Arhiva » Martie 2014 » 20 Martie 2014
Toate stirile publicate in data de 20 Martie 2014 | 27 de inregistrari
-
Seful BVB: In drumul spre statutul de piata emergenta, vor veni fluxuri mari de capital
Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, a spus la o conferinta organizata ieri de ZF ca Romania poate atrage investitii mari pana in 2017, anul-tinta al intrarii in liga pietelor emergente.
-
Cazul Harinvest ne arata ca sistemul ca intreg este defect, iar ASF e inutila.
Dumitru Beze, presedintele Asociatiei Investitorilor de pe Piata de Capital (AIPC), a declarat ieri la ZF Live ca deciziile luate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in cazul furtului de actiuni de la Harinvest exonereaza de raspundere celelalte parti responsabile, nu stabilesc unde au disparut banii clientilor si nici nu rezolva problema despagubirii acestora, iar asta arata ca ASF nu asigura protectia investitorilor, ceea ce conduce la pierderea increderii in piata de capital.
-
Depozitele bancare pe 1-2 ani aduc cele mai mari castiguri
Bancherii platesc cele mai mari dobanzi pentru sumele plasate de clienti in depozite cu scadenta de minimum un an si maximum doi ani, respectiv o medie de 4,36% pe an, potrivit datelor BNR.
-
Volksbank vrea sa vanda credite neperformante de 490 mil. euro
Volksbank Romania negociaza vanzarea unor credite neperformante in valoare de 490 mil. euro si ar putea finaliza tranzactia pana la sfarsitul lunii martie.
-
Cat timp merita tinuti banii in depozit
Deponentii care isi tin banii la banca pe o perioada cuprinsa intre unu si doi ani primesc cele mai mari rate de dobanda, respectiv o medie de 4,36% pe an, in timp ce sumele blocate in contul de depozit mai mult de doi ani sunt bonificate cu rate semnificativ mai mici (media fiind de 2,77% pe an), potrivit datelor publicate de BNR in buletinul pe luna ianuarie.
-
Allianz-Tiriac Asigurari: Venituri totale mai mari, stagnare pe segmentul asigurarilor de viata
Allianz-Tiriac Asigurari a incheiat anul 2013 cu venituri totale din prime de asigurari generale si de viata de 926,5 milioane de lei, valoare cu 17,6 milioane de lei mai mare decat nivelul subscrierilor inregistrate cu un an inainte.
-
Competitia bancherilor autohtoni cu expatii
Directoratul UniCredit Tiriac Bank a ajuns sa numere cinci membri romani dintr-un total de sapte dupa ce Mihaela Lupu a primit autorizatia de la BNR pentru a exercita functia de vicepresedinte executiv pe financiar (CFO).
-
BCR le-a luat grecilor de la Bancpost directorul canalelor de distributie in retail
Marian Ignat, fost responsabil cu dezvoltarea canalelor electronice in Bancpost timp de aproape opt ani, a fost recrutat de BCR pentru pozitia de director executiv al Directiei managementul canalelor de retail. El ocupa astfel pozitia lasata libera de Bogdan Marin, care a preluat un post de senior manager in departamentul de consultanta pe strategii si operatiuni la Deloitte.
-
Directorul pe juridic al BNR: Bancile nu mai au interes sa prosteasca clientii avand in vedere volumul neperformantelor
Bancile comerciale nu mai au interes „sa prosteasca clientii“ avand in vedere nivelul ridicat la care au ajuns creditele neperformante si fiecare client ar trebui sa fie tratat de institutiile de credit cu importanta cuvenita, insa „padure fara uscaturi nu exista“, afirma Alexandru Paunescu, directorul Directiei juridice din Banca Nationala.
-
Declaratiile lui Daianu dupa prezentarea sa la DNA
Presedintele interimar al Autoritatii de Supraveghere Financiara, Daniel Daianu, a declarat miercuri ca nu stia de OUG despre care DNA spune ca ar fi fost data pentru a favoriza interesele ASF, insa stia ca exista in Parlament "o legislatie care trebuia sa fie modificata".
-
In locul lui Corneliu Tanase au intrat in actionariatul Bancii Carpatica doua persoane fizice
Doua persoane fizice au cumparat pachetul de actiuni vandut de Corneliu Tanase, reprezentand 9,95% din actiunile Bancii Comerciale Carpatica (BCC), potrivit unor surse din piata de capital.
-
BNR a solicitat bancilor sa evite procesele cu clientii, dar “acest lucru este imposibil”
Reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au solicitat bancilor sa depuna toate eforturile pentru a preintampina aparitia unor litigii, intrucat existenta acestora reprezinta un risc reputational, a declarat Alexandru Paunescu, seful Directiei Juridice din BNR.
-
Finansbank, divizia turca a NBG, a achizitionat Crystal Tower din Istanbul, pentru 303 milioane de dolari
The National Bank of Greece (NBG), proprietara bancii turcesti Finansbank, a achizitionat Crystal Tower, una din cele mai inalte cladiri din Istanbul, pentru 303 milioane de dolari, a anuntat publicatia turca 'Hurriyet', transmite site-ul ekathimerini.com.
