Arhiva » Martie 2014 » 18 Martie 2014
Toate stirile publicate in data de 18 Martie 2014 | 31 de inregistrari
-
Avem doua piete, dar nu si jucatori: tranzactii infime cu gaz pe Opcom si Bursa de Marfuri
Iminenta scumpire a gazelor naturale din productia interna, cu 24% de la 1 aprilie, nu i-a impulsionat pe marii consumatori sa intre in jocul burselor de gaze in cautarea unui pret mai bun.
-
Sobolewski: Din cauza crizei din Ucraina, investitorii internationali si-au redus semnificativ prezenta in Romania
Ludwik Sobolewski, CEO-ul Bursei de Valori Bucuresti, spune, intr-un interviu acordat ZF, ca in ultima luna grupul de lucru pe care-l coordoneaza a pregatit deja mai multe schimbari „bine gandite“ in reglementarile si legile pietei de capital prin care vor fi eliminate cele opt bariere care franeaza in prezent dezvoltarea bursei locale, dar ca nicio bariera nu a fost inca eliminata si ca in acest proces este esentiala colaborarea cu ASF.
-
Cu actiunile la banci pe sfarsite, SIF-urile cauta noi oportunitati in imobiliare si agricultura
SIF Banat-Crisana, SIF Moldova si SIF Muntenia au in plan sa continue vanzarile de actiuni bancare in 2014 si sa isi indrepte investitiile spre sectoare de activitate mai putin traditionale precum companiile aflate in distress financiar, imobiliarele, agricultura, dar si actiunile altor SIF-uri.
-
Razboi la cutite pentru controlul Carpatica
Tranzactiile speciale derulate vineri pe bursa, prin inter¬mediul carora Corneliu Tanase, princi¬palul asocial al lui Ilie Carabulea la Banca Carpatica, a vandut 9,95% din actiunile bancii arata ca cei doi actionari nu sunt dispusi sa renunte la controlul bancii si incearca sa-si transfere actiunile catre apropiati pentru a ocoli decizia Bancii Nationale, care le-a suspendat saptamana trecuta drepturile de vot, afirma surse din piata.
-
Portofoliile BCR si BRD s-au redus cu 11 mld. lei anul trecut, BT a crescut cu 1,2 mld. lei
Primele trei banci dupa active – BCR, BRD si Banca Transilvania – concentrau la sfarsitul anului trecut 40% din piata bancara, insa numai ultima a contribuit la sustinerea creditarii, primele doua inregistrand scaderi drastice ale portofoliilor de credite nete de provizioane.
-
Datele macro fata in fata cu economia reala. Ce spun antreprenorii?
Luna ianuarie a adus vesti preponderent bune de la principalii indicatori macro, dupa cresterea economica surprinzatoare de 3,5% din 2013, dar mediul de afaceri nu a resimtit inca la nivelul afacerilor avantul economiei din statistici si nici populatia nu simte o imbunatatire a nivelului de trai.
-
Cat dureaza o procedura de faliment bancar in Romania: 13 ani la Banca Albina
Sapte falimente au marcat istoria recenta a sistemului bancar - Banca Albina, Bankcoop, Banca Internationala a Religiilor (BIR), Banca Columna, Nova Bank, Banca Romana de Scont (BRS) si Banca Turco-Romana (BTR), iar in contul acestora Fondul de Garantare a Depo¬zite¬lor a achitat deponentilor garan-tati compensatii in suma de peste jumatate de miliard de lei.
-
Actionarii Broker Cluj sunt chemati sa aleaga un nou consiliu de administratie la finalul lunii aprilie
Societatea de intermediere Broker Cluj (simbol bursier BRK) a convocat pe 29 aprilie Adunarea Generala pentru a revoca din functie actualul Consiliu de Administratie si a alege unul nou.
-
Emanuela Ghyka paraseste postul de director de comunicare al BRD
BRD, a doua banca de pe piata dupa active, isi schimba din nou directorul de comunicare, la numai un an si jumatate dupa ce o recrutase pe Emanuela Ghyka de la Air France KLM Romania. Emanuela Ghyka a preluat postul de la BRD practic odata cu instalarea noului presedinte Philippe Lhotte in noiembrie 2012, in plin scandal iscat de investigarea unui lant de fraude in banca.
