Arhiva » Martie 2011 » 17 Martie 2011
Toate stirile publicate in data de 17 Martie 2011 | 41 de inregistrari
-
Programul Rabla 2011 a demarat miercuri
Ministerul Mediului si Padurilor, prin Administratia Fondului pentru Mediu, a lansat miercuri, 16 martie 2011, a saptea sesiune a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national 2011, care se adreseaza persoanelor fizice, persoanelor juridice sau operatorilor economici fara personalitate juridica, care detin in proprietate un autovehicul uzat inmatriculat pe numele sau, informeaza MMP.
-
Banca Japoniei a injectat miercuri 170 de miliarde de dolari in pietele financiare
Banca Japoniei a injectat, miercuri, inca 13.800 de miliarde de yeni (circa 170 de miliarde de dolari) in pietele financiare, lichiditatile folosite pentru a proteja sistemul bancar nipon ajungand la valoarea de 55.600 miliarde yeni (circa 680 de miliarde de dolari), potrivit agentiei Kyodo.
-
ANAF le-a pus gand rau evazionistilor
Autoritatea vrea inasprirea amenzilor, in schimbul sanctiunilor penale, pentru a recupera mai rapid banii Totodata, se urmareste cresterea plafonului pana la care faptuitorii pot beneficia de reducerea pedepsei ANAF are in vedere inasprirea amenzilor, in schimbul sanctiunilor penale, prin incadrarea unor infractiuni la contraventii, si mai urmareste cresterea plafonului pana la care faptuitorii pot beneficia de reducerea pedepsei si incadrarea la infractiuni a contraventiilor care se repeta.
-
Fondului Proprietatea ar putea fi unul dintre cumparatorii BRD
Activul net al Fondului Proprietatea (FP) a crescut in februarie cu 3%, la 16,109 mld. lei, respectiv 1,1691 lei/actiune, luna in care au intrat in portofoliu titluri de la doua noi companii listate, posibil si BRD, si a fost lichidata participatia la o societate nelistata. La finalul lunii ianuarie FP avea un activ net de 15,641 mld. lei, iar valoarea unitara a activului net era de 1,1352 lei/actiune. FP a incheiat luna februarie cu un profit de 2,3 mil. lei, fata de castigul din ianuarie, de un milion de lei.
-
Directorii generali ai TAROM si CNADNR au fost demisi
Directorul general al TAROM, Ruxandra Brutaru, si directorul general al Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), Liviu Costache, au fost demisi din functii de ministrul transporturilor, Anca Boagiu. Cei doi si-au depus marti demisiile din motive personale, respectiv medicale.
-
De ce a respins Nicolae Ceausescu tehnologia nucleara sovietica
Dictatorul a luat o decizie curajoasa in anii '70: a renuntat la tehnologia sovietica de construire a centralei nucleare romanesti, in favoarea celei canadiene. Solutia aleasa se poate dovedi inspirata in cazul unui cutremur care va afecta sudul Dobrogei. Cand a hotarat ca Romania trebuie sa produca energie nucleara, Ceausescu era aproape obligat sa foloseasca tehnologie sovietica.
-
Crestere de 45% pe piata investitiilor
2010 a fost un an mai bun pentru piata de investitii fata de 2009, acest sector al pietei imobiliare inregistrand un volum de 327,3 milioane euro. Suma reprezinta un plus de 45% fata de volumul din 2009, un an foarte slab pentru investitii, arata cel mai recent raport de piata al CBRE Romania.
-
Hotelierii au depus cele mai multe oferte de inchiriere pentru sectoarele de plaja din Mamaia
Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral informeaza ca miercuri a inceput licitatia pentru inchirierea sectoarelor de plaja, fiind scoase la licitatie 73 de sectoare, pentru care s-au depus 177 de oferte, cele mai multe fiind pentru sectoarele din statiunea Mamaia.
-
TVR isi schimba si fata, si fetele
Televiziunea publica a inceput primavara cu mai multe emisiuni noi si cu filme. Noua conducere TVR a lansat o serie de productii noi menite sa improspateze doua dintre posturi publice: TVR 1 si TVR 2. Presedintele TVR, Alexandru Lazescu, a lansat ieri noua grila de primavara pentru posturile TVR 1 si TVR 2. Lazescu a vorbit, printre altele, si despre incercarile de ajustare a cheltuielilor.
