Arhiva » Octombrie 2010 » 26 Octombrie 2010
Toate stirile publicate in data de 26 Octombrie 2010 | 31 de inregistrari
-
Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de luni indecis
Header
-
Jeffrey Franks: Discutiile de la MTI s-au axat pe eficientizarea companiilor publice
Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, a declarat luni dupa discutiile cu reprezentantii Ministerului Transporturilor ca nu s-a discutat deloc despre taierea salariilor, ci despre performanta companiilor publice si absorbtia fondurilor europene.
-
Ministerul de Finante a atras 460 milioane lei prin titluri la un an, la un randament mediu de 7%
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discount scadente la un an in valoare de 460,54 milioane lei (107 milioane euro), la un randament mediu de 7% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
-
Jeffrey Franks: Ar putea fi posibila o crestere a salariului minim, dar trebuie sa vedem cat de mare
"Asa cum am mai spus, o crestere a salariului minim trebuie studiata in amanunt si foarte atent calculata, pentru ca o crestere prea mare poate cauza efecte negative. Ar putea fi loc de o crestere a salariului minim, dar trebuie sa vedem cat de mare, iar asta necesita un calcul foarte atent", a spus Franks.
-
Consiliul de Supraveghere al Uniqa Asigurari l-a propus pe Oliviu Stoica in functia de presedinte
Consiliul de Supraveghere al Uniqa Asigurari l-a propus pe Oliviu Stoica pentru functia de presedinte al directoratului companiei, pozitie ocupata in prezent de Ileana Horvath. Oliviu Stoica este in prezent director regional in cadrul Uniqa International.
-
Depozitele bancare au crescut cu 0,3% in septembrie fata de luna precedenta, la 169,87 mld. lei
Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania au inregistrat in septembrie un avans de 0,3% fata de luna august, la 169,87 miliarde lei, ca urmare a cresterii cu 0,4% a depozitelor in lei si cu 0,1% a celor in valuta, potrivit datelor publicate luni de BNR.
-
Marko Bela: Am decis sa nu sustinem motiunea de cenzura
Parlamentarii UDMR sustin in continuare Guvernul Boc si nu vor vota la motiunea de cenzura. Declaratia a fost facuta de presedintele Uniunii. Potrivit lui Marko Bela, UDMR a luat aceasta decizie pentru ca nu exista o alternativa la programul actual de guvernare.
-
Traian Basescu: Procedura parlamentara de adoptare a legilor trebuie modificata
Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca procedura parlamentara de adoptare a legilor trebuie modificata, pentru a corecta situatii de genul celor doua initiative legislative privind TVA de 5% la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor pana in 2.000 de lei, care au fost adoptate din greseala saptamana trecuta.
-
BNR: Numerarul in circulatie a scazut in septembrie cu 0,7% fata de august
Numerarul in circulatie se cifra, la sfarsitul lunii septembrie, la 26,776 miliarde lei, in scadere cu 0,7% fata de august si in crestere cu 12,1% fata de luna similara din 2009, conform datelor publicate luni de Banca Nationale a Romaniei (BNR).
-
AmCham sustine mentinerea cotei unice pentru ca Romania sa ramana competitiva in regiune
Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) sustine mentinerea cotei unice de impozitare, concomitent cu plafonarea contributiilor pentru asigurari sociale, astfel incat piata romaneasca sa ramana competitiva la nivel la nivel regional, a anuntat luni institutia.
-
Danemarca cheltuie cel mai mult din Europa pentru salariile angajatilor VEZI TOPUL
5.960 de miliarde de euro este suma salariilor, in acest an, platite de angajatori, inclusiv guvernele, din Uniunea Europeana. Potrivit datelor Eurostat, Danemarca se afla pe primul loc, consumand cel mai mult pentru salarii, 57,1% din PIB. Romania cheltuie, in acest an, 42,8% din PIB pentru salariile angajatilor.
-
Cum ne echipam masinile pentru iarna si cat ne costa VEZI PRETURILE
Daca nu aveti cauciucuri de iarna sau lanturi s-ar putea sa nu mai aveti voie sa circulati pe drumurile publice. Asta pentru ca parlamentarii au introdus aceste prevederi in proiectul legislativ de modificare a codului rutier. Iar pentru a sti cu aproximatie ce buget trebuie sa alocati pentru dotarea masinii, va propunem cateva oferte de preturi.
