Arhiva » Mai 2011 » 25 Mai 2011
Toate stirile publicate in data de 25 Mai 2011 | 56 de inregistrari
-
ANAF a restituit proprietarilor de masini circa 20 milioane lei din taxa auto in ianuarie-aprilie
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a restituit proprietarilor de masini, in primele patru luni ale acestui an, 19,65 milioane lei reprezentand taxa de poluare, la nivelul anului trecut valoarea totala fiind de 45,9 milioane lei, potrivit datelor furnizate pentru NewsIn de ANAF.
-
Bugetul Capitalei a avut in 2010 excedent de 164 milioane lei, din cauza neefectuarii de investitii
Bugetul propriu al Capitalei pe 2010 are un excedent de 164,6 milioane lei, in conditiile in care cheltuielile au un minus de 292,3 milioane lei (3,25 miliarde fata de o prognoza de 3,54 miliarde), in timp ce, la venituri, minusul este de 127,9 milioane lei (3,41 miliarde fata de 3,54 miliarde lei).
-
Pragul la SIF-uri, pe 2 iunie la Curtea Constitutionala
Curtea Constitutionala va stabili, la 2 iunie, daca pragul de detinere la SIF-uri, de 1% din capitalul social, este sau nu constitutional, intr-un proces intre SIF Transilvania (SIF3) si CNVM cu privire la majorarea limitei de la 1% la 5%, decisa de actionarii SIF in 2009, informeaza Mediafax.
-
Romanii din strainatate au trimis in tara 4,4 miliarde de dolari in 2010
Romanii din strainatate au trimis in tara 4,4 miliarde de dolari in 2010, cu 500 de milioane de dolari mai putin decat in 2009, potrivit datelor Bancii Mondiale, citate de money.ro. Romania a coborat astfel doua pozitii in clasamentul beneficiarilor de remiteri la nivel mondial, pana pe locul 24 din peste 160 de state analizate. Anul trecut, in noiembrie, Banca Mondiala estima ca Romania va atrage 4,5 miliarde de dolari.
-
Proiectele eoliene mici, discriminate
Desi este in vigoare din 2008, noua lege care stimuleaza investitiile in energia regenerabila nu a primit nici acum avizul Comisiei Europene, iar discutiile vor mai dura cel putin doua luni, a declarat ieri Alexandru Sandulescu, director general in Ministerul Economiei.
-
China este favorabila candidaturii ministrului francez de finante la conducerea FMI, sustine Parisul
"Se degaja un consens european. Trebuie sa avem un european. Chinezii sunt favorabili numirii lui Christine Lagarde", a declarat Baroin la postul de radio Europe 1. El a spus ca, in circumstantele date, "nu exista orgolii nationale in aceasta chestiune".
-
Cat plateste statul pentru constructia unui metru patrat intr-un apartament ANL. Ce sanse sunt sa scada TVA pentru materialele de constructie
Agentia Nationala pentru Locuinte a platit in acest an constructorilor prin programul pe care il gestioneaza un pret de 470 euro pe metru patrat finisat, plus TVA. "ANL a receptionat in acest an 482 de unitati locative din cele peste 4.000 de locuinte ANL aflate in diverse stadii de constructie", a declarat Romeo Dragan, directorul general adjunct in cadrul ANL.
-
Alpha Bank a avut in Romania pierderi de 5,7 milioane euro in primul trimestru
Alpha Bank a inregistrat in Romania pierderi de 5,7 milioane euro in primele trei luni, comparativ cu un profit inainte de taxe de 8,1 milioane euro in acelasi interval din 2010, in timp ce provizioanele au avansat cu 6,6%, la 26,1 milioane euro. Veniturile operationale au scazut in primul timestru cu 22%, la 43,6 milioane euro, iar cheltuielile operationale au crescut cu 0,3%, la 23,3 milioane euro.
-
Se apropie sfarsitul ofertelor low-cost
Operatorii aerieni au majorat deja preturile biletelor din cauza scumpirii combustibilului. Practic, si pentru cele mai ieftine bilete se vor percepe tarife mai mari. Cat vor mai rezista companiile low-cost? Destul de putin, avand in vedere cresterea costurilor pe intreg lantul de operare.
-
Toncescu, CSA: Pierderea pietei de asigurari s-a redus de 2,5 ori in 2010
"Numarul societatilor de asigurare care au inregistrat profit in 2010 s-a mentinut la 20, in timp ce numarul societatilor cu pierdere a scazut de la 25 la 23 fata de anul anterior", a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu.
