Arhiva » Noiembrie 2010 » 22 Noiembrie 2010
Toate stirile publicate in data de 22 Noiembrie 2010 | 39 de inregistrari
-
170 de suspecti de infractiuni economice, cercetati de politisti in ultima saptamana
170 de persoane, suspectate de comiterea a 185 de infractiuni economice, au fost cercetate de politistii specializati in investigarea fraudelor, in saptamana 13-19 noiembrie, anunta reprezentantii Politiei Romane. 21 dintre suspecti au fost surprinsi in flagrant, iar sase sunt cercetati in stare de retinere sau arest preventiv.
-
Elena Udrea a obtinut presedintia organizatiei PDL Bucuresti cu 979 de voturi
Ministrul democrat-liberal al Turismului, Elena Udrea, a fost aleasa presedinte al organizatiei de Bucuresti a PDL cu 979 de voturi, din 999 exprimate, la acest scrutin participand 1.070 de delegati. De asemenea, comisia i-a validat pe cei doi vicepresedinti ai Organizatiei Bucuresti - Costica Canacheu si Sorina Placinta, precum si pe secretarul general, Vasile Gherasim.
-
Croitoru (BNR): Reluarea creditarii va avea loc dupa primele semne de crestere economica
Reluarea creditarii va avea loc abia dupa reluarea cresterii economice, dar, la ora actuala, sistemul bancar din Romania are o capitalizare buna, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, Lucian Croitoru, consilierul pe probleme de politica monetara al guvernatorului BNR.
-
Irlanda: reuniune de urgenta a consiliului de ministri
O reuniune de urgenta a consiliului de ministri a fost convocata pentru duminica dupa-amiaza, la Dublin, pentru a aproba un plan de austeritate, aflat in centrul negocierilor cu UE si FMI pentru deblocarea unui ajutor international de mai multe zeci de miliarde de euro pentru Republica Irlanda, informeaza AFP.
-
Laszlo Borbely va semna luni contracte de finantare de 550 mil. euro pentru proiecte de canalizare
Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, va semna luni contractele de finantare cu beneficiarii proiectelor de apa si canalizare din judetele Alba, Braila, Ilfov si regiunea Constanta - Ialomita, valoarea totala a acestora fiind de 554,22 milioane euro, fara TVA.
-
Industria produselor de lux a supravietuit fara mari probleme crizei
Criza? Care criza? Ne-am putea pune aceasta intrebare daca ar fi sa ne luam dupa ce se intimpla in acest weekend in capitala Austriei. "Luxury, please" este numele salonului international cu vinzare de produse de lux care a atras, de vineri, in fostul palat imperial Hofburg din Viena aproape 20.000 de oameni. Asta in conditiile in care numai intrarea costa 39 de euro, iar o mare parte a clientilor este venita din Rusia.
-
Grecia are putine sanse de a obtine extinderea perioadei de rambursare a imprumutului de la FMI si UE
Guvernul Greciei are din ce in ce mai putine sanse sa obtina o extinderea a perioadei de rambursare a imprumutului de 110 miliarde euro, contractat de la FMI si UE. De asemenea, Atena este presata de partenerii europeni pentru noi masuri de reducere a deficitului, relateaza surse citate de Wall Street Journal.
-
Actionarii straini au injectat peste 103 mil. euro in capitalurile IFN-urilor in primele noua luni
Firmele de leasing si societatile de credite de consum au primit in primele noua luni de la actionarii straini injectii de capital de 103,27 mil. euro, cu 6% mai putin fata de acelasi interval din 2009, cand insumau 110 mil. euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).
-
190 milioane de euro aruncati pe peticiri
Compania Nationala de Drumuri (CNADNR) a platit pentru reabilitarea a doua drumuri nationale, nici acelea in totalitate, ci doar pe sectoare, in jur de 190 milioane de euro. Astfel, pentru DN 17, mai exact sectorul Suceava - Sadova, firmele Colas si Constructii Feroviare Iasi au primit 90 milioane de euro, iar pentru DN 66 s-au achitat pentru diverse portiuni atat cat sa se mai adune 100 de milioane de euro.
