pentru Economie si Cercetari in Domeniul Afacerilor (CEBR).
-
Doar superluxul ramane pe Calea Victoriei: vin Prada si Armani, pleaca Alb si Negru
Brandul de lux Prada va deschide in curand primul magazin din Romania, care va fi situat pe Calea Victoriei. "Va ocupa o suprafata de aproximativ 300 de metri patrati, la parterul hotelului Hilton", au declarat pentru Gandul surse din piata. Un alt retailer de lux, Emporio Armani, va inaugura saptamana aceasta primul magazin din Romania, situat pe aceeasi artera comerciala.
-
ANAF: Rompetrol trebuie sa plateasca integral datoria
Ministerul Finantelor a transmis Rompetrol Rafinare ca rascumpararea inainte de scadenta a obligatiunilor emise in contul datoriei fata de stat nu se poate face decat prin plata integrala a datoriilor, in conditiile in care compania deja si-a exprimat optiunea de rascumparare.
-
Motivarea arestarii lui Vintu: Insistenta infractionala evidenta si fapte de o gravitate extrema
In motivarea arestarii pentru 29 de zile a oamenilor de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si Ovidiu Turcanu si a soferului lui Vintu, Alex Stoian, judecatorii Tribunalului Bucuresti sustin ca infractiunile retinute in sarcina inculpatilor sunt de o gravitate extrema, iar lasarea lor in libertate ar avea urmari imediate si indirecte asupra ordinii publice.
-
Companiile pregatesc scumpirea RCA. Motivele: fraude, daune si TVA mai mari
Orice companie, odata la trei luni, ar trebui sa evalueze "cum sta in piata si sa isi ajusteze tarifele", spun reprezentantii firmelor de asigurari. Companiile de profil pregatesc scumpiri ale asigurarilor auto obligatorii. Deja una dintre ele, Ardaf, a urcat saptamana trecuta pretul la RCA cu circa 6%.
-
BRD da credite agricultorilor care asteapta banii din subventii
BRD vinde credite pentru finantarea nevoilor de trezorerie producatorilor agricoli care beneficiaza de subventii directe pe suprafata acordate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), care poate ajunge pana la 70% din valoarea subventiei care urmeaza sa fie platita.
-
Cu doua luni inainte de "desfiintare", ISCIR si-a cumparat sediu de 4 mil. euro
Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Pre-siu-ne si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR) a fost reorganizata prin intermediul Or-donantei de Guvern 22 din 18 august 2010, astfel ca activitatile aduca-toare de fonduri vor trece la o companie privata CNCIR S.A. cu unic actionar statul.
-
De ce nu au cumparat majoritatea SIF-urilor actiuni la Fondul Proprietatea
O persoana fizica a dorit sa vanda SIF Oltenia un pachet de 200 de milioane de actiuni Trei dintre cele cinci societati de investitii financiare (SIF) nu au cumparat deloc actiuni ale Fondului Proprietatea (FP) sau au cumparat un pachet foarte mic.
-
Top BM: Unde au crescut cel mai mult salariile
In cele mai multe firme, angajatii nici macar nu indraznesc sa se gandeasca la o marire de salariu. Simplul fapt ca inca mai au un loc de munca le pare suficient, in conditiile in care concedierile din ultimii doi ani au lasat fara slujba sute de mii de oameni. Sunt insa si angajati care nu resimt criza.
-
Bancile din Germania, Franta, Olanda si Elvetia, cele mai sigure din lume
Global Finance a publicat raportul anual privind cele mai sigure banci din lume, lansat pentru prima data in urma cu 19 ani. Studiul cuprinde primele 500 de banci din lume, dupa marimea operatiunilor, arata Bancherul.ro. Analistii compara ratingurile de credit acordate institutiilor de agentiile Fitch, Moody's si Standard&Poor's.
-
OUG 50/2010: Clientii au obtinut cateva beneficii, dar sistemul bancar castiga razboiul
Noua legislatie privind contractele de credit a provocat un conflict deschis intre banci si clientii acestora. In pofida beneficiilor obtinute de persoanele cu credite, se pare ca sistemul bancar va iesi in cele din urma invingator, deoarece nu a redus costurile imprumuturilor. Bancherii actioneaza pe toate fronturile pen-tru a obtine modificarea OUG 50/2010
-
EOS KSI Romania estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu circa 10% in acest an
EOS KSI Romania, companie care activeaza pe piata colectarii de creante, estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 10% in acest an, de la un nivel de 35 milioane lei in 2009, pe fondul cresterii volumului de creante achizitionate, a declarat marti directorul general al companiei, Georg Kovacs.
