Arhiva » Iunie 2014 » 20 Iunie 2014
Toate stirile publicate in data de 20 Iunie 2014 | 29 de inregistrari
-
Şeful Unicredit: Afacerile UniCredit din Europa emergentă merg mai bine decât ne-am aşteptat
Cel mai mare grup bancar din Italia, UniCredit, înregistrează o performanţă peste aşteptări în Europa Centrală şi de Est, iar afacerile din Rusia merg bine, în ciuda conflictului din Ucraina, a afirmat directorul general Federico Ghizzoni, într-un interviu acordat vineri publicaţiei austriece 'Der Standard', transmite Reuters.
-
Moody's a îmbunătăţit perspectiva de creştere economică a Greciei, în 2014
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit perspectiva de creştere a economiei Greciei în acest an, de la zero la 0,4%, şi a apreciat că obţinerea unui excedent bugetar primar de 711 milioane de euro în perioada ianuarie - mai 2014, faţă de ţinta de 208 milioane de euro reprezintă un element pozitiv pentru ratingul ţării, transmite site-ul ekathimerini.com.
-
Cum a creat Ţiriac banca ce-l poate face cel mai bogat român
Ion Ţiriac poate deveni cel mai bogat român, după vânzarea pachetului de acţiuni pe care îl mai are la UniCredit Ţiriac Bank, fosta Bancă „Ion Ţiriac”. Banca Comercială "Ion Ţiriac" (BCIT) a fost cea dintâi bancă privată din România post decembristă, înfiinţată chiar în 1990.
-
BCE va cumpăra active dacă prognoza de inflaţie se va înrăutăţi
Vice-preşedintele Băncii Central Europene, Vitor Constancio, a semnalat joi că achiziţiile de active reprezintă următorul pas pe care gardienii euro sunt pregătiţi să-l facă în caz în care prognoza de inflaţie se va înrăutăţi, transmite Bloomberg.
-
MFP a împrumutat, joi, aproape 500 de milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a împrumutat, joi, 499,99 milioane de lei de la băncile comerciale, printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont, cu scadenţa la şase luni.
-
CEC Bank lansează microcreditele pentru agricultură
CEC Bank lansează microcreditele pentru agricultură, în urma convenţiei încheiate cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pentru derularea sumelor puse la dispoziţie din Fondul pentru microcreditare în agricultură, constituit la dispoziţia ministerului, conform OUG 43/ 2013.
-
Dumitru: Adoptarea euro în 2019 are în spate raţiuni politice şi strategice. Strict economic pare nerealist
Obiectivul de adoptare a euro în 2019, foarte ambiţios, are în spate raţiuni politice şi strategice, dar privit din punct de vedere strict economic pare nerealist, a declarat joi preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, în cadrul unei conferinţe dedicată sistemului bancar al viitorului.
-
Ce spun bancherii despre legea care permite debitorilor să plăteasca rata în altă monedă
Reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor cred că Senatul s