Arhiva » Noiembrie 2010 » 24 Noiembrie 2010
Toate stirile publicate in data de 24 Noiembrie 2010 | 30 de inregistrari
-
Indicii Bursei de la Bucuresti au inchis sedinta de marti incert
Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis indecis sedinta de tranzactionare de marti, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind singurele cu o evolutie mai pronuntata, dupa ce au pierdut, in medie, 1,57%.
-
Viorel Stefan: Nu am informatii ca transa de la FMI ar fi conditionata de modificarea OUG 50
Presedintele Comisiei pentru Buget, Finante si Banci din Camera, Viorel Stefan, a declarat marti ca nu are nicio informatie oficiala potrivit careia modificarea si aprobarea OUG 50 ar fi o preconditie pentru acordarea transei de la FMI, dar ca Guvernul o poate modifica tot prin OUG daca doreste.
-
CEC Bank: Restantele la banci se ridica la 14,6 miliarde lei pentru creditele de peste 20.000 lei
Peste 240.000 de clienti cu o valoare pe credit de peste 20.000 lei inregistrau restante la banci de circa 14,6 mld. lei la sfarsitul lunii septembrie, reprezentand 6,3% din valoarea tuturor creditelor date de banci de peste 20.000 lei/credit, a spus marti vicepresedintele CEC Bank, Mirela Iovu.
-
Profitul brut al Alpha Bank in Romania a scazut cu 21% in primele noua luni, pana la 33,9 mil. euro
Profitul inainte de impozitare al Alpha Bank in Romania a scazut cu 21,1% in primele noua luni din 2010, la 33,9 milioane euro, in conditiile in care provizioanele constituite de banca s-au majorat cu 54,4%, arata raportul publicat marti de banca-mama.
-
Profitul brut al CEC Bank a sporit cu 62% in primele noua luni, la 89 milioane lei
CEC Bank a inregistrat un profit brut de 89 milioane lei dupa primele noua luni ale acestui an, in crestere cu circa 62% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand rezultatul brut se situa la 55 milioane lei, potrivit unui raport emis marti de banca.
-
Economia americana a urcat cu 2,5% in T3, cu 0,5 puncte procentuale peste estimarile anterioare
Economia americana a inregistrat o crestere anuala de 2,5% in trimestrul trei, mai mult decat calculase anterior, pe fondul cresterii exporturilor si a consumului, informeaza Bloomberg. Luna trecuta Departamentul Comertului a estimat o crestere de doua procente, si un avans de 1,7% pentru trimestrul doi.
-
Noi companii straine, la BVB
Banca Comerciala Romana(BCR) intentioneaza sa aduca pe sistemul alternativ de tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti(BVB) actiunile mai multor companii listate pe bursele externe.
-
Bancile locale se imprumuta pentru a sprijini creditarea IMM
Bancpost va contracta o finantare de 75 milioane de dolari de la IFC, divizie a Bancii Mondiale, pentru acordarea de credite microintreprinderilor si intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania.
-
Afacerile din industria auto, 10% din PIB in 2010
Afacerile din industria auto vor ajunge in acest an la 10% din Produsul Intern Brut al Romaniei, estimat la aproximativ 120 miliarde euro, fata de 6% anul trecut, a declarat marti presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile si Romania (ACAROM), Constantin Stroe.
-
Cate zile pe an pierd patronii la coada la fisc. Cum a reusit Suedia sa reduca timpul
Patronii romani ar putea scapa de cozile la plata taxelor si impozitelor dupa ce ANAF va pune la punct sistemul electronic de plata. Romania ocupa ultimul loc in UE in ce priveste usurinta platii impozitelor si locul 151 la nivel mondial, potrivit unui raport anual realizat de -Price-waterhouseCoopers si Banca Mondiala
-
Cum cauta Fiscul roman banii ascunsi in Franta, Ungaria si Moldova
ANAF poate cere informatii fiscale despre romanii care detin proprietati in Franta, Ungaria si Moldova, in baza acordurilor bilaterale incheiate cu aceste tari. Romanii cu averi mari, nedeclarate, care detin proprietati si bunuri de lux in Franta, Ungaria si Moldova, fara a putea dovedi sursa banilor cu care le-au cumparat, au motive sa-si faca griji.
