Arhiva » Octombrie 2010 » 01 Octombrie 2010
Toate stirile publicate in data de 01 Octombrie 2010 | 31 de inregistrari
-
CSSPP a aprobat doua norme privind autorizarea administratorilor de pensii private
Arbitrul pensiilor private a aprobat norma privind autorizarea de constituire a societatii de pensii si autorizarea de administrare a unui fond de pensii administrate privat si norma privind autorizarea de constituire a societatii de pensii si autorizarea de administrare a fondurilor de pensii facultative, se arata in comunicat.
-
Clientii RCS & RDS isi pot plati facturile la unitatile UniCredit Tiriac Bank
"Parteneriatul cu RCS & RDS le permite clientilor nostri sa economiseasca timp, apeland la mijloace de plata moderne care sunt accesibile si sigure, precum viramentul bancar, cardul sau aparatele multifunctionale puse la dispozitie de banca", a declarat Simona Boteanu, Head of Cash Management & E-banking in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
-
Ministerul Finantelor vrea sa atraga 4,6 miliarde lei prin titluri de stat in octombrie
Astfel, MFP va organiza patru licitatii pentru certificate de trezorerie cu discont in octombrie, doua cu maturitate la sase luni si doua cu maturitate la un an, fiecare cu o valoare de un miliard de lei. De asemenea, Finantele vor redeschide doua emisiuni de obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 3 ani, respectiv 5 ani, cu o valoare de 300 milioane de lei fiecare.
-
Pe Google Earth avem patru autostrazi. Americanii au luat de bune termenele initiale de finalizare
Pe Google Earth sau Google Maps, Romania nu sta deloc rau la capitolul autostrazi. Astfel, Autostrada Bechtel (A3) se intinde pe doua tronsoane lungi, de vreo 200 de kilometri, Autostrada Bucuresti - Ploiesti este si ea gata, iar spre litoral se circula pana la Constanta pe autostrada.
-
Cat costa rovinieta electronica. Ce amenzi si despagubiri platesc cei care nu o cumpara
De la 1 octombrie soferii vor trebui sa isi cumpere rovinieta electronica. Cei care vor fi surprinsi in trafic, de camerele video sau de echipe de controlori, fara documente care sa ateste plata acesteia vor primi acasa amenzile, care variaza intre 250 si 4.500 lei.
-
Ernst&Young: Economia romaneasca va scadea cu 3% in acest an si cu 1% in 2011
Un raport trimestrial al companiei de consultanta Ernst&Young arata faptul ca o contractare a PIB-ului cu circa 3 procente anul acesta si cu un procent in 2011 este din ce in ce mai probabila, analistii estimand o revigorare a cresterii economice abia in 2012, informeaza The Money Channel.
-
Deputatul Gheorghe Ciobanu (PDL) propune impozitarea nuntilor, botezurilor si banchetelor
Deputatul Gheorghe Ciobanu (PDL) a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca propune impozitarea nuntilor, botezurilor si banchetelor deoarece acesta este un sector in care evaziunea fiscala aduce pierderi insemnate la bugetul consolidat al statului. Initiativa ar putea fi pusa in practica din ianuarie 2011, urmarind largirea bazei de impozitare si include restaurantele, hotelurile si alte locatii in care se desfasoara petreceri ce pot scapa de sub controlul fiscului.
-
Statul roman preia 44,69% din actiunile Rompetrol Rafinare
Statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, a redevenit joi actionar la Rompetrol Rafinare (RRC), detinand 44,6959% din actiunile companiei, care trebuia sa plateasca statului roman datoria de 570 milioane euro in contul careia s-au emis obligatiuni in 2003, cu scadenta la 30 septembrie 2010.
-
Bulgaria mizeaza pe o crestere economica de 3,6%, in 2011
Guvernul bulgar are intentia de a cobori deficitul public la 2,5 procente din PIB in 2011, si de asemenea, mizeaza anul viitor pe o crestere economica de 3,6 procente, a anuntat miercuri ministrul de Finante, Simeon Djankov.
-
Probleme cu plata pensiilor si salariilor pana la finele anului
Romania s-ar putea confrunta cu o grava problema de finantare in ultimul trimestru, cand va trebui sa imprumute aproximativ 20 de miliarde de lei pentru deficitul bugetar si ratele scadente la datoria publica.
-
Somajul nu va reveni la nivelul de dinaintea crizei pana in 2015
Programele de austeritate introduse in ultimele luni au accelerat somajul mondial deja in crestere, astfel ca acesta nu va reveni la nivelul de dinaintea crizei inainte de anul 2015, avertizeaza un raport al Organizatiei Internationale a Muncii publicat joi, transmite Reuters.
