Arhiva » Mai 2014 » 27 Mai 2014
Toate stirile publicate in data de 27 Mai 2014 | 24 de inregistrari
-
Cinci ani de la şocul "12%": La ce costuri se împrumută azi România
Guvernul României plăteşte mai puţin de jumătate din dobânzile pe care le plătea, la începutul anului 2009, la împrumuturile contractate prin titluri de stat pe termen de 10 ani. După anii de sacrificii fiscale (şi nu numai), impuse societăţii în perioada crizei, s-au redus de 6,7 ori şi costurile de finanţare ale României pe termen de până la un an, potrivit datelor analiştilor de la BT Securities.
-
VIG a înregistrat un profit înainte de taxe de 152 milioane euro, în T1 2014
Compania de asigurări Vienna Insurance Group a înregistrat un profit înainte de impozitare de 152 milioane de euro şi o creştere a primelor cu 1%, până la 2,7 miliarde euro, în trimestrul unu 2014, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai companiei.
-
Declaraţii de peste un miliard de lei pentru 'taxa pe stâlp', dublu faţă de suma bugetată
Declaraţiile depuse pentru impozitul pe construcţiile speciale însumau, luni, aproximativ un miliard de lei, dublu faţă de suma prevăzută în buget, a anunţat marţi Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice.
-
Georgescu, BNR: Creşterea economică ar fi fost la jumătate, în 2013, dacă nu contribuia agricultura
Creşterea economică a anului trecut ar fi fost doar jumătate din cea raportată dacă nu ar fi contribuit creşterea din agricultură, ceea ce arată importanţa acestui sector, a declarat, marţi, prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Florin Georgescu, în cadrul unei conferinţe referitoare la agricultură şi protecţia mediului.
-
Austria îşi verifică rezervele sale de aur de la Banca Angliei
Austria a decis să urmeze exemplul Germaniei şi va trimite o echipă de auditori pentru a verifica rezervele sale de aur stocate la Banca Angliei, transmite APA.
-
Directorul FMI cere o coordonare mai mare în rândul băncilor centrale din întreaga lume
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a făcut duminică un apel pentru o cooperare mai mare în rândul băncilor centrale din întreaga lume pentru a face faţă provocărilor ridicate de complexitatea şi interconexiunile dintre sistemele financiare, transmite Reuters.
-
China: Numărul total de carduri bancare emise a ajuns la 4,4 miliarde
Numărul total de carduri bancare emise de instituţiile financiare din China a ajuns la 4,39 miliarde, la sfârşitul primului trimestru, ceea ce înseamnă că numărul mediu de carduri per capita în China este de 3,24, arată datele comunicate luni de Banca centrală a Chinei, transmite Xinhua.
-
Posesorii de carduri BCR au făcut 500.000 de tranzacţii în farmacii, în patru luni, în valoare de 30 mil. lei
Posesorii de carduri emise de Banca Comercială Română au efectuat, în primele patru luni ale acestui an, circa 500.000 de tranzacţii la POS-urile instalate în farmacii, cu o valoare totală de peste 30 de milioane de lei
-
Adoptarea legii pentru constituirea, organizarea şi funcţionarea CEETAR ar prejudicia piaţa - asigurători
Adoptarea legii privind constituirea, organizarea şi funcţionarea Corpului Experţilor şi Evaluatorilor Tehnici Auto din România (CEETAR) ar aduce prejudicii majore asiguraţilor şi pieţei locale de asigurări, afirmă, într-un comunicat remis AGERPRES, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) şi Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR).
-
Ageas a plătit 122,5 mil. euro pentru o parte din societatea formată cu Millennium bcp
Asiguratorul belgian Ageas a anunţat luni că a plătit 122,5 milioane de euro (167 milioane de dolari) pentru a achiziţiona divizia de asigurări 'non-life' a societăţii sale mixte pe care o deţine împreună cu grupul financiar portughez Millennium bcp, transmite Reuters.
-
Oficial ASF: Riscul politic este mai mare pentru pensiile private decât riscul investiţional
Riscul politic pentru sistemul pensiilor private obligatorii (Pilonul II) este mai mare decât riscul investiţional, a declarat, luni, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară/ ASF/, Ion Giurescu, la Forumul Internaţional de Asigurări - FIAR de la Braşov.
-
Rusia a închis nouă bănci ucrainene în Crimeea
Banca centrală a Rusiei a dispus, luni, subsidiarelor din Crimeea ale unui număr de nouă bănci ucrainene să îşi înceteze operaţiunile, transmite Interfax.