-
Comisia Europeana propune ghisee unice pentru declaratiile fiscale ale firmelor din UE
Comisia Europeana a propus miercuri un sistem comun de calculare a bazei fiscale a societatilor care isi desfasoara activitatea in UE, in scopul reducerii costurilor administrative si de conformare la reguli, precum si a incertitudinilor juridice cu care se confrunta aceste societati.
-
CSA: Asiguratorii romani indeplinesc cerintele Solvency II de capital
Noul regim european de solvabilitate, aplicabil de la 1 ianuarie 2013, va avea un impact redus asupra pietei de asigurari din Romania, afectand intr-o anumita masura rezervele tehnice si, in consecinta, fondurile proprii ale companiilor, a afirmat Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
-
Cum sa iti cumperi cu cardul bilete la JO Londra 2012. Care sunt pasii si cat costa
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, au lansat miercuri site-ul oficial prin care doritorii isi pot achizitiona bilete la acest eveniment. Cei interesati au la dispozitie 42 de zile de la lansarea acestei platforme pentru a achizitiona unul sau mult bilete din totalul de 6,6 milioane de bilete disponibile.
-
Guvernul va garanta creditele angajate de crescatorii de porcine si pasari, anunta Tabara
Crescatorii de porcine si cei de pasari vor putea sa angajeze credite ce vor fi garantate de catre Guvern, intr-un cuantum total de 720 de milioane de lei. "Am aprobat astazi doua acte normative de o importanta majora pentru doua sectoare capitale ale agriculturii, cel porcin si cel al cresterii pasarilor. Procedurile de sustinere sunt diferite fata de alte sectoare ale agriculturii, este data direct prin norme de bunastare fixate direct prin regulamente de catre Uniunea Europeana", a precizat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.
-
Turcii de la Credit Europe Bank au castigat 3,6 mil. euro anul trecut
Credit Europe Bank, o banca de talie medie, controlata de miliardarul turc Husnu Ozyegin, a obtinut anul trecut un profit de 3,65 milioane de euro, dupa ce in 2009 a avut un castig nesemnificativ. Activele bancii au stagnat anul trecut aproape de nivelul de 1,2 miliarde de euro.
-
Carpatica a inceput migrarea catre carduri cu cip
Banca Comeciala Carpatica a demarat de curand procesul de migrare a portofoliului de carduri cu banda magnetica, la carduri cu cip, proces ce se va derula treptat, pe masura emiterii de carduri noi, respectiv reemiterii si reinnoirii cardurilor, potrivit unui comunicat al bancii.
-
Eureko a lansat o asigurare de sanatate pentru copii
Eureko Asigurari a lansat "Junior", o asigurare de sanatate destinata copiilor si tinerilor cu varsta cuprinsa intre 12 luni si 18 ani, care acopera nevoile specifice ale acestui segment de varsta, se arata intr-un comunicat al companiei. In functie de serviciile medicale oferite, planul Junior poate fi accesat in doua variante: Basic Plan Junior si Full Plan Junior.
-
Impas privind finantarea Fondului de Solidaritate al UE
Alocarea banilor din Fondul European pentru Solidaritate pentru Sase state din Europa Centrala Si de Est care au avut de suferit de pe urma inundatiilor din 2010 a fost amanata, din cauza dezacordului dintre Comisia PE pentru bugete Si Consiliul de miniStri privind modul de finantare a ajutorului.
-
Mall-urile vor disparea si vor fi inlocuite cu noi formate importate din SUA
Bucurestenii vor avea parte de un nou concept de centre comerciale in anii urmatori. Centrele viitorului reprezinta o fuziune intre mall-urile de generatia a treia si arterele comerciale in aer liber. Conceptul a prins forma in SUA si va fi important in curand si in Romania, vechile scheme de tip mall devenind irelevante, se arata intr-un studiu asupra evolutiei pietei de retail realizat de compania Stirixis.
-
Competitia continua: CEC Bank vine cu o oferta de refinantare in lei
Ai luat un credit? In acest caz, poti participa la campania pe care CEC Bank o lanseaza pentru creditele de refinantare in lei. Campania este valabila pentru toate creditele care se vor inregistra pana la sfarsitul lui mai, potrivit unui comunicat al institutiei bancare.
