Arhiva » Mai 2014 » 13 Mai 2014
Toate stirile publicate in data de 13 Mai 2014 | 34 de inregistrari
-
Olteanu, BNR: România trebuie să stabilească o serie de ţinte intermediare pentru a adera la euro
România trebuie să stabilească o serie de ţinte intermediare anuale pe domenii şi reforme până la aderarea la zona euro, astfel încât să crească competitivitatea, convergenţa reală a economiei, precum şi capacitatea de a face faţă condiţiilor zonei euro, apreciază viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu
-
Deloitte: Încrederea investitorilor în Europa de Est a atins un nivel maxim al ultimilor doi ani
Încrederea investitorilor în Europa de Est a atins un nivel maxim al ultimilor doi ani, conform studiului Deloitte CE Private Equity Confidence, ponderea repondenţilor care se aşteaptă la o revenire a activităţii tranzacţionale ajungând la 60%, dublu faţă de raportul anterior.Header
-
Ar putea creditele în valută să fie plătite la cursul de la momentul acordării? Ce spun experţii
O decizie a Curţii de la Luxemburg a aprins subiectul cursului la care se plătesc ratele la creditele în valută. Debitorii loviţi de deprecierea leului cred că decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene i-ar putea ajuta, şi cauza Kasler a fost deja invocată la Tribunalul Bucureşti. Este această decizie aplicabilă siutaţiei din România?
-
Leul se apreciază uşor. Euro rămâne peste 4,43 lei
BNR a anunţat astăzi un curs de referinţă de 4,4308 lei pentru un euro şi 3,2215 lei pentru un dolar.
-
Profitul Bank Austria a crescut pe fondul scăderii provizioanelor
Grupul bancar austriac Bank Austria, care administrează toate operaţiunile grupului italian UniCredit din Europa Centrală şi de Est, a anunţat marţi că în primul trimestru al acestui an a înregistrat un profit de 350 milioane de euro, cu 24,5% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, pe fondul scăderii provizioanelor, transmite Reuters.
-
Două firme mari se retrag din RCA. Acţionarul de la Omniasig şi Asirom: Ne dorim să ne îndepărtăm de zona auto
Preşedintele VIG, Peter Hagen, spune că profitabilitatea mică din zona poliţelor CASCO şi, mai ales RCA, a determinat compania, acţionar majoritar la Omniasig şi Asirom, să facă un pas în spate pe aceste pieţe
-
Economia României va fi lovită de conflictul UE – Rusia, doar prin ricoşeu dinspre Austria, Franţa şi Olanda
O răcire mai accentuată a relaţiilor economice dintre Uniunea Europeană şi Rusia ar afecta România indirect, mai ales prin băncile din Austria, Franţa, Olanda şi Italia, care au expuneri considerabile în Rusia.
-
S.C. Poşta Română Broker de Asigurare SRL: Venituri totale de 618.000 lei estimate pentru anul 2014
Veniturile totale ale S.C. 'Poşta Română Broker de Asigurare' SRL, filială a Companiei Naţionale 'Poşta Română' /CNPR/, sunt estimate în acest an la 618.000 lei, în timp ce numărul de angajaţi va fi de 3, fiecare dintre aceştia urmând să câştige, în medie, aproape 4.500 de lei/lună, prevede Ordinul privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii nou înfiinţate, publicat în Monitorul Oficial.
-
Circa 160 de miliarde de euro au fost scoase din Rusia de la începutul crizei ucrainene - preşedintele BCE
De la începutul crizei ucrainene, circa 160 de miliarde de euro au fost scoase din Rusia, estimează preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, citat luni de cotidianul RBC Daily şi preluat de RIA Novosti.
-
UniCredit susţine negocierile Alitalia cu Etihad dar există limite - Federico Ghizzoni
UniCredit este pregătită să sprijine negocierile Alitalia cu Etihad dar există limite, a declarat luni directorul general al băncii italiene, Federico Ghizzoni, transmite Reuters.
-
Skopek, BCR: Am ajuns la cotă de piaţă de 18% la creditele de nevoi personale, în T1
Banca Comercială Română a ajuns la o cotă de piaţă de 18% la creditele de nevoi personale, în primul trimestru din 2014, şi a rămas lider la creditele ipotecare şi imobiliare, a declarat, luni, pentru AGERPRES, vicepreşedintele executiv al BCR, Martin Skopek.