-
La abonament, 1000 de minute sunt de doua - trei ori mai scumpe decat pe cartela
Concurenta pe prepaid a facut ca numarul de minute incluse sa se dubleze in ultimul an. Acum ofertele operatorilor care contin astfel de extraoptiuni pornesc de la 4 euro La inceputul lunii martie din 2006, Cosmote scotea pe piata extraoptiunea de 2.000 de minute lunare in retea.
-
Banca Comerciala Carpatica ofera creditul OneSmart fara dobanda si fara rate in primele 3 luni, pentru toate cererile depuse pana la sfarsitul acestui an
Banca Comerciala Carpatica lanseaza o noua promotie prin care persoanele fizice care acceseaza creditul OneSmart - credit de refinantare cu ipoteca, beneficiaza de dobanda 0% pentru primele 3 luni de la data acordarii precum si de o perioada de gratie de trei luni la plata ratelor. Campania se va desfasura pentru toate cererile de credit depuse pana la 31.12.2010.
-
Preocuparea pentru siguranta copiilor, un reper important in activitatea ING Asigurari de Viata
Taxa anuala de scolarizare la facultatile din Romania variaza intre 2.500 si 10.000 de lei, in timp ce la universitatile din strainatate se situeaza intre 4.000 si 63.000 lei in tarile din Uniunea Europeana si 150.000 lei in Statele Unite ale Americii, potrivit unei cercetari realizate de ING Asigurari de Viata pe baza informatiilor publicate de institutiile de invatamant. Aceste cheltuieli nu includ cazarea, al carei cost anual poate urca pana la 6.000-8.000 de lei in Romania daca are loc in locuinte inchiriate, si pana la 3.000-7.000 lei daca are loc intr-un camin de stat sau privat. In ceea ce priveste costul anual al cazarii in strainatate, acesta este de aproximativ 10.000 de lei in tarile Uniunii Europene si de circa 50.000 de lei in SUA.
-
Creditarea sta pe loc. Populatia si companiile nu au mai luat credite in septembrie
Soldul creditului neguvernamentat acordat de catre banci a crescut in luna septembrie a acestui an cu doar 0,1% fata de luna precedenta, insa in termeni reali s-a inregistrat o scadere de 0,4%.
-
Clientii bancilor vor carduri co-branded pentru recompense si promotii
MasterCard Europe a lansat impreuna cu bancile din Romania cinci programe de carduri co-branded in primele zele luni din acest an. Clientii institutiilor financiare au nevoie de mai mult decat un simplu instrument de plata, considera Cosmin Vladimirescu, country manager pentru Romania la MasterCard Europe.
-
Ieftinirea creditelor populatiei prin masuri administrative va duce la scumpirea lor in viitor
Economia romaneasca are nevoie, intr-adevar, de un cost mai redus al creditelor pentru persoanele fizice si companii, insa masurile administrative si legile adoptate in ultima perioada nu vin sa ajute aceasta idee. Dimpotriva, determina scumpirea imprumuturilor in viitor, apreciaza presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen.
-
Investitorii si bancile pregatesc un nou val de scumpiri pe piata locuintelor
Satui de clientii cu buget redus, dezvoltatorii incearca, din nou, sa obtina marirea plafonului programului "Prima casa" la 120.000 de euro. Investitorii din imobiliare, cu sprijinul creditorilor, bancile comerciale, si-au indreptat tunurile spre guvern, incercand astfel sa-l determine sa mareasca plafonul pentru imprumuturile ipotecare prin "Prima casa".
-
Deficitul bugetar s-a adancit in primele noua luni la 23,3 miliarde lei, sub limita convenita cu FMI
Executia bugetului general consolidat pe primele noua luni ale acestui an s-a incheiat cu un deficit estimat de 23,3 miliarde lei, sub limita tintei de deficit de 28,2 mld. lei prevazuta in acordul stand - by incheiat cu Fondul Monetar International, a anuntat luni MFP.Veniturile incasate la bugetul general consolidat au insumat 120,4 miliarde lei, in crestere cu 3,6% in termeni nominali fata de perioada similara din 2009.
-
Indicii Bursei au deschis sedinta de marti incert
Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis indecis sedinta de tranzactionare de marti, cea mai pronuntata evolutie fiind inregistrata de titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF), care au pierdut, in medie, 0,78%. Rulajul actiunilor listate la BVB era de doar 242.954 lei (56.861 euro) in jurul orei 10.30. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Moldova (SIF2), de 80.305 lei, cotatia lor stagnand la 1,24 lei/actiune
-
Trecerea la ora oficiala de iarna nu va modifica mersul trenurilor, anunta CFR Calatori
CFR Calatori anunta ca, incepand din data de 31 octombrie, in activitatea de transport feroviar se va trece la ora Europei Orientale, ora 04.00 devenind ora 03.00, dar ca mersul trenurilor nu va fi modificat, potrivit unui comunicat emis de companie.
