Arhiva » Noiembrie 2010 » 09 Noiembrie 2010
Toate stirile publicate in data de 09 Noiembrie 2010 | 31 de inregistrari
-
Top managerii din Romania nu vad iesirea din criza mai devreme de sfarsitul lui 2011
Doua treimi dintre liderii de business din Romania nu se asteapta la o revenire semnificativa a economiei nici in 2011, potrivit unui studiu realizat de compania americana de consultanta in management A.T. Kearney. Doar 31% dintre top manageri spera ca efectele recesiunii sa nu treaca dincolo de mijlocul anului 2011
-
Indicii BVB au inchis sedinta de luni pe rosu, SIF-urile au pierdut 3,56%
Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis sedinta de tranzactionare de luni cu pierderi semnificative, cuprinse intre 1,62% si 3,56%, cele mai afectate fiind titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF). Rulajul actiunilor listate la BVB a fost de 13,65 milioane lei (3,18 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Oltenia (SIF5), de 3,3 milioane lei, cotatia lor coborand cu 3,57%, la 1,35 lei/actiune.
-
Radulescu (MADR): Romania ar putea importa anul viitor peste 600.000 de tone de grau
Romania ar putea importa anul viitor 600.000-700.000 de tone de grau la un pret de 240 - 250 de euro pe tona, cu circa 30% mai mare decat cel cu care a exportat, a declarat luni secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Durabile (MADR), Adrian Radulescu.
-
APDRP: Cererile de finantare pentru modernizarea exploatatiilor agricole depasesc 350 mil. euro
Oficiile judetene ale Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) au primit 325 de cereri de finantare pentru Masura 121 in cadrul celei de-a saptea sesiuni de cereri de proiecte, ce s-a desfasurat intre 1-29 octombrie, de peste 350 mil. euro, cu 250 mil. euro peste suma alocata.
-
Serbia propune construirea unei autostrazi de legatura cu Romania
Viceprim-ministrul sarb Božidar Đelić, care a avut luni, la Bucuresti, o intrevedere cu premierul Emil Boc, a propus construirea unei autostrazi care sa faca legatura intre Romania si Serbia, un proiect despre care se vorbeste de mai multi ani, fara a se materializa in vreun fel.
-
Senatul a prelungit termenul pentru vinderea prin BVB a unor actiuni ale statului
Plenul Senatului a decis sa prelungeasca pana la 31 decembrie 2012 termenul de finalizare a procedurilor de admitere la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti a unor pachete de actiuni ale statului la societati la care Fondul Proprietatea detine actiuni.
-
Pilon II - Plasamentele fondurilor de pensii in titluri de stat erau de 2,5 mld. lei in septembrie
Plasamentele fondurilor de pensii private obligatorii (pilon II) in titluri de stat au ajuns la 2,5 miliarde lei la finalul lui septembrie, reprezentand 64,27% din totalul activelor, arata un raport al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 3,89 miliarde lei (911 milioane euro) la sfarsitul lunii septembrie, in crestere cu 4,9% fata de luna anterioara.
-
Ministerul de Finante a atras 1 miliard de lei prin titluri la un an, la un randament mediu de 7,07%
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discont scadente la un an in valoare de 999,98 milioane lei (233,25 milioane euro), la un randament mediu de 7,07% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 1 miliard de lei. Bancile au depus cereri de cumparare de peste 1,39 miliarde lei.
-
Banca Comerciala Carpatica a inregistrat pierderi de 115 milioane lei dupa primele noua luni
Banca Comerciala Carpatica a inregistrat pierderi de 115,40 milioane lei dupa primele noua luni, fata de un rezultat net de 5,85 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce costul net al riscului de credit a avansat la 168,15 milioane lei la finalul lunii septembrie, a anuntat banca.
-
Efervescenta in IT-ul local: cinci companii au facut schimbari de management in doua saptamani
Piata romaneasca de IT&C pare sa se recupereze mai greu decat altele din regiune, iar companiile prezente la nivel local se lupta tot mai mult pentru strategia castigatoare. In ultima vreme, reteta succesului pare a fi un management nou, avand in vedere ca cinci companii au facut schimbari la varf in ultima saptamana din luna octombrie si in prima din noiembrie.
