Arhiva » Octombrie 2011 » 25 Octombrie 2011
Toate stirile publicate in data de 25 Octombrie 2011 | 47 de inregistrari
-
Mihai Ionescu (ANEIR): Exporturile romanesti au crescut cu 36,9%, in octombrie 2011
Exporturile romanesti au crescut cu 36,9%, in primele doua decade ale lunii octombrie 2011, comparativ cu aceeasi perioada din 2010, in timp ce importurile au avut cresteri de 20,3%, a declarat luni pentru Agerpres, Mihai Ionescu, secretar general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR).
-
Sansele de succes ale summitului UE depind de aprobarea Parlamentului german,spune Merkel
Sansele de a gasi o rezolvare la criza din Zona euro, la summitul de miercuri, sunt mici, daca parlamentarii germani nu vor semna un acord in prealabil, a avertizat un purtator de cuvant al cancelarului german Angela Merkel. Steffen Seibert a explicat ca Merkel vrea ca Bruxelles-ul sa furnizeze Parlamentului toate datele de care nevoie pentru a intelege cum va functiona Fondul european de stabilitate financiara (FESA).
-
Basescu spune ca l-a mandatat pe Ialomitianu sa insiste la ECOFIN pentru mentinerea expunerii bancilor in Romania
Presedintele Traian Basescu a afirmat, luni, ca l-a mandatat pe ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, ca la Consiliul ECOFIN de miercuri dimineata sa insiste pentru introducerea unui paragraf care sa vizeze si crearea conditiilor de mentinere a expunerii bancilor in Romania, in procesul de recapitalizare.
-
Compania Melrose vrea sa investeasca 130 de milioane de dolari in explorarile din Marea Neagra
Compania britanica Melrose si partenerii sai, care au incheiat cu statul roman un acord de exploatare petroliera in Marea Neagra, intentioneaza sa investeasca circa 130 de milioane de dolari in acest proiect, declara ambasadorul britanic la Bucuresti, Martin Harris, intr-o postare pe blog.
-
Renault trimite angajati in somaj tehnic din cauza incetinirii cererii
Grupul francez Renault va trimite angajati in somaj tehnic pentru a se adapta unei incetiniri cererii, indicat, luni, un purtator de cuvant al producatorului auto, citat de AFP.
-
BNR: Datoriile Administratiei publice au ajuns la 33,6 la suta din PIB
Totalul creantelor Administratiei publice a crescut la 33,6 la suta ca pondere in produsul intern brut, la sfarsitul trimestrului II din acest an, de la 31,2 la suta, cat era in perioada similara din 2010, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.
-
Consilierii generali ai PDL cer modificarea proiectului privind imprumutul de 800 milioane de euro
Proiectul de hotarare privind contractarea unor finantari nerambursabile in valoare toata de pana la 800 de milioane de euro nu va fi aprobat nici la urmatoarele sedinte ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti, daca nu va fi modificat, a declarat luni consilierul general PDL Calin Murg.
-
Basescu spune ca va retrimite Parlamentului bugetul daca acesta nu arata destinatia investitiilor
Presedintele Traian Basescu a spus luni ca a avertizat ministrii in discutia de dimineata ca va retrimite legea bugetului inapoi la Parlament daca aceasta nu precizeaza unde merg banii pentru investitii, solicitand un buget transparent.
-
Ministerul de Finante a atras 735,7 mil. lei prin titluri de stat, la un randament mediu de 6,82%
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discont scadente la 11 luni in valoare de 735,7 milioane lei (170,3 milioane euro), la un randament mediu de 6,82% pe an, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
-
Ponta:Ministerul Finantelor nu a reusit in octombrie sa imprumute banii pentru acoperirea datoriilor
Liderul PSD Victor Ponta a declarat, luni, ca Ministerul de Finante nu a mai reusit in luna octombrie sa imprumute banii necesari pentru acoperirea datoriilor, deoarece nimeni nu mai vrea sa imprumute actualul Guvern.
-
Unul dintre cei mai mari fermieri ai tarii a intrat in faliment
Companiei Agrocereal Carani i s-a admis cererea de intrare in insolventa. Firma face parte dintr-un conglomerat, el insusi in insolventa, patronat de o familie de nemti . Agrocereal Carani inca mai exploateaza 16.000 ha de teren agricol, insa in urma cu patru ani exploata 35.000 de ha.