-
Noul Obor: cum arata o piata de 14 milioane de euro
Oborul, cea mai cunoscuta si cea mai veche piata bucuresteana, a fost modernizata, in baza unui parteneriat public privat cu o investitie de 14 milioane de euro. Inaugurarea noii piete va avea loc maine. Proiectul de modernizare a Pietei Obor prevede montarea a 1.246 de tarabe, mai mult cu aproape 300 de tarabe fata de numarul celor existente in fosta Piata Obor si sunt destinate, in exclusivitate, producatorilor particulari de legume si fructe.
-
Adio impozit minim, urmeaza "adevaratul forfetar"!
Guvernul cauta surse noi de venit pentru bugetul de anul viitor: taxarea diferentiata a serviciilor prestate de firme si impozitul pe zilieri. Firmele nu mai datoreaza, incepand de astazi, impozitul minim pe profit, impropriu numit forfetar, dupa ce Guvernul l-a eliminat sub presiunea mediului de afaceri si a FMI.
-
Finantari de 4,97 mil. de lei pentru proiecte turistice, la Rasnov
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, va semna la Rasnov cinci contracte de finantare, in valoare de 4,97 milioane de lei, care vizeaza dezvoltarea turismului in zona. Proiectele vor fi finantate prin Programul Operational Regional.
-
Guvernul a promis FMI inghetarea pensiilor, disponibilizarea a 89.000 de bugetari si un curs de 3,98 lei/euro
Executivul va concedia 74.000 de bugetari pana la sfarsitul anului, se arata in Scrisoarea de Intentie data ieri publicitatii de FMI, in afara de cei 27.000 dati afara pana acum. In 2011, alti 15.000 de angajati din sistemul public vor ramane fara locuri de munca.
-
Jornal do Brasil a renuntat la print pentru ecologie
La sfarsitul lunii august, unul dintre cele mai importante cotidiene din Brazilia, fondat in urma cu 119 ani, a scos pe tarabe ultima editie pe hartie. De la un varf de vanzari de 150.000 de exemplare, publicatia scotea in ultimele luni un tiraj zilnic de doar 17.000 de exemplare. Acum este o publicatie exclusiv online.
-
Publicitatea online la nivel mondial: + 75%, pana la nivelul de 97 mld. $
Mediul digital, cel mai dinamic dintre canalele de comuni-ca-re, va aduna in 2014 aproape 97 de miliarde de dolari la ni-vel mondial, un salt de 75% fata de nivelul de anul trecut. Aproape jumatate din investitii se va indrepta catre "search" advertising, urmata de display. Val Voicu, fondatorul regiei online AdEvolution, considera ca Romania se incadreaza in trendul mondial al cresterii substantiale a investitiilor in publicitatea pe internet.
-
Una din 30 de firme se afla in insolventa
Continuarea recesiunii a mentinut la un nivel ridicat numarul agentilor economici care au intrat in procedura de insolventa. Pana in luna august s-au deschis 14.000 de noi dosare. In prezent numarul total al firmelor aflate in insolventa este de 30.000. Creditorii, in special bancile, sunt reticenti la planurile de reorganizare, deoarece considera ca riscurile sunt mai mari decat la acordarea unui imprumut.
-
Rezumat bursier: BET pluseaza peste 2% in ultimele minute ale sedintei. Vezi bilantul lunii septembrie
Ultima sedinta a lunii septembrie a debutat cu variatii mixte si mici pe indicii reprezentativi. Cea mai mare parte a zilei evolutiile au fost apatice, iar pe final cumparatorii au revenit in piata. Indicele general a plusat aproape c si-a dublat avansul in ultimele 5 minute si inchide cu un avans de 2,3%.
-
Bancile, in contractie naturala: Scade creditarea si incepe batalia pentru clienti
Bancile vor intra, odata cu trecerea la noile reglementari financiare globale si cresterea costurilor, in contractie naturala, volumul creditarii va scadea si va incepe batalia pentru clienti, a declarat presedintele Institutului Bancar Roman (IBR), Petru Rares, citat de Mediafax.
-
Google este cel mai atractiv angajator pentru studenti, bancile pierd teren
Google a fost desemnat angajatorul ideal in anul 2010 de catre 130.000 de tineri din mai multe state. In timp ce Google si-a mentinut pozitia, banci precum Morgan Stanley sau Goldman Sachs au pierdut teren pe fondul crizei. Interesant este ca studentii par sa aleaga angajatorii ideali in functie de prezenta acestor companii in mediul tinerilor. Multe dintre companiile din top au filiale si in Romania.