-
Strainii au injectat aproape 100 mil. euro in companiile de asigurari din Romania, in primele 9 luni
In primele noua luni din 2010, cea mai mare injectie de capital intr-o companie de pe piata asigurarilor a primit-o BCR Asigurari - 28,5 milioane euro (cu 15,83 milioane euro in ianuarie si cu 12,66 milioane euro in aprilie), potrivit datelor publicate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).
-
Cum vor arata statiunile montane din Romania in 2013, dupa o investitie de 65 de milioane de euro- santierul proiectului SUPERSCHI IN CARPATI. GALERIE FOTO
Pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), MDRT va investi 65 de milioane de euro in refacerea sau constructia infrastructurii necesare in Valea Prahovei, Brasov si Poiana Brasov
-
Holcim: 2011 va fi in continuare dificil pe piata constructiilor, poate din 2012 vom avea cresteri
Directorul general al Holcim Romania, Markus Wirth, a declarat, intr-un interviu pentru Agentia NewsIn, ca anul 2011 va fi in continuare unul dificil pe piata constructiilor, dar ca spera ca, incepand din 2012, vom avea din nou o crestere, avand in vedere unele masuri de relansare economica.
-
Se pregateste America de o noua Criza a ipotecilor?
Cele mai mari banci din SUA se tem pentru propria existenta, sub presiunea investigatiilor din Congres si ale procurorilor generali din fiecare stat, dar si a clientilor care au declansat o avalansa de procese in instanta. Motivul: zeci de marturii arata cum acte de ipoteca au fost semnate fara a fi citite, au fost pierdute sau de-a dreptul falsificate dupa frenezia imobiliara care s-a sfarsit in urma cu trei ani.
-
Topul celor mai scumpe masini de serie
Care e cea mai scumpa masina din lume? Ei bine, un Bugatti Royale Kelner Coupe din 1931 a fost vandut cu 8.700.000 de dolari in 1987. Aceasta masina nu este inclusa in top pentru ca vorbim de automobilele produse pe banda rulanta in zilele noastre, disponibile in showroom-urile din lume.
-
Ce face Guvernul ca sa nu piarda fondurile UE
Executivul a transmis Comisiei Europene un plan de masuri privind absorbtia banilor comunitari, pentru a nu risca retragerea fondurilor incepand cu 2012. Deblocarea posturilor, salarii mari in Autoritatile de Management si conditii mai dure in contracte sunt solutiile Guvernului pentru cresterea absorbtiei de fonduri
-
De ce dispar punctele de loialitate de pe facturile operatorilor de telefonie mobila
Abonatii operatorilor de telefonie mobila sunt recompensati cu puncte de loialitate pentru fidelitatea acestora. In ultima vreme, insa, tot mai multi abonati remarca cu stupoare ca pierd din punctele de loialitate si nu isi pot explica acest lucru. Motivul pentru care punctele de loialitate dispar de pe factura este foarte simplu, acestea au termen de valabilitate.
-
Guvernul estimeaza ca bancile cu profit vor cumula castiguri de maxim doua miliarde lei
Guvernul estimeaza ca bancile cu profit vor cumula castiguri de maxim doua miliarde lei in acest an, usor mai mici decat in 2009, iar veniturile obtinute la buget din impozitul pe profitul institutiilor vor insuma numai 320 milioane lei, cu circa 1 miliard de lei sub valoarea din bugetul initial, informeaza Mediafax Business
-
Spread-ul mare de dobanda indica probleme in sectorul bancar
Spread-ul mare dintre dobanzile practicate de banci la credite si cele la depozite indica probleme in sectorul bancar, este de parere Lucian Croitoru, consilierul pe probleme de politica monetara al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei. Spread-ul acesta mare indica probleme in sectorul bancar.
-
RBS tinteste jumatate din cele mai mari 1.000 de companii locale
RBS Romania, parte a grupului brita-nic Royal Bank of Scotland, vrea ca in urmatorii doi ani jumatate din cele mai mari 1.000 de companii din Romania in functie de cifra de afaceri sa ajunga clienti ai bancii, a declarat directorul pentru clienti persoane juridice al institutiei de credit, Radu Ropota. In prezent, portofoliul corporate al RBS cuprinde 30% dintre cele mai mari 1.000 de companii locale.
