Arhiva » Mai 2014 » 23 Mai 2014
Toate stirile publicate in data de 23 Mai 2014 | 17 de inregistrari
-
JPMorgan a fost amendată în SUA cu profitul pe 3 minute, după ce a încălcat o regulă de 6.300 de ori
JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din SUA după active, a fost amendată cu 95.000 dolari, sumă egală cu profitul pe care l-a obţinut anul trecut în circa 3 minute, după ce nu a raportat adecvat de 6.300 de ori tranzacţii cu obligaţiuni către un sistem de urmărire a preţurilor.
-
Fitch a crescut cu o treaptă ratingul privind îndatorarea Greciei, la "B"
Agenţia Fitch a crescut vineri cu o treaptă ratingul privind îndatorarea Greciei, de la "B-" la "B", menţinând-o astfel în categoria puternic speculativă. Decizia reflectă eforturile depuse de această ţară în vederea redresării conturilor şi perspectivei unei consolidări a creşterii economice, a anunţat agenţia într-un comunicat.
-
Banca centrală a Ungariei înăspreşte condiţiile pentru împrumuturile contractate de populaţie
Banca centrală din Ungaria va înăspri condiţiile de acordare a creditelor pentru populaţie, în vederea reducerii îndatorării excesive, şi vrea modificări ale prevederilor legale care să încurajeze băncile să îşi cureţe portofoliile şi să îşi stabilizeze finanţele, transmite Bloomberg.
-
Fiscul va verifica 2.000 de persoane cu averi mari, în toată ţara - surse
Fiscul va extinde la nivel naţional controlul persoanelor fizice cu averi/venituri mari, urmând ca în fiecare judeţ să fie făcută, în intervalul 1 iulie-30 septembrie, o listă cu câte 50 persoane, totalul celor verificaţi dacă şi-au declarat corect veniturile urmând să se ridice la 2.000 de persoane
-
Banca Mondială a deblocat 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina
Banca Mondială (BM) a aprobat joi deblocarea unor credite totalizând 1,5 miliard de dolari în favoarea Ucrainei cu scopul de a-i întări transparenţa financiară şi infrastructurile energetice.
-
Raiffeisen se aşteaptă la majorarea costurilor de risc din cauza crizei din Ucraina
Raiffeisen Bank International (RBI), grupul bancar austriac care obţine cea mai mare parte din profitul său din fosta Uniune Sovietică, a renunţat la speranţele privind revenirea cererii în 2014 şi se aşteaptă la majorarea costurilor de risc din cauza crizei din Ucraina, transmite Bloomberg.
-
Banca centrală a Turciei reduce dobânda de bază pentru a stimula creşterea economică
Banca centrală a Turciei a decis joi să reducă dobânda de bază cu 50 de puncte de bază, prima diminuare a costului creditului adoptată în acest an, în ideea de a da un impuls creşterii economice pe fondul solicitărilor în acest sens venite din partea premierului Recep Tayyip Erdogan, transmite Wall Street Journal.
-
MFP a împrumutat astăzi 500 de milioane lei de la bănci. Randamentul mediu - 4,29%
Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a împrumutat, joi, 500 de milioane de lei de la bănci, prin obligaţiuni cu scadenţa în aprilie 2020, la un randament mediu de 4,29%.
-
Libra Internet Bank: Profit net de peste 9 milioane de lei, în 2013
Libra Internet Bank a încheiat anul trecut cu un rezultat net de peste 9 milioane de lei, iar soldul creditelor acordate a ajuns la 877 milioane de lei, conform rezultatelor financiare auditate pentru exerciţiul financiar 2013. Anul trecut devine, astfel, al patrulea an de profit pentru Libra Internet Bank.
-
Raiffeisen a adăugat 52 mil. euro la stocul de credite în T1, dar din depozite au plecat 217 mil. euro
Austriecii de la Raiffeisen au încheiat primul trimestru cu o creştere de 1,2% a volumului de credite faţă de nivelul de la sfârşitul lui 2013, până la 4,3 mld. euro, retailul menţinându-şi poziţia dominantă în portofoliu cu o pondere de peste 63%.
-
Allianz a închiriat birouri în nordul Capitalei pentru dezvoltarea unui centru de servicii cu 400 de angajaţi
Gigantul german Allianz, com¬pa¬nie de asigurări cu venituri de peste 110 miliarde de euro în 2013 la nivel mondial, a închiriat în cadrul pro¬iec¬tului Floreasca Park din nordul Capitalei un spaţiu de birouri de până la 3.500 de metri pătraţi care va fi ocupat în etape prin dezvoltarea unui centru global de servicii.
-
Aşteptările bancherilor pe T2: cerere în declin la creditele corporate, interes crescând pentru ipotecare şi credite de consum
Cererea de credite ipotecare şi de consum va înregistra o creştere semnificativă în trimestrul al doilea, în timp ce trendul descendent al cererii de credite din partea companiilor se va prelungi, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de BNR în rândul a 10 bănci care cumulează 80% din piaţa creditului corporate şi de retail.
-
Un nou record pentru leu - Cel mai bun curs din ultimele 9 luni şi jumătate. Curs BNR: 4,4164 lei/euro
BNR a anunţat astăzi un curs de referinţă de 4,4164 lei pentru un euro şi 3,2410 lei pentru un dolar.
-
Finanţele au obţinut o scădere de 0,85 puncte la randamentul bondurilor pe şase ani
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras 500 milioane lei, prin redeschiderea unei emisiuni de obligaţiuni cu scadenţă în aprilie 2020 şi pentru care a obţinut un cost mediu de finanţare de 4,29% pe an, cu aproape un punct procentual mai mic decât cel de la licitaţia precedentă din luna decembrie
-
Banca Mondială a aprobat României un împrumut pentru sprijin bugetar în valoare de 750 milioane de euro
Consiliul Directorilor Executivi al Grupului Banca Mondială a aprobat României un împrumut pentru sprijin bugetar (DPL) în valoare de 750 milioane euro, vizate fiind reforma pentru consolidarea managementului datoriilor publice, creşterea calităţii cheltuielilor publice, îmbunătăţirea performanţei întreprinderilor de stat şi a funcţionării pieţelor de capital, imobiliară şi a energiei.
-
Uniqa a obţinut profit în primul trimestru, în pofida crizei din Ucraina
Asiguratorul austriac Uniqa, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat, vineri, că a înregistrat un profit de 81,4 milioane de euro din activităţile curente, în primul trimestru al acestui an, în scădere cu 30,3% comparativ cu perioada similară din 2013, transmite APA.
-
Van Groningen, Raiffeisen Bank: Etica e împinsă în afara businessului. E prea mult focus pe bani
Simplificarea produselor financiare şi a reglementărilor, alături de dezvoltarea de coduri etice şi guvernanţă corporativă pentru companii reprezintă marile provocări pentru piaţa financiară românească pentru a recâştiga încrederea investitorilor şi a promova în liga pieţelor emergente.