Arhiva » Noiembrie 2011 » 17 Noiembrie 2011
Toate stirile publicate in data de 17 Noiembrie 2011 | 39 de inregistrari
-
Criza datoriilor ataca tarile cu rating AAA
Criza datoriilor din zona euro a reusit sa afecteze si state care au trecut fara mari probleme peste recesiune, inclusiv Austria, Olanda, Finlanda si Franta, depasind granitele asa-numitelor state periferice.
-
Cat ne costa sa schiem in aceasta iarna?
,,Fin.ro Magazin” a facut un ,,slalom” printre cele mai bune oferte ale agentiilor de turism si apreciaza ca Austria si Bulgaria vor ramane si in acest an in topul indragostitilor de sporturi de iarna. Am analizat si oferta magazinelor de echipament sportiv si am aflat cat ne vor costa schiurile, claparii, legaturile, betele si accesoriile in acest sezon.
-
Televiziunea coreeana Arirang TV vrea sa se lanseze in Romania
Arirang TV, o televiziune din Coreea care transmite programe in limba engleza la nivel international, vrea sa se lanseze in Romania, a declarat Tomasz Zawadzki, reprezentantul Arirang in Europa Centrala, potrivit Mediafax.
-
Investitiile straine, doar 1,175 mld. euro pana in septembrie
Acestea au crescut in septembrie fata de august, dar la 9 luni au scazut cu 54% fata de 2010. Creditele intra-grup au insumat 232 mil. euro, iar participatiile la capital consolidate cu pierderea neta estimata au totalizat 943 mld. euro
-
Costul reformei sistemului de sanatate pentru asiguratori: 500 MIL. euro
Participarea asiguratorilor la reforma sistemului de stat de sanatate presupune aporturi de capital de aproximativ 500 milioane de euro, fara a lua in calcul si alte cheltuieli, cum ar fi cele pentru atragerea clientilor, a declarat directorul general al Eureko Romania, Frans van der Ent.
-
Germania renunta la suveranitate de dragul euro
Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri ca Germania este pregatita sa cedeze o parte din suveranitate pentru intarirea zonei euro si refacerea increderii in moneda unica.
-
Tradeville: Perspectivele companiilor de pe ATS dupa raportarile financiare trimestriale
E.ON, Deutsche Telekom si Bayer ofera un randament al dividendului superior celui de 1.70% oferit de titlurile de stat germane cu o maturitate de 10 ani, iar adidas si SAP prezinta un nivel apropiat acestuia, potrivit notelor de actualizare a evaluarii companiilor realizate de analistii Tradeville dupa publicarea rezultatelor financiare aferente trimestrului al treilea.
-
Veniturile si cheltuielile bugetului de stat sunt reduse cu 92 milioane lei, la rectificare
Bugetul de stat pe anul 2011 va fi diminuat la venituri si la cheltuieli cu suma de 92 milioane lei, fara ca deficitul bugetar sa fie influentat, potrivit proiectului de rectificare bugetara publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, analizat miercuri in sedinta de guvern.
-
Numarul insolventelor a crescut de 2,5 ori in octombrie fata de septembrie, dar la 9 luni a scazut cu 10%
Numarul firmelor care au intrat in insolventa a crescut de aproape 2,5 ori in luna octombrie fata de septembrie, dar la zece luni s-a inregistrat o scadere cu circa 10% a insolventelor fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).
-
Demisia directorului departamentului Europa al FMI, Antonio Borges
Fondul Monetar International a anuntat miercuri demisia directorului departamentului Europa, portughezul Antonio Borges, 'din motive personale'.
-
Trenurile isi schimba mersul din 11 decembrie
Noul mers al trenurilor va intra in vigoare de pe 11 decembrie. Tot de atunci vor disparea si denumirea de Accelerat, Personal si Rapid. Trenurile de calatori vor fi structurate si tarifate in functie de serviciile oferite, in trei categorii astfel: Intercity (IC), InterRegio (IR), Regio (R).