-
Bancile-mama au capitalizat subsidiarele din Romania cu peste 441,6 mil. euro in primele 9 luni
Infuziile de capital din strainatate in bancile care activeaza in Romania au depasit 441,6 milioane euro in primele noua luni din acest an, in crestere cu 60% fata de aceasi perioada a anului trecut, cand insumau 275,78 milioane euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului.
-
Cati bani aduce patronului un angajat in Romania. In ce domenii lucreaza cei mai profitabili muncitori
In 2009, profitul pe care companiile il obtineau de pe urma unui angajat s-a redus chiar si de patru ori fata de anul precedent. Angajatii din constructii reprezinta categoria de personal care genereaza cele mai mari profituri angajatorilor pentru care lucreaza. Fiecare astfel de salariat ii aducea, in 2009, patronului sau 6.430 de lei in timp de un an.
-
De ce nu dau bancherii credite
Teama de creditele neperformante este unul dintre motivele pentru care imprumuturile sunt rare si scumpe. Industria si comertul raman cele mai riscante sectoare. Comertul si industria prelucratoare cumuleaza peste jumatate din imprumuturile cu intarzieri la plata de peste 90 zile, urmatoarele sectoare cu credite neperformante fiind constructiile si serviciile.
-
Top 5 sectoare economice in care bancile au cele mai multe neperformante
Ponderile cele mai ridicate ale creditelor neperformante se inregistreaza in comert, industria manufacturiera si constructii, a precizat Lucian Croitoru, consilierul pe probleme de politica monetara al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei. Pe urmatoarele pozitii se claseaza serviciile si sectorul de real estate.
-
Statul vrea sa se imprumute un miliard de euro saptamana viitoare
Finantele vor sa vanda pe 25 noiembrie, pe piata interna, obligatiuni cu discount de un miliard de euro cu scadenta la trei ani la o dobanda de 4,5% pe an. Sumele atrase vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice, potrivit unui comunicat al Ministerului de Finante.
-
Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de luni incert
Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis indecis sedinta de tranzactionare de luni, indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF) inregistrand o scadere de 0,19%.
-
Legea salarizarii unitare nu se mai aproba luni in Guvern, neavand avizul CES
Legea salarizarii unitare nu va fi discutata in sedinta de Guvern de luni, urmand a intra pe ordinea de zi a sedintei de miercuri, deoarece Consiliul Economic si Social nu si-a dat inca avizul, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului Ioana Muntean.
-
Guvernul a aprobat ordonanta privind rectificarea bugetara
Guvernul a aprobat luni, prin ordonanta de urgenta, o serie de masuri privind rectificarea bugetara, a anuntat primul-ministru Emil Boc. Bugetele a 16 institutii publice vor fi reduse in urma rectificarii bugetare, iar cea mai mare diminuare, de 334,5 milioane lei, va fi operata la Ministerul Finantelor Publice, la capitolul "Actiuni Generale", se arata in proiectul ordonantei privind rectificarea bugetului de stat pe 2010.
-
Prin rectificare bugetara s-au majorat cheltuielile bugetului de stat cu 1,2 miliarde lei
Guvernul a aprobat luni a doua rectificare bugetara din acest an prin care cheltuielile bugetare pe 2010 se majoreaza cu 1,2 miliarde de lei, a precizat ministrul Finantelor Gheorghe Ialomitianu.
-
Piata romaneasca de asigurari a scazut cu 5,1% in primele noua luni, la 6,32 miliarde lei
Piata asigurarilor din Romania a scazut cu 5,1% in primele noua luni din acest an fata de aceeasi perioada din 2009, in conditiile in care avansul de 2,92% al asigurarilor de viata a compensat doar partial scaderea inregistrata de asigurarile generale, potrivit datelor CSA.