-
Condamnarea fostului trader al Societe Generale, Jerome Kerviel, a fost confirmata, dar fara despagubiri
Curtea de Casatie din Franta a confirmat miercuri condamnarea fostului trader al Societe Generale Jerome Kerviel, la cinci ani de inchisoare, din care trei cu executare, dar fara plata unor daune uriase si dobanzi, de 4,9 miliarde de euro, stabilite de o instanta inferioara.
-
Finantele mentin limitarea comisioanelor interbancare, desi a existat un lobby intens contra masurii
Guvernul vrea in continuare limitarea comisioanelor interbancare pe care banca emitenta a cardului le percepe de la banca acceptatoare pentru platile la comercianti, la 0,2% pentru cardurile de debit si 0,3% pentru cele de credit, chiar dupa solicitari de reanalizare a nivelurilor sau amanare.
-
Teodorovici la Bruxelles: Romania vrea sa aiba din acest an absorbtie pe alocarile din 2014-2020
Romania va aplica cel putin doua solutii pentru a avea absorbtie de fonduri UE inca din primul an al perioadei de programare 2014-2020, respectiv finantarea unor proiecte deja aprobate din urmatorul cadru financiar si rambursarea unor finantari proprii ale beneficiarilor deja prevazute in bugetele pe acest an dupa aprobarea de catre Comisia Europeana a noilor programe operationale, a declarat ieri, la Bruxelles, ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.
-
Persoanele fizice vor putea plati in numerar la cumpararea de case si masini in limita a 10.000 lei
Finantele au eliminat din proiectul de lege privind platile in numerar interdictia de tranzactionare a imobilelor si autovehiculelor cu banii jos si au introdus un plafon de 10.000 de lei la fiecare cumparare, la fel ca in cazul tranzactiilor generale intre persoane fizice.
-
Vicepresedintele BNR Bogdan Olteanu, implicat in scandalul retinerii lui Mihail Vlasov
Curtea de Arbitraj Comercial International la care Mihail Vlasov ar fi spus ca intervine pentru solutionarea unui dosar al unui om de afaceri, de la care ar fi cerut un milion de euro, din care a primit 200.000 de euro, este condusa de vicepresedintele BNR Bogdan Olteanu si de fiica sa Vanda Vlasov, conform Mediafax.
-
Ce vor cei mai mari investitori romani de la Bursa
Investitia in actiuni devine esentiala pentru performanta fondurilor de pensii, dar acestea nu prea au ce cumpara de la Bursa de Valori Bucuresti, potrivit oficialilor Asociatiei Pesniilor Administrate Privat din Romania (APAPR).
-
RBC: Vrem sa implementam o solutie de plata cu telefonul in supermarket
Compania RBC, integrator si furnizor de servicii IT pentru lanturile de retail si industria alimentara, are ca tinta implementarea pe piata locala, in urmatoarele noua luni, a unei solutii de plata a cumparaturilor cu telefonul, la casa de marcat.
-
MFP a împrumutat, joi, 200 de milioane de euro de la bănci, la un randament mediu de 3,30%
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 200 de milioane de euro de la bănci, prin obligaţiuni de stat cu cupon, la 58 de luni, la un randament mediu de 3,30%.
-
Fostul şef al FMI Dominique Strauss-Kahn caută 2 mld. dolari pentru investiţii
Fostul şef al FMI Dominique Strauss-Kahn intenţionează să atragă 2 miliarde de dolari pentru un fond de hedging, iar în prezent se află în China pentru a convinge investitori, a anunţat firma acestuia LSK & Partners, prezentă şi în România printr-un birou al diviziei de administrare de active.
-
Credit Agricole vrea să-şi majoreze profitul net cu 60% în 2016
Banca franceză Credit Agricole, prezentă şi pe piaţa din România, are ca obiectiv majorarea profitului net cu 60%, la peste patru miliarde de euro în 2016, datorită reducerilor de costuri, transmite Reuters.
-
Piața asigurărilor va stagna în 2014, brokerii vor intermedia peste 50% din prime
Piața românească a asigurărilor va stagna în 2014, iar brokerii vor intermedia peste 50% din volumul primelor subscrise de companiile de asigurări, a estimat joi președintele Uniunii Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România /UNSICAR/, Bogdan Andriescu, la Conferința națională a brokerilor de asigurări și pensii private.
-
Deutsche Bank vrea să producă software în România şi va angaja 500 de oameni până în 2016
Deutsche Bank va inaugura în Bucureşti, până la finele lunii iunie, un centru global de tehnologie, unde va crea aplicaţii software pentru banca germană şi care va avea 100 de angajaţi până la jumătatea acestui an şi 500 până în 2016.
-
Oligarhii, băncile şi companiile din Rusia au datorii externe de peste 700 miliarde de dolari
Oligarhii, băncile şi companiile din Rusia s-au împrumutat masiv în ultimii ani în afara ţării, datoria externă totală depăşind 700 miliarde dolari la sfârşitul anului trecut, potrivit datelor băncii centrale ruse, care evidenţiază riscurile unor sancţiuni mai dure în contextul crizei ucrainene.
-
Profitul brut al ING Bank a scăzut anul trecut cu 7%, la 216 milioane lei
ING Bank România a obţinut anul trecut un profit brut de 216 milioane lei, în scădere cu 7% faţă de 2012, în condiţiile în care activele băncii au crescut cu 11%, la 18,07 milliarde lei, iar protofoliul de credite plus plasamente prin operaţiuni buy/sell back a atins 10,5 miliarde lei.