Arhiva » Martie 2011 » 30 Martie 2011
Toate stirile publicate in data de 30 Martie 2011 | 50 de inregistrari
-
Grupul InterAgro isi va inchide in aprilie ultimele doua din cele sase combinate pe care le detine
Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, a anuntat marti ca de la 1 aprilie va opri de la functionare si combinatul chimic din Turnu Magurele (apartinand societatii Donau Chem SRL), iar din 8 aprilie va opri si combinatul din Slobozia, ultimele din cele sase controlate de grup.
-
Camera Deputatilor a adoptat legea care reglementeaza activitatea zilierilor
Deputatii au adoptat, marti, proiectul de lege care reglementeaza activitatea zilierilor, stabilind impozitarea cu 16% a remuneratiei brute a acestora, dar Si ca remuneratia sa fie minim 2 lei/ora si maxim 10 lei/ ora. Proiectul a fost adoptat cu 158 voturi favorabile, 128 impotriva si doua abtineri. Camera este decizionala privind acest proiect.
-
Raiffeisen Bank vrea sa emita in urmatorii ani obligatiuni in valoare de 1,5 miliarde euro
"O sa propunem actionarilor aprobarea unui program de MTN care va fi multivalutar, atat in lei, cat si in valuta. Va permite accesarea de resurse cu maturitati de peste un an. Acesta functioneaza pe un principiu destul de simplu: se emite un prospect care este actualizat anual si pe baza acestuia se pot accesa pe o perioada mai lunga de timp, de cativa ani, fonduri pentru finantarea bancii", a spus directorul financiar al Raiffeisen Bank Romania, Bogdan Popa.
-
Productia de energie verde din Romania s-a dublat in 2010, fata de 2009
Productia de energie din surse regenerabile a crescut mai mult decat dublu in primele 11 luni ale anului 2010, comparativ cu anul anterior, releva datele centralizate de Transelectrica. Astfel, in 2010, minus luna decembrie, au fost produsi 538.032,15 MWh, fata de doar 239.737,70 MWh in 2009.
-
Adrian Radulescu: Reducerea TVA la alimente ar fi o binefacere pentru economie, dar preturile la alimente nu vor scadea
Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Radulescu, considera ca o reducere a Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) la alimente ar fi o binefacere pentru economie, dar nu va influenta o scadere a preturilor la produsele agroalimentare.
-
Pietele merg incet de teama ca Fed va calca frana
Investitorii se afla in expectativa dupa ce in week-end oficiali ai Fed au dat indicatii cu privire la o posibila intarire a politicii monetare a SUA Claudiu Cazacu (X-Trade Brokers): Pietele nu sunt pozitionate pentru a asimila o astfel de schimbare
-
Nici un cumparator pentru City Mall la prima licitatie
Nici un investitor nu a fost interesat sa participe la prima licitatie pentru vanzarea centrului comercial City Mall, aflat in faliment, programata pentru 31 martie, astfel ca lichidatorul judiciar, Casa de Insolventa Transilvania (CITR), va organiza o noua licitatie pe 20 aprilie.
-
Erste: Ratingul Romaniei ar putea fi ridicat anul viitor, daca reformele fiscale continua
Ratingul Romaniei ar putea fi ridicat anul viitor daca reformele fiscale continua, anticipeaza analistii Erste, subliniind ca, pentru unele tari din Europa Centrala si de Est, calificativele nu sunt aliniate cu situatia economica si progresele in privinta situatiei financiare.
-
Finantele au emis titluri in euro la cererea bancilor care nu aveau cui imprumuta bani
Ministerul Finantelor Publice a recunoscut, intr-un document aprobat recent de guvern, ca a emis titluri de stat in euro pe piata interna exclusiv la cererea principalelor noua banci cu capital strain care activeaza in Romania. MFP a facut pe plac institutiilor financiare inclusiv in vederea mentinerii nivelului expunerilor din partea bancilor-mama.
-
Dacia, pe locul cinci in topul celor mai poluante marci din Europa
Dacia ocupa locul cinci intr-un clasament realizat de firma de consultanta auto Jato Dynamics pe 2010 in functie de emisiile de dioxid de carbon ale celor mai importante 20 de marci auto din Europa. In 2010, Dacia a urcat pe locul al cincilea in clasament, de pe sase in 2009, in ciuda reducerii emisiilor la modele ei cu 3,7% anul trecut, de la o medie de 151,3 grame de dioxid de carbon/kilometru la 147,6 grame/kilometru.