-
Pachet de produse si servicii pentru femeile antreprenor
Garanti Bank a lansat un pachet special de produse si servicii destinat companiilor in care femeile au o prezenta semnificativa in actionariat. Pachetul include o serie de facilitati, precum eliminarea comisioanelor operationale pentru platile interbancare in lei si reducerea cu 50% a comisioanelor operationale pentru platile externe realizate in primele 6 luni de la deschiderea contului, eliminarea comisionului de acordare a oricarui tip de credit contractat de companie, precum si a taxei de activare pentru serviciul de internet banking, Garanti Online.
-
Cine se bate pentru "mica" privatizare Petrom
Interes mare din partea fondurilor de investitie la intermedierea ofertei secundare de vanzare pe Bursa de Valori a unui pachet de actiuni Petrom in valoare estimata de 510 milioane euro. Deocamdata, pe Bursa de Valori pot fi tranzactionate doar 7% din actiunile companiei, iar viitorul intermediar va aduce pe Bursa inca 10% din numarul total de titluri.
-
Reesalonarea datoriilor sub 10.000 de lei ar putea fi acceptata fara garantii
Firmele si persoanele fizice cu datorii la stat de pana la 10.000 de lei, care vor dori sa isi reesaloneze restantele la plata, ar putea scapa de constituirea de garantii, potrivit Normelor Metodologice ale proiectului OUG care se afla in lucru pe masa Ministerului de Finante.
-
Cum poti pierde totul din cauza unei restante la credit
In cazul in care nu isi acopera paguba prin executarea garantiei aduse la credit, bancile pot vinde aproape orice alt bun al debitorului. Declinul pietei imobiliare a adus mii de romani cu credite in situatia de a pierde totul, nu numai casa ipotecata, in cazul in care nu au posibilitatea de a achita ratele.
-
Greu de ucis 8. Boc mai trece de o motiune de cenzura a Opozitiei
Guvernul Emil Boc ramane la Palatul Victoria, dupa ce Parlamentul a respins motiunea de cenzura pe tema Codului Muncii. USL ar fi avut nevoie de 236 de voturi pentru a dobori Executivul. Puterea s-a abtinut de la vot, dar a ramas in sala. Cu cinci exceptii: patru parlamentari au votat contra si unul, pentru.
-
Pietele asiatice sunt in cadere, yenul se apreciaza la un nivel record dupa al doilea razboi mondial
Pietele asiatice sunt in cadere, iar indicele Nikkei 225 al Bursei din Tokyo a coborat, joi, cu 1,4 %, in timp ce yenul s-a apreciat fata de dolar la un nivel record dupa cel de-al doilea razboi mondial, relateaza Bloomberg. Actiunile Tokyo Electric Power Co au scazut cu 13%, dupa ce un oficial american a declarat ca riscul de radiatii a crescut in urma defectarii sistemului de racire a reactorului de la Fukushima.
-
MDRT va avea stand propriu la targul international de turism Holiday Market 2011
Directorul Directiei generale turistice din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Paul Marasoiu, participa joi la la deschiderea oficiala a celei de-a doua editii a targului international de turism Holiday Market 2011, ministerul urmand a avea stand propriu in cadrul acestui targ.
-
Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de joi
Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de joi, iar dupa prima jumatate de ora toti indicii inregistrau scaderi cuprinse intre 0,6% si 1,25%, cel mai afectat fiind indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 1.735.728,38 lei (415.087,13 euro) dupa prima jumatate de ora de tranzactionare.
-
Romania a avut in ianuarie al doilea declin lunar din UE al activitatii din constructii, de 6,4%
Activitatea sectorului de constructii din Romania a scazut in ianuarie cu 6,4% fata de luna precedenta, marcand cel de-al doilea declin lunar din UE, in conditile in care in zona euro s-a inregistrat o crestere de 1,8%, iar la nivelul blocului comunitar de 1%, arata datele publicate joi de Eurostat.
-
Fondul Proprietatea a cumparat actiuni de 70 milioane de euro
Fondul Proprietatea (FP) a investit circa 305 milioane de lei (70 mil. euro) in luna februarie, cea mai mare parte a banilor fiind plasati probabil in actiuni listate pe Bursa, potrivit datelor care reies din raportarile lunare privind evolutia activului net.
-
Petrom ieftineste benzina cu patru bani pe litru
Compania petroliera OMV Petrom (SNP) va ieftini joi pretul benzinei cu patru bani pe litru, potrivit datelor companiei controlate de grupul austriac OMV. Astfel, benzina Premium fara plumb 95 va costa 5,12 lei/ litru, iar Top Premium fara plumb 99+ va avea un pret de 5,5 lei/ litru.