-
Investitorii au tranzactionat 3,79 milioane de drepturi de preferinta Sibex intre 1-30 septembrie
Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (Sibex) a anuntat vineri incheierea perioadei de tranzactionare a drepturilor de preferinta Sibex emise de S.C. BMFM. S.A., fiind tranzactionate, in perioada 1-30 septembrie, 3,79 milioane drepturi din totalul de 22,6 milioane.
-
Bogdan Speteanu este noul director general al BCR Leasing IFN
Inainte de a se alatura echipei BCR Leasing IFN, Bogdan Speteanu a activat ca Director de Program in cadrul Erste Group, in Viena. Anterior, Speteanu a fost directorul Directiei de Strategie din BCR, Director Audit Intern BCR si Membru in Comitetul Director al Omniasig. Alaturi de atributiile executive, Speteanu ocupa in prezent pozitia de Membru in Comitetul Director al BCR Chisinau.
-
Federico Ghizzoni este noul CEO al UniCredit
Consiliul Director al UniCredit Spa l-a ales, joi, la Varsovia, in unanimitate, pe Federico Ghizzoni in calitate de CEO al grupului, care devine automat membru al Comitetului Permanent si de Strategie, dar si al Comitetului de Guvernanta Corporativa, Resurse Umane si Nominalizari in cadrul UniCredit
-
Arbitrul pensiilor private va autoriza individual membrii din conducerea societatilor de pensii
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private va autoriza individual persoanele care vor ocupa functii de conducere in cadrul societatilor de pensii private, in urma sustinerii unui interviu profesional, potrivit unor norme aprobate miercuri de institutie.
-
Bancile au sanse sa castige procesele cu clientii pe dobanzi, spune un avocat
Bancile ar trebui sa aiba castig de cauza in procesele cu clientii privind modul netransparent de stabilire a dobanzilor variabile la unele din creditele pe care le-au vandut, pentru ca au respectat cadrul legal in vigoare la acel moment, spune Oana Gavrila, avocat senior la Tuca Zbarcea si Asociatii.
-
Romanii trimit bani acasa din peste 170 de tari
Western Union, unul dintre cei mai mari jucatori la nivel global in transferul rapid de fonduri, cu prezenta in peste 200 de tari, a numarat mai bine de 170 de tari de unde sunt trimisi bani spre Romania, spune Alexandru Badulescu, director in cadrul companiei pentru Romania si Bulgaria.
-
Bancherii nu accepta stergerea datoriilor la companiile cu probleme
Bancile nu sunt dispuse sa accepte stergerea partiala a datoriei in cazul companiilor cu probleme financiare, astfel ca o restructurare a finantarii inseamna doar prelungirea termenului de rambursare, spune Arin Stanescu, presedintele Uniunii Practicienilor in Insolventa. In aceste conditii, multe companii cedeaza sub presiunea datoriilor prea mari si ajung in insolventa.
-
Depozitele in valuta au ramas singurele care tin economisirea pe un trend crescator
Euro devine din ce in ce mai atractiv nu numai pentru credite datorita dobanzilor mai mici decat la lei, ci si pentru depozite, din cauza incertitudinilor privind cursul de schimb. Depozitele in valuta au ramas pe crestere in ultimele luni, chiar daca ritmul anualizat s-a temperat pana la 13% in august, fata de 17-18% in primavara, in timp ce economiile in lei ale populatiei au inregistrat o scadere anualizata, excluzand impactul inflatiei, cu circa 3,8% in iulie si august, arata datele BNR.
-
FMI: Austeritatea afecteaza cresterea economica si urca somajul
Masurile de austeritate pot afecta cresterea economica si pot urca rata somajului, apreciaza FMI, dupa ce a cerut mai multor tari, printre care si Romania, sa reduca deficitul bugetar, obiectiv atins de obicei prin reduceri salariale si de personal in sectorul public sau majorari de taxe.
-
Trei lucruri pe care trebuie sa le stie miile de clienti care vor sa dea bancile in judecata
Trezirea la viata a peste 12.000 de clienti ai bancilor care pregatesc procese impotriva creditorilor "care i-au abuzat ani intregi" si care nu respecta ordonanta 50 si le aplica in continuare comisioane ilegale sau i-au trecut pe dobanda variabila, aduce pe langa entuziasmul unui inceput revolutionar si o serie intreaga de complicatii care sunt mult mai putin previzibile! Sa le trecem in revista!