Arhiva » Mai 2014 » 04 Mai 2014
Toate stirile publicate in data de 04 Mai 2014 | 22 de inregistrari
-
Horia Ciorcilă rămâne preşedinte al CA la Banca Transilvania
Horia Ciorcilă a fost reconfirmat în poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, după ce acţionarii i-au reales, marţi, pe cinci dintre membrii CA şi au votat numirea a doi noi membri, odată cu aprobarea capitalizării profitului din 2013 şi a bugetului pe acest an. Acţionarii au aprobat un nou mandat în CA pentru Horia Ciorcilă, ales ulterior preşedinte CA, Roberto Marco Marzanati - vicepreşedinte, Radu Palagheanu - membru, Costel Ceocea - membru şi Vasile Puşcas - membru şi au numit doi noi membri - Thomas Grasse (Bankakademie Frankfurt - Business School of Finance and Management - Bachelor in Banking) şi Ivo Gueroguiev (master of science in International Business - University of National and World Economy, MBA - University of Alberta).
-
Marile bănci americane şi-au redus expunerea faţă de Rusia, în contextul crizei din Ucraina
Header
-
Românii care au luat credite în franci elveţieni ar putea să le plătească la cursul la care s-au împrumutat
Curtea Europeană de Justiţie a dat miercuri câştig de cauză unor cetăţeni maghiari care s-au plâns că nu au fost informaţi despre costurile creditului în franci elveţieni şi au cerut să plătească creditul la cursul la care l-au luat.
-
Dezintermediere dramatică la BCR: portofoliul de credite a scăzut cu 11 miliarde de lei în doi ani
Producţia de credite a BCR, cel mai mare finanţator al economiei, nu a reuşit să acopere rambursările în trimestrul I, soldul împrumuturilor nete continuând să scadă cu încă un miliard de lei faţă de nivelul din decembrie 2013, până la 36,7 miliarde de lei (8,2 mld. euro).
-
Banca Carpatica a redus cu o cincime numărul angajaţilor. Cheltuielile cu salariile au rămas la 76 milioane de lei
Banca Comercială Carpatica (BCC) şi-a redus anul trecut personalul cu 20%, având la finalul anului 1.090 de angajaţi, iar structurile organizatorice s-au diminuat cu 32% faţă de martie 2013, însă cheltuielile cu salariile s-au menţinut la nivelul din 2012, situându-se la 76,06 milioane lei.
-
2,5 miliarde de euro, portofoliul de finanţări al firmelor de leasing
Companiile de leasing financiar aveau la sfârşitul anului trecut un portofoliu total de finanţări acordate pentru achiziţia de autovehicule, echipamente şi clădiri în valoare de 2,48 miliarde de euro, cu 6% peste nivelul din luna septembrie, potrivit datelor ALB România – asociaţia societăţilor nefinanciare. Creşterea în termeni nominali este de aproximativ 140 milioane de euro.
-
Împrumutaţii în valuta ar putea plăti rata la cursul semnării contractului. Decizia Curţii Europene de Justiţie. Video
Informatie importanta pentru toti cei care au credite in valuta. Indiferent ca este vorba de franci elvetieni, euro sau dolari, ei ar putea obtine dreptul de a le plati la cursul de la data acordarii.
-
Bondurile Finanţelor au adus peste 1 miliard de euro în rezerva BNR în aprilie
Rezervele valutare la BNR au crescut în luna aprilie cu 1,16 miliarde euro, la 32,44 miliarde euro, după ce au intrat 2,51 miliarde euro în principal din modificarea rezervelor minime în valută constituite de bănci şi din emisiunea de euroobligaţiuni a Ministerului Finanţelor de 1,25 miliarde euro.
-
19.000 de persoane au, în medie, câte un milion de lei în depozite la bănci
Numai 19.000 de persoane, adică 0,1% din totalul deponenţilor la băncile din România, au economii de circa 19 miliarde de lei (4,3 miliarde de euro), respectiv 15% din totalul depozitelor garantate ale persoanelor fizice, potrivit Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDSB). Numărul depozitelor mai mari de 100.000 de euro a crescut cu circa 2.000 de conturi în ultimul an.
-
Câţi bani au economisit în medie românii cu depozite de până în 100.000 de euro
Aproape 14 milioane de persoane au reuşit să strângă în bănci economii de până la 100.000 de euro, respectiv un total de circa 104 miliarde lei (23,3 mld.euro), ceea ce înseamnă o medie de 7.500 lei pentru fiecare deponent. Spre comparaţie, clienţii cu depozite cu valori mari, de peste 100.000 de euro, au în medie un milion de lei.
-
Stepic, fostul şef al Raiffeisen International, a plecat din fruntea consiliului de supraveghere al filialei din România
Herbert Stepic, 67 de ani, bancherul austriac care a construit pe parcursul a mai bine de un deceniu grupul regional Raiffeisen Bank International, dar care şi-a compromis brusc cariera în urmă cu un an din cauza unui scandal legat de o presupusă evaziune fiscală, a părăsit funcţia de preşedinte al consiliului de supraveghere al Raiffeisen Bank România.
-
Ipotecarul în lei câştigă teren. Evoluţia stocului de credite acordate pentru achiziţia de locuinţe
Peste 80% din vânzările de ipotecare sunt în lei, iar în cazul finanţărilor de consum aproape toate cererile sunt pentru împrumuturi în lei. Creditele în valută concentrează însă în continuare două treimi din portofoliile de retail ale băncilor.
-
Valuta cu cea mai spectaculoasă evoluţie la cursul BNR anul acesta
Hryvna ucrianeană este valuta cu cea mai spectaculoasă evoluţie anul acesta la cursul de schimb stabilit de Banca Naţională a României, pe fondul turbulenţelor politice dintre Kiev şi Moscova.
-
FMI recomandă băncilor centrale din Europa Centrală şi de Est să lase cursul cât mai liber
Fondul Monetar Internaţional recomandă băncilor centrale din Europa Centrală şi de Est să lase cursul cât mai liber pentru a absorbi eventuale şocuri externe şi să nu intervină prin utilizarea rezervelor decât în cazul unor volatilităţi neobişnuit de mari, în ciuda stocului mare de credite în valută.
-
FMI a aprobat un plan de ajutorare a Ucrainei în valoare de 17 miliarde de dolari
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a aprobat un plan de ajutorare pe doi ani a Ucrainei în valoare de 17 miliarde de dolari.
-
Creditele de consum revin pe plus după doi ani. Martie a fost cea mai bună lună pentru ipotecare
După revenirea din retailul de mâncare, îmbrăcăminte şi electroIT, a urmat plusul din auto, iar acum creşte şi creditarea.
-
Cel mai scump apartament din Londra, cumpărat pentru 140 milioane de lire
Un penthouse din complexul One Hyde Park, cel mai exclusivist proiect rezidenţial din Londra, a fost cumpărat pentru 140 milioane de lire sterline (236 milioane de dolari), devenind astfel cel mai scump apartament din capitala britanică.
-
S&P a revizuit la negativă perspectiva pentru 15 bănci europene
Agenția de evaluare Standard & Poors a anunțat marți că a revizuit, de la 'stabilă' la 'negativă', perspectiva pentru 15 bănci europene, printre care se numără Crédit Suisse, Deutsche Bank și Barclays, după ce parlamentarii europeni au aprobat un mecanism de restructurare a băncilor în dificultate, transmite Reuters.
-
Inflația în zona euro a crescut la 0,7% în luna aprilie
Rata anuală a inflației în zona euro a crescut ușor în luna aprilie 2014 până la 0,7% de la nivelul de 0,5% înregistrat în luna martie 2014, potrivit unei estimări preliminare publicată miercuri de Oficiul european de statistică (Eurostat).
-
Trei investitorii asiatici vor investi 1,8 miliarde de dolari în divizia de asigurări a ING
Un consorțiu format din RRJ Capital și Temasek Holdings au căzut de acord să investească 1,28 miliarde de euro (1,8 miliarde de dolari) în operațiunile de asigurări ale ING Group înaintea listării acestei divizii, a anunțat, miercuri, grupul olandez de servicii financiare, care este prezent și pe piața din România, transmite Bloomberg.
-
Rezervele valutare ale României au crescut cu 1,16 miliarde euro, în aprilie
Rezervele valutare ale României totalizau 32,44 miliarde euro, la 30 aprilie, în creștere cu 1,164 miliarde euro, de la 31,276 miliarde euro, la 31 martie, a anunțat, vineri, Banca Națională.
-
INTERVIU/ Bituleanu (Libra Bank): În perioada următoare vom asista la o creștere a creditării, probabil sub 5%
Creditarea va crește în perioada următoare, însă va fi o creștere moderată, probabil sub 5%, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Emil Bituleanu, președintele Libra Internet Bank.