Arhiva » Mai 2011 » 31 Mai 2011
Toate stirile publicate in data de 31 Mai 2011 | 44 de inregistrari
-
Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de luni pe rosu
Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe rosu sedinta de tranzactionare de luni, cu pierderi cuprinse intre 0,21% si 1,26%, cel mai afectat fiind indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare.
-
Capitala are cele mai multe afaceri verzi
Un studiu national al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) arata ca ponderea cea mai mare a firmelor care fac afaceri verzi in Romania se afla in Bucuresti - 41%. "Explicatia acestui fapt este ca Bucurestiul reprezinta zona cea mai dezvoltata si ca tot aici sunt localizate si majoritatea institutelor de cercetare - dezvoltare.
-
Finantele vor sa imprumute 4,3 mld. lei in iunie
Ministerul Finantelor vrea sa vanda in luna iunie titluri de stat pe piata interna de 4,3 mld. lei, sub valoarea imprumuturilor contractate in mai, de 4,97 mld. lei. Trezoreria va scoate la vanzare certificate cu scadenta la un an prin doua licitatii, cu valori indicative de 1,2 mld. lei si, respectiv, 1,4 miliarde de lei.
-
Metrorex va pune esalonat in functiune din 15 iunie automate de vandut cartele in 35 de statii
Metrorex anunta ca a achizitionat 35 de automate de vandut cartele (AVC) care urmeaza sa fie montate si puse esalonat in functiune in statiile de metrou, incepand din 15 iunie, au comunicat luni reprezentantii Metrorex.
-
Dezvoltatorul complexului Green Lake din nordul Capitalei intra in insolventa
Proiectul rezidential Green Lake - a carui prima faza, totalizand circa 160 de apartamente si vile este finalizata - ar putea intra in insolventa, dezvoltatorul complexului, Greenlake Development depunand saptamana trecuta o cerere in acest sens la Tribunalul Bucuresti.
-
Consiliul de Supraveghere al Asirom a numit un nou vicepresedinte al Directoratului
Consiliul de Supraveghere al Asirom l-a numit pe Martin Stenitzer in functia de vicepresedinte al Directoratului, in locul Marianei Diaconescu, care a preluat conducerea companiei.
-
Samsung cere in justitie ca Apple sa fie obligata sa-i arate noile iPhone si iPad
Compania coreeana producatoare de electronice Samsung a cerut unei instante de judecata americane ca un alt gigant din domeniu, Apple, sa-i prezinte ultimele sale variante de iPhone si iPad.
-
Taxa de bariera din statiunea Mamaia a fost desfiintata
Potrivit edilului, municipalitatea pierde aproximativ 8-9 miliarde de lei vechi prin desfiintarea taxei. Banii incasati erau folositi pentru a organiza diferite evenimente in statiunea Mamaia, menite sa atraga turisti. Consilierii locali constanteni au votat, luni, intr-o sedinta extraordinara, eliminarea taxei de acces in statiunea Mamaia, transmite corespondentul NewsIn.
-
Creditarea corporate in lei, singurul segment care sustine finantarea bancara
Potrivit datelor Bancii Nationale, soldul imprumuturilor pentru companii era la finalul lunii aprilie de 41,56 mld. lei pe componenta in moneda nationala, respectiv de 63,9 mld. lei pe cea in valuta. Populatia detinea credite in lei in valoare totala de 35,12 mld. lei si imprumuturi in monede straine de peste 63 mld. lei.
-
HARTA ALIMENTELOR. Unde se gaseste cea mai ieftina mancare si cum au evoluat preturile in ultimele doua luni
Cele mai mici preturi la oua se gasesc in pietele din judetele Arad, Timis si Vaslui, iar cel mai ieftin lapte poate fi cumparat din targurile din judetele Arges, Suceava si Caras Severin, conform celor mai recente date ale Ministerului Agriculturii. Cele mai accesibile preturi la carne de pasare sunt in pietele din Gorj, Teleorman si Prahova.
-
Grupul OTE a anuntat ca nu mai cumpara actiunile Romtelecom, MCSI pregateste listarea la bursa
Grupul grec OTE a transmis Ministerului roman al Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) ca "in prezent nu poate inainta o oferta pentru actiunile Romtelecom", astfel ca statul roman si oficialii OTE vor merge mai departe cu procesul de listare, dar si cu fuziunea Romtelecom cu Cosmote.