-
Xerox a lansat aplicatia care iti vede preocuparile de zi cu zi
Xerox Corporation a lansat, marti, o noua aplicatie gratuita, Business of Your Brain, care analizeaza e-mail-urile si notificarile din calendar, identificand potentialele elemente ce ne distrag atentia de la activitatile principale de business.
-
Pentru unele produse alimentare, ritmul de crestere a preturilor este nejustificat, spune Tabara
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a mentionat intr-un comunicat ca ritmul de crestere a preturilor pentru unele produse agroalimentare cu amanuntul este nejustificat si este rezultatul actiunii unor factori speculativi in piata, si nu a unei diminuari a ofertei fata de nivelul cererii.
-
Profit de 28 mil. lei pentru Carpatica Asig in 2010
Carpatica Asig, parte a grupului financiar Carpatica, a inregistrat in 2010 un volum de prime brute subscrise (PBS) in valoare de 292 milioane de lei, in crestere cu 48%, comparativ cu anul trecut si un profit net de 28 de milioane de lei, potrivit raportului anual al companiei.
-
Tribunalul Gorj a suspendat hotararea AGA la Complexul Energetic Turceni privind infiintarea Electra
Tribunalul Gorj a admis cererea formulata de Fondul Proprietatea SA si a decis suspendarea hotararilor adoptate de catre Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Complexului Energetic Turceni din 19 noiembrie 2010, privind infiintarea gigantului energetic Electra.
-
Premiera in presa din Romania: Gazeta Sporturilor pe iPad doar platita!
Incepind de azi, 25 mai, de la ora 4:00 dimineata, Gazeta Sporturilor lanseaza aplicatia pentru iPad. Ea va fi updata zilnic, 7 zile din 7, si va gazdui, in principal, subiectele de calitate (reportaje, interviuri, anchete, editoriale), care se regasesc in editia tiparita, dar nu pe site.
-
Numarul angajatilor de la Garda Financiara si Autoritatea Vamilor se va reduce cu circa 1.000
Numarul angajatilor din cadrul Garzii Financiare si Autoritatii Nationale a Vamilor se va reduce cu aproape 1.000, potrivit unor proiecte de hotarare privind organizarea si functionarea celor doua institutii, publicate marti de Ministerul Finantelor Publice.
-
O romanca este la un pas de premiul de 1 milion de euro de la XTB
O romanca in varsta de 29 de ani a ajuns la al doilea cel mai mare randament in concursul international de tranzactionare pe pietele de capital XTB Trading Cup si are mari sanse sa ia marele premiu de 1 milion de euro, potrivit organizatorilor. In clasamentul general pe tari, Romania a urcat pe locul 4, in fata unor tari cu traditie.
-
Vor afecta problemele Greciei si moneda noastra nationala?
X-Trade Brokers: Monedele regionale asteapta verdictul privind evolutiile din Grecia. Safta: Scutul de protectie a leului impotriva ingrijorarilor internationale pare sa slabeasca, moneda nationala pierzand 1,2% in fata euro.
-
Ghetea: O taxa suplimentara aplicata sistemului bancar este neoportuna si va scumpi creditul
Sistemul bancar este in momentul de fata intr-o situatie de sanatate buna, iar o taxa suplimentara adaugata ar duce, in opinia noastra, la scumpirea creditului, a declarat, marti, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea, la dezbaterile din Comisia pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor pe marginea initiativei legislative privind taxa de solidaritate aplicata institutiilor financiare si institutiilor de credit.
-
Adevaratul motiv pentru care Bucurestiul este blocat
Mai bine de jumatate dintre autoturismele care circula in Capitelei au o singura persoana la bord: soferul. Un studiu realizat de o asociatie non-guvernamentala releva ca traficul aglomerat este responsabil, in proportie de 70%, pentru poluarea orasului. Grupurile-tinta: Persoanele care au o activitate statica, de munca la birou.
-
Riscam sa ratam sute de proiecte UE intr-o luna. Tabara: vom face o analiza
Peste 600 de proiecte de drumuri, apa si canalizare pentru mediul rural mai au o luna pentru a obtine aprobarea achizitiilor. Altfel, banii vor fi pierduti.
-
Participatia MFP la Fondul Proprietatea era de 36,77% la 16 mai
Numarul actiunilor detinute de catre Ministerul Finantelor Publice (MFP) la Fondul Proprietatea (FP) era la 16 mai de 5,066 miliarde, reprezentand 36,77% din capitalul social, potrivit unui comunicat al Fondului transmis marti Bursei de Valori Bucuresti
-
6 lucruri din CV sanctionate de recrutori
Lungimea CV-ului nu ii impresioneaza pe recrutori, potrivit unui raport realizat de firma de recrutare InterExec. Conform raportului recrutorii mai taxeaza si abrevierile, informatiile irelevante, lipsa de atentie la detalii, tonul arogant si informatiile incorecte.