-
Apariția “băncilor din umbră”, unul din riscurile uniunii bancare europene
Concentrarea supravegherii pentru realizarea planificatei uniuni bancare europene implică mai multe riscuri, inclusiv apariția unor entități care vor desfășura activități bancare „din umbră”, a declarat Ewald Nowotny, membru în Consiliul Guvernatorilor Băncii Centrale Europene.
-
Statul s-a împrumutat încă 400 mil. lei de la bănci, pe trei ani
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat astăzi 400 de milioane de lei de la bănci, prin obligaţiuni cu scadenţa reziduală la trei ani, la un randament mediu de 3,95%.
-
Împrumut subordonat de 40 mil. dolari pentru BT
Fondul de Capitalizare al IFC, un fond administrat de IFC Asset Management Company, investește 40 de milioane de dolari în Banca Transilvania (BT), a treia cea mai mare bancă, în funcție de active, din România. Împrumutul subordonat va consolida baza de capital a BT și va susține dezvoltarea băncii.
-
SocGen face apel împotriva amenzii pentru manipularea Euribor
Header
-
Topul companiilor de asigurări în 2013: cine a terminat mai repede restructurarea a câştigat cotă de piaţă
Header
-
Banca Transilvania vrea să cumpere o bancă.
Banca Transilvania analizează oportunităţile de achiziţii în piaţă, având chiar discuţii cu una sau mai multe bănci pentru preluare integrală sau doar de portofoliu, care să fie însă în linie cu strategia proprie, cu focus pe retail şi IMM-uri, a declarat directorul general al băncii, Omer Tetik
-
Nemţii de la ProCredit au raportat profit de 2 mil. € anul trecut. Creditarea a crescut cu 12%
ProCredit, o bancă de talie mică specializată pe nişa microîntreprinderilor şi a producătorilor agricoli, a obţinut anul trecut un profit net de 2 milioane de euro, de patru ori peste nivelul din 2012, în condiţiile creşterii portofoliului de credite şi implicit a bazei de venituri. Banca raportase un profit de aproape o jumătate de milion de euro în anul anterior.
-
BCR, BRD, UniCredit şi Raiffeisen şi-au înscris patronatul la tribunal
Consiliul Patronatelor Bancare, noua organizaţie profesională fondată de BCR, BRD, Raiffeisen şi UniCredit Ţiriac Bank ca alternativă la Asociaţia Română a Băncilor (ARB) , s-a înregistrat la tribunal şi poate demara oficial activitatea, dar deocamdată rămâne doar cu cei patru membri fondatori.
-
„Nu este corect. Nu mă voi sinucide.“ - FT scrie despre momentul dramatic când zona euro ar fi putut exploda
„Momentul când zona euro ar fi putut explo¬da“ este primul episod dintr-o serie prezen¬tată de Financial Times dedicată anului care a schimbat Europa pentru totdeauna. Jurnalistul Peter Spiegel a reconstituit filmul celor trei zile amare din noiembrie 2011, când criza din zona euro a ajuns la punctul culminant, ai cărui prota¬gonişti sunt printre alţii liderii europeni care au proiectat strategia de luptă cu criza.
-
UniCredit a făcut profit de 72 mil. lei în T1, dar creditarea a început anul cu stângul
Volumul total al creditelor, inclusiv cele externalizate, s-a redus cu 1,2 mld. lei în şase luni, banca acuzând cererea apatică din partea clienţilor.
-
Statul către antreprenori: Criza economică s-a terminat, aveţi încredere să investiţi. IMM-urile: Avem nevoie de bani pentru a ne lupta cu multinaţionalele
Revenirea consumului din primele luni ale acestui an, dar şi creşterea producţiei industriale cu peste 10% în primul trimestru sunt cele mai importante semnale că România şi-a revenit din criză şi că băncile ar trebui să reia creditarea, companiile ar trebui să se împrumute şi să investească, iar românii să consume.
-
Cristian Popa, BNR: Fără să dăm sfaturi băncilor, noi vedem viitorul creditării spre corporate şi în lei
Sistemul bancar este pe profit şi ar putea să fie şi la sfârşitul anului în această poziţie, dar situaţia depinde foarte mult de activitatea băncilor în 2014, viitorul creditării fiind mai ales pe sectorul corporate şi în lei, consideră Cristian Popa, viceguvernator al BNR.