-
Investitorii au revenit la sentimente mai bune
Header
-
Ungurii de la OTP negociaza o linie de credit de 50 de milioane de euro de la BEI pentru finantarea IMM-urilor
OTP Bank, numarul 18 in clasamentul activelor bancare pe 2013, se pregateste sa intre pe lista institutiilor de credit care au accesat finantari de la Banca Europeana de Investitii (BEI) de la inceputul crizei pentru cresterea autonomiei financiare in contextul restrangerii sprijinului de la bancile-mama din strainatate.
-
BRCI, cea mai noua banca, si-a luat sefa pe private banking de la BCR
Banca Romana de Credite si Investitii (BRCI), noua banca infiintata pe scheletul ATE Bank si care inca asteapta sa-i fie inregistrat numele in registrul institutiilor de credit de la BNR, a recrutat-o pentru pozitia de head of private banking pe Andra Mihailescu, fosta sefa pe Bucuresti a diviziei de private banking din BCR.
-
BCR a manipulat piata de capital, directorii Depozitarului Central si SSIF Broker, amendati de ASF in scandalul Harinvest
Consiliul Autoritatii e Supraveghere Financiara (ASF) a decis astzai masuri sanctionatorii pentru societatile implicate anul trecut in cazul Harinvest. Printre acestea se numara directorul Depozitatului Central si a mai multor directori ai SSIF Broker. Totodata, ASF a luat decizia de a sesiza DIICOT-ul in legatura u manipularea pietei de capital de catre BCR.
-
Cu cinci giganti din economia privata, afacerile companiilor de pe Bursa ar creste cu 50%
Romtelecom este in prezent cea mai mare companie cu capital majoritar privat cu sanse reale sa se listeze pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce statul a selectat la inceputul acestei luni brokerii care vor elabora strategia pentru vanzarea a 45% din actiunile operatorului telecom.
-
Atuul Rusiei in fata sanctiunilor: Exporturi anuale de petrol si gaze de 160 de miliarde de dolari
Statele Unite si Europa au inceput sa impuna sanctiuni Rusiei din cauza anexarii Crimeei, dar exporturile anuale de petrol si gaze in valoare de 160 miliarde de dolari in aceste regiuni ar putea fi cea mai eficienta arma a lui Vladimir Putin pentru limitarea masurilor punitive.
-
Inflatia in Romania a depasit, in luna februarie, media din UE
Romania a inregistrat, in luna februarie, o rata anuala a inflatiei de 1,3%, depasind media din Uniunea Europeana (0,8%), conform datelor publicate, luni, de Oficiul European de Statistica (Eurostat).
-
BNR: Balanta de plati externe a fost pe excedent, in ianuarie 2014, cu 388 de milioane de euro
Contul curent al balantei de plati a inregistrat, in ianuarie 2014, un excedent de 388 de milioane de euro, comparativ cu 267 de milioane de euro in aceeasi perioada din 2013, potrivit datelor publicate luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
-
Board-ul FMI analizeaza in 26 martie primele doua evaluari ale acordului cu Romania
Board-ul executiv al Fondului Monetar International (FMI) analizeaza, in 26 martie, primele doua evaluari ale acordului stand-by cu Romania, potrivit calendarului publicat pe pagina de Internet a institutiei financiare internationale.
-
ANAF ramburseaza TVA de peste 983 milioane de lei, in luna martie
Header
-
Petrescu: Nu stric ce au inceput altii. Continuam reforma ANAF convenita cu BM si platile in numerar
Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a declarat marti ca va continua unele programe lansate de predecesorul sau, intrucat nu este genul care sa strice ce au inceput altii, mentionand planul de restructurare a ANAF, convenit cu BM, de unde Romania a tras un miliard de dolari, si platile in numerar.
-
Guvernul vrea refinantarea certificatelor de trezorerie prin titluri de stat in euro
Guvernul vrea sa imbunatateasca in viitor administrarea datoriei publice prin diverse politici, precum sustinerea titlurilor de stat de tip benchmark lichide, refinantarea certificatelor de trezorerie prin titluri de stat in euro, folosirea derivatelor financiare, potrivit ministrului Liviu Voinea.