-
Ghetea: Dobanzile la creditele in lei si euro vor ajunge la aceleasi valori
Dobanzile pentru creditele in lei si euro vor ajunge la valori foarte apropiate in urmatoarele 18 luni, daca se va continua trendul de scadere a costurilor la imprumuturile in lei, iar cele in valuta se vor scumpi ca urmare a cresterii ratei Euribor.
-
Topul celor mai bune jocuri video din 2011
Jocurile video au ajuns, datorita noilor tehnologii in materie de console, tastaturi si mouse-uri, special concepute pentru gaming, din ce in ce mai aproape de realitate. In acest an, primul loc in topul clasamentelor la premiile Bafta a fost ocupat de "Assassin's Creed Brotherhood" cu sapte nominalizari.
-
Profetul crizei: Grecia e de fapt insolvabila, Portugalia merge spre faliment
Nouriel Roubini scrie intr-un editorial publicat in cotidianul Les Echos despre problemele cu care se confrunta Grecia, Portugalia, Irlanda si Spania.
-
Credite in lei mai ieftine decat in euro
Dobanzile pentru creditele in lei si euro se vor apropia foarte mult in urmatoarele 18 luni, in conditiile in care va continua trendul de scadere a costurilor la imprumuturile in lei, iar cele in valuta se vor scumpi ca urmare a cresterii ratei Euribor, considera Radu Ghetea, presedintele ARB, citat de Mediafax.
-
Cabat: Dobanzile la credite vor scadea
Analistul economic Dragos Cabat sustine ca, in prima jumatate a anului, rezultate financiare ale bancilor au fost dezamagitoare, iar singura solutie pe care acestea o au pentru a-si atinge tintele de vanzari si de profitabilitate este sa reia creditarea. Astfel, ele vor fi obligate sa reduca dobanzile.
-
Companiile petroliere EWP si NIS au semnat un acord pentru explorarea a patru perimetre din Romania
Acordul include colectarea si procesarea datelor seismice 2D de pe o suprafata de 900 de kilometri patrati, precum si colectarea si procesarea datelor 3D de pe o suprafata de 600 de kilometri patrati, ceea ce presupune forarea a cel putin 12 puturi pe cele patru perimetre, potrivit EWP.
-
Norul de cenusa vulcanica nu va afecta Romania
Norul de cenusa vulcanica ejectat de craterul vulcanic Grimsvotn din Islanda nu va afecta Romania, a anuntat, miercuri, Ministerul Mediului si Padurilor. Ministerul Mediului si Padurilor a primit date de ultima ora (09.00 ora Romanieie) privind evolutia norului de cenusa produs de eruptia vulcanului activ Grimsvotn din sud-estul Islandei.
-
Depozitele bancare au scazut cu 0,2% in aprilie fata de luna anterioara, la 171,06 mld. lei
Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania au inregistrat in aprilie un declin de 0,2% fata de luna precedenta, la 171,06 miliarde lei, dupa ce depozitele in lei ale rezidentilor au crescut cu 0,2%, iar cele in valuta au scazut cu 1%, potrivit datelor BNR.
-
Ce apartament poti sa iti iei cu 40.000 de euro, in Capitala?
In ciuda faptului ca locuintele din Capitala s-au ieftinit in urma crizei, preturile raman in continuare mult prea mari in raport cu ce conditii se ofera. Pe langa asta, salariul romanului de rand depaseste rareori 1.500 de lei pe luna, ceea ce inseamna ca putini sunt cei care isi permit un credit pentru locuinta si chiar mai putini cei care isi cumpara o casa cu banul jos.
-
Boc: Romania a redevenit locul unde merita sa investesti
Premierul Emil Boc a afirmat miercuri ca politicile fiscal-bugetare ale Guvernului si cele monetare ale BNR au restabilit echilibrele macroeconomice si au facut din Romania o tara atractiva pentru investitii. Primul-ministru a reafirmat hotararea guvernului sau de a nu incetini ritmul reformelor si de a nu ceda populismului, chiar si in preajma unui an electoral, astfel incat iesirea din criza sa nu fie periclitata.
-
Boagiu: Clasa politica trebuie sa decida pana unde merge politizarea
"Cred ca este cazul ca intreaga clasa politica romaneasca sa renunte la farisesim si sa decida o data pana unde se merge cu politizarea. Toata lumea se ascunde dupa degete, fiecare zice: 'nu, partidul celalalt a facut'. Este fals, toate partidele au facut, pentru ca niciodata in politica nu a existat dorinta sa se decida pana unde se poate merge cu politizarea", a spus Boagiu.
