Arhiva » Octombrie 2017 » 05 Octombrie 2017
Toate stirile publicate in data de 05 Octombrie 2017 | 20 de inregistrari
-
Trafic rutier restrictionat 10 zile pentru refacerea trecerii la nivel cu calea ferata din localitatea Barbulesti
Traficul rutier va fi inchis, in perioada 9-18 octombrie, pe DN 1D, in zona km 40+350, pentru lucrari de refacere a trecerii la nivel cu calea ferata de la km 67+508, linia CF Bucuresti Nord - Urziceni, si km 51+480, linia CF Ploiesti Sud - Urziceni (localitatea Barbulesti), informeaza joi Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA.
-
Laufer: Romania devine din ce in ce mai vizibila si mai influenta; Guvernul vrea sa creeze un mediu de afaceri predictibil
Romania devine din ce in ce mai vizibila si influenta in regiune, iar in zona economica isi propune sa fie predictibila pentru mediul de afaceri, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, in cadrul editiei a VI-a a Bucharest Forum, organizata la Bucuresti de Institutul Aspen Romania.
-
Engie este interesata de extinderea in Brazilia, prin preluarea unor active de la Eletrobras
Engie, cea mai mare companie franceza de utilitati, vrea sa se extinda in Brazilia prin achizitii si va evalua activele scoase la vanzare de Eletrobras, chiar daca saptamana trecuta a cheltuit peste un miliard de dolari pentru a castiga licentele de operare a doua mari hidrocentrale, a afirmat Mauricio Bahr, seful operatiunilor locale, intr-un interviu acordat Reuters
-
Federatia Sindicala Ambulanta declanseaza joi un protest national
Federatia Nationala Sindicala Ambulanta din Romania, cu sprijinul organizatiilor sindicale membre din serviciile de ambulanta, declanseaza joi, incepand cu ora 8:00, actiunile de protest, pe o perioada nedeterminata.
-
Vanzarile cu amanuntul au crescut puternic in Romania, care a fost lider in UE in luna august
Volumul comertului cu amanuntul in Romania a crescut cu 15,8% in august 2017, comparativ cu aceeasi luna a anului 2016, acesta fiind cel mai mare ritm de crestere anuala inregistrat in randul statelor membre ale Uniunii Europene, arata datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistica (Eurostat).
-
SANITAS: Guvernantii nu au fost capabili sa vina cu solutii la problemele angajatilor din sanatate si asistenta sociala
Peste 200 de membri ai Federatiei SANITAS, veniti din Arges, Buzau, Ilfov, Calarasi, Dolj, Giurgiu, si ai Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR au protestat miercuri in fata Ministerului Sanatatii, nemultumiti fiind de lipsa de reactie a actualei guvernari fata de problemele din sanatate si asistenta sociala.
-
Ministerul Finantelor Publice a programat imprumuturi de 2,44 miliarde de lei de la banci, in luna octombrie
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat imprumuturi de 2,44 miliarde de lei de la bancile comerciale in octombrie 2017, din care 2,2 miliarde de lei prin sase licitatii de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat si 240 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.
-
Romania nu si-a indeplinit obligatiile in domeniile: piata unica digitala, mediu, mobilitate si transporturi (CE)
In cadrul pachetului lunar de decizii de constatare a neindeplinirii obligatiilor, cele referitoare la Romania includ doua scrisori de punere in intarziere si trei avize motivate in urmatoarele domenii: piata unica digitala, mediu, mobilitate si transporturi, a anuntat miercuri Comisia Europeana (CE).
-
Daea: Anul viitor, vom avea o banca de gene pentru a realiza culturi din samanta proprie
Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri la deschiderea targului 'Toamna buzoiana" ca anul viitor tara noastra va avea o banca de gene pentru legumicultura, floricultura, plante medicinale si aromatice, pentru a realiza culturi din samanta proprie.
-
Ministrul Daea, la deschiderea targului Toamna buzoiana: Sa mancam romaneste
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat miercuri la deschiderea targului 'Toamna buzoiana', in cadrul caruia expun peste 100 de producatori agricoli si mestesugari, ocazie cu care acesta a cumparat peste 20 de produse traditionale si i-a indemnat pe cei prezenti sa manance romaneste.
