Arhiva » Septembrie 2010 » 06 Septembrie 2010
Toate stirile publicate in data de 06 Septembrie 2010 | 37 de inregistrari
-
Franks (FMI): Romania trebuie sa continue reformele pentru reluarea cresterii economice
Romania are nevoie in continuare de reforme pentru reluarea cresterii economice, a declarat sambata seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, referindu-se la continuarea restructurarilor in sectorul public si la reforma sistemului de pensii.
-
Posta Romana estimeaza pentru acest an un profit net de 18,5 milioane lei, dupa pierderile din 2009
Compania Posta Romana estimeaza pentru acest an un profit net de 18,5 milioane lei, dupa ce in 2009 compania a inregistrat pierderi de 181,5 milioane lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli rectificat pentru 2010, aprobat de Guvern. Reprezentantii companiei au declarat Agentiei NewsIn ca aceste rezultate s-ar datora economiilor realizate prin reducerea cu 20% a cheltuielilor cu bunurile si serviciile.
-
Ministerul agriculturii a selectat cereri de finantare de 48,6 milioane euro prin Programul Operational de Pescuit
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a selectat 51 de cereri de finantare prin Programul Operational de Pescuit (POP) cu o valoare totala eligibila de 48,6 mil euro,din cele 118 cereri depuse pana la finalul lunii august, potrivit datelor furnizate de minister la solicitarea NewsIn.
-
Piraeus Bank Romania si-a sporit profitul brut cu 32% in primul semestru, la 21,2 milioane euro
Piraeus Bank Romania a inregistrat un profit brut de 21,2 milioane euro in primul semestru, cu 32% mai mare fata de acelasi interval din 2009, pe fondul unei usoare cresteri a portofoliului de credite si a intensificarii efortului de vanzare a produselor si serviciilor, a anuntat duminica banca.
-
FMI nu doreste impozite mai mari in Romania in 2011, potrivit lui Jeffrey Franks
Fondul Monetar International (FMI) nu doreste o crestere a impozitelor in Romania pentru anul 2011, potrivit declaratiei sefului misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, dupa intalnirea cu noul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.
-
Ialomitianu spune ca angajatorii vor retine contributiile pentru DA-uri si le vor vira la buget
Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca angajatorii vor avea obligatia de a retine sumele reprezentand contributiile pentru drepturile de autor pentru a le vira la buget, fiind aplicata astfel metoda stopajului la sursa. "Deci, cei care obtin venituri din drept de autor si cei care lucreaza pe conventii civile nu mai sunt obligati sa mearga sa depuna declaratie si sa faca plata.
-
Clientii bancilor vor mandata avocatii sa negocieze si sa ii reprezinte in procese colective
Clientii nemultumiti vor mandata avocatii sa negocieze cu bancile si, eventual, sa ii reprezinte in procese colective, dupa ce unele discutii purtate direct cu reprezentantii institutiilor de credit nu au ajuns la niciun rezultat.
-
Economia mondiala se redreseaza intr-un ritm moderat
Economia mondiala se redreseaza intr-un ritm moderat, dar se confrunta in continuare cu probleme precum nevoia de consolidare bugetara, pe termen mediu, a declarat, duminica, directorul general adjunct al FMI, John Lipsky. Reprezentantii Ministerelor de Finante si ai bancilor centrale din G20, participa la o reuniune in Coreea de Sud.
-
Dezvoltatorii vand sub costul de constructie. Ce poti lua daca dai ca avans un Mercedes ML
Ca sa nu intarzie cu rambursarea creditelor, unii dezvoltatorii accepta sa vanda locuintele la un pret mai mic decat costul de constructie, cu speranta ca vor recupera pierderile cand isi revine piata. Unii dintre dezvoltatorii imobiliari sunt dispusi sa vanda cu pana la 20% sub pretul de constructie, pentru a-si putea plati ratele la banci si a demara noi proiecte.
-
Ministrii de Finante din UE discuta luni despre penalizarea tarilor care incalca regulile bugetare
Ministrii de Finante din UE vor discuta luni despre penalizarea mai eficienta a membrilor care nu respecta regulile referitoare la disciplina bugetara, dar si solicitarea a noua tari, intre care si Romania, privind excluderea costului reformei pensiilor din calculul deficitelor si al datoriilor.
-
Noul ministru al Muncii: Majorarea contributiilor sociale de la 16,5 la 35,55% este perfect corecta
Impozite mai mari decat in vremea fanariota! Ministrii proaspat unsi in posturi vor continua linia dura a predecesorilor lor. Noua bomba care se va detona anul viitor se afla in curtea ministerelor Muncii si Finantelor care lucreaza pe un proiect de lege ce prevede taxe dublate in cazul veniturilor care provin din activitati independente. Noua modificare a codului fiscal are in vedere contributii sociale majorate de la 16,5 procente la aproape 35%.
-
O volatilitate mare a cursului de schimb este permisa daca inflatia este bine ancorata
O banca centrala isi poate permite o volatilitate mai mare a cursului de schimb atata timp cat populatia este convinsa ca o inflatie de 2-2,5% va ramane ancorata in timp, a declarat sambata, la Bucuresti, guvernatorul bancii centrale a Poloniei, Marek Belka.