-
Creditul neguvernamental a crescut in aprilie cu 0,3% fata de luna precedenta, la 204,62 mld. lei
Valoarea creditelor acordate de banci populatiei si firmelor a crescut in aprilie cu 0,3% fata de nivelul din martie, la 204,62 miliarde lei, iar in ritm anual a avansat cu 2,1%, potrivit datelor prezentate miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Pe segmente, creditarea in lei a crescut cu 1,5%, pana la 78,13 miliarde lei, in timp ce imprumuturile in valuta s-au diminuat cu 0,4%, la echivalentul a 126,49 miliarde lei.
-
Cutia Pandorei e la greci: Neplata unui singur cent datorat ar insemna sfarsitul euro
Grecia are o datorie publica de aproape 160% din PIB. Cand o tara nu are control asupra monedei pe care o foloseste, o datorie publica de acest nivel inseamna o uriasa problema. Elenii au fost salvati de la faliment anul trecut, cand troika FMI, UE si BCE a pus la cale un plan de finantare de 110 miliarde de euro - din care 45 miliarde eliberate imediat - in schimbul unor masuri dure de austeritate si a unei dobanzi anuale de 5%.
-
A aparut aplicatia care-ti arata cine s-a portat si in ce retea
Compania Voxline Communication lanseaza o aplicatie prin care utilizatorii pot afla daca un numar de telefon a fost portat si in ce retea a ajuns. Serviciul este gratuit si poate fi accesat de pe orice terminal cu conexiune la Internet (computer sau telefon mobil) la adresa www.portare.ro.
-
Senatul a respins o OUG ce prevedea scutirea de la certificarea declaratiilor fiscale pentru firme
Senatul a respins miercuri OUG 35/2011, care prevedea scutiri de la anumite sume forfetare pentru autoritatile publice in derularea unor programe ale MDRT si care suspenda pana in 2013 obligatia firmelor de a-si certifica declaratiile fiscale anuale.
-
Romanii sunt campionii Europei Centrale si de Est, cu cei mai multi bani bagati in fondurile mutuale
Fondurile mutuale romanesti au inregistrat cele mai mari subscrieri nete (diferente dintre banii adusi in... si banii scosi din fonduri) din tarile central si est europene membre ale Asociatiei Europene a Administratorilor de Investitii (EFAMA). Un roman investeste la fel de mult ca un sloven si mai mult decat un finlandez.
-
Sarbu a vandut 50.000 de actiuni la CME pentru 1,1 mil. dolari
Adrian Sarbu, presedinte si CEO al Central European Media Enterprises (CME)a vandut 50.000 de actiuni evaluate la 1,1 milioane de dolari intre 19 si 24 mai, potrivit Reuters.
-
Moneda nationala se depreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,1290 lei/euro
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,1290 lei/euro, cu 0,14% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9340 lei/dolar. Cursul BNR de luni a fost de 4,1233 lei/euro.
-
Lagarde si-a anuntat oficial candidatura la conducerea FMI
Ministrul francez de finante Christine Lagarde si-a anuntat oficial candidatura pentru a prelua conducerea Fondului Monetar International. Lagarde este considerata favorita pentru a-i urma lui Dominique Strauss-Kahn, care a demisionat saptamana trecuta, dupa ce a fost acuzat de agresiune sexuala si tentativa de viol.
-
Windows 8, lansat in 2012
Daca inca nu v-ati obisnuit cu Windows 7, ei bine sa stiti ca Microsoft pregateste o veste buna: lanseaza Windows 8, in 2012. Anuntul a fost facut chiar de Steve Ballmer, CEO Microsoft. "Compania munceste din greu pentru urmatoarea versiune a Windows, dar asteptam cu nerebdare lansarea acesteia care va avea loc anul viitor", a declarat Steve Ballmer, in cadrul unei conferinte organizate la Tokyo.
-
Isarescu: Economia Romaniei a fost aproape de un stop cardiac, cheia a fost acordul cu FMI si CE
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca economia Romaniei a fost aproape de "un stop cardiac", insa cheia care a evitat o astfel de situatie a fost acordul cu FMI si Comisia Europeana, care a fost incheiat "la timp".
-
Numai 13 companii din 73 pot creste pe termen scurt la Bursa
Tecerea datelor de inregistrare pana la care actiunile listate la BVB ofereau dreptul la dividende, dar mai ales amplificarea incertitudinilor pe plan extern au imprimat o tendinta de scadere a indicilor pietei locale de actiuni. In conditiile in care contextul european nu are sanse sa se stabilizeze pe termen scurt, iar la BVB nu se anunta evenimente deosebite, numai 13 companii din cele listate au sanse sa fie protejate de scaderile pe termen scurt.