-
Bancpost va contracta o finantare de la IFC pentru creditarea IMM-urilor
Bancpost va contracta o finantare de 75 de milioane de dolari de la IFC, divizie a Bancii Mondiale, pentru acordarea de credite microintreprinderilor si intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania. "Practic, vom putea finanta microintreprinderile si IMM-urile cu cifra de afaceri de pana la 15 milioane de dolari, iar imprumutul maxim acordat este de 2 milioane de dolari'', a anuntat presedintele Bancpost, Mihai Bogza.
-
Aversiunea la risc a investitorilor a dus cursul peste nivelul de 4,3 lei/euro
Banca Nationala a anuntat, ieri, un curs de referinta de 4,3082 lei/euro, cea mai inalta cotatie din ultima luna. Moneda unica nu a mai atins o valoare atat de ridicata din 25 octombrie, cand a fost cotata la 4,3083 lei. Fata de paritatea de luni, cursul a urcat cu 1,25 bani.
-
Statele europene vor sa obtina 50 mld. euro din taxarea bancilor
Un studiu finantat de Comisia Europeana, dat publicitatii la inceputul lunii aprilie 2010, arata ca Uniunea Europeana ar putea impune o taxa bancilor din UE, care genera venituri anuale de cel putin 50 de miliarde de euro. Povara acestei taxe ar urma sa fie su-por-tata in cea mai mare parte de catre primele 15 mari banci din Europa si ar putea crea probleme celor care au obtinut profit pe baza sprijinului financiar al guvernelor nationale.
-
Romania, "vicecampioana" mondiala la impozite
Companiile din Romania au de facut in decursul unui an nu mai putin de 113 plati de taxe si impozite, ocupand ultimul loc la acest capitol in Uniunea Europeana si penultima pozitie la nivel mondial, in timp ce pentru achitarea tuturor acestor obligatii fiscale o firma pierde in medie noua zile si sase ore pe an, se arata in raportul "Paying Taxes" , elaborat de PricewaterhouseCoopers (PwC) si Banca Mondiala, aferent datelor din 2009.
-
Clientii bun-platnici vor beneficia de refinantare fara reevaluarea gradului de risc
Comisia de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor a aprobat marti un amendament la OUG 50 prin care clientii bun-platnici care solicita refinantarea creditului la aceeasi banca vor fi scutiti de plata comisionului de analiza dosar si de reevaluarea gradului de risc.
-
Banca Nationala: OUG 50 poate antrena o incetinire a revenirii economice
Consecintele OUG 50 asupra sistemului bancar si, implicit, asupra bugetului nu s-au lasat prea mult asteptate, autoritatile fiind nevoite sa revizuiasca in scadere veniturile obtinute din impozitul pe profitul institutiilor de credit. De altfel, banca centrala avertizase asupra acestui risc, dar recomandarile sale referitoare la efectele nefaste ale ordonantei au fost, sistematic, ignorate.
-
Clientii bancilor vor alege intre plata creditelor in rate egale sau descrescatoare
Populatia va putea opta in ce mod se va rambursa un credit, respectiv dupa metoda ratelor egale calculate pana la maturitate sau a ratelor descrescatoare, ultima varianta reducand costul total al imprumutului, dar limitand suma atrasa in functie de gradul de indatorare.
-
Cand iti sterge banca datoriile. Care este diferenta dintre persoane fizice si firme
Fie ca este vorba de persoane fizice sau de companii, bancile pot sterge datoriile celor pe care i-au creditat. Insa numai dupa ce au epuizat toate procedurile legale de recuperare a creantei. "Bancile private nu fac filantropie. Asemenea cazuri vor aparea doar izolat, iar institutiile de credit se vor asigura ca au epuizat toate metodele de recuperare a creantelor.
-
Flanco va deschide doua noi magazine in Timisoara Si Iasi, investitie de 5 milioane lei
Flanco a anuntat miercuri ca a semnat cu Iulius Group doua contracte privind inchirierea de spatii in centrele comerciale dezvoltate la Timisoara si Iasi, urmand sa deschida doua noi magazine in Timisoara, in decembrie 2010 si Iasi, in octombrie 2011.
-
Indicii BVB au deschis sedinta de miercuri pe rosu, doar SIF-urile cresteau usor
Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis sedinta de tranzactionare de miercuri cu scaderi cuprinse intre 0,21% si 0,34%, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind singurele pe verde, cu o crestere de 0,05%.