-
TRANZACTIE: Nr. 2 din piata de ciocolata, Kandia Dulce cumpara Nr. 3, Supreme Chocolat
Kandia Dulce SA, al doilea jucator de pe piata de ciocolata - afacere controlata de catre un fond de investitii al lui Meinl Bank, a semnat contractul de achizitie al firmei Supreme Chocolat apartinand fratilor libanezi Jihad si Johnny Jabra, au declarat in exclusivitate pentru antena3.ro surse de pe piata.
-
Intalnire de urgenta intre Unicredit si BCE. Banca italiana cere mai mult sprijin financiar
Cererea Unicredit pentru extinderea accesului la fondurile Bancii Centrale Europene (BCE), facuta miercuri, la o intalnire de urgenta a oficialilor acestor institutii, a provocat o scadere puternica a burselor europene si a monedei unice fata de dolar, arata publicatia de business "Wall Street Journal.”
-
Cele mai scazute remiteri ale capsunarilor din ultimii 6 ani, doar 2,7 mld. euro
In perioada ianuarie-septembrie, remiterile angajatilor romani in strainatate s-au redus cu aproximativ 200 de milioane de euro (7%) fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 2,7 miliarde de euro.
-
Opinia Consiliului Fiscal cu privire la proiectul celei de-a doua rectificari bugetare pe anul 2011
In data de 15 noiembrie 2011, Ministerul Finantelor Publice a trimis Consiliului Fiscal proiectul celei de-a doua rectificari a bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011, solicitand opinia Consiliului Fiscal in baza art. 40, alin. (2) din Legea nr. 69/2010
-
Premierul Boc: Guvernul va adopta saptamana viitoare proiectul de buget pe 2012, iar pe 28 noiembrie va fi la Parlament pentru dezbatere
Guvernul va adopta saptamana viitoare proiectul legii bugetului de stat pentru 2012, astfel incat acesta sa fie deja inaintat pe 28 noiembrie Parlamentului in vederea dezbaterii, a declarat miercuri seara premierul Emil Boc.
-
Romanii nu se asigura obligatoriu, dar se asigura facultativ
Volumul total de subscrieri ale celor 22 de companii membre UNSAR, dupa primele noua luni din 2011, a scazut cu 5% fata de anul trecut. Totusi, volumul politelor facultative de locuinta a urcat cu 91%, in timp ce vanzarile de asigurari obligatorii scad constant.
-
Nokia va lansa o tableta cu Windows 8 la mijlocul lui 2012
Producatorul finlandez de telefone mobile Nokia are de gand sa lanseze propria sa tableta, care va utiliza sistemul de operare Windows 8 dezvoltat de Microsoft, in vara anului urmator, a declarat miercuri directorul diviziei franceze a grupului Nokia, Paul Amsellem, transmite Reuters.
-
In ce isi baga banii brokerii profesionisti de la bursa
Peste o treime din portofoliu sunt in actiunile bancilor si ale fondurilor listate, 15% in actiuni ale firmelor de bunuri de consum, 11% in actiuni ale firmelor de constructii si 3,5% in cask si depozite bancare - aceasta este radiografia plasamentelor singurei companii de brokeraj listata la Bursa de Valori Bucuresti, SSIF Broker Cluj Napoca.
-
Unul din doi romani nu stie sau intelege gresit ce inseamna DAE - studiu
Majoritatea romanilor care vor sa contracteze un credit isi bazeaza deciziile pe dobanda anuala efectiva (DAE), dar o treime nu stiu ce reprezinta aceasta dobanda, iar peste jumatate inteleg gresit acest indicator, potrivit unui studiu efectuat in noiembrie de Novel Research.