-
Creste tensiunea in sistemul bancar. Romaniei ii trebuie un nou acord de la Viena pentru a opri bancile sa scoata bani
Amenintata din nou de recesiune, Romania se confrunta cu peri-colul real ca bancile straine sa opreasca finantarea, iar liderii zonei euro ar trebui sa gaseasca o solutie de tipul fostului acord de la Viena extinsa la nivelul intregii Uniuni Europene pentru a preveni reduceri ale expu-nerilor pe tarile de la periferia UE si a sustine continuarea creditarii.
-
Basescu: E nevoie de exploatarile miniere, ministrii sa nu mai orbecaie cu aprobarea investitiilor
Presedintele Traian Basescu a afirmat ca in cadrul discutiei de dimineata cu membrii Cabinetului si cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a fost subliniata nevoia crearii locurilor de munca, inclusiv prin exploatarile miniere, si a cerut ministrilor sa nu mai "orbecaie" in aprobarea investitiilor.
-
Cel mai tanar milionar din Romania are 26 de ani
Sa ai o avere de 40 de milioane de euro la doar 26 de ani este un lucru destul de neobisnuit, in masura in care majoritatea tinerilor care au aceasta varsta abia daca reusesc sa-si gaseasca un job intr-un call center. Capital va prezinta un top al celor mai tineri 20 de milionari in euro din Romania.
-
Berlusconi, in replica la criticile UE: Nimeni nu e in masura sa dea lectii Italiei
Premierul italian Silvio Berlusconi a reactionat, luni, la criticile partenerilor sai din Uniunea Europeana, care cerusera Italiei sa treaca mai rapid la reforme economice, spunand ca nicio tara din blocul european nu este in pozitia de a da lectii altora. Pe de alta parte, guvernul Berlusconi, prins la mijloc intre presiunile europene si opozitia aliatului sau de la guvernare, Liga Nordului, a fost nevoit luni seara sa amane din nou o decizie privind reforma pensiilor.
-
Risc de 50% pentru o noua recesiune
"Ingineria financiara" a Europei nu este de-ajuns pentru a pune capat crizei datoriilor de stat, a declarat ieri economistul american Nouriel Roubini, care a avertizat ca exista o probabilitate de 50% ca Statele Unite, Europa si Marea Britanie sa reintre in recesiune in urmatoarele 12 luni.
-
Boc le explica parlamentarilor de ce nu a depus bugetul: expertii FMI, CE nu au fost consultati inca
Premierul Emil Boc le-a transmis parlamentarilor ca nu a putut depune in Parlament bugetul pentru 2012 pentru ca este nevoie de o consultare cu institutiile financiare interantionale, dar si cu reprezentantii UE, care nu a avut inca loc.
-
Rata oficiala de absorbtie a fondurilor europene de catre Romania este de 14,8%, spune Basescu
Presedintele Traian Basescu a precizat luni ca in cadrul Consiliului European de duminica au fost prezentate date oficiale potrivit carora rata de absorbtie a fondurilor europene de catre Romania este de 14,8%, diferenta fata de alte raportari fiind provocata de problemele de facturare.
-
Vulcanul Etna a erupt din nou. Aeroportul Catania, inchis din cauza fumului
Etna, cel mai activ vulcan din Europa, a inceput sa erupa din nou, determinand inchiderea pentru scurt timp a aeroportul Catania din Sicilia, relateaza luni BBC News Online. Eruptiile, cu o inaltime de 100 de metri, sunt vizibile in apropiere de Sicilia. Aeroportul invecinat Catania a fost inchis luni pentru scurt timp din cauza fumului si a cenusii vulcanice.
-
Daianu: Bancile autohtone ar putea exporta capitalul in exces pentru recapitalizarea celor europene
Fostul ministru de Finante Daniel Daianu a declarat luni, pentru NewsIn, ca bancile autohtone ar putea participa la programul de recapitalizare a bancilor europene prin exportul capitalului in exces, reducerea operatiunilor sau exportul profitului
-
Basescu: Defictul pe 2012 sa fie mult mai mic de 3%, trebuie diminuata nevoia de imprumut
Presedintele Traian Basescu a afirmat luni ca, din cauza dobanzilor mari pe pietele interne si externe, Guvernul va trebui sa gaseasca "solutii de diminuare a nevoii de imprumut", iar nivelul deficitului pentru bugetul anului 2012 sa fie "mult mai mic de 3%".
