Arhiva » Mai 2014 » 22 Mai 2014
Toate stirile publicate in data de 22 Mai 2014 | 26 de inregistrari
-
O escaladare în Ucraina poate ameninţa creşterea economică a SUA, apreciază Fed
Creşterea economică a Statelor Unite, care înregistrează o revenire "moderată", ar putea să fie afectată de o escaladare a tensiunilor în Ucraina, potrivit minutelor ultimei reuniuni a Rezervei Federale (Fed) publicate miercuri.
-
Pensiile private obligatorii au câştigat aproape 3 miliarde lei în ultimii şase ani, din mai 2008
Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au câştigat aproape trei miliarde de lei din plasamentele realizate în perioada mai 2008 - mai 2014 şi au ajuns la active de 15,46 miliarde de lei (3,47 miliarde de euro), potrivit datelor asociaţiei de profil (APAPR).
-
Oficial FMI: Creşterea economică din Grecia, Bulgaria, România şi Ungaria este încetinită de corupţie
Creşterea economică din Grecia, Bulgaria, România şi Ungaria este încetinită de corupţie, a declarat directorul adjunct al Departamentului European al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Aasim Husain.
-
Efectele noului val de scumpiri ale polițelor RCA
RCA se vor majora anul acesta - este informaţia care circulă de mai multă vreme în domeniul asigurărilor, unul chinuit de aşa-numitul „dumping“. Care va fi însă efectul acestei creşteri de preţ şi cum pot conducătorii auto să evite viciile sistemului?
-
Creditele neperformante din Grecia au ajuns la o treime din portofoliile de împrumut ale băncilor
Rata creditelor neperformante (NPL) din sistemul bancar elen a urcat din nou la un nivel înalt în primul trimestru din 2014, ajungând la o treime din portofoliile de împrumut ale băncilor, conform datelor publicate de Banca centrală a Greciei (BoG), potrivit site-ul ekathimerini.com, citat de Agerpres.
-
Ce câştiguri au generat fondurile de pensii private obligatorii în cei 6 ani de viaţă
Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au primit în administrare contribuţii în valoare totală de 12,49 miliarde lei şi au generat un câştig net pentru participanţi de aproape 3 miliarde de lei în cei 6 ani de la startul sistemului, potrivit datelor Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).
-
Erste Group nu mai intenţionează să se extindă masiv în Europa de Est
Condiţiile de afaceri pentru băncile europene ar putea să se îmbunătăţească semnificativ în 2015 după ce o serie de chestiuni care ţin de reglementare vor fi soluţionate în următoarele şase luni, a declarat miercuri directorul general de la Erste Group Bank, Andreas Treichl, la Adunarea Generală Anuală a acţionarilor, transmite Reuters.
-
Acţiunile BNP Paribas, cea mai mare scădere din ultimele 7 luni
Acţiunile BNP Paribas au scăzut miercuri la cel mai redus nivel din ultimele şapte luni, pe fondul temerilor că autorităţile americane vor da băncii amenzi de peste cinci miliarde de dolari pentru încălcarea sancţiunilor economice aplicate de Statele Unite mai multor ţări, printre care Sudan şi Iran, transmite Bloomberg.
-
Eliminarea sau comasarea celor 92 de taxe- fără beneficii majore pentru firme
"Cele 92 de taxe pe care autorităţile doresc să le elimine sau să le comaseze au un impact extrem de redus asupra firmelor: în primul rând, sumele implicate sunt foarte mici, mai ales în raport cu volumul taxelor care rămân în vigoare, iar în al doilea rând, acestea nu stimulează niciun sector de activitate şi nici angajările. Singurul beneficiu pe care îl vedem în acest demers este în sensul unei reduceri a birocraţiei şi perioadei necesare îndeplinirii activităţilor respective (căci oamenii nu vor mai pierde timpul la varii ghişee ca să achite aceste taxe), precum şi prin reducerea costurilor legate de administrarea unor taxe de mică valoare", a arătat Mirela Şerban, Managing Partner R&M Audit Contabilitate.
-
Şeful Erste: În ultimii doi ani am făcut tot posibilul să renaştem ca pasărea Phoenix
În ciuda criticilor numeroase din partea acţionarilor Erste Group, managementul BCR a avut realizări importante în ultimii doi ani la nivelul eficienţei băncii şi a luat măsuri pentru ca retailul să ajungă să câştige cotă de piaţă şi să aibă volume în creştere în ultima perioadă, a spus ieri Andreas Treichl, CEO al Erste, în faţa acţionarilor băncii austriece reuniţi în AGA anuală.
-
Peste 20 de clienţi ai diviziei private banking a BCR au mai bine de 10 milioane de euro
Aproape 2.300 de clienţi cu active totale de 900 de milioane de euro au apelat la serviciile de private banking oferite de BCR, dintre care cel puţin 20 de investitori activi au averi de peste 10 milioane de euro, a declarat la ZF Live Răzvan Furtună, şeful departamentului Erste/BCR Private Banking.
-
Ministerul Finanţelor a ales Bloomberg ca provider pentru platforma de tranzacţionare a titlurilor de stat în lei pe piaţa secundară
Bloomberg, unul dintre cei mai puternici furnizori internaţionali de informaţie financiară şi de business, a fost selectat de Ministerul Finanţelor pentru furnizarea componentelor software necesare lansării, după multe tergiversări, a platformei electronice de tranzacţionare a titlurilor de stat în lei pe piaţa secundară.
-
Cum poate fi creată o piaţă secundară a activelor proaste
Creditele neperformante au constituit o problemă şi pentru alte sisteme bancare mai apropiate sau mai îndepărtate de România, în diferite epoci şi conjuncturi, iar o parte din soluţii ar putea fi împrumutate pe piaţa locală.
