Arhiva » Iunie 2014 » 23 Iunie 2014
Toate stirile publicate in data de 23 Iunie 2014 | 30 de inregistrari
-
Pericol pe şosele. Sute de mii de şoferi merg fără RCA şi provoacă daune de milioane de euro
Cel puţin 470.000 de autovehicule înmatriculate merg fără RCA în România. Numărul lor ar putea fi mult mai mare dacă luăm în calcul şi cele peste 1 milion de maşini mai vechi de 20 de ani considerate nefuncţionale. Valoarea daunelor provocate de şoferii fără asigurare obligatiorie a crescut de zeci de ori în ultimii ani, mai ales pe zona vătămărilor corporale şi a deceselor
-
Banca Transilvania: Fitch a reconfirmat ratingul "BB-" cu perspectivă stabilă
Banca Transilvania a primit reconfirmarea ratingului 'BB-' cu perspectivă stabilă pentru finanţările în valută pe termen lung şi 'B' pentru cele pe termen scurt din partea agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings, a anunţat, luni, Banca Transilvania.
-
MFP vrea să împrumute 200 de milioane de lei printr-o licitaţie de obligaţiuni cu scadenţa la 10 ani
Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ organizează, luni, o licitaţie pentru o emisiune de obligaţiuni cu scadenţa la 10 ani, în valoare de 200 milioane lei.
-
BNP Paribas şi justiţia americană aproape de un acord pentru plata a 9 miliarde de dolari - presă
BNP Paribas şi justiţia americană sunt aproape de încheierea unui acord privind plata unei amenzi cuprinse între opt şi nouă miliarde de dolari de către banca franceză, a informat cotidianul Wall Street Journal în ediţia sa de duminică, preluat de AFP.
-
Câţi bani au adus americanii în România
Anul trecut, volumul investiţiilor străine directe în România care au avut ca sursă Statele Unite ale Americii a fost egal cu cel al investiţiilor din paradisurile fiscale. China nici nu apare în statistică.
-
Banca centrală a Bulgariei a preluat controlul asupra Corpbank - a patra bancă comercială din Bulgaria
O panică în rândul deponenţilor Corporate Commercial Bank (Corpbank) a determinat vineri Banca centrală a Bulgariei (BNB) să preia controlul la cea de a patra mare bancă comercială, în timp ce guvernatorul i-a sfătuit pe deponenţi să-şi păstreze calmul, transmite Reuters.
-
Preşedintele Consiliului Fiscal: Doar creditele performante pot fi restructurate
Restructurarea creditelor pe care persoanele cu venituri mici la au la bănci, în schimbul unor stimulente fiscale, trebuie să îndeplinească trei condiţii pentru a funcţiona, respectiv creditul să fie performant, clientul să ceară restructurarea şi banca să accepte restructurarea, apreciază preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.
-
Ionuţ Dumitru: România nu îşi permite în acest moment să renunţe complet la relaţia cu FMI
România nu îşi permite acum să renunţe complet la relaţia cu Fondul Monetar Internaţional /FMI/ deoarece trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile pe care şi le-a asumat în domeniul reformelor structurale, pentru a da un semnal pozitiv pieţelor financiare, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.
-
S&P a îmbunătăţit perspectiva de rating a OTP Bank la 'stabilă'
Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's Ratings Services a îmbunătăţit vineri perspectiva de rating pentru grupul bancar ungar OTP Bank la 'stabilă' de la 'negativă' şi a confirmat în acelaşi timp ratingurile 'la 'BB/B'', informează un comunicat de presă al S&P.
-
Prețul ascuns al ratării acordului cu FMI: 1 mld. euro pierduți de la UE
Guvernul pare decis să cânte prohodul acordului cu organismele financiare internaționale, anunțând noi măsuri electorale față de care FMI și Comisia Europeană ar putea avea reacții mai dure decât în cazul reducerii CAS. Ruperea oficială a acordului are însă și riscuri cu bătaie mai lungă.
-
ASF scade comisioanele de tranzacţionare pe piaţa de capital
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat Regulamentul pentru modificarea anexei la Regulamentul nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.
-
Deloitte: Băncile europene trebuie să investească masiv în sisteme IT
Băncile europene sunt afectate de revoluţia digitală şi trebuie să facă investiţii masive în sisteme IT pentru a putea rămâne competitive, se arată într-un raport publicat luni de Deloitte, transmite CNBC.
-
FMI vrea să schimbe regulile pentru țările cu probleme
FMI vrea să schimbe regulile pentru acordarea de împrumuturi mari ţărilor cu probleme financiare şi să elimine excepţia care a permis creditarea Greciei în 2010, fără o restructurare prealabilă a datoriei, potrivit Bloomberg.
-
Scăderea CAS: Companiile dau pe mere mai mult decât iau pe pere
Respiroul dat companiilor prin scăderea poverii fiscale este contracarat de majorarea salariului minim. Costurile angajatorilor pentru un salariu minim sunt cu 125 lei mai mari în acest an, în timp ce economia din reducerea CAS va fi de 45 lei.
-
Criza i-a îmbogățit și mai mult pe miliardarii lumii
În 2013, averea miliardarilor lumii a atins un record. Există 1.426 miliardari, cu o avere netă agregată de 5.400 miliarde dolari, cu o creștere semnificativă de 17%, de la 4.600 miliarde dolari anul trecut.
-
Bitcoin stârneşte interesul antreprenorilor români
Moneda virtuală Bitcoin începe să fie tratată cu seriozitate şi în ţara noastră, după ce din ce în ce mai mulţi antreprenori au renunţat să mai creadă că aceasta este o simplă schemă Ponzi.