-
Puternicele familii care controleaza Alpha si Eurobank nu reusesc sa dea drumul fuziunii. Apare spectrul nationalizarii
Alpha Bank si Eurobank, cele doua mari banci grecesti care controleaza in Ro-mania institutii de credit de top 10 - Alpha Bank si Bancpost, au esuat ieri in dema-rarea fuziunii, iar in presa elena incepe sa se vor-beasca despre nationalizari - cel putin pe o anumita perioada.
-
Regele Mihai se adreseaza Parlamentului dupa 64 de ani
Regele Mihai se adreseaza marti Parlamentului Romaniei, printr-un discurs ce poate fi socotit istoric - fiind primul adresat Legislativului dupa 64 de ani - in cadrul unui eveniment ce se anunta a fi emotionant pentru intreaga familie regala, dar si pentru romani.
-
Venitul nu este suficient pentru a lua un credit. Ce mai vor bancile?
Tot ce doresc bancile de la solicitantul de credit este certitudinea ca acesta va restitui imprumutul. Un nivel ridicat al venitului, desi important pentru accesarea unei sumei mai mari de bani, nu este suficient din perspectiva institutiei finantatoare. Astfel, clientul trebuie sa convinga banca de caracterul stabil al veniturilor pe care le obtine.
-
Cum scapi cu ratele neplatite la leasing
Companiile de leasing nu se multumesc cu recuperarea masinii de la clientii rau-platnici. Pe majoritatea ii da si in judecata. Capital va arata cum scapati cu obrazul curat folosind lacunele legislatiei.
-
Topul bancilor in functie de raportul credite/depozite
Bancile locale sunt prinse pe picior gresit de tensiunile care macina pietele financiare, dupa ce au mizat prea mult pe finantarile furnizate de bancile-mama si au ajuns la dezechilibre mari intre creditele acordate si depozitele atrase de la clientela.
-
Cum ne batem joc de recensamant
Recensamantul populatiei si al locuintelor este un efort de circa 193 milioane lei (potrivit Fin.ro), adica aproximativ 45 de milioane de euro, adica o avere. O avere mare. Ce se intampla de acesti bani? Pai, vine la tine acasa un recenzor care iti pune circa 100 de intrebari, completeaza raspunsurile tale si depune formularele apoi, ca sa se stie cine suntem, cum stam si ce vrem de la viata.
-
57% dintre angajati ar fi mai productivi daca ar avea mai multe zile libere
BestJobs.ro a chestionat recent 1467 de angajati pentru a afla care este parerea lor vizavi de suplimentarea numarului de zile legale in 2012.
-
Udrea: Romanii sa stie ca acest Guvern a dat dovada de mai mult curaj decat marii lideri ai Europei
Elena Udrea scrie pe blog ca este deranjant ca presa din Romania vorbeste despre curajul liderilor europeni, care de fapt nu au demonstrat determinare in luarea deciziilor economice, spre deosebire de Guvernul Boc care a dat dovada de mai multa hotarare decat cei care conduc statele occidentale.
-
14 th Call Center Convention, un eveniment despre viitor
14 th Call Center Convention este un eveniment international, organizat anual la Viena, de catre Competence Call Center. In termeni autohtoni, aceasta este o conferinta. In termeni reali, este un eveniment. Diferenta de terminologie este data de lipsa catorva elemente care sunt specific unei conferinte, asa cum o stim cu totii.
-
Posta Romana a lansat serviciul MoneyPost, prin care pot fi expediate sume de maxim 5.000 euro
Compania nationala Posta Romana a lansat serviciul "MoneyPost - transfer in valuta”, la nivelul subunitatilor integrate in reteaua VPN (virtual private network), prin care pot fi trimise sume de maxim 5.000 euro, ce se depun in valuta, iar plata catre destinatar se face in aceeasi moneda intr-o ora.
-
FMI incepe marti a treia evaluare a acordului stand-by preventiv cu Romania
O delegatie a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, precum si reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale vor efectua, in perioada 25 octombrie - 7 noiembrie, cea de-a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania.
-
Mai avem doar 7 zile fara anvelope de iarna
Incepand cu 1 noiembrie 2011, soferii vor fi obligati sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna. Cu toate acestea si in acest moment mai exista semne de intrebare legat de unele prevederi ale Ordonantei 5 din 2011.
-
Vass: Contributia la pilonul II de pensii va creste cu 0,5 puncte procentuale in 2012, la 3,5%
Contributia la pensiile private obligatorii (pilonul II) va fi majorata anul viitor cu 0,5 puncte procentuale, pana la 3,5% din salariul mediu brut al participantilor, a declarat marti consilierul primului ministru Emil Boc, Andreea Paul Vass.