-
Turcii de la Garanti au făcut profit de 10,6 mil.euro în T1
Garanti România a înregistrat un profit net consolidat de 10,6 milioane euro în primul trimestru, în creştere cu 7,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi venituri nete consolidate de 34,2 milioane euro, a anunţat grupul.
-
Puls Capital: Tranzacții de aproape 723 milioane de lei la BVB, în această săptămână
Valoarea totală tranzacționată în această săptămână la Bursa de Valori București s-a cifrat la 722,92 milioane de lei, în creștere cu 78,5%, din care 291,18 milioane de lei au reprezentat tranzacțiile cu acțiuni, potrivit analizei Puls Capital realizată de casa de brokeraj Intercapital Invest.
-
Venituri totale de 618.000 lei estimate pentru S.C. 'Poșta Română Broker de Asigurare' SRL, în 2014
Veniturile totale ale S.C. 'Poșta Română Broker de Asigurare' SRL, filială a Companiei Naționale 'Poșta Română' /CNPR/, sunt estimate în acest an la 618.000 lei, în timp ce numărul de angajați va fi de 3, fiecare dintre aceștia urmând să câștige, în medie, aproape 4.500 de lei/lună, prevede Ordinul privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății nou înființate, publicat în Monitorul Oficial.
-
INS: Deficitul balanței comerciale s-a redus cu 26,8 milioane lei în martie 2014, față de martie 2013
Deficitul balanței comerciale (FOB/CIF) a fost de 2,478 miliarde lei (551,4 milioane euro), în martie 2014, în scădere cu 26,8 milioane lei (18,8 milioane euro), față de martie 2013, a anunțat, luni, Institutul Național de Statistică.
-
Voinea: În acest an, creșterea economică va fi mult peste așteptări. Criza s-a terminat
România va avea în acest an o creștere economică mult mai mare decât ceea ce s-a estimat la construirea bugetului pentru 2014, a declarat, luni, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, în cadrul unei conferințe pe tema contribuției IMM-urilor la creșterea economică.
-
Voinea: Prețurile nu vor crește după adoptarea monedei euro, însă va fi eliminat riscul valutar
Prețurile nu vor crește odată cu trecerea României la moneda unică europeană, în schimb avantajul este că va fi eliminat riscul valutar, a declarat, luni, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, în cadrul unei conferințe pe tema contribuției IMM-urilor la creșterea economică.
-
Şeful ARB anunţă credite mai ieftine pentru firme dar şi dobânzi mai mici la depozite, real negative
Dobânzile pentru creditele acordate firmelor vor continua să scadă, însă nu "spectaculos", în condiţiile în care şi bonificaţiile la depozite vor continua trendul descrescător, cu dobânzil real negative, apreciază preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţea.
-
Jianu: Actele normative cu incidenţă asupra firmelor mici şi mijlocii trebuie să treacă "testul IMM"
Actele normative cu incidenţă asupra firmelor mici şi mijlocii vor trebui să treacă un "test al IMM-urilor" pentru a fi adoptate, prevedere care se regăseşte în noua lege a IMM-urilor, a declarat ministrul de resort, Florin Jianu.
-
Rezervele valutare uriaşe au devenit o povară pentru China, întrucât ar putea alimenta inflaţia
Rezervele valutare ale Chinei, la un nivel record de aproape 4.000 de miliarde de dolari, au devenit o "povară mare" pentru autorităţile de la Beijing , întrucât creşterea puternică a acestora ar putea alimenta inflaţia pe termen lung, a declarat premierul chinez Li Keqiang.
-
Ghețea, CEC Bank: Agricultura va fi noul boom în economia românească
Agricultura va fi noul boom al economiei românești, întrucât țara are un potențial extraordinar în acest domeniu, a declarat, luni, Radu Grațian Ghețea, președintele CEC Bank, în cadrul unei conferințe pe tema contribuției IMM-urilor la relansarea economică.
-
Ghețea, CEC Bank: Dobânzile vor continua să scadă, atât la credite, cât și la depozite
Dobânzile la credite vor continua trendul descrescător, însă fără scăderi spectaculoase, iar aceeași evoluție este așteptată și pentru dobânzile la depozite a declarat, luni, Radu Grațian Ghețea, președintele CEC Bank, în cadrul unei conferințe pe tema contribuției IMM-urilor la relansarea economică.