Arhiva » Mai 2014 » 09 Mai 2014
Toate stirile publicate in data de 09 Mai 2014 | 29 de inregistrari
-
Cel mai puternic leu din ultimele 8 luni. Curs BNR: 4,4295 lei/euro
BNR a anunţat astăzi un curs de referinţă de 4,4295 lei pentru un euro şi 3,2059 lei pentru un dolar.
-
Voinea: Ordonanţa privind restructurarea creditelor populaţiei ar putea intra în vigoare de la 1 iulie
Schema de restructurare a creditelor populaţiei ar putea intra în vigoare de la 1 iulie, ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, lucrând la forma finală a proiectului de ordonanţă, a declarat miercuri, la Realitatea TV, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.
-
Primele credite de casă cu dobândă fixă 5 ani. Rată de 830 de lei la un credit de 150.000 de lei
Pe un model consacrat în Austria, BCR a lansat un produs de creditare ipotecară în lei care presupune plata unei dobânzi fixe de 5,25% în primii 3 sau 5 ani, în funcţie de opţiunea clientului
-
Barclays va concedia anul acesta 14.000 de angajaţi
Barclays va concedia anul acesta 14.000 de angajaţi, jumătate dintre ei în Marea Britanie, ca parte a noii strategii adoptate de banca britanică, transmite BBC.
-
LeasePlan România, cifră de afaceri de 14,27 milioane euro, la finalul primelor patru luni din 2014
LeasePlan România a înregistrat, la finalul primelor patru luni din 2014, o cifră de afaceri de 14,27 milioane de euro, în creştere cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, informează compania.
-
MFP vrea să introducă plata cu cardul la Trezorerie, atât la ghişeu cât şi online
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) vrea să introducă în viitorul apropiat posibilitatea plăţii cu cardul a taxelor la Trezorerie, atât la ghişeu, cât şi online, a declarat, vineri, într-o conferinţă, ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu.
-
Rata neperformantelor din sistemul bancar a schiţat un pas înapoi în martie
BNR a calculat o rată a creditelor neperformante de 22,26% pe baza datelor furnizate de bănci pentru luna martie, după ce în februarie fusese atins un vârf istoric de peste 22,5%.
-
Clienţii UniCredit Ţiriac pot cere credite sau constitui depozite direct de pe mobil
UniCredit Ţiriac, a patra bancă locală după activele deţinute, a adăugat noi funcţionalităţi aplicaţiei de mobile banking, iar clienţii pot efectua acum plăţi de facturi, pot solicita credite sau carduri de credit şi pot constitui depozite direct de pe telefonul mobil.
-
Garanti Leasing are 7,5 mil. euro de la Banca Mării Negre pentru credite IMM
Garanti Leasing, o companie de top zece din piaţa leasingului financiar, a primit un împrumut de 7,5 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Mării Negre, o instituţie ai cărei acţionari sunt mai multe guverne din regiune.
-
BCR: 95% din clienţii care iau credite ipotecare optează pentru dobândă fixă
Circa 95% din clienţii care accesează credite imobiliare standard optează pentru varianta cu dobândă fixă în primii trei sau cinci ani de contract, afirmă oficialii BCR, cea mai mare bancă locală după activele deţinute. Banca vinde ipotecare în lei cu dobândă fixă de 5,25% pe an.
-
Schimbările lui Bîlteanu în portofoliul SIF1: a vândut acţiuni BRD şi Erste şi s-a umplut de SIF-uri
SIF Banat-Crişana (SIF1), condusă de Dragoş Bîlteanu, şi-a redus în primul trimestru al anului expunerea pe acţiunile BRD şi Erste Bank cu aproximativ 16 mil. euro şi a cumpărat în schimb pachete de câte 5% şi 2% din capitalul SIF Muntenia şi SIF Oltenia, potrivit raportului trimestrial al societăţii.
-
Raiffeisen Bank va lista la BVB obligaţiuni de 500 mil. lei cu dobândă fixă de 5,35%
Raiffeisen Bank a atras 500 mil. lei (112,7 mil. euro) printr-o ofertă derulată miercuri, 7 mai, prin care a vândut obligaţiuni în lei cu maturitate de cinci ani şi cu dobândă de 5,35% pe an.
-
Un fondator al Băncii Transilvania a vândut 100.000 de acţiuni
Radu Dănuţ Pălăgheanu, unul dintre fondatoriiBăncii Transilvania şi membru în CA-ul băncii, a vândut miercuri, 7 mai, un pachet de 100.000 de acţiuni Banca Transilvania (simbol bursier TLV) în schimbul sumei de 181.900 de lei (41.000 de euro).
-
Deutsche Bank Global Technology caută 500 de programatori în Bucureşti
Banca germană Deutsche Bank şi-a adăugat numele pe lista jucătorilor din „liga mare“ care contribuie la explozia dezvoltării sectorului local de IT cu un centru tehnologic inaugurat ieri la Bucureşti, pentru care vor lucra în prima fază 250 de specialişti, dintre care 65 au fost deja angajaţi, o parte dintre ei fiind români care au lucrat în străinătate, dar s-au întors pe poziţii similare în ţară.
-
Mihai Tecău rămâne încă patru ani şef la Omniasig. Vicepreşedintele Artur Borowinski s-a întors în Polonia
Austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG) au prelungit cu patru ani mandatele membrilor directoratului Omniasig, a doua companie din piaţa asigurărilor generale, cu excepţia vicepreşedintelui Artur Borowinski, care a fost numit într-o altă funcţie în cadrul grupului austriac.
-
Băncile sunt la un pas să egalizeze creditele cu depozitele
Creditele au ajuns la sfârşitul lunii martie cu numai 2% peste nivelul depozitelor populaţiei şi companiilor, astfel că băncile se apropie de nivelul de echilibru, în care portofoliile de împrumuturi să fie finanţate exclusiv din depozite. Raportul credite/depozite, de 102% în martie, a înregistrat o scădere abruptă de 102% în ultimul an şi jumătate.
-
Bancherii au ajuns să-şi finanţeze portofoliile de credite doar din depozite: raportul credite/depozite a scăzut la 102%
Raportul credite/depozite din sistemul bancar a scăzut în martie sub 102%, fiind practic la un pas să atingă nivelul de echilibru, după o scădere abruptă de aproape 20 de puncte procentuale în ultimul an şi jumătate.
-
PwC: Perspective sumbre pentru creditarea bancară a IMM-urilor, cel puţin încă cinci ani
IMM-urile au tot mai puţine surse de credit banca în Europa, iar situaţia va mai dura cel puţin cinci ani, potrivit unui studiu PwC.
-
Mario Draghi sugerează că BCE ar putea adopta noi măsuri de stimulare la reuniunea din iunie
Banca Central Europeană ar putea adopta noi măsuri de politică monetară la reuniunea din luna iunie, după publicarea noilor prognoze de inflaţie şi creştere, a declarat joi preşedintele BCE, Mario Draghi, transmite Reuters.
-
Comisionul ascuns din contractele de leasing. Toate firmele din România îl practică
O întreagă industrie financiară din România abuzează de o practică condamnată recent de Curtea Europeană de Justiţie. Firmele de leasing cer clienţilor să plătească rata exclusiv în lei, la un curs impus, deşi finanţările sunt acordate în euro.
-
BCE menține dobânda de bază la nivelul record de 0,25%
Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, joi, să mențină neschimbată dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,25%, așteptând noile prognoze de inflație și creștere care vor fi publicate în luna iunie înainte de a decide dacă va lua noi măsuri pentru a contracara inflația scăzută din zona euro, transmite Reuters.
-
Isărescu: Restructurarea creditelor va fi opțională; așteptăm legislația și este posibil să ne dăm cu părerea
Măsurarea privind restructurarea creditelor populației propusă de Ministerul Finanțelor va fi un procedeu voluntar atât pentru client cât și pentru bancă, nu este o schemă obligatorie, iar legislația nu a fost definitivată, susține guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.
-
Ponta: Tenaris Silcotub, Michelin și Deutsche Bank au încredere să investească în România
Premierul Victor Ponta a declarat joi, într-o conferință de presă la Zalău, că România are în acest moment trei argumente importante în atragerea și dezvoltarea investițiilor străine: mână de lucru foarte bine pregătită, un sistem fiscal atractiv și un preț la energie competitiv.
-
Draghi: BCE, îngrijorată de aprecierea euro, este pregătită să reducă dobânda în iunie
Banca Centrală Europeană (BCE) este pregătită să reducă dobânda de politică monetară în iunie, dacă va fi necesar, a declarat joi preşedintele instituţiei, Mario Draghi, care este îngrijorat de impactul economic al aprecierii euro.
-
Popa, BNR: Expunerea pe creditele în franci elveţieni este mică, multe au fost deja refinanţate
Expunerea în franci elveţieni în total credite către sectorul privat este în prezent de 4,1%, a declarat joi viceguvernatorul BNR Cristian Popa, care apreciază că rata este mult mai mică comparativ cu alte ţări întrucât o mare parte a împrumuturilor a fost refinanţată în euro în perioada 2009-2010.
-
Popa, BNR: Adoptarea euro în 2019 este un obiectiv fezabil şi ambiţios
Obiectivul de adoptare a monedei euro de la 1 ianuarie 2019 are o mare componentă politică, a afirmat joi viceguvernatorul BNR Cristian Popa, care consideră că este fezabil, dar şi ambiţios în acelaşi timp, reamintind că România trebuie să fie pregătită pentru a face faţă rigorilor unei pieţe unice.
-
Criza din Ucraina va accelera pregătirile pentru adoptarea euro de către Polonia
Criza din Ucraina va accelera pregătirile Poloniei pentru adoptarea euro, a declarat joi ministrul Afacerilor Externe al acestei ţări, Radoslaw Sikorski.
-
Băsescu: Nu mi-e milă de Isărescu că a plătit impozitul. Le ştie pe toate, dar spune numai părţi
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că nu îi este milă că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a plătit un impozit mare, pentru că acesta "le ştie pe toate dar spune numai părţi din ce ştie", menţionând că s-a "enervat" pe fostul premier.
-
Negriţoiu: ASF va fi reorganizată - cheltuielile de personal vor fi reduse masiv, vor fi mai puţini conducători
Autoritatea de Supraveghere Financiară va intra într-un program amplu de reorganizare, pe baza raportului PwC, care va duce la o reducere masivă a cheltuielilor cu personalul şi creşterea semnificativă a eficienţei, având ca model organizarea BNR, a anunţat preşedintele autorităţii, Mişu Negriţoiu.