Arhiva » Martie 2014 » 26 Martie 2014
Toate stirile publicate in data de 26 Martie 2014 | 23 de inregistrari
-
Se ieftinesc leii. Indicatorul Robor a reintrat sub 3% pe an chiar inainte de actualizarea ratelor la credite
Clientii cu credite in lei ale caror dobanzi urmeaza sa fie ajustate saptamana viitoare nu vor resimti un impact major asupra ratelor lunare, in ciuda episodului de volatilitate din lunile ianuarie si februarie, in conditiile in care ultima luna a conturat un trend vizibil de reducere a costului leilor.
-
Marile listari de anul trecut au adus doar 2.000 de investitori noi pe bursa
Doar 85.300 de conturi de investitii pe bursa la o populatie de 21 de milioane de locuitori este indicatorul care reflecta cel mai bine subdezvoltarea pietei de capital din Romania, dar si incapacitatea bursei, a brokerilor si a statului de a atrage romanii sa investeasca pe bursa.
-
Alpha si Piraeus Bank si-au majorat capitalul cu trei miliarde de euro
Grupurile bancare elene Alpha si Piraeus au emis actiuni de trei miliarde de euro (4, 2 miliarde de dolari) pentru a-si majora capitalul, iar surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat, pentru Bloomberg, ca a existat cerere suficienta pentru toate titlurile emise.
-
Analistii financiari au din ce in ce mai putina incredere in economie
Increderea analistilor financiari in economia romaneasca a continuat sa scada in februarie, pefondul inrautatirii astep¬tarilor legate de evolutia economiei in perioada urmatoare, dar si ca urmare a evaluarii conditiilor curente referitoare la mediul de afaceri si piata muncii.
-
MFE: Rata absorbtiei curente a fondurilor europene se ridica la 34,25%, la 21 martie
Rata absorbtiei curente a fondurilor europene se ridica la 34,25%, la 21 martie 2014, se arata intr-o informare postata pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE). "Valoarea declaratiilor de cheltuieli transmise la Comisia Europeana este de 6,580 miliarde euro, ceea ce inseamna o absorbtie curenta de 34,25% din alocarea UE", se arata in document.
-
Papalekas vrea sa cumpere cu 43 mil. euro sediul UniCredit
Grecul Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori din piata imobiliara in ultimii ani, vrea sa cumpere de la omul de afaceri Raul Doicescu, proprietarul firmei de constructii Bog’Art, cladirea de birouri UniCredit HQ din zona Piata Presei, in care banca UniCredit Tiriac si-a sta¬bilit sediul in vara anului 2012.
-
Unde ajung despagubirile de 1 mld. euro platite anual de companiile de asigurari
Companiile de asigurari generale au platit anul trecut despagubiri de 4,2 miliarde de lei (950 mil. euro), aproape 90% din suma fiind alocate pentru daune pe polite auto facultative si obligatorii, potrivit datelor Autoritatii de Su-praveghere Financiara (ASF). Urmeaza la o distanta considerabila asigurarile de cladiri si bunuri, cu plati cumulate de 300 milioane de lei.
-
Seful Fondului de Compensare: Este fezabil sa se rezolve cazul Harinvest in prima jumatate a anului
Fondul de Compensare a Investitorilor (FCI) asteapta in continuare o decizie din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) prin care sa fie constatat ca Harinvest nu isi poate onora obligatiile fata de investitori si ca astfel poate incepe procedurile de despagubire. Fondul are rezerve de 3,6 milioane de euro.
-
BNR: Creditul neguvernamental a scazut cu 2%
Depozitele rezidentilor clienti neguvernamentali s-au majorat in luna februarie 2014 cu 0,7% fata de luna ianuarie 2014, pana la nivelul de 216,548 miliarde lei, arata datele Bancii Nationale a Romaniei /BNR/, publicate marti. Soldul creditului neguvernamental acordat de institutiile de credit a scazut in luna februarie 2014 cu 0,2% (-0,5% in termeni reali) fata de luna ianuarie 2014, pana la nivelul de 218,344 miliarde lei
-
Ambitiile conducerii BVB nu se vad si in bugetul pe 2014, care prevede cresterea afacerilor cu 3%
Bugetul de venituri si cheltuieli pe care conducerea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) il propune in acest an spre aprobare actionarilor prevede o crestere cu doar 3% a veniturilor operationale si cu 5% a profitului net, cifre care arata ca sefii bursei nu se asteapta la o crestere semnificativa a operatiunilor companiei, in ciuda planurilor de dezvoltare anuntate in ultimele luni.