-
Cinteza (BNR): Sistemul bancar romanesc va incheia anul 2010 pe pierdere
Directorul Directiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, a spus, intr-un interviu acordat revistei Money Express. ca sistemul bancar romanesc va incheia anul 2010 pe pierdere, in conditiile cresterii restantelor si aplicarii OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.
-
Conturile goale din pensii private se apropie de 34%
Numarul clientilor ale caror conturi de pensie private obligatorie (pilonul II) nu sunt alimentate in fiecare luna cu contributii contina sa creasca, atat deoarece multi au ramas fara loc de munca, dar si pentru ca unii angajatori nu isi mai platesc taxele si impozitele la stat din lipsa de lichiditati.
-
Allianz-Tiriac incearca sa vanda mai multe polite Casco online
Allianz-Tiriac, cea mai mare companie de asigurari la nivelul anului trecut, incearca sa promoveze asigurarile online, oferindu-le o reducere de 100 de lei clientilor care incheie o asigurare Casco in septembrie prin intermediul site-ului allianzdirect.ro. Reducerea este valabila pentru masinile detinute de persoane fizice, cu exceptia celor care fac obiectul unui contract de leasing.
-
Restantele la creditele acordate de IFN-uri au ajuns la 1,5 miliarde de lei
Restantele la creditele acordate de institutiile financiare nebancare au depasit in iulie 1,5 miliarde de lei, ajungand astfel la o pondere de 7,1% din totalul sumelor datorate, fata de 6,8% in iunie si 5% la sfarsitul anului trecut. Restantele populatiei si companiilor au urcat cu peste 200 de milioane de lei in primele sapte luni, peste 80% din restantele totale fiind intarzieri la plata mai mari de 90 de zile.
-
Dealerii au mai mult de lucru: volumul schimburilor valutare creste cu doua cifre
Dealerii de la Bucuresti au facut in luna august tranzactii valutare de 35,5 miliarde de euro, nivel similar cu cel din iulie si cu circa 60% peste valoarea din aceeasi luna din 2009, in conditiile in care comertul international si-a revenit, iar jucatorii straini incep sa se uite cu mai mult interes spre Romania.
-
Bancile au platit 391 mil. euro in iulie pentru finantarile de la actionari
Bancile locale au facut in iulie plati de 391 de milioane de euro reprezentand dobanzi si rambursari de principal in contul depozitelor pe termen mediu si lung ale nerezidentilor - care reflecta in general finantari acordate de actionarii lor din strainatate, prin mecanisme financiare complexe.
-
De ce sunt dobanzile la depozite de 8%, iar pe piata de 3%?
Bancherii au urcat bonificatiile platite clientilor la depozitele in lei pana la 8,5% pe an, desi se pot finanta de pe piata interbancara la dobanzi de circa 3% pe an.
-
Ce solutii au cei prinsi in capcana ipotecarelor
Scaderea preturilor pe piata imobiliara, chiar si pana la jumatate din valorile record inregistrate in anii 2007-2008, i-a lasat pe multi dintre cei care au cumparat locuinte in acea perioada pe credit in postura de a plati rate enorme, care nu mai au nicio legatura cu contextul actual.
-
Olteanu, BNR: Piata valutara este libera, dar banca centrala va contracara orice atac asupra cursului
"Moneda este foarte conectata de starea economiei reale. (…) Vom contracara orice atac, daca asa ceva se va intampla. In rest, piata este libera", a spus Olteanu, la un eveniment organizat de firma de consultanta fiscala si audit financiar LeitnerLeitner. El a mentionat ca rata de schimb a fost "destul de stabila" in ultimul an.
-
INS: Economia Romaniei ar putea iesi din recesiune in trimestrul trei
Economia Romaniei ar putea iesi tehnic din recesiune in trimestrul trei din 2010, dar ar putea reveni pe scadere in ultimul trimestru, a declarat, marti, presedintele Institutului National de Statistica (INS), Vergil Voineagu.
-
Cum s-au inghesuit peste 10.000 de romani pe 300 de joburi. Cine face angajari in Romania
In ciuda crizei, unele companii investesc in continuare in Romania. Dupa ce a angajat 250 de persoane, Procter&Gamble va mai recruta inca 50 pentru noua fabrica de la Urlati. Si francezii de la Automobile Dacia isi maresc echipa
-
Leul s-a apreciat semnificativ marti, iar referinta BNR a coborat la 4,2478 lei/euro
Leul a fost singura moneda din regiune care s-a apreciat in raport cu euro in prima parte a sedintei de marti, iar dealerii nu exclud interventia indirecta a BNR, astfel ca rata de referinta a coborat cu 1,52 bani, la 4,2478 lei/euro, de la 4,2630 lei/euro.