-
BERD: 37 de companii romanesti au investit 31 milioane euro in eficienta energetica
Un numar de 37 de companii romanesti au alocat pana in prezent 31 milioane euro pentru investitii in eficienta energetica, prin intermediul Facilitatii de Finantare pentru Eficienta Energetica UE/BERD, proiecte prin intermediul carora se estimeaza economisirea a 687.000 MWh pe an.
-
Romania a fost in septembrie pe locul patru in UE dupa avansul anual al comenzilor noi in industrie
Romania a inregistrat in septembrie cel de-al patrulea avans al comenzilor industriale noi fata de aceeasi luna a anului trecut, de 29,9%, in timp ce, fata de luna precedenta, s-a consemnat o crestere de 1,4%, a anuntat miercuri Eurostat. La nivelul blocului comunitar, comenzile industriale noi au crescut cu 13,4%, iar in zona euro, cresterea a fost de 13,5%.
-
Dijmarescu (BNR): Numai un sfert dintre cei care au economisit in acest an vor economisi si in 2011
Presedintele Fondului National de Garantare a Depozitelor, Eugen Dijmarescu, a declarat miercuri ca numai un sfert dintre cei care au economisit in acest an vor economisi si in 2011, si asta pentru a pune bani deoparte "mai degraba pentru perspective sumbre".
-
CF: Reducerea cotei de impozitare pe venit la 10% ar putea duce la neindeplinirea tintelor bugetare
Consiliul Fiscal (CF) sustine ca reducerea nivelului impozitului pe venit de la 16% la 10% comporta riscuri majore pentru indeplinirea tintelor bugetare pe termen mediu asumate in contextul programului economic sustinut de Fondul Monetar International, de Uniunea Europeana si de Banca Mondiala.
-
Ghetea (ARB): OUG 50 reprezinta un mare pericol daca ramane in forma actuala
Presedintele Asociatei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea, a declarat miercuri ca OUG 50 reprezinta un mare pericol daca ramane in forma actuala, in conditiile in care bancile vor fi obligate sa constituie provizioane suplimentare odata cu pierderea unor procese cu clientii.
-
Bancile isi vor refinanta clientii fara comisioane si garantii suplimentare
Deputatii au stabilit ca bancile vor putea sa reduca voluntar marja la credite sau sa aplice un nivel mai redus al indicelui de referinta pe parcursul derularii contractului, dar, ulterior, sa si revina la conditiile initiale. Bancile ar putea fi obligate sa accepte cererile de refinantare din partea propriilor clienti bun-platnici conform conditiilor de creditare anuntate de banca pentru clientii noi, fara comision de analiza si fara reevaluarea garantiilor sau a gradului de risc
-
BCR pune presiune pe piata dobanzilor la depozite
BCR, cea mai mare banca de pe piata, a intrat in lupta pentru atragerea de resurse de la clientela cu bancile grecesti si institutiile de credit cu actionariat local si plateste 8% pe an pentru depozitele in lei pe trei luni si 4% pentru depozitele in euro cu scadenta similara, constituite pana la sfarsitul anului.
-
Isarescu: Indatorarea externa a Romaniei a fost democratica, 4 milioane de persoane au luat aceasta decizie.
Datoria externa a Romaniei, care urca la aproape 90 de miliade de euro in prezent plecand de la 0 dupa Revolutie, a fost creata in mare parte de sectorul privat, prin decizia a milioane de oameni, spune guvernatorul BNR Mugur Isarescu. La sfarsitul lunii septembrie, sectorul bancar acumula o datorie externa de aproape 23 de miliarde de euro, in timp ce in sectorul real privat se acumulau datorii de circa 40 de miliarde de euro.
-
Ilie Serbanescu: Romania e tintuita de modelul consumerist, orice crestere economica duce la criza
Modelul economic bazat pe consum, care a permis cresterile economice rapide din anii trecuti, tintuieste acum Romania, spune analistul economic Ilie Serbanescu. "Bancile au fost ca o placa turnanta, au adus bani din strainatate si i-au dat la oameni care nu au stiut ce va veni, ca trebuie sa dea banii inapoi. Dar totul s-a indreptat spre consum si a tintuit Romania intr-un model economic din care nu poate iesi. Pe acest model economic, orice crestere provoaca criza.