-
Directoratul Bancii Comerciale Carpatica cere acordul actionarilor pentru vanzarea, cumpararea sau inchirierea de active
Directoratul Bancii Comerciale Carpatica (BCC) cere acordul actionarilor pentru dobandirea, vanzarea, schimbarea, inchirierea de active, precum si incheierea de acte de asociere pe o perioada mai mare de un an.
-
IMM-urile isi recupereaza sub 2% din banii datorati de clientii companii intrate in insolventa
IMM-urile au o rata de recuperare a creantelor de sub 2% in cazul insolventei unor clienti, iar procesul de recuperare a banilor poate dura peste doi ani, ponderea creantelor in bilant fiind de 30-50%, chiar peste 60% pentru firmele din comert, potrivit firmei de asigurari comerciale Euler Hermes.
-
Scaderea dobanzilor impinge Ministerul Finantelor sa se imprumute mai mult
Ministerul Finantelor a atras 580 de milioane de lei prin vanzarea de titluri de stat cu scadenta in iunie 2021, prin doua licitatii organizate luni si marti, suma fiind cu 70% peste nivelul indicat initial. Finantele au incercat astfel sa beneficieze de actuala perioada in care randamentele platite au ajuns la minime istorice.
-
ANPC vrea sa elimine comisionul de administrare din contractele de credit ale Raiffeisen Bank
Protectia Consumatorilor a chemat in instanta Raiffeisen Bank pentru contractele in care banca percepe un comision de administrare al creditului, fie ca este de casa, fie ca este de nevoie personale.
-
Schimbare de trend: creditele in valuta, inlocuite cu cele in lei
Creditul in lei pentru populatie si firme a crescut in luna februarie cu echivalentul a 250 milioane de lei, la jumatate fata de ritmul de crestere consemnat in prima luna din acest an, dar in ciuda incetinirii ritmului ramane vizibil trendul de inlocuire a finantarilor in valuta cu imprumuturi in lei, conturat inca din a doua jumatate a anului 2013.
-
OTP Bank acorda credite fermelor de familie cu dobanda de 7,6%
OTP Bank va acorda microcredite fermelor de familie cu o dobanda de 7,64% pe an, plafonul maxim de finantare fiind de 75.000 de euro. Comisionul de acordare este de 1%, aplicabil la suma aprobata.
-
Visa: Romanii au platit un miliard de dolari prin carduri
Detinatorii de carduri au facut anul trecut plati online in valoare de circa 1 miliard de euro, din care doua treimi pentru cumparaturi din afara Romaniei, a declarat, marti, Catalin Cretu, director regional Visa Europe la conferinta Mediafax Talks about Digital Europe.
-
Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor critica reducerea comisioanelor pentru carduri
Presedintele executiv al Asociatiei Romane a Bancilor, Florin Danescu, a criticat dur masura de reducere a comisioanelor interbancare la 0,2% pentru cardurile de debit si 0,3% pentru cele de credit, afirmand ca loveste in cei care finanteaza majoritar economia si franeaza recuperarea decalajelor.
-
Avram, BNR: Avem dubii privind efectele pozitive ale masurii de reducere a comisioanelor interbancare
Banca centrala are dubii in privinta efectelor pozitive pe care plafonarea comisioanelor interbancare le va avea asupra consumatorilor pana cand nu vor fi imbunatatite trei conditii specifice ale pietei, precum gradul redus de bancarizare, apetenta crescuta pentru numerar si veniturile scazute.
-
Peste 170 de romani aveau in 2013 averi de minim 30 de milioane de dolari, iar trei dintre ei erau miliardari
Un numar de 172 de persoane din Romania detineau anul trecut active nete de minimum 30 milioane de dolari, cu patru mai multe decat in 2012, iar pana in 2020 li se vor adauga inca 108 romani, potrivit unui studiu asupra averilor private globale realizat de compania Knight Frank.
-
Cine este Misu Negritoiu
Misu Negritoiu, 64 de ani, este unul dintre cei mai titrati bancheri locali, avand in spate o cariera care imbina pozitii de conducere atat in sectorul public cat si in domeniul privat.
-
Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 26 martie 2014
Moneda nationala s-a apreciat in prima parte a sesiunii de miercuri, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta in scadere pentru a saptea zi consecutiv, de 4,4637 lei/euro, reprezentand cel mai redus nivel din ultimele aproape sapte saptamani.
-
Veniturile bugetare au crescut cu doar 4% in primele doua luni
Veniturile bugetare au inregistrat in primele doua luni ale anului o crestere de doar 4,1% comparativ cu aceeasi perioada din 2013, mai lenta decat avansul cheltuielilor, de 5,8%.