-
Raiffeisen Bank Romania ar putea acorda dividende la un nivel asemanator cu cel de anul trecut
Raiffeisen Bank Romania ar putea acorda dividende la un nivel asemanator cu cel de anul trecut, restul profitului urmand sa fie capitalizat, a declarat marti presedintele si directorul general al Raiffesen Bank, Steven van Groningen. "Aceasta este decizia actionarilor daca se va capitaliza profitul, dar ma astept sa ceara un dividend asemanator cu cel de anul trecut, iar aceasta inseamna ca o mare parte a profitului va fi capitalizat", a spus Steven van Groningen.
-
Google l-a recrutat pe inventatorul limbajului de programare Java
Google, compania care detine cel mai mare motor de cautare din lume, l-a angajat pe James Gosling, parintele limbajului de programare Java. James Gosling a anuntat pe blogul personal ca de astazi a inceput sa lucreze la Google. Acesta nu a specificat in postul de pe blog cu ce anume se va ocupa la Google, insa, avand in vedere experienta sa, acesta poate lucra orice.
-
CE: Romania poate sa acorde gratuit certificate de emisii de gaze poluante, in loc sa le vanda
Comisia Europeana a anuntat marti ca, pana in anul 2019, zece state membre, printre care si Romania, pot alege sa aloce in mod gratuit un numar limitat de certificate de emisii de gaze cu efect de sera unor centrale electrice, in loc sa le vanda. "Incepand cu cea de-a treia etapa a Schemei UE de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera (2013-2020), sectorul productiei de energie electrica va trebui, de regula, sa isi cumpere toate certificatele.
-
Ministerul Dezvoltarii vrea sa obtina 10 milioane de lei din privatizari. Lido si THR Marea Neagra, pe lista firmelor scoase la vanzare
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) estimeaza ca va obtine in acest an peste 10 milioane de lei din privatizarea unor societati la care este actionar, potrivit unei hotarari aprobate saptamana trecuta de Guvern si publicata luni in Monitorul Oficial.
-
John Bell, RBS: Creditarea nu va inregistra o creetere semnificativa in 2011
Creditarea va avea anul acesta un trend similar cu cel din anul 2010, eventual cu un accent mai mare pe partea de refinantari. Mai multi clienti vor dori sa aiba acces la finantari cu durata mai mare de creditare, declara pentru Capital John Bell, director clienti persoane fizice, RBS Bank.
-
Romania ar putea beneficia din nou de aporturile de investitii straine directe-raport Erste Group
Romania ar putea beneficia din nou de aporturile de investitii straine directe (ISD) in domenii precum bunurile industriale, agricultura si industria alimentara, sectorul IT&C si cel al energiei regenerabile, apreciaza analistii Erste Group.
-
AAFBR: BNR nu va modifica dobanda-cheie si rezervele minime obligatorii
Analistii anticipeaza ca BNR va mentine la sedinta de politica monetara de joi atat dobanda de politica monetara, setata la 6,25%, cat si ratele rezervelor minime obligatorii, stabilite la 15% pentru pasivele in lei si 25% pentru cele in valuta. Aceasta estimare apartine in proportie de 100% participantilor la sondajul organizat in cadrul Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR).
-
CEC Bank a lansat o alternativa la Prima Casa. Banca cere avans de 10%
"Avand in vedere epuizarea in luna martie a plafonului pentru creditele acordate in cadrul programului Prima Casa, pana la suplimentarea acestuia in conditiile legii, CEC Bank vine in intampinarea clientilor sai si ofera conditii similare de creditare prin lansarea unei campanii promotionale la creditele ipotecare pentru investitii imobiliare, in lei si valuta", au precizat reprezentantii CEC Bank intr-un comunicat de presa.
-
In ce zone ale tarii se vand cele mai multe masini
Mai mult de jumatate din vanzarile de autoturisme din Romania in 2010 au fost inregistrate de Bucuresti, Ilfov, Timis, Brasov si Cluj, unde au fost livrate aproape 60.000 de unitati, reiese din datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.
-
Dezastrele au generat anul trecut costuri de 43 mld. dolari pentru asiguratori
Industria de asigurari a platit anul trecut peste 43 mld. dolari pentru pagubele produse de catastrofele naturale si pentru dezastrele cauzate de om, cu 60% mai mult decat in 2009, se arata intr-un raport al grupului elvetian de reasigurare Swiss Re.