-
Isarescu: Criza ne-a avertizat ca nu exista un inlocuitor valid al politicilor economice coerente
"Actuala criza economica si financiara internationala ne-a avertizat o data in plus ca nu exista un inlocuitor valid al politicilor economice coerente. Corectarea erorilor de politica economica este, peste tot in lume, dureroasa, de multe ori greu de inteles de catre public si inerent tarzie. Dezvoltarea durabila, sustenabila a Romaniei, depinde de coerenta politicilor economice."
-
Un lifting pentru batranul iPod. Suficient ca sa ramana atractiv?
La 10 ani de la lansare, vanzarile iPod au inceput pentru prima oara sa scada sub asaltul smartphone-urilor si a tabletelor ce au inundat piata. Noua gama de iPod-uri lansata de Steve Jobs in cursul acestei saptamani incearca sa resusciteze batranul player la timp pentru sarbatorile de iarna. Mai merita insa iPod-ul investitia?
-
Alt soc fiscal: Vor sa majoreze contributiile sociale
Proiectul de modificare a Codului fiscal prin care guvernul neremaniat promitea ca va rezolva neclaritatile din prezent privind declararea si plata contributiilor sociale, vine cu o mega surpriza - majorarea in bloc a valorii contributiilor sociale. La 24,43% la pensii, la 8,35% la sanatate si la 0,78% la somaj.
-
Romania a crescut TVA, Ucraina il micsoreaza
Ucraina ar putea avea cele mai mici taxe din Europa, dupa adoptarea unui nou cod fiscal, iar TVA va fi redus de la 20% la 17% in urmatorii patru ani, a declarat, vineri, premierul Mikola Azarov, citat de RIA Novosti. In schimb, Romania a procedat invers - a crescut TVA de la 19 la 24%.
-
2010, un an dezastruos pentru piata cimentului
Scaderea numarului de constructii noi afecteaza profund producatorii autohtoni de ciment. A doua jumatate a anului 2009 si prima parte a anului in curs au adus, pentru jucatorii de pe piata cimentului din Romania scaderi majore ale comenzilor. Scaderea numarului de constructii noi, atat pe zona rezidentiala, cat si pe cea comerciala, a reprezentat principalul factor care a contribuit la diminuarea volumului de comenzi pentru ciment cu pana la 30% fata de primul semestru din 2009.
-
Romtelecom si Cosmote dezvolta si alte afaceri
In vremuri de criza, companiile de telefonie incearca sa faca bani din activitati conexe celei de baza, pentru a reusi sa se mentina competitive. Romtelecom face afaceri imobiliare, iar Cosmote a adaugat la obiectul sau de activitate si pe cel de leasing de masini.
-
Ofertele speciale, singura arma a firmelor din turism impotriva falimentului
Ofertele speciale de genul "platesti cinci nopti si stai sapte" sau "inscrieri timpurii" au mentinut pe linia de plutire agentiile de turism in acest an, este de parere Alin Burcea, prim-vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). El spune ca taierea cu 25% a salariilor in sectorul public, majorarea TVA de la 19% la 24% si neimplicarea Ministerului Turismului in promovarea turismului intern au contribuit la reducerea vanzarilor de sejururi de catre agentiile de turism.
-
FMI: Guvernul boicoteaza relansarea economica prin neplata datoriilor catre mediul privat
Guvernul Boc este responsabil pentru amanarea relansarii economice prin faptul ca refuza sa isi plateasca la timp datoriile catre mediul privat. Acesta este cel mai recent mesaj pe care l-a transmis Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, oficialilor de la Palatul Victoria.
-
Topul celor mai mari angajatori pe judete: in ce oras isi mai pot gasi romanii un loc de munca
Bucurestiul si judetul Ilfov raman principalele centre de forta de munca in care romanii mai pot migra pentru a-si gasi de lucru, insa companiile mari din judete precum Arges, Gorj sau Dolj - tinta investitorilor in domeniul industrial - si-au majorat semnificativ numarul de angajati in ultimii ani.
-
Cum arata topul asiguratorilor dupa primul semestru
Astra Asigurari a urcat la sfarsitul semestrului I pe primul loc in clasa-men-tul companiilor de asigurare, dupa ce a inregistrat o crestere cu peste 40% a primelor brute subscrise in primele sase luni, pana la 575 de milioane de lei, arata datele publicate de Uniunea Na-tionala a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR).
-
Profetul crizei: Pana in 2011 vor da faliment 400 de banci
Economia Statelor Unite va continua sa creasca intr-un ritm modest, insa americanii vor simti totusi ca se afla intr-o recesiune, a declarat economistul Nouriel Roubini.
-
Portret cu indicele BET
O vara anosta. Cam asa am putea caracteriza evolutia de la Bursa de Valori Bucuresti din ultimele trei luni. Atat la nivelul volumelor, cat si la cel al variatiilor de pret. In consecinta, principalii indici de la BVB sunt incadrati in grafice foarte turtite.