-
USL a contestat la Curtea Constitutionala noul Cod al Muncii
USL a depus, joi, o sesizare la Curtea Constitutionala privind Codul Muncii, contestand asumarea raspunderii Guvernului pe acest proiect, dar si incalcarea unor prevederi constitutionale legate de dreptul la munca, dreptul la concediu, dreptul la asociere si dreptul la greva.
-
Garanti taie din comisioanele platite de companiile detinute de femei
Garanti Bank, filiala locala a unuia dintre cele mai mari grupuri financiare din Turcia, a eliminat o parte din comisioanele la serviciile de cont curent si credite pentru companiile detinute de femei sau in care femeile au o prezenta semnificativa in actionariat.
-
Credit Europe schimba tinta de la retail spre firmele medii
Omer Tetik, presedintele executiv al Credit Europe Bank: Nu tintim o crestere generala a activelor sau a cotei de piata. Vrem insa sa crestem pe anumite segmente selectate -la companii in zonade productie, textile, agricultura si energie, iar la retail pe carduri si produse de economisire.
-
Volksbank face primul pas in relansarea ofertei de retail, cu pachete de produse si servicii
Volksbank, o banca din top zece care s-a confruntat cu pierderi masive in ultimii doi ani din cauza cheltuielilor mari cu provizioanele, introduce de astazi mai multe pachete de produse si servicii, care le permit clientilor sa faca economii de costuri la operatiunile curente.
-
Mai multe banci sunt acuzate ca au manipulat Libor, una dintre cele mai importante dobanzi din sistemul bancar
Autoritatile americane au lansat o ancheta prin care incearca sa determine daca Libor, rata de referinta a dobanzii la dolar pe piata interbancara si unul dintre cei mai importanti indicatori in functie de care se stabilesc dobanzile creditelor in valuta, a fost manipulata de catre o serie de banci americane si europene, scrie The Wall Street Journal.
-
Leul s-a depreciat usor in deschiderea de joi
Moneda nationala s-a depreciat usor la deschidere sesiunii interbancare de vineri, iar cotatiile au urcat peste 4,18 lei/euro, pe o piata linistita. In debut, bancile schimbau euro cu 4,1790 - 4,1800 lei, putin mai sus fata de nivelul de la finalul sesiunii precedente, de 4,1765 - 4,1795 lei/euro.
-
Intesa Sanpaolo a avut pierderi de 9 mil. euro
Italienii au inghetat un plan de extindere agresiva in 2008, odata cu venirea crizei. Intesa Sanpaolo Bank, filiala locala a unuia dintre grupurile financiare italiene de top, a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 9 mil. euro, dupa ce incheiase anul 2009 pe zero.
-
CEC cauta clienti la refinantari cu dobada de 6,9% la credite in lei
CEC Bank, singura banca de top ramasa in portofoliul statului, cauta clienti carora sa le refinanteze datoriile, astfel ca a redus o parte din comisioane si a prelungit perioada de creditare pana la 35 de ani la imprumuturile acordate pana la sfarsitul lunii mai. Comisionul lunar de administrare este zero in primul an de derulare a contractului, iar pentru anii urmatori a fost redus la 0,5% din sold comparativ cu 1% anterior.
-
Lista firmelor care fac angajari in aceasta primavara. Ce calitati trebuie sa ai ca sa lucrezi pentru Microsoft, Google, BCR si Dacia
Echipa Microsoft Romania se mareste cu 50 de persoane in 2011. O serie de alte firme, printre care KPMG, Google, IBM, BCR, Coca-Cola HBC, dar si Dacia Groupe Renault si Rompetrol, vor face recrutari in curand, a declarat Dragos Gheban, business development manager in cadrul Catalyst Solutions, organizatorul targului "Angajatori de top".
-
In ce zone se gasesc cele mai ieftine chirii
Daca sunteti interesati sa inchiriati o garsoniera sau in apartament insa nu stiti in ce zone puteti gasi cele mai convenabile preturi, iata o analiza referitoare la cele mai avantajoase chirii in marile orase din tara.
-
Creditele noi in euro s-au ieftinit in ianuarie
Refinantarea imprumuturilor vechi prin contractarea unor credite de nevoi personale a redus costul efectiv al finantarilor noi accesate de populatie la inceputul acestui an. Costul efectiv al creditelor de consum a scazut considerabil in prima luna a acestui an, cu aproape doua puncte procentuale Si a ajuns la un nou minim istoric inregistrat pe piata autohtona.