-
Van Groningen: Costurile pentru Raiffeisen Bank ale aplicarii OUG 50 nu depasesc 10 milioane euro
Impactul negativ pentru Raiffeisen Bank al OUG 50 privind creditele pentru populatie este mai mic de 10 milioane de euro, a declarat marti presedintele si directorul general al bancii, Steven van Groningen. "Pierderile uriase care erau vehiculate in sistemul bancar erau bazate pe o anumita interpretare. Acum trebuie sa spun ca impactul negativ pentru Raiffeisen Bank este de sub 10 milioane de euro", a spus Steven van Groningen.
-
Romania, penultima in regiune la investitia per utilizator in publicitate online
Romania este a cincea tara din Europa Centrala si Est in privinta numarului de utilizatori de internet, insa valoarea mica a pietei de publicitate online ne situeaza la coada clasamentului cu doar 2 euro investiti per utilizator, arata editia pe anul 2010 a studiului " Do you CEE", realizat de asociatia jucatorilor din domeniul publicitatii online IAB Europe si compania de cercetare Gemius Research.
-
Leonard Orban, consilier prezidential: Comisia Europeana a refuzat pana acum toate solutiile pentru capitalizarea CEC
Capitalizarea CEC, banca de stat, continua sa fie, dupa ani de zile, subiect de negociere intre Bucuresti si Bruxelles. Pana acum solutiile propuse de Bucuresti nu au fost in conformitate cu reglementarile UE privind ajutorul de stat, dar se poarta, in continuare, discutii spune consilierul prezidential pe probleme europene, fostul comisar european, Leonard Orban
-
Retragerea de bani de la bancomatele din tarile UE nu trebuie sa coste mai mult decat in Romania
In cazul in care aceste taxe sunt mai mari decat in cazul unei retrageri de numerar de la un ATM situat in Romania pentru aceeasi suma, acest lucru reprezinta o incalcare a Regulamentului 924/2009 referitor la platile transfrontaliere in cadrul Comunitatii, dupa cum reiese dintr-un comunicat de presa emis de Centrul European al Consumatorilor (ECC) din Romania
-
Unde si cand se va deschide noul 'restaurant al bancherilor'. Ce mananca cel mai bine platiti romani
La inceputul lunii august, vizavi de Banca Nationala a Romaniei, acolo unde in prezent functioneaza Biblioteca Nationala a Romaniei, ar putea fi deschis unul dintre putinele restaurante elitiste care se va adresa cu precadere bancherilor si altor oameni de afaceri.
-
La ce banci isi tine banii Fondul Proprietatea
Fondul Proprietatea (FP), care se numara printre companiile locale cu cele mai mari lichiditati, avea la finele anului trecut depozite de 1,07 mld. lei (peste 250 mil. lei) la sase banci locale. Peste 500 mil. lei erau plasate la BCR si BRD, cele mai mari doua banci de pe piata.
-
Cu ce alternative vin bancile la Prima Casa
Viitorul incert al programului guvernamental a determinat mai multe institutii de credit sa lanseze noi imprumuturi sau sa le adapteze pe cele din oferta curenta la conditii similare cu "Prima Casa". Alternativele la "Prima Casa" au dobanzi mai mari, dar si un avans minim mai consistent, insa nu implica obligativitatea de a nu mai detine o alta locuinta.
-
Capcanele refinantarii creditelor. La ce sa fii atent ca sa nu fii pacalit
Nu cadeti din nou in pacatul de a va indatora prea mult la banci si calculati atent costul refinantarii - sunt doua sfaturi pentru persoanele care vor sa isi reduca rata la credite. Bancile le propun clientilor refinantari foarte tentante, dar care trebuie analizate cu atentie, spun consultantii financiari. Multe institutii de creditare promit scaderea costului ratei cu 30-70% prin refinantare.
-
Topul bancilor cu cele mai mari profituri
Mai putin de jumatate din banci au mai raportat profituri in 2010, un nou an de recesiune. Castigul cumulat al celor 20 de banci pe profit a fost de 1,68 miliarde de lei. Primele cinci banci dupa castigurile realizate au realizat un profit de peste un miliard de lei. Iata, in slide-urile urmatoare, o analiza a castigurilor raportate de banci, conform standardelor locale de contabilitate (RAS).