-
Deutsche Bank: "Există destui bani pentru achiziţii de credite neperformante. Nu este nevoie să intervină statul pe această piaţă aşa cum pretind unele bănci"
Atât pentru piaţa locală, cât şi la nivel european există sume disponibile importante pentru achi¬ziţii de credite neperformante, un anumit blocaj fiind cauzat de încăpăţânarea băncilor de a ţine la preţ, afirmă Mihai Ionescu, directorul Deutsche Bank în România.
-
PwC: Tranzacţiile cu portofolii de credite neperformante şi non-core ar putea ajunge în Europa la 80 mld. euro, în 2014
Tranzacţiile cu portofoliile de credite neperformante şi non-core din Europa ar putea ajunge în 2014 la aproximativ 80 mld. euro, după ce anul trecut operaţiunile cu astfel de active au ajuns la 64 mld. euro, în creştere cu 40% faţă de 2012, potrivit unui studiu realizat de firma de audit şi consultanţă PwC.
-
Un fondator al Băncii Transilvania a vândut peste un milion de acţiuni în luna mai
Pălăgheanu Radu Dănuţ, membru al Consiliului de Administraţie al băncii şi unul dintre fondatorii Banca Transilvania (TLV), a vândut luni un pachet de 650.000 de acţiuni ale băncii la un preţ mediu de 1,8538 lei per acţiune, suma totală obţinută în tranzacţie fiind de 1,2 milioane de lei (0,268 milioane de euro), potrivit unei notificări publicate ieri pe bursă.
-
Banca Românească şi-a redus stocul de credite cu 5%, dar a crescut depozitele cu 9%
Banca Românească, filiala locală a grupului elen NBG, avea la sfârşitul anului trecut un sold al creditelor de sub 1,5 mld. euro, în scădere cu 84 mil. euro faţă de nivelul din 2012 inclusiv ca urmare a transferării unora dintre expuneri către NBG Malta, potrivit unui raport al băncii-mamă.
-
BERD a subscris 112,5 mil. lei în emisiunea de obligaţiuni a Raiffeisen Bank
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a subscris 112,5 milioane lei în emisiunea de obligaţiuni negarantate în valoare de 500 de milioane de lei efectuată de Raiffeisen Bank Romania în această lună, a anunţat miercuri instituţia financiară.
-
Acţiunile BRD au urcat în top zece investiţii ale gigantului american BlackRock, cel mai mare manager de bani din lume
Fondul de investiţii Frontiers Investment Trust, administrat de compania americană BlackRock, cel mai mare manager de bani din lume, a ajuns să deţină plasamente de 6,7 milioane de euro în acţiunile BRD, a doua cea mai mare bancă din România după valoarea activelor.
-
Am speriat Europa: Românii din străinătate provoacă daune de zeci de milioane pe şosele, la Bucureşti e haos
În fiecare an, românii care lucrează şi locuiesc în afara graniţelor dar care conduc maşini asigurate în ţară provoacă daune de zeci de milioane de euro. Instituţia care se ocupă cu gestionarea acestor despăgubiri este într-o situaţie complicată, cu un preşedinte suspendat şi acuzat de corupţie şi cu o imagine externă din ce în ce mai proastă.
-
ING a avansat-o pe Patricia Andrei pe postul de director de HR în locul Manuelei Dragomir
Patricia Andrei, cu o carieră de aproape 14 ani în ING Bank, a fost promovată pe poziţia de director de resurse umane după aproape patru ani în care fusese numărul doi în departament.
-
S-a dat termen în procesul ANPC vs. Banca Românească pentru eliminarea unor comisioane şi dobânzi
Încă un proces dintre cele intentate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia consumatorilor primeşte termen la Tribunalul Bucureşti. ANPC a solicitat instanţei să constate că sunt abuzive clauzele de dobândă şi un comision din mai multe tipuri de contracte.
-
De ce nu îl suspendă Mişu Negriţoiu? Arbitrul asigurărilor, trimis în judecată pentru corupţie
Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară pe probleme de asigurări, Corneliu Moldoveanu, continuă să îşi exercite atribuţiile în ciuda faptului că a fost trimis în judecată pentru fapte care ţin direct de calitatea sa de supraveghetor. Preşedinte ASF, Mişu Negriţoiu, a spus, la prima sa conferinţă de presă, că îl va suspenda pe Moldoveanu când va fi trimis în judecată
-
Moody's îşi menţine perspectiva negativă pentru sistemul bancar din Austria
Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a anunţat miercuri că perspectiva sa pentru sistemul bancar din Austria rămâne una negativă, nemodificată din anul 2009, în condiţiile în care consideră că filialele băncilor austriece din unele ţări din Europa de Est, în special din Rusia şi Ucraina, constituie un factor de risc, informează un comunicat de presă.
-
Erste Bank: Testele de stres derulate de BCE favorizează sudul Europei
Grupul bancar austriac Erste Group Bank AG nu este mulţumit de modul în care organismele europene de reglementare au conceput testele de stres la care vor fi supuse băncile, teste care în opinia sa acordă un tratament preferenţial zonei de sud a Europei, transmite Bloomberg.
-
Scădere de 27,5% a profitului Raiffeisen, în primul trimestru
Profitul după plata taxelor obţinut de grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI) în România a scăzut cu 27,5% în primul trimestru, de la 30 milioane de euro în primele trei luni ale anului trecut la 22 milioane de euro, în urma creşterii provizioanelor şi declinului venitului operaţional.