-
S-au trezit fara bani in cont, fara sa fie victimele unor fraude
Zeci de mii de romani s-au trezit ca banii pe care ii aveau in conturi s-au evaporat, fara sa fie victimele unor fraude. Pur si simplu, autoritatile i-au executat silit pentru impozitele, taxele sau amenzile neplatite. Nici cei care nu au conturi nu scapa. Acestia se pot trezi ca Fiscul le ia mobila, televizorul sau masina, ca sa acopere datoria.
-
Joburi vacante in sectorul bancar. Vezi cine face angajari
Bancile au disponibile in prezent peste 200 de posturi vacante, potrivit site-urilor de recrutare. Joburile se adreseaza economistilor sau celor cu experienta in domeniul bancar, dar sunt cautati si specialisti din alte domenii, cum ar fi IT, resurse umane, juridic si administrativ.
-
Gheorghe Ialomitianu: Sumele realocate la rectificare au provenit din economii
A doua rectificare bugetara, aprobata miercuri de guvern a avut la baza realocarea unor sume care au provenit din economii, si nu au fost operate 'taieri' ale bugetelor unor institutii publice care sa le puna in pericol functionarea, a declarat la Palatul Victoria ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.
-
Germanos sarbatoreste 15 ani de realizari in Romania
De-a lungul celor 15 ani de activitate, Germanos a devenit un reper in ceea ce priveste avansul tehnologic, consecventa si excelenta in deservirea clientilor si, de asemenea, un etalon in conceperea de oferte atractive si servicii inovative. Cel mai mare lant de distributie telecom din tara sarbatoreste 15 ani de la deschiderea primului magazin in Romania, in centrul Bucurestiului.
-
Moody's a retrogradat 10 banci germane
Agentia de evaluare Moody's a retrogradat miercuri ratingul a 10 banci regionale germane cu una pana la trei trepte. Aceasta decizie a fost justificata prin faptul ca institutiile creditoare sunt mai putin predispuse la obtinerea unui ajutor extern, scrie Business Insider.
-
Cati bani trebuie sa ai ca sa primesti carduri negre si bancher personal
Bancile incearca sa-si mareasca portofoliile de private banking, segment cu potential mare de crestere pe piata autohtona. Strategiile nu sunt insa convergente: unele institutii bancare au redus suma minima pe care un client de top trebuie sa o investeasca, altele au marit-o, fiindca doresc sa ofere servicii exclusiviste.
-
Vodafone reduce cu 20% tariful de initiere a apelurilor in roaming prin optiunea Passport
Abonatii Vodafone, persoane fizice sau companii, noi si existenti, pot vorbi in 15 state europene la tarife de conectare reduse, de la 0,75 la 0,6 Euro (fara TVA) pentru fiecare apel in roaming
-
Kennedy: Deloitte este lider global in domeniul consultantei in management pentru functia financiara
Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL) anunta ca reteaua de firme membre Deloitte a fost desemnata lider global in domeniul consultantei in management pentru functia financiara, potrivit raportului Finance Management Consulting Marketplace 2011-2014: Key Trends, Profiles and Forecasts, publicat de Kennedy Consulting Research & Advisory.
-
Euro ramane la 4,35 lei
BNR a anuntat astazi un curs de referinta de 4,3564 lei/euro in vreme ce dolarul american a fost cotat la 3,2348 lei/dolar.
-
Guvernului i-a venit la cap mintea de pe urma: scoate la vanzare imobilele RA-APPS
Guvernul a decis ieri 16 noiembrie, prin ordonanta de urgenta, vanzarea imobilelor care fac parte din proprietatea privata a statului si proprietatea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). In comunicatul Guvernului nu se fac insa precizari cu privire la data de incepere a procesului, si nici referitor la un eventual termen limita pana la care procesul ar trebui finalizat.
-
Romania se apropie de tarile din regiune in privinta volumului pietei de panouri solare
Piata locala de panouri solare ar putea ajunge in urmatorii doi ani la 50.000 de sisteme, recuperand astfel din diferenta de volum comparativ cu pietele europene, potrivit estimarilor Ariston Thermo Romania, unul dintre principalii jucatori ai pietei autohtone de profil.