-
Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de miercuri
Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de miercuri, iar dupa primul sfert de ora toti indicii inregistrau cresteri cuprinse intre 0,22% si 1,08%, cu exceptia indicelui BET-NG, care scadea cu 0,22%
-
Principalii indici bursieri din Asia sunt in crestere, yenul scade
Principalii indici bursieri din Asia sunt in crestere pe fondul obtinerii de catre unele dintre marile companii a unor profituri mai ridicate decat cele estimate si al reluarii productiei fabricilor din Japonia, relateaza Bloomberg.
-
Georgescu (BNR): Bunastarea durabila nu se creeaza prin indatorare excesiva
Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, a declarat miercuri ca bunastarea durabila nu se creeaza prin indatorare excesiva, iar dorinta de imbunatatire a standardului de viata pe baza de imprumuturi bancare a generat o crestere economica nesustenabila pentru unele tari din regiune.
-
Generali Asigurari si-a redus afacerile cu 13% in 2010, la 440 milioane lei
Generali Asigurari a inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 440 milioane lei, in scadere cu 13% fata de 2009, pe fondul reducerii cu 17% pe segmentul asigurarilor generale, potrivit unui comunicat transmis miercuri de companie.
-
Georgescu(BNR): Rata medie de crestere economica a tarilor din regiune se va stabiliza la 3-4%
Rata medie de crestere economica a tarilor din regiune va ajunge in urmatorii ani la 3-4%, iar marimea deficitelor de cont curent se va stabiliza in jurul pragului de 6%, a declarat miercuri prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Florin Georgescu.
-
Clientii Leumi isi pot achita facturile Orange prin debit direct
Abonatii operatorului de telefonie mobila Orange care au cont la Bank Leumi pot mandata banca sa le plateasca automat din disponibilul aflat in contul curent facturile lunare. Oficialii bancii spun ca Orange este primul furnizor cu care a fost semnat parteneriatul pentru serviciul de debit direct, iar in perioada urmatoare se vor incheia acorduri si cu alti furnizori de telefonie si utilitati.
-
BCR a vandut anul trecut in afara grupului credite de retail in valoare de 185 mil. euro
BCR, cea mai mare banca de pe piata, a scos din bilant anul trecut credite de retail neperformante cu valoarea nominala de 795 mil. lei (185 mil. euro), vanzandu-le in afara grupului pentru o suma reprezentand circa 7% din valoarea nominala. Pentru aceste credite banca avea provizioane constituite de 665 mil. lei, acoperind peste 80% din valoarea nominala.
-
Generali a vandut mai multe polite de viata, dar afacerile totale au scazut cu 13%
Generali, o companie de top zece din piata asigurarilor, a subscris anul trecut prime de 91 mil. lei din polite de asigurare de viata, in crestere cu 8% fata de 2009 datorita cresterii cu doua cifre a vanzarilor de polite unit-linked (asigurari de viata cu componenta de economisire).
-
Dacia vinde masini pe Facebook
Dacia a demarat o campanie de marketing indrazneata in Italia, prin intermediul retelei de socializare Facebook, cu ajutorul careia vinde masini direct de pe pagina de brand a companiei, scrie cotidianul italian La Repubblica.
-
BCR vrea sa-si majoreze capitalul cu profitul net de 55,4 mil. lei obtinut pe 2010 in RAS
BCR, cea mai mare banca de pe piata, intentioneaza sa incorporeze in capitalul social profitul net de 55,4 mil. lei reailizat anul trecut dupa standardele romanesti de la contabilitate, renuntand astfel la distribuirea de dividende catre actionari prin exceptie de la regula prevazuta in Actul constitutiv.
-
BNR va mentine dobanda-cheie la 6,25%
Analistii anticipeaza ca BNR va mentine la sedinta de politica monetara de maine atat dobanda de politica monetara, setata la 6,25%, cat si ratele rezervelor minime obli-gatorii, stabilite la 15% pentru pasivele in lei si 25% pentru cele in valuta. Aceasta estimare apartine in proportie de 100% participantilor la sondajul organizat in cadrul Asociatiei Analistilor Financiar-Ban-cari din Romania (AAFBR).