-
Isarescu spune ca trebuie evitata dezvoltarea exagerata a sectorului public, ca in 2005-2008
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca sectorul public trebuie sa faca loc treptat sectorului privat in dezvoltare, "pentru ca acesta este viitorul Romaniei", si ca trebuie evitata dezvoltarea exagerata a sectorului public, mai ales pe partea de protectie sociala, ca in 2005-2008.
-
Am ratat sansa sa tragem bani ieftini de afara?
Ialomitianu crede ca este o perioada favorabila pentru a imprumuta bani de pe pietele externe. Chidesciuc sustine insa ca sentimentul de pe pietele internationale s-a deteriorat masiv in ultimele zile. Totusi analistul indeamna statul roman sa iasa cu titluri de stat pentru a testa piata externa si pentru a ne afla pretul.
-
Cat va mai valora peste patru ani o masina cumparata astazi de noua
Pornind de la ipoteza ca ati cumparat un autoturism in luna aprilie a acestui an si luand in calcul perioada medie de utilizare a acestuia pe piata germana (patru ani), compania de cercetari de piata Bahr & Fess a constatat ca, in aprilie 2015, cea mai buna valoare de revanzare o va avea modelul Mini One Cabrio.
-
Randamentul fondurilor de pensii private este de peste doua mai mare decat inflatia
Randamentul mediu ponderat al tuturor fondurilor de pensii private obligatorii pe fiecare din cei patru ani de la infiintare este de 14,1 %, fata de inflatia medie anuala de 6,3%, potrivit calculelor Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR). Aceasta piata isi mai asteapta inca legea care va reglementa formele de plata a pensiilor.
-
Isarescu:Modelul de crestere economica depinde de investitori si politicile macro,nu e predeterminat
"Cred ca trebuie sa avem mare grija cand vorbim despre modelul de crestere economica, nu cumva sa se inteleaga ca el poate sa fie predeterminat. El rezulta dintr-o multitudine de decizii pe care le ia investitorul privat si dintr-o alta multitudine de decizii de politica macroeconomica prin care statul influenteaza indirect si pe termen lung modelul de crestere economica.
-
Google lanseaza sistemul de plati cu telefonul mobil. Cum functioneaza
Google va lansa, joi, sistemul de plati mobile, care va permite clientilor sa plateasca la comercianti si la prestatorii de servicii cu telefonul mobil in loc de cardul bancar, scrie Reuters.
-
Leul nu a recuperat din deprecierea determinata de criza datoriilor din zona euro
Masurile fiscale anuntate de autoritatile din Grecia au ameliorat foarte putin apetitul de risc al investitorilor. Din 20 de tari cele mai riscante, Romania este pe locul 12
-
ARB: Euribor va ajunge la 2% la finele anului
Dobanzile pentru creditele in lei si euro se vor apropia foarte mult in urmatoarele 18 luni, in conditiile in care va continua trendul de scadere a costurilor la imprumuturile in lei, iar cele in valuta se vor scumpi ca urmare a cresterii ratei Euribor, considera Radu Ghetea, presedintele ARB.
-
Istoria marilor fraude financiare din lume si din Romania
Mirajul unor castiguri facile ii impinge pe o parte din oameni sa aiba incredere in promisiuni de multiplicare a sumelor investite, iar pe o alta parte sa profite de naivitatea primilor. Asa au aparut jocurile de tip piramidal, in care au fost investite sute de miliarde de dolari de-a lungul anilor, iar pierderile au fost inzecite.
-
Ce sanse mai ai la un credit de nevoi personale fara garantii
Majoritatea creditelor de nevoi personale oferite in prezent de banci sunt garantate cu ipoteca, servind la refinantarea unor imprumuturi vechi. Cel mai important eveniment de pe piata bancara de anul trecut, aparitia Ordonantei 50 si a legii prin care aceasta a fost adoptata, si-a facut simtit efectul la finele anului trecut si inceputul acestui an, animand piata creditelor de nevoi personale.
-
Isarescu: Va urma o perioada cu intrari mai mari de capital, BNR va atenua volatilitatea cursului
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca, cel mai probabil, va urma o perioada cu intrari mai mari de capital in Romania, iar banca centrala va incerca sa atenueze volatilitatea cursului de schimb. "Este probabil sa intram intr-o noua perioada, in care in Romania vor intra masiv capitaluri, suisuri si coborasuri. Accentuarea situatiei dificile din Grecia ar putea sa tempereze ceea ce spun acum.