-
Havrilet, despre anchetarea ANRE: Va fi un moment al adevarului; sunt interese puternice si televiziuni care au atacat liberalizarea gazelor
Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) este supusa unor presiuni puternice venite din partea celor care au interese in aceasta piata, a declarat, miercuri, Niculae Havrilet, presedintele institutiei, oferind drept exemplu campaniile duse de anumite televiziuni impotriva procesului de liberalizare a pietei gazelor.
-
Hossu: Ne vom intalni vineri cu premierul pentru a rezolva aspectul transferarii contributiilor sociale de la angajator la angajat
Reprezentantii confederatiilor sindicale se vor intalni, vineri, 6 octombrie, la ora 10:00, cu premierul, pentru a discuta revendicarea legata de anularea masurii de transfer al contributiilor sociale de la angajator la angajat, a declarat, miercuri, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la iesirea de la discutiile avute la Guvern.
-
Havrilet (ANRE): Daca nu crestem pretul final al gazelor, furnizorii pot sista alimentarea catre consumatorii casnici
Furnizorii de gaze ar putea sista alimentarea catre consumatorii casnici in pragul iernii, daca Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) nu le recunoaste costurile cu achizitia de pe bursa a gazelor, a declarat, miercuri, Niculae Havrilet, presedintele ANRE, in cadrul unor declaratii de presa.
-
Iancu: Jucatorii din piata gazelor fac presiuni puternice pentru cresterea pretului la consumatorii casnici
Jucatorii din piata gazelor fac presiuni puternice pentru cresterea pretului final, iar producatorul OMV Petrom nu si-a respectat promisiunea de a majora pretul cu doar 10% odata cu liberalizarea pietei, a declarat, miercuri, Iulian Iancu, presedintele Comisiei de industrii si servicii din Camera Deputatilor, inainte de sedinta in care comisia a discutat aprobarea OUG 64/2016 privind modificarea Legii gazelor.
-
Peste jumatate dintre romanii emigrati vor sa investeasca in Romania, dar bariera este coruptia (studiu)
Mai mult de jumatate dintre romanii emigrati vor sa investeasca in Romania, in special in turism si agricultura, insa principala lor bariera este coruptia din tara, se arata intr-un studiu comandat de RePatriot si realizat de Open-I Research.
-
UE trece la ofensiva impotriva Amazon si Apple
Comisia Europeana a cerut miercuri grupului american Amazon sa plateasca taxe de 250 milioane de euro datorate Luxemburgului, ca urmare a facilitatilor fiscale incorecte de care cel mai mare grup de distributie online din lume ar fi beneficiat dupa 2003, si, separat, a trimis in judecata Irlanda la Curtea Europeana de Justitie pentru ca nu a recuperat ajutoarele de stat ilegale in valoare de 13 miliarde de euro acordate producatorului informatic american Apple, informeaza Reuters si AFP.
-
Transportatorii organizeaza proteste de amploare in Bucuresti si in tara, incepand din 3 noiembrie
Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) va organiza, incepand din 3 noiembrie, ample manifestatii de protest, atat in Capitala cat si la nivel national, nemultumirile acestora fiind legate de accizele la carburanti, lipsa infrastructurii de transport si a unor masuri legislative care "sa salveze" sectorul.
-
REPORTAJ Internet & Mobile World 2017: cozi, roboti, cyborg si zombi
A sasea editie a Internet & Mobile World 2017 a inceput miercuri la Complexul expozitional Romexpo, iar prima zi a acestui eveniment poate fi rezumata astfel: trei cozi, doi roboti, un cyborg si zombi.
-
Clientii bancilor catalane asigurati ca depozitele lor sunt in siguranta
Ministrul spaniol al Economiei si principalele banci din Catalonia i-au asigurat, miercuri, pe clientii bancilor ca depozitele lor sunt in siguranta fata de criza din regiune, informeaza Reuters.
-
Ambasadorul Marii Britanii: Subventionarea energiei prin contracte pentru diferenta poate fi aplicata si in Romania, pentru reactoarele 3 si 4
Marea Britanie a aplicat un mecanism de sprijin pentru energia nucleara, numit contracte pentru diferenta, sistem care asigura investitorii ca-si vor recupera costurile, si care poate fi aplicat si in Romania la proiectul reactoarelor nucleare 3 si 4 de la Cernavoda, a declarat, miercuri, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummel, cu ocazia unui summit pe tema energiei nucleare.