-
UniCredit cauta clienti sa le refinanteze creditele
UniCredit Tiriac, a saptea banca locala dupa active, cauta clienti carora sa le refinantaze creditele si a eliminat comisionul de analiza a dosarului la imprumuturile garantate cu ipoteca pana la sfarsitul lunii aprilie.
-
Cu provizioane mai mici, Raiffeisen a castigat 83 mil. euro
Raiffeisen Bank, a treia banca locala dupa active, a castigat anul trecut 83 mil. euro dupa standardele internationale de contabilitate, in timp ce conform standardelor locale de contabilitate castigul a fost de 64 mil. euro. Profitul calculat conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS), la nivelul individual al bancii, a fost cu 12% mai mare decat in 2009, in conditiile in care banca a reusit sa reduca la jumatate cheltuielile cu provizioanele.
-
CEC Bank vine cu varianta proprie de credit la imprumuturile 'Prima casa'
CEC Bank, singura banca de top detinuta de stat, a dezvoltat o varianta proprie de credite ipotecare similare cu cele vandute in cadrul programului "Prima casa" dupa ce a epuizat plafonul de garantii de 6 mil. euro primit anul acesta. Aceasta reprezinta practic o solutie pentru clientii care au depus dosarul pentru un credit prin "Prima casa", insa nu au mai prins garantia de la stat.
-
Leul inregistra cel mai mare castig dintre valutele din regiune in deschidere
Moneda nationala s-a apreciat la inceputul sesiunii interbancare de miercuri, sustinuta de un apetit in crestere pentru activele riscante din partea investitorilor straini, iar cotatiile au coborat spre 4,1 lei/euro, dupa ce la finele sedintei de marti se situau peste 4,12 lei/euro.
-
Interes surpriza pentru aderarea la Euro: Elvetia curteaza moneda unica, dupa aprecierea francului
Exportatorii elvetieni spun ca aprecierea monedei nationale este un "cosmar pentru toata lumea" iar aderarea la moneda unica europeana ar fi benefica pentru natiunea care ramane din ce in ce mai mult in urma rivalilor de pe continent, scrie Bloomberg. Thierry Stern, presedintele consiliului de administratie al producatorului de ceasuri Patek Philippe , a declarat intr-un interviu publicat saptamana trecuta ca aprecierea francului "este un cosmar pentru toata lumea.
-
Doar BCR si BRD ar putea ramane in Prima Casa 4. Raiffeisen ar prefera produsul propriu.
Programul Prima Casa ar putea renaste ca pasarea phoenix in cea de-a patra faza a sa, prin injumatatirea voluntara de catre banci a garantiilor statului pentru creditele deja acordate si directionarea acesteia catre credite noi.
-
Cum il faci pe roman sa plateasca: ii trimiti somatii
Contribuabilii bistriteni au incheiat anul 2010 cu datorii catre buget de peste 56,5 milioane lei, potrivit datelor prezentate in raportul de activitate al Directiei Generale a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud, publicat miercuri pe site-ul acestei institutii.
-
Si ce daca s-a terminat Prima Casa? Bancile ascut lupta pe ipotecare
Dupa ce plafonul de la ultima editie a programului Prima Casa a fost epuizat, bancile se orienteaza catre oferte promotionale pentru a-si vinde creditele ipotecare. Raiffeisen Bank si CEC Bank au anuntat deja ca dau credite in conditii similare celor din programul guvernamental.
-
Razbunarea bancilor - Cum ajungi sa figurezi ca restant fara sa fii dator un leu
Razboiul clientilor cu bancile se poarta si altfel decat prin intermediul agentilor de la Protectia Consumatorului sau avocatilor. Ordonanta de Urgenta 50 nu a stins nici pana astazi lupta dintre clienti Si bancile care incearca, se pare, sa-i intimideze in vreun fel sau altul pe cei mai vocali dintre ei.
-
Ghiseul.ro, lansat in stil romanesc. Doar 3 primarii accepta plata taxelor online
Dupa ce a anuntat cu surle si trambite in nenumarate randuri functionarea site-ului ghiseul.ro, unde romanii isi pot plati taxele si impozitele, Ministerul Comunicatiilor mai face o incercare astazi. Oficialul lanseaza portalul cu doar o zi inainte de ziua 0, adica finele lunii martie, termenul limita pe care i l-a dat presedintele Traian Basescu. In caz contrar, ministrul Valerian Vreme "va ramane fara carte de credit".