-
Trei din cinci angajati considera ca prezenta fizica la birou nu mai este necesara - studiu Cisco
Trei din cinci angajati din toata lumea cred ca prezenta fizica la birou nu mai este necesara pentru a fi productivi, potrivit unui studiu international al fortei de munca prezentat de compania Cisco. "Dorinta de a lucra oriunde, oricand, este mai puternica decat dorinta de a avea un salariu mai mare; doi din trei angajati se asteapta ca IT-ul sa permita acces la informatiile organizatiei de pe orice dispozitiv, personal sau furnizat de companie", potrivit unui comunicat emis marti de Cisco.
-
Delegatia FMI va participa la o sedinta a coalitiei, programata pentru marti seara
Delegatia FMI va participa la o sedinta a coalitiei, programata pentru marti seara, urmand a se discuta despre situatia economica si eventuale masuri de echilibrare bugetara.
-
Cursul a urcat peste 4,27 lei/euro dupa primele tranzactii de marti, in linie cu regiunea
Moneda nationala s-a depreciat dupa primele tranzactii de marti, iar cotatiile au urcat peste 4,27 lei/euro, in linie cu evolutia valutelor din regiune, care inregistrau de asemenea corectii usoare fata de euro, scrie Mediafax Business. La deschidere, bancile afisau cotatii de 4,2690 - 4,2700 lei/euro, in crestere fata de nivelul de la sfarsitul sesiunii de luni, de 4,2650 - 4,2670 lei/euro.
-
Grecia nu-si va mai putea plati datoriile in cel mult trei ani, spune CEO-ul unui fond de investitii
Grecia va intra in incapacitate de plata in cel mult trei ani, pentru ca masurile de austeritate nu vor fi suficiente pentru reducerea poverii datoriei publice, sustine CEO-ul unui fond de investitii, la un seminar organizat de revista The Economist, scrie Bloomberg.
-
Romanii pleaca resemnati din casele executate. In Canada proprietarii rupeau tot
Apartamentele si casele executate silit de bancile de pe piata locala sunt de cele mai multe ori intr-o stare normala de functionare, potrivit executorilor bancari, desi pe alte piete proprietarii aveau obiceiul sa devasteze acest gen de locuinte inainte sa le "predea" bancilor, potrivit consultantilor imobiliari.
-
Numarul total de bugetari este tinut la secret in Ministerul Finantelor si furnizat doar la cerere
Cel mai important indicator din ultimii doi ani la care, in declaratiile oficiale, se raporteaza toata lumea, Fondul Monetar International (FMI), Guvernul, autoritatile publice - este vorba de numarul de bugetari - este in Romania "secret de stat".
-
O treime din politele noi sunt de economisire pentru copii
O treime din politele de asigurari vandute anul acesta de olandezii de la ING Asigurari de Viata au fost planuri finan-ciare pentru copii, acestea ajungand sa reprezinte un sfert din portofoliul total al companiei. Sumele cheltuite de asigurati pentru plata primelor a crescut anul acesta cu 10% fata de 2009, sustin reprezentantii companiei.
-
Ziua Z: Comisia de Buget dezbate OUG 50! Miza? Comisioane si dobanzi de sute de milioane de euro
Comisia de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor are programata pe ordinea de zi de astazi demararea dezbaterii pe OUG 50/2010 privind creditele acordate populatiei! Batalia care incepe ACUM are o miza de sute de milioane de euro si ar putea schimba radical atat modul in care se acorda credite in Romania, cat si intregul sistem bancar autohton, construit in ultimii 20 de ani! Milioane de oameni vor plati pretul acestui razboi, in cazul in care amendamentele bancherilor vor avea castig de cauza!
-
Adevaruri dureroase despre salariile romanilor
Romanii si doresc "salarii decente", "lefuri normale", "venituri ca in UE". Cine stabileste, insa, care este nivelul de normalitate sau de decenta al unui salariu? Sindicalistii cred ca veniturile angajatilor autohtoni trebuie sa se raporteze la mediul european in care evolueaza economia noastra.