-
Ministrul Finantelor: Conformarea voluntara nu va creste cu cozi de 3 ore la Fisc
Conformarea voluntara nu va putea creste daca vor mai exista situatii in care contribuabilii trebuie sa stea la coada trei ore pentru plata taxelor si fara o mai mare transparenta a institutiilor publice si a modului in care este cheltuit banul public, afirma ministrul Finantelor, Ioana Petrescu.
-
Guvernul analizeaza oportunitatea unei linii de finantare de 700-800 milioane euro/an de la Banca Mondiala
Guvernul analizeaza oportunitatea unei linii de finantare de 700-800 de milioane de euro pe an de la Banca Mondiala pentru finantarea deficitului bugetar in anii urmatori, dupa modelul polonez, a declarat marti ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, la o conferinta organizata de Institutul Aspen la BNR.
-
Voinea: Necesarul de finantare este in scadere cu 10 miliarde de lei in 2014
Necesarul de finantare al Romaniei este in scadere cu 10 miliarde de lei in 2014 fata de 2013 si va scadea cu alte 14 miliarde de lei in 2015 fata de 2014, a declarat marti ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, la o conferinta a Institutului Aspen la BNR.
-
Grecia imprumuta bani din pietele financiare pentru prima data de la startul crizei
Guvernul Greciei vrea sa iasa pe pietele financiare cu prima emisiune de obligatiuni dupa criza datoriilor de stat inaintea alegerilor din luna mai pentru Parlamentul European, a declarat marti un membru al cabinetului de la Atena, informeaza Mediafax.
-
Mihai Tanasescu: BEI nu are limite cu privire la investitiile sale in Grecia
Banca Europeana de Investitii (BEI) se asteapta sa distribuie Greciei in acest an credite in valoare de peste un miliard de euro, ceea ce, in opinia vice-presedintelui BEI, Mihai Tanasescu, confirma faptul ca 'Grecia constituie un client de incredere pentru Uniunea Europeana', informeaza cotidianul elen Kathimerini.
-
Lucian Croitoru, pe lista scurta pentru sefia ASF
Lucian Croitoru (foto), consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), si Nicolae Danila, membru in Consiliul de Administratie al BNR, sunt primele nume de pe lista cu propuneri pentru conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), au declarat, pentru Adevarul, surse apropiate negocierilor.
-
Transformarea „Prima Casa“ in „Noua Casa“ ii va impinge pe romani spre imprumuturile clasice
Acordarea de imprumuturi prin programul guvernamental numai pentru achizitionarea de locuinte noi, modificare pe care Guvernul intentioneaza sa o aplice in urmatoarea perioada, i-ar determina pe romani sa contracteze credite clasice, care au costuri tot mai apropiate de cele „Prima Casa“.
-
Pogonaru vinde din actiunile SIF Oltenia, dupa un conflict cu presedintele acesteia
Omul de afaceri Florin Pogonaru, a vandut luni un pachet de aproape 1% din capitalul societatii, din portofoliul producatorului de mase plastice Prodplast Bucuresti (PPL), pe care il controleaza. Florin Pogonaru a controlat un pachet suficient de mare la SIF5 ca sa fie aliatul cel mai important al echipei de administratori a lui Tudor Ciurezu, presedintele companiei.
-
AAAS vrea sa vanda actiuni in valoare de 189 milioane lei din portofoliul propriu, in 2014
Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) are ca tinta, in 2014, vanzarea a 40 de pachete de actiuni, in valoare de 189 milioane lei, detinute la societatile din portofoliul propriu, au anuntat, marti, reprezentanti ai AAAS.
-
Banca Transilvania, cea mai buna banca din Romania - Global Finance
Revista Global Finance a acordat grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International titlul de cea mai buna banca de pe pietele emergente din Europa Centrala si de Est in 2014, in timp ce Banca Transilvania a fost desemnata drept cea mai buna banca din Romania, informeaza un comunicat de presa.