-
Fiscul vrea să crediteze firmele, dar nu găseşte clienţi
Eşalonarea datoriilor la stat ar trebui să salveze business-urile în impas financiar, însă costurile de finanţare, garanţiile şi subiectivismul fiscului nu conving companiile că soluţia este viabilă.
-
Cum se pregătesc inspecţiile fiscale în domeniul preţurilor de transfer
În aprilie 2013, OCDE a emis o primă versiune a „Manualului pentru evaluarea riscurilor în domeniul de preţuri de transfer“, care ajută autorităţile fiscale în procesul de evaluare a riscurilor în materie de preţuri de transfer, precum şi în ceea ce priveşte modul de realizare a inspecţiilor în acest domeniu.
-
Sutele de mii de euro care se plimbă între interlopi arată mărul putred al României: ANAF
În vreme ce statul român majorează taxele cel puţin o dată pe an pentru că nu are bani, clanurile îşi permit să dea mită de sute de mii de euro, bani obţinuţi din evaziune şi activităţi ilegale.
-
Agricover Credit IFN: A explodat cererea de credite pentru fermieri
Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN, divizia de creditare a grupului de agrobusiness cu acelaşi nume, spune că a explodat cererea de finanţare din partea femierilor români.
-
Salariaţii BCR vs Electrica: unii sunt milionari, alţii n-au nici reducere
Statul cedează în aceste zile 51% din acţiunile Elec¬trica în cadrul unei oferte publice derulate pe bursă cu o valoare de peste 443 mil. euro, însă cei 11.245 de salariaţi ai companiei nu au niciun beneficiu de pe urma ofertei, spre deosebire de alte privatizări şi oferte ale statului din ultimii ani.
-
BCR şi-a recompensat anul trecut şefii cu bonusuri de performanţă de 4,8 mil. lei
BCR, tot cel mai mare creditor al economiei în pofida reducerii expunerilor, a remunerat anul trecut 34 de membri ai conducerii şi manageri cu funcţii-cheie de execuţie cu suma fixă de 22,6 mil. lei la care s-au adăugat bonificaţii variabile (bonusuri de performanţă) de 4,8 mil. lei, rezultând un total al recompenselor de circa 27,4 mil. lei.
-
Dănescu, ARB: Valoarea creanţelor altor companii la firmele insolvente, estimată la 10 mld. euro
Valoarea creanţelor pe care alte companii trebuie să le recupereze de la firmele în insolvenţă se ridică la circa 10 miliarde de euro, comparativ cu 5,4 miliarde de euro datorii la bănci, iar aceste companii au lipsit de la elaborarea noii legislaţii în domeniul insolvenţei, potrivit ARB.
-
Cîţu: Creşterea economică a României nu este sustenabilă pentru că se bazează mult pe exporturi
Creşterea economică de 3,5% a României nu pare să fie sustenabilă, principalul motiv fiind accentul mare pus pe exporturi, o strategie viabilă pe termen scurt, care însă nu va conduce la aceleaşi rezultate favorabile pe termen mediu şi lung, a declarat Florin Cîţu, analist economic, la ZF Live.
-
Bancherii mai recuperează doar jumătate din creditele de retail în default
Băncile reuşesc să recupereze în medie 55% din valoarea creanţei la creditele acordate populaţiei aflate în default (pentru care debitorii au încetat să-şi mai plătească ratele), restul fiind pierdere, potrivit concluziilor unui sondaj derulat luna trecută de BNR.
-
EximBank a investit anul trecut 40 milioane de lei în obligaţiuni UniCredit
Banca de stat EximBank a cumpărat în 2013 obligaţiuni corporative emise de UniCredit Ţiriac Bank în valoare de 40 mil. lei, având o cotă de subscriere de aproximativ 7,3%.
-
Cum a reintrat piaţa asigurărilor pe minus: Creşteri au înregistrat doar poliţele obligatorii şi cele cu cotă de piaţă redusă
Asigurările de pierdere finan¬ciară, poliţele de protecţie a bunurilor, dar şi asigurările de răspundere civilă a autovehi¬culelor (RCA) sunt clasele de asigurări care au înregistrat cele mai mari creşteri ale volumului de prime subscrise în perioada ianuarie-martie comparativ cu acelaşi interval al anului trecut, arată datele Auto¬rităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
-
Cât înseamnă în bani o scădere de dobândă de jumătate de punct procentual
Majoritatea băncilor urmează să actualizeze nivelul dobânzilor în concordanţă cu evoluţia indicatorilor pieţei monetare la sfârşitul acestei luni. Cea mai mare parte a contractelor de credit au dobânzi variabile legate de indicatorul Robor la 3 luni, care a scăzut cu 0,6 puncte procentuale faţă de nivelul din luna martie şi a ajuns la 2,4% pe an.
-
La ce bănci comerciale îşi ţine CEC Bank banii
Banca de stat CEC avea la sfârşitul lui 2013 depozite însumând 90 mil. lei la trei bănci: Piraeus Bank, cu capital elen, Millennium Bank, aflată în proces de vânzare, şi la Italo-Romena. Dacă n-a găsit clienţi nonfinanciari cărora să le dea credite, CEC a finanţat alte bănci, soldul creditelor de acest tip explodând la 759 mil. lei, faţă de 16 mil. lei în 2012. De pildă, CEC a acordat o finanţare de circa 542 mil. lei Băncii Transilvania.
-
Un sfert din despăgubirile achitate de asigurători pe poliţe RCA sunt daune morale
Companiile de asigurări au plătit despăgubiri pentru daune morale şi vătămări corporale pe poliţe de răspundere civilă auto (RCA) în valoare de 134 mil. lei (31 mil. euro) în primele trei luni din 2014, adică echivalentul a 25% din totalul plăţilor efectuate în contul poliţelor auto obligatorii, indică datele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).