-
Guvernul ar putea renunta la introducerea impozitului forfetar, acest subiect este discutat cu FMI
Ministrul Finantelor Gheorghe Ialomitianu a declarat, luni, ca se poarta discutii cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Modiala privind inlocuirea impozitului minim, analizandu-se introducerea unui sistem simplificat pentru IMM-uri.
-
Cum vor arata statiunile montane din Romania in 2013, dupa o investitie de 65 de milioane de euro
"Superschi in Carpati", proiectul fostului ministru pesedist Dan Matei Agathon, reactualizat cu ocazia FOTE 2013, programate in februarie 2013 - asta le pregateste Romania turistilor care se vor lasa convinsi de campania publicitara initiata de Elena Udrea sa-si petreaca vacantele in "Gradina Carpatilor".
-
Actiunile Mercedes intra de maine in ringul bursei de la Bucuresti
Investitorii locali vor putea investi in actiunile Daimler AG, producatorul automobilelor Mercedes, direct de la Bucuresti incepand de maine, 23 noiembrie, dupa ce conducerea Bursei de Valori a aprobat introducerea la tranzactionare a titlurilor pe sistemul alternativ ATS.
-
Nagy, BNR: Adoptarea unilaterala a euro nu este nici posibila, nici viabila
Romania nu se afla intr-o pozitie confortabila din perspectiva adoptarii monedei unice europene din cauza cresterii datoriei publice, precum si a deficitului bugetar si riscului de tara inca ridicate, dar mentine tinta de intrare in zona euro la orizontul anului 2015, afirma Agnes Nagy, membru in Consiliul de Administratie al BNR.
-
RBS tinteste companiile mari pentru a contracara scaderea bilantului
RBS Romania, un jucator de talie medie controlat de grupul britanic de stat Royal Bank of Scotland, vrea sa-si majoreze expunerea pe segmentul corporate si a creat o echipa specializata care sa aduca clienti noi din randul celor mai mari o mie de companii in functie de cifra de afaceri.
-
OTP a pierdut 7 mil. euro in trimestrul al III-lea. Presiunea se muta pe ipotecare
Banca se indreapta spre incheierea unui an cu pierderi, dar mizeaza pe profit in 2011 OTP Bank, filiala locala a celui mai mare grup financiar maghiar, a inregistrat in trimestrul al III-lea pierderi de 7,6 mil. €, similare cu cele din trimestrul anterior, in conditiile in care a continuat sa faca provizioane.
-
Irlanda a "capitulat rusinos" prin acceptarea ajutorului financiar extern - presa irlandeza
Irlanda a "capitulat rusinos", dupa 90 de ani de independenta si doua saptamani de "minciuni flagrante" din partea guvernului, prin acceptarea ajutorului financiar extern, apreciaza presa irlandeza, care anticipeaza caderea iminenta a executivului responsabil de esecul economic al statului.
-
Super oferte de Revelion sub 300 de euro!
Pana la 1 decembrie inca va ma puteti cumpara pachete turistice pentru vacanta de Revelion cu reducere sau va puteti face planul pentru o escapada pe cont propriu intr-una dintre tarile apropiate, in care hotelierii au preturi bune! Sa vedem oferta de Revelion pentru un buget sub 300 de euro!
-
Nu ai experienta? Cum sa-l convingi pe angajator ca esti omul pe care il cauta!
Daca tocmai ai iesit de pe bancile scolii si n-ai lucrat nicio zi in facultate sau daca esti de mult timp in somaj si nu-ti gasesti nicio slujba care sa se potriveasca cu ceea ce ai facut anterior, tinzi sa spui la interviul de angajare ca nu ai experienta. Specialistii in resurse umane spun, insa, ca si cei care nu au lucrat nicioadata pot prezenta viitorului angajator anumite calitati care il pot ajuta in obtinerea locului de munca ravnit.
-
Bani din capital privat exista, antreprenorii lipsesc!
Antreprenorii din Romania continua sa fie dominati de "balcanism", abordand emotional afacerile proprii, pe care prefera uneori sa le vada in faliment decat sa accepte intrarea unui fond de capital privat.