-
Stela Andrei, Ernst & Young: de la 1 ianuarie strainii vor plati statului roman impozit pe veniturile realizate in afara tarii
Stela Andrei, Manager in cadrul departamentului de Asistenta fiscala si juridica al Ernst & Young Romania, despre reglementarile noului Cod fiscal privind impozitarea cetatenilor straini care lucreaza in Romania:
-
Alt semnal privind reducerea creditarii: bancile occidentale isi retrag banii
Prinse intre criza datoriilor din zona euro, obligatia de a atinge o rata a capitalizarii de 9% pana in iunie 2012 sub coordonarea Autoritatii Bancare Europene (ABE) si reglementari in cadrul Basel III mult mai stricte, bancile vest europene sunt nevoite sa isi conserve capitalul si sa restranga cat mai mult posibil riscurile.
-
Riscurile operationale ale bancilor dupa criza financiara: Stirbirea reputatiei este pe locul intai. Care sunt cele mai mari riscuri bancare
Stirbirea reputatiei, frauda angajatilor si incapacitatea de a retine cei mai buni oameni sunt cele mai importante trei riscuri sub controlul bancilor, releva un raport al celui mai mare broker de asigurari din lume, AON, prezentat marti seara in cadrul conferintei "Atentie, riscurile nu sunt in criza", organizat de AON Romania si Institutul Bancar Roman in Bucuresti.
-
E oficial: petrolistii sunt buni de plata. Consiliul Concurentei propune amenzi
Raportul investigatiei de pe piata carburantilor propune acordarea de sactiuni companiilor petroliere pentru ca acestea s-au inteles intre ele, iar deciziile lor afecteaza competitia pe toata piata europeana, a declarat astazi Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.
-
Seful UniCredit Group: Nu cred ca pretul scazut al actiunilor ne va transforma in tinta unei preluari
Federico Ghizzoni, CEO al UniCredit Group, a declarat unui cotidian italian ca se indoieste de faptul ca cineva s-ar gandi sa creeze o banca si mai mare profitand de pretul scazut al actiunilor pentru a prelua UniCredit. El a reamintit ca UniCredit este prin dimensiunile sale o institutie financiara de importanta sistemica in Europa.
-
Mari iesiri de bani din fondurile mutuale. Primele retrageri nete din ultimii 3 ani
Romanii au scos din fondurile mutuale, cu 117 mil. lei (27 mil. euro) mai mult decat au plasat, luna trecuta. Subscrierile nete au fost negative pentru prima oara de la declansarea relansarii vertiginoase a pietei fondurilor mutuale, prin intermediul celor monetare. Administratorii spun ca nu este vorba de panica, ci de o mare nevoie de cash.
-
Codurile de identificare nationala de pe bancnotele euro de care nu stie toata lumea
Ca si monedele, bancnotele au coduri de identificare nationala iar in cazul euro nu le stie toata lumea. Daca zona euro s-ar rupe intr-adevar in doua iar moneda originala cu valoarea sa actual s-ar mentine in tarile 'core' sub comanda Germaniei, in timp ce tarile periferice ar adopta un euro tip 'B', care ar putea fi devalorizat, monedele euro din tarile cu risc de a iesi din deviza comuna /in principal Grecia, dar si Portugalia, Italia sau Spania) ar deveni un vestigiu al vremurilor bune, desi nu vor disparea si vor ramane in continuare in vigoare, noteaza miercuri ziarul ABC.
-
Cati lei falsi sunt pe piata?
Numarul bancnotelor romanesti falsificate este extrem de mic, dar au circulat bancnote falsificate rudimentar pentru ca publicul nu este suficient de informat, a declarat joi guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, la un simpozion dedicat marcarii a 130 de ani de la imprimarea primei bancnote emise de BNR.