-
Popa, BNR: Marile grupuri bancare trebuie sa fie mai atent supravegheate la ele acasa
Reglementarea bancilor tre-bu-ie sa fie mai strans corelata la nivel european, spune Cris-tian Popa, viceguvernatorul BNR responsabil de stabi-li-tatea financiara, pentru ca supraveghetorii din tarile-gazda, unde marile grupuri finan-cia-re sunt prezente prin subsidiare, au o pu-tere limitata de a actiona asupra lor.
-
CEC vinde pana in decembrie credite de refinantare cu dobanda redusa
CEC Bank vinde incepand de astazi credite de refinantare cu o marja de dobanda de 4% peste indicatorul ROBOR la trei luni, cu pana la 2,4 puncte procentuale mai scazuta decat in varianta standard. Promotia dureaza pana la inceputul lunii decembrie. Anterior, banca aplica o marja de 4,9% pentru refinantarea creditelor imobiliare si 6,5% pentru refinantarea imprumuturilor de consum fara asigurare de viata si somaj.
-
Allianz-Tiriac si-a majorat capitalul cu 6,5 mil. euro din castigul pe anul trecut
Allianz-Tiriac, companie de asigurari de top controlata de grupul german Allianz si omul de afaceri Ion Tiriac, si-a majorat capitalul social cu 27,8 milioane de lei (echivalentul a 6,5 mil. euro), la 94,4 milioane de lei prin incorporarea unei parti din profitul obtinut anul trecut.
-
Transilvania a urcat la 8% pe an dobanda la depozitele in lei
Banca Transilvania, singurul jucator de top zece cu capital privat romanesc, a majorat cu trei sferturi de punct procentual dobanda la depozitele in lei pe 111 zile, pana la 8% pe an, potrivit datelor de pe site-ul institutiei.
-
10 metode legale pentru a plati taxe mai mici sau deloc
Cum sa faci greva fiscala si totusi sa respecti legea. 1. Deductibilitati. Verifica daca beneficiezi de toate deductibilitatile prevazute de lege, de la asigurarile voluntare pentru pensii si sanatate pana la cheltuielile cu izolarea casei.
-
MFP vrea sa imprumute luni un miliard de lei de la banci
Ministerul Finantelor Publice organizeaza, luni, o licitatie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, in valoare de un miliard de lei, cu scadenta la sase luni, potrivit calendarului de emisiuni de titluri de stat publicat de MFP.
-
Cadourile de 8 Martie, 1 Iunie si de Craciun ar putea fi impozitate, daca valoarea lor depaseste 150 de lei
De asemenea, vor fi platite contributii sociale pentru cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor cu ocazia Pastelui, zilei de 1 Iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, daca acestea depasesc individual 150 de lei.
-
Castigul salarial mediu net a scazut cu 4,7% in luna iulie, pana la 1.355 lei
Castigul salarial mediu net a scazut si in luna iulie, la 1.355 lei, fiind cu 4,7% (67 lei) mai mic decat cel din iunie, a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS). Comparativ cu iulie 2009, castigul salarial mediu nominal net a scazut in a saptea luna a acestui an cu 2,5%, in timp ce indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 91%, potrivit INS.
-
Moneda nationala se apreciaza usor luni, pana la un curs de referinta de 4,2762 lei/euro
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni un curs de referinta de 4,2762 lei/euro, in scadere cu 0,08% fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a reinceput sa piarda teren in fata leului. In prima parte a zilei, cursul monedei nationale a coborat de la 4,2820 la 4,2646 lei/euro, dupa care s-a stabilizat la 4,2747 lei/euro in jurul orei 13.00.
-
Nabucco a semnat cu BERD, BEI si IFC un acord pentru o posibila finantare de pana la 4 miliarde euro
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Banca Europeana de Investitii (BEI), IFC (membra a World Bank Group) si actionarii Nabucco si Nabucco Gas Pipeline International GmbH au semnat luni o scrisoare de mandat ce marcheaza startul procesului de evaluare a proiectului Nabucco.
-
Kaspersky Lab: Vulnerabilitatile Windows au reprezentat o tinta majora pentru hackeri in luna august
Amenintarile de tip exploit si viermii care exploateaza vulnerabilitati in sistemul de operare Microsoft Windows se afla in fruntea topurilor celor mai raspandite tipuri de malware dinn luna august, intocmite de expertii Kaspersky Lab.
-
Actionarii au aprobat listarea Fondului Proprietatea la BVB, cu 99,9% din voturi
Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat luni numirea Franklin Templeton ca administrator al Fondului, cu 99,97% din voturi si tranzactionarea actiunilor FP la Bursa de Valori BucureSti Si pe alte piete internationale, cu 99,9% din voturi, precum si modificarea actului constitutiv.
-
Finantele au atras doar 279 milioane lei prin titluri la sase luni, la un randament mediu de 7%
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discont scadente la sase luni in valoare de 279,2 milioane lei (65,2 milioane euro), la un randament mediu de 7% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 1 miliard de lei. Bancile au depus cereri de cumparare de peste 1,47 miliarde lei.