Arhiva » Iunie 2016 » 21 Iunie 2016
Toate stirile publicate in data de 21 Iunie 2016 | 16 de inregistrari
-
BCG: Africa, o piata de consum foarte promitatoare
Numarul consumatorilor africani ar urma sa ajunga la 1,1 miliarde peste cinci ani, adica mai mult decat Europa si America de Nord reunite, potrivit unui raport publicat marti de firma de consultanta Boston Consulting Group (BCG), transmite AFP.
-
Ministrii transporturilor din tarile UE au semnat un document pentru reabilitarea infrastructurii de cai navigabile pe Dunare
Ministrii transporturilor din tarile Uniunii Europene au semnat, luni, proiectul de ''Concluzii privind reabilitarea si intretinerea eficienta a infrastructurii de cai navigabile pe Dunare si pe afluentii sai navigabili', in cadrul celei de-a treia Reuniuni a ministrilor transporturilor din tarile riverane Dunarii.
-
Jianu (CNIPMMR): Problemele din achizitiile publice, pretul cel mai scazut si platile catre subcontractori, au fost rezolvate
Problemele din vechea legislatie privind achizitiile publice cu privire la criteriul pretului cel mai scazut si imposibilitatea platilor directe catre subcontractori au fost rezolvate, astfel incat si intreprinderile mici si mijlocii (IMM) vor avea acces la achizitii publice, sustine presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu.
-
Soros spune ca dupa Brexit lira va cadea mai mult decat dupa speculatiile sale din 1992
George Soros, miliardarul recunoscut pentru speculatiile pe lira sterlina din 1992, a avertizat marti ca un vot in favoarea iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana ar provoca o devalorizare mai mare a lirei decat scaderea inregistrata in "miercurea neagra" din 1992 (Black Wednesday), informeaza Reuters.
-
Guvernul ungar si BERD au platit 282 milioane de dolari pentru o participatie de 30% la divizia locala a Erste
Guvernul ungar si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) au convenit luni sa preia fiecare o participatie de 15% din actiunile subsidiarei ungare a grupului bancar austriac Erste Group Bank pentru o suma combinata de 77,78 miliarde forinti (282 milioane de dolari), informeaza Reuters.
-
Puscas (ANAP): Noul sistem de achizitii publice, SICAP, va fi supus testarii in perioada 27 - 31 iulie 2016
Noul sistem de achizitii publice, SICAP (Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare a achizitiilor publice), care va inlocui SEAP-ul, va fi supus testarii de catre Agentia pentru Agenda Digitala in perioada 27 - 31 iulie, a declarat marti presedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP), Bogdan Puscas.
-
Vanzarile de autovehicule au crescut cu 6,9% in Romania, la 5 luni; importurile de autoturisme rulate au urcat cu 25,1%
Vanzarile de autovehicule au inregistrat in Romania, in primele cinci luni ale anului, un salt de 6,9%, pana la un volum de 46.222 de unitati, in timp ce productia nationala a scazut cu 6,9% fata de aceeasi perioada din 2015, arata datele publicate, marti, de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
-
Sumele refuzate de banci la plata au crescut de trei ori in mai fata de aprilie, la 490 de milioane de lei
Platile cu instrumente de debit refuzate de banci au crescut de peste trei ori in mai fata de aprilie 2016, la 490 de milioane de lei, de la aproape 150 de milioane de lei, reiese din datele colectate la Centrala Incidentelor de Plati din Banca Nationala a Romaniei.
-
Borza (Hidroelectrica): Am taiat in carne vie pe toate palierele de costuri, pentru a deveni cea mai profitabila companie
Hidroelectrica a devenit cea mai profitabila companie din Romania, dupa ce, in perioada insolventei, au fost taiate costuri pe toate palierele, a declarat, marti, Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, intr-o conferinta de presa prilejuita de iesirea societatii din insolventa.
-
Statele UE au ajuns la un compromis referitor la combaterea evaziunii fiscale a multinationalelor
Uniunea Europeana a adoptat in noaptea de luni spre marti o serie de masuri destinate combaterii evaziunii fiscale a companiilor multinationale, a anuntat Comisia Europeana, informeaza Reuters si AFP.
-
Grigorescu, despre Hidroelectrica: Urmatoarea etapa este selectia unui Consiliu de Supraveghere profesionist si integru
Urmatoarea etapa in ceea ce priveste Hidroelectrica este selectia unui Consiliu de Supraveghere profesionist si integru, care sa sprijine dezvoltarea si modernizarea capacitatilor de productie si cresterea eficientei economice, a declarat, marti, ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, in urma anuntului privind iesirea din insolventa a companiei.
-
Konieczny (FP): Hidroelectrica nu are in prezent un Consiliu de Supraveghere independent; acest lucru ar putea genera riscuri
Hidroelectrica nu are in prezent un Consiliu de Supraveghere independent selectat, iar acest lucru ar putea genera riscuri semnificative pentru companie in viitorul apropiat, a declarat Greg Konieczny, manager de portofoliu al Fondului Proprietatea, conform unui comunicat de presa remis, marti, AGERPRES.
-
Mitroi, despre Brexit: Eu cred ca ar fi pentru noi o favorabilitate instanta si imediata
Un Brexit ar fi pentru Romania o favorabilitate instanta si imediata, iar presiunea pe monedele emergente sunt doar temporare si speculative, a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Mitroi, profesor la Academia de Studii Economice (ASE).
-
Iran Air si Boeing au semnat un memorandum de intelegere privind achizitionarea de avioane
Principala companie aeriana iraniana, Iran Air, a confirmat marti ca a incheiat un memorandum de intelegere cu constructorul aeronautic american Boeing privind achizitionarea "mai multor" avioane, informeaza AFP.
-
Bursa de Valori Bucuresti a lansat Carta Alba a comunicarii Companiilor Listate
Bursa de Valori Bucuresti a lansat "Carta Alba a comunicarii Companiilor Listate'', document ce reprezinta rezultatul unui studiu intern derulat de BVB pentru a evalua informatiile furnizate de companiile listate pe Piata Reglementata, prin intermediul paginilor de Internet proprii.
-
Ministerul Transporturilor promoveaza la Rotterdam proiecte de infrastructura pentru finantare prin Planul Juncker
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a coordonat marti, in cea de-a doua zi a Reuniunii Anuale TEN-T Days de la Rotterdam, promovarea celor 16 proiecte de infrastructura de transporturi ale companiilor aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor, care pot fi finantate prin Fondul European pentru Investitii Strategice (EFSI), ce reprezinta nucleul Planului de Investitii pentru Europa (Planul Juncker).