-
Austriecii de la Vienna Insurance Group au trecut pe profit pe piaţa locală în primul trimestru
Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat profit net de 611.000 de euro în România în primul trimestru, comparativ cu un rezultat negativ de 5,3 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.
-
Creditarea se apropie timid de intrarea în teritoriul pozitiv
Datele pe luna aprilie indică continuarea tendinţei de revigorare a creditării, vizibilă pe parcursul primului trimestru, şi apropierea de teritoriul pozitiv după un declin prelungit în ultimii ani de criză. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi-a exprimat recent speranţa că în vara acestui an creditarea totală va reveni în teritoriul pozitiv.
-
Leul a câştigat 15 bani în 2014 în faţa euro, dar încă este mai slab decât în mai 2013
Cursul leu/euro a testat ieri pragul de 4,40 lei pentru un euro, pe fondul unui context regional favorabil şi al imaginii de stabilitate politică internă reflectate de rezultatele alegerilor europarlamentare de duminică.
-
Şeful SocGen pe divizia internaţională: BRD a atins pragul de jos, iar de-acum este pe direcţia corectă
BRD a suferit în ultimii doi ani din cauza crizei, însă aceasta nu înseamnă că a devenit o entitate slabă, iar după concedierea a 500 de oameni, închiderea a 32 de unităţi şi întărirea sistemului de control al riscului banca se află într-o poziţie bună şi are calităţi care ne fac să credem că îşi va reveni şi va atinge o rentabilitate a capitalului de 14% la nivelul anului 2016, afirmă Bernardo Sanchez Incera, vicepreşedinte executiv al Societe Generale (acţionarul majoritar al BRD), responsabil de divizia internaţională de retail şi de serviciile financiare specializate.
-
Asigurătorul deţinut de Eximbank a avut pierderi de 24,7 mil. lei între 2010 şi 2013
Compania de Asigurări-Reasigurări Exim România (CARE România) a încheiat anul trecut cu pierderi de 7,86 milioane de lei, în creştere cu 18% faţă de 2012, fiind al patrulea an consecutiv când rezultatul net al activităţii societăţii este negativ, potrivit datelor asigurătorului.
-
Groupama a strâns 30.000 de clienţi într-un an cu asigurarea medicală
Francezii de la Groupama aveau la sfârşitul lunii aprilie, după primul an de la intrarea pe piaţa de asigurări de sănătate, un portofoliu de peste 30.000 de clienţi.
-
Raiffeisen Broker de Asigurare a investit 44.000 de euro într-o platfomă de vânzare online a poliţelor RCA
Brokerul de asigurări al grupului Raiffeisen a lansat o platfomă pentru achiziţionarea online a poliţelor RCA, în principal pentru clienţii persoane fizice. Investiţia se ridică la circa 44.000 de euro.
-
China presează băncile să înlocuiască serverele IBM cu branduri locale, într-o dispută cu SUA
Guvernul de la Beijing exercită presiuni asupra băncilor din China să înlocuiască serverele produse de International Business Machines (IBM) cu branduri produse local, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Bloomberg.
-
Ce sectoare din economie sunt riscante în bilanţurile bancherilor
Companiile din construcţii, turism, transporturi, tranzacţii imobiliare şi intermedieri financiare nu se califică pentru a primi credite bancare. Finanţatorii văd cu ochi buni doar energia şi comerţul.
-
Aproape 240 de firme din România au fost radiate zilnic în din primele patru luni din 2014
Numărul firmelor radiate a scăzut, în primele patru luni din 2014, cu 2,87%, la 28.437 de firme (237 de firme pe zi), faţă de 29.278 în perioada similară a anului trecut, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.
-
Tarifele RCA au crescut cu 7%, în primul trimestru
Subscrierile la asigurările auto obligatorii RCA au crescut la 701 milioane lei în primul trimestru din 2014, iar tarifele medii la RCA au crescut cu 7%, a declarat marţi, la Forumul Internaţional de Asigurări FIAR, la Braşov, Albin Biro, membru al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară/ASF/.
-
Marile bănci ar putea plăti 15 milioane de euro fiecare pentru a fi supravegheate de BCE
Cele mai mari bănci din zona euro vor fi nevoite să plătească un comision anual de până la 15 milioane de euro fiecare pentru a fi supravegheate de Banca Central Europeană, a anunţat marţi BCE, transmite AFP.