-
Atac informatic la Mitsubishi: Date furate despre avioane si centrale nucleare
Informatii despre avioane de vanatoare si centrale nucleare au fost furate in urma unui atac informatic ce a afectat Mitsubishi Heavy Industries Ltd. in august, au anuntat luni surse din guvernul japonez.
-
Moneda nationala se depreciaza marti pana la un curs de referinta de 4,3246 lei/euro
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs de referinta de 4,3246 lei/euro, cu 0,04% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,1057 lei/dolar. Cursul BNR de luni a fost de 4,3230 lei/euro.
-
Vass: Este foarte probabil ca in anul 2012 bugetul sa fie construit fara indexarea pensiilor
Consilierul primului ministru, Andreea Paul Vass, a declarat marti ca este foarte probabil ca in anul 2012 bugetul sa fie construit fara indexarea pensiilor si ca in anii urmatori va exista o presiune masiva pe fondul public de pensii, de aceea se impune un comportament "apasat" de economisire.
-
Vodafone si Citibank lanseaza cel mai avantajos card cobrand de pe piata - Citi Vodafone Plus
Vodafone Romania adauga noi beneficii programului de loialitate destinat abonatilor sai si lanseaza, in parteneriat cu Citibank Romania, cel mai avantajos card cobrand de pe piata - Citi Vodafone Plus.
-
Groupama si-a schimbat directorul
Compania de asigurari Groupama a anuntat ca directorul sau general, Jean Azema, a fost revocat din functie, precizand, totodata, obiectivele viitoarei echipe de conducere.
-
IMM din agricultura si industrie revin in atentia bancilor
Bancile se uita cu mai mare indulgenta, comparativ cu anul 2010, catre firmele din sectorul energetic, agricultura si industrie atunci cand analizeaza cererile de creditare, reiese dintr-un sondaj publicat de BNR. Mai mult, conditiile de finantare s-au imbunatatit, atat pentru companiile medii, cat si pentru firmele mici.
-
Sute de mii de unguri isi pierd pensiile
Guvernul Orban a desfiintat pensionarea anticipata, proiectul de lege avand caracter retroactiv.
-
Descinderi in Bucuresti: Sunt vizate persoane suspectate de fraude bancare
Perchezitii in Capitala. Politistii au descins la sase adrese. Sunt cautate sapte persoane suspectate de fraude bancare. Suspectii au luat mai multe credite cu acte false. Prejudiciul este de 120.000 de lei.
-
Depozitele bancare au crescut cu 1,7% in septembrie fata de luna anterioara, la 181,01 mld. lei
Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania au inregistrat in septembrie un avans de 1,7% fata de luna precedenta, la 181,01 miliarde lei, dupa ce depozitele in lei ale rezidentilor au crescut cu 1,8%, iar cele in valuta au sporit cu 1,4%, potrivit datelor BNR.
-
Creditul neguvernamental a crescut in septembrie cu 2,7% fata de luna precedenta, la 221,43 mld. lei
Valoarea creditelor acordate de banci populatiei si firmelor a crescut in septembrie cu 2,7% fata de nivelul din august, la 221,43 miliarde lei, iar in ritm anual a avansat cu 6,5%, potrivit datelor prezentate marti de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
-
Bancile din Europa de est raman orfane. Ce se va intampla
Viitorul bancilor e pus sub semnul intrebarii in toata lumea, dar nicaieri mai mult decat in Europa Centrala si de Est. Bancile internationale au raportat deja reduceri ale expunerilor pe Europa Centrala si de Est, iar ultimele statistici arata ca creditarea in zona a scazut in regiune in trimestrul al doilea din acest an. Dupa ce a scazut si in oprimul trimestru si in 2010 si in 2009.
-
Alpha Bank si Eurobank au amanat votul privind fuziunea
Actionarii Alpha Bank si EFG Eurobank Ergasias vor dezbate pe 4 noiembrie fuziunea celor doua banci grecesti, dupa ce adunarile actionarilor programate pentru ieri la Atena au fost amanate din lipsa de cvorum, transmite Reuters, citeaza Mediafax
-
Ce avere are Regele Mihai
Familia regala detine patru castele cu un total de peste 450 de camere, aproape 20.000 de hectare de padure, trei imobile si un teren in Bucuresti, un imobil in Versoix-Elvetia care a fost vandut contra sumei de 1,5 milioane de euro, un imobil si terenuri in Poiana Tapului, cateva cabane si cantoane in Azuga-Predeal, zeci de kilometri de drumuri forestiere etc.