-
BNR cere ANPC sa estimeze impactul macroeconomic al OUG 50
Ordonanta 50 privind creditele populatiei a dus la un moment de criza in negocierile cu FMI, in timp ce Executivul de la Bruxelles a cerut explicatii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor privind transpunerea directivei europene. Irina Vasile, sef Serviciu Financiar-Bancar la ANPC, explica intr-un interviu acordat cotidianului "Financiarul" care este situatia in prezent.
-
Managerii straini: romanii sunt creativi si dedicati, dar prea concentrati pe termen scurt
Presedintele Uniunii Agentiilor de Publicitate din Romania (UAPR) si actionar al agentiei Cohn&Jansen JWT, Peter Jansen, portretizeaza succint angajatul roman din industria publicitatii si noteaza la punctele tari creativitatea, dinamismul si dedicatia, iar la punctele slabe aminteste de factorul emotional si de nerabdare.
-
Recesiunea si evaziunea au redus consumul cu 4,9% in primele noua luni
In septembrie, Romania a avut a patra cea mai mare scadere din UE Cresterea TVA, taierea salariilor buge-tarilor si marirea evaziunii fiscale au generat o scadere a consumului cu 4,9%, in primele noua luni ale acestui an. Doar in septembrie s-a inregistrat o scadere de 1,6%, in timp ce in UE 27 a crescut cu 1,3%, iar in zona euro cu 1,1%.
-
Raiffeisen Bank finanteaza agricultura, avand relatii extinse cu cei mai puternici jucatori din piata
Agricultura Romaniei ar putea detine multe avantaje in fata competitorilor europeni, contribuind astfel la relansarea economiei, daca autoritatile ar adopta masuri care sa ajute antreprenorii, spun bancherii implicati in finantarea acestui domeniu. Astfel, trebuie sa combatem evaziunea fiscala masiva din industria alcoolului, tutunului sau cerealelor si sa exploatam terenuri cu suprafete mari, pentru sporirea eficientei.
-
Elena Udrea a lansat brandul turistic la Londra. Romania asteapta cu 10% mai multi turisti britanici in 2011
Numarul turistilor britanici in Romania ar putea creste cu 10% anul viitor, de la 120.000 de persoane, dupa ce brandul va fi lansat si promovat in Marea Britanie, a declarat Sorin Munteanu, consilierul ministrului Turismului, Elena Udrea, si seful delegatiei MDRT la targul de profil de la Londra.
-
Senatorii infiinteaza meseriile de "VRAJITOR" sau "GHICITOR". Vezi aici legea care creeaza "standarde ocupationale" in domeniu
Senatorii au adoptat, luni, in mod tacit, o initiativa legislativa a unui grup de deputati democrat-liberali care propun legiferarea practicilor oculte in care se includ vrajitoria, ghicitul si farmecele.
-
Cum a vrut Guvernul Boc sa nationalizeze pensiile private
Adevaratul motiv al discutiilor aprinse dintre FMI si Comisia Europeana, pe de o parte, si Guvernul roman, pe cealalta, nu a fost OUG 50, asa cum a parut in urma declaratiilor publice, ci dorinta cabinetului Boc de a "nationaliza" pensiile private, respectiv de a renunta la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II), dupa cum au declarat pentru gandul surse participante la discutiile oficiale.
-
Cat castiga un incepator in Romania, Bulgaria, Ungaria sau Slovenia
Studiul Doing Business 2011 arata ca in Slovenia proaspetii angajati sau ucenicii sunt printre cei mai bine platiti din Europa, cu un salariu minim de 1.036 dolari, de 4,8 ori mai bine comparativ cu un incepator dintr-o firma din Romania In Romania un angajat incepator castiga de 1,8 ori mai putin decat unul din Ungaria sau Polonia, de 2,2 ori mai mult decat in Republica Moldova, dar de doua ori mai prost comparativ cu unul din Cehia.
-
Oferte la refinantare! Cum incearca bancherii sa fure clientii altora?
Un sfert din clientii cu credite mai mari de 5.000 de euro intarzie cu plata ratelor, aflam din datele publicate de Banca Nationala. De vina sunt salariile in scadere si dobanzile prea mari. In aceste conditii, lupta dintre banci se muta pe un cu totul alt front. Bancherii nu mai alearga dupa clienti noi, ci sa-si fure intre ei clienti vechi, dar bun platnici.
-
Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de marti pe verde
Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis pe verde sedinta de tranzactionare de marti, cu cresteri cuprinse intre 0,16% si 0,50%, cea mai pronuntata evolutie fiind inregistrata de indicele BET. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 1,58 milioane lei (369.078 euro) in jurul orei 11.15. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Oltenia (SIF5), de 415.260 lei, cotatia lor stagnand la 1,35 lei/actiune
-
Rata somajului din Bucuresti a coborat la 2,68% in octombrie, anunta AMOFM
Rata somajului din Capitala a ajuns la 2,68% la sfarsitul lunii octombrie, de la 3% la 30 septembrie, iar numarul total al somerilor inregistrati in evidentele Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti a scazut cu 3.151, la 29.291, a anuntat marti institutia.
-
Taxa auto ar putea fi majorata in 2011
Ministerul Mediului intentioneaza majorarea taxei auto din ianuarie 2011 si introducerea platii si pentru motoarele Euro 5, care sunt exceptate, in prezent, de la aceasta obligatie.
-
Taxe mai mari in 2011 pentru bucurestenii cu mai multe case si masini mari
Impozitele si taxele in Bucuresti vor fi, anul viitor, la fel ca anul acesta, cu exceptia celor percepute persoanelor care au masini cu capacitatea cilindrica de peste 2.000 cmc si a celor cu mai multe case, potrivit unui proiect de hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).
-
Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a scazut in septembrie cu 3,2%
Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in septembrie cu 3,2% fata de aceeasi luna din 2009,mai ales ca urmare a declinului activitatii de intretinere si reparare a autovehiculelor, cu 22,4%,a anuntat marti INS.
-
Deficitul comercial s-a redus cu 32% in luna septembrie, la 784,1 milioane euro
Deficitul comercial al Romaniei a scazut in septembrie cu 32% fata de luna similara din 2009, la 784,1 milioane euro (3,33 miliarde lei), potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS). In august, deficitul comercial se ridica la 593,6 milioane euro, in scadere cu 20% fata de august 2009.
-
Analistii financiar-bancari estimeaza, in medie, o rata anuala a inflatiei de 7,8% in octombrie
Membrii Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR) estimeaza, in medie, o rata anuala a inflatiei in octombrie 2010 de 7,8% si se asteapta ca aceasta sa ajunga la 8% la finalul anului, in usoara crestere fata de estimarea de acum o luna , de 7,8%.
-
Laszlo Borbely: Programul Rabla va fi prelungit pana la 31 ianuarie 2011
Programul 'Rabla' 2010, pentru care voucherele vor expira pe 23 noiembrie, va fi prelungit, o singura data, pana la 31 ianuarie 2011, a anuntat, marti, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, intr-o conferinta de presa.
-
Cursul BNR scade nesemnificativ
Leul a continuat aprecierea fata de euro, insa evolutia fata de cursul de schimb de luni este modesta, banca centrala afisand la ora 13:00 o paritate de 4,2862 lei/euro, cu 0,08 bani mai putin fata de referinta de luni.
-
BCR vede o crestere de aproape 10% a activelor bancare anul viitor
Activele sistemului bancar ar putea ajunge la 90 de miliarde de euro la sfarsitul lui 2011, in crestere cu 9,75% fata de nivelul din acest an, prognozeaza BCR, cea mai mare institutie de credit de pe piata. La sfarsitul lunii septembrie, Banca Nationala a publicat un total al activelor bilantiere ale bancilor de 326 miliarde de lei (76,5 mld. euro).
-
Topul scaderilor de preturi la terenuri: Iasi, Oradea si Craiova
Investitiile in parcele construibile din marile aglomerari urbane raman cele mai riscante plasamente Piata terenurilor ramane segmentul cel mai riscant al investitiilor imo-biliare din Romania, anul acesta consemnand recorduri in materie de scadere a preturilor in majo-ritatea oraselor mari si medii. In afara de risc mare si finantare aproape imposibil de obtinut, o alta caracteristica a momen-tului este dezinteresul cvasitotal pentru orice tip de imobil funciar in provincie.
-
Un sfert dintre clientii cu credite de peste 20.000 lei au restante
Un sfert dintre persoanele fizice si juridice care au contractat credite de peste 20.000 de lei aveau in luna sep-tem-brie restante, a caror valoare se ridica la 14,67 mld. lei, reprezentand 6,31% din totalul sumelor datorate.