-
Statul a pus ochii pe platitorii de TVA
Bine intentionat dar cu posibile efecte adverse substantiale. Astfel poate fi descris ordinul 1984/2011 al Ministerului Finantelor Publice. Documentul inaspreste semnificativ conditiile pe care o firma trebuie sa le indeplineasca pentru a se inregistra ca platitoare de TVA.
-
Cazinourile bat bancile si farmaciile la apetitul pentru spatii stradale
Cererea de spatii comerciale pe principalele artere comerciale vine in special din partea operatorilor de cazinouri si a magazinelor de tip discount, potrivit unei analize a Cushman&Wakefield, care mai arata ca doar in ultimul an chiriile acestui tip de spatii s-au redus cu pana la 23%.
-
Romtelecom va fuziona cu Cosmote
Grecii de la OTE nu doresc sa cumpere pachetul de actiuni pe care statul roman il are la Romtelecom, momentul fiind considerat inoportun, sustine ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme. In schimb, compania va fuziona cu Cosmote.
-
MFP si MECMA au publicat protocolul de colaborare pentru Prima Casa 4
Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri au publicat la sfarsitul saptamanii trecute in Monitorul Oficial ordinul comun privind conventia pentru Prima Casa 4, urmand ca protocolul sa fie semnat de Fondul de Garantare si bancile interesate.
-
Top destinatii pentru vacanta de vara
Desi vara inca nu a venit, agentiile de turism vorbesc deja de vanzari cu aproximativ 10% mai mari fata de anul trecut, semn ca turismul incepe sa-si revina. Grecia si Bulgaria sunt, de departe, destinatiile catre care se vor indrepta cei mai multi romani in perioada estivala, in timp ce, in tara, Mamaia ramane statiunea cea mai cautata, spun reprezentantii agentiilor.
-
Cum ne ia statul jumatate din venituri prin taxe
Contributiile sociale pentru sanatate, somaj, pensii si diverse fonduri publice, urmate de impozitele pe venituri insumeaza aproape 48% din veniturile salariatilor. Dintr-un salariu de 2.000 de lei, angajatul ramane doar cu 1.040 de lei, iar angajatorul este nevoit sa plateasca dublu pentru a asigura venitul net convenit cu salariatul.
-
Ce mai executa silit bancile: dupa hoteluri si benzinarii au ajuns si la cladiri de gradinite
Banca Transilvania, a cincea banca locala dupa activele detinute, a executat silit un imobil cu destinatia gradinita de copii situata in Oradea si incearca sa obtina 166.000 de euro din vanzarea acestuia, potrivit unui anunt publicat pe site-ul bancii.
-
Blestemul datornicilor in franci: Francul elevetian aproape egal cu euro
Valutele exotice continua sa ofere surprize neplacute celor care s-au imprumutat in ultimii ani in astfel de monede. Francul elvetian a atins noi maxime fata de euro, dolar si lira sterlina pe fondul temerilor legate de criza datoriei publice din zona euro. In aceste conditii si cursul franc-leu ar putea urca la un nou record.
-
Topul salariilor oferite absolventilor de facultate
Salariile nete pe care le ofera companiile inginerilor debutanti, programatorilor si testerilor de jocuri incep de la 300 - 400 de euro si ajung la 600 de euro pe luna, acestia fiind printre cei mai norocosi absolventi de facultate din acest an. Cel mai bine platiti sunt absolventii de Politehnica, intrucat inginerii debutanti sau testerii sunt la mare cautare.
-
Administratorii fondurilor de pensii private au trimis peste 5,4 milioane de scrisori de informare
Administratorii fondurilor de pensii private au expediat, potrivit legislatiei in vigoare, peste 5,4 milioane de scrisori de informare, cu informatii privind situatia contului personal de pensie la sfarsitul anului 2010, campania de informare incheindu-se marti, 31 mai, a anuntat APAPR.
-
Datoriile Primariei Capitalei au ajuns la 1,25 miliarde euro
Datoriile Primariei Municipiului Bucuresti depasesc, la sfirsitul primului trimestru, 5,1 miliarde lei (circa 1,24 miliarde euro), din care 2,8 miliarde lei provin din imprumuturile externe pe termen lung, se arata intr-un document al municipalitatii. In mandatul lui Adriean Videanu, primaria a imprumutat 2,04 miliarde lei dintr-o emisiune de obligatiuni, pentru lucrari de infrastructura, si 701 milioane lei de la Banca Europeana de Investitii, pentru reabilitarea scolilor.
-
Moneda nationala se depreciaza foarte usor marti pana la un curs de referinta de 4,1208 lei/euro
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs de referinta de 4,1208 lei/euro, fata de 4,1207 lei/euro in sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8571 lei/dolar, cu 0,95% sub nivelul din sedinta anterioara.
-
Cum se va numi cel mai scump film din istorie!
Cele doua parti ale superproductiei The Hobbit catalogata de presa americana ca cel mai scump film din istorie au primit doua nume noi. Producatorii New Line Cinema, Warner Bros si MGM au anuntat ca cele doua filme inspirate de romanul The Hobbit scris de J.R.R. Tolkien si regizate de Peter Jackson vor fi lansate pe 14 decembrie 2012 si pe 13 decembrie 2013.
-
Ariston: Piata de centrale termice va creste in 2011 cu peste 30% prin eliminarea subventiilor
Ariston Thermo Romania estimeaza ca eliminarea subventiilor la incalzire va determina cresterea pietei locale de centrale termice cu peste 30%, a declarat marti directorul de vanzari al companiei, Catalin Draguleanu.
-
Inflatia in zona euro a scazut usor in luna mai
Cifra comunicata de Eurostat este una rapida si nu ofera detalii cu privire la preturile care au inregistrat cea mai rapida crestere. Eurostat va da publicitatii pe 16 iunie o a doua estimare revizuita, ocazie cu care analistii vor urmari cu atentie evolutia preturilor de baza, care exclud energia si alimentele.
-
Ministerul Turismului a lansat campania de promovare a Romaniei pe CNN, Euronews si Eurosport
Ministerul Turismului a lansat campania de promovare a Romaniei ca destinatie turistica pe trei canale de televiziune cu acoperire internationala, respectiv CNN, Euronews si Eurosport, pe o perioada de un an, campania avand un buget de circa cinci milioane euro.
-
Trezoreria renunta la scadenta de sase luni la titlurile de stat
Trezoreria incearca sa imprumute lei pe termene mai lungi in iunie si rupe traditia de a pune in vanzare si certificate de stat pe sase luni, unul dintre plasamentele cele mai cautate de investitori. Luna aceasta Trezoreria incearca sa imprumute 2,6 miliarde de lei prin vanzarea de certificate de stat cu maturitatea de un an, care devine astfel cea mai scurta scadenta disponibila.
-
Rata somajului din zona euro a ramas in aprilie la acelasi nivel ca in luna precedenta, de 9,9%
Rata somajului din zona euro, corectata de variatiile sezoniere, a ramas in aprilie la acelasi nivel ca in luna precedenta, de 9,9%, in timp ce in aceeasi luna din 2010 se inregistra o rata a somajului de 10,2%, arata datele publicate marti de Eurostat. Pe ansamblul blocului comunitar, rata somajului din aprilie a fost de 9,4%, in scadere fata de 9,5% in martie. In aceeasi perioada a anului precedent, rata somajului in UE atingea 9,7%.
-
Ford s-a angajat sa produca 250.000 de masini in 2011, dar a livrat doar 3.000 in patru luni
La aproape patru ani de la preluarea Automobile Craiova, Ford produce in medie 750 de masini lunar fata de 20.000 de unitati, tinta lunara asumata oficial pentru acest an. Ford s-a angajat prin contractul de privatizare semnat in septembrie 2007 sa produca 250.000 de masini la Craiova in acest an, un obiectiv imposibil de realizat luand in calcul cele numai 3.000 de masini fabricate in primele patru luni.
-
BT inchide cafeneaua din Dorobanti. O agentie de private banking ii ia locul
Banca Transilvania a inchis cafeneaua amplasata in zona Dorobanti, iar in locul acesteia va deschide o agentie dedicata clientilor de private bancking, cu peste 100.000 de euro in conturi. Banca gestiona la inceputul anului active de peste 300 de milioane de euro pe segmentul de private banking, ce a fost lansat in urma cu peste 2 ani si jumatate.
-
Grecii scad TVA
Grecia si echipa de oficiali ai Comisiei Europene, FMI si Bancii Centrale Europene aflata la Atena au convenit reducerea taxei pe valoare adaugata pentru a obtine sprijinul politic necesar in vederea adoptarii de noi masuri de austeritate, scrie presa elena, preluata de Reuters.
-
BNR le pregateste astazi bancilor o portie de lichiditate
BNR organizeaza astazi o licitatie in cadrul careia va pune la dispozitia bancilor comerciale cu nevoi de lichiditate lei, in cadrul unei operatiuni de tip repo (lichiditati contra titluri de stat) cu scadenta vineri, 3 iunie, la o dobanda de 6,25% pe an, egala cu rata de politica monetara.
-
Bancile din Rusia se pregatesc de achizitii in Europa Centrala si de Est
Bancile din Rusia se pregatesc sa faca achizitii in Europa Centrala si de Est, profitand de dificultatile unor institutiii financiare din Vest, in contextul crizei, potrivit cotidianului britanic Financial Times (FT). Aceaste planuri au fost modelate dupa strategia de extindere prin achizitii urmarita de banci ca Santander sau Citigroup, a declarat, intr-un interviu, Andrei Kostin, director general al VTB, a doua mare banca din Rusia.
-
Cat costa cel mai subtire Smartphone, acum si in Romania
Samsung i9100 Galaxy S II este disponibil in magazinele COSMOTE Romania si Germanos din intreaga tara. Mai subtire, mai usor, mai rapid decat predecesorul sau, terminalul este unul dintre cele mai ingenioase smartphone-uri cu sistem de operare Android.
-
Cum loveste criza din Grecia bancile din Romania
Bancile din Romania si-ar putea restrictiona tranzactii cu bancile grecesti de pe piata noastra, la presiunea bancilor - mama, potrivit analistilor. O noua inflamare a crizei Greciei a fost declansata odata cu aparitia informatiilor conform carora guvernul grec ar putea ramine fara atributul colectarii taxelor.
-
Ce solutie au gasit dezvoltatorii pentru a-si vinde locuintele mari si scumpe
Dupa ce au epuizat solutiile antreprenoriale de relansare a pietei rezidentiale, jucatorii imobiliari au inceput sa ofere consultanta fiscala structurilor statului, in speranta obtinerii unor facilitati care sa ii ajute in vanzarea apartamentelor mari ramase pe stoc.
-
Executivul estimeaza o datorie publica in crestere cu aproximativ 1%
Executivul a modificat in urcare prog-nozele privind evolutia dato-riei publice, la 40,1% din PIB in 2011, 39,8% din PIB in 2012 si 38,5% din PIB in 2013, potrivit ultimei variante a proiectului Strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2012-2013. Estimarile sunt cu aproximativ un punct procentual mai mari decat cele prezentate in documentul realizat pentru perioada 2010-2013.
-
Cum afli cat ai strans in contul de pensie
Romanii cu pensii private pot afla evolutia contului propriu de pensie din scrisoarea pe care administratorii fondului au obligatia sa le-o trimita anual sau de pe site-ul Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania, potrivit unui comunicat APAPR.
-
Bancile grecesti nu isi vor sabota filialele din Romania, sustine Vasilescu
Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat ca bancile din Grecia nu vor retrage finantarea acordata filialelor din Romania, o astfel de masura echivaland cu sabotarea acestora. "Nu vor face greseala sa isi saboteze vacile grase de aici. Ar insemna sa ia o decizie aiurea. Au sursa aici de venit, de stabilitate", a spus Vasilescu.
-
Deputatii decid daca bancile platesc taxa de solidaritate
Plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa ia in dezbatere propunerea legislativa privind introducerea unei taxe de solidaritate pentru banci sub forma unei impozitari suplimentare (fata de cota unica de 16%) cu o cota de 2,5% a profitului realizat de institutiile de credit pentru o perioada de trei ani.
-
Guvernatorul BNR a avut o intuitie a crizei inca din 2000, sustine Adrian Vasilescu
Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat ca Mugur Isarescu a avut o intuitie a crizei inca din 2000, cand i-a spus presedintelui Comisiei Europene, Romano Prodi, ca vor urma sapte ani buni si apoi sapte ani rai.
-
Ce se intampla cand o tara intra in faliment
Cu o datorie externa de peste 160% din produsul intern brut, Grecia este statul din zona euro cel mai expus riscului de a intra in faliment. Tara a acumulat o datorie imensa pe termen lung si este foarte probabil sa nu reuseasca sa-si achite platile scadente in 2012 si 2013. Pentru a plati datoria, Grecia si-a propus sa implementeze un plan amplu de privatizare.
-
Jumatate din creditele de consum sunt inregistrate in doar sapte judete. Vezi unde s-au dat cele mai multe imprumuturi
Capitala este urmata la o distanta considerabila de judetele Constanta si Cluj, soldul creditelor de consum fiind de 2,7 miliarde lei in fiecare dintre aceste judete. Volumul creditelor fara garantii acordate clientilor din Iasi si Timis ajunge la 2,3 miliarde lei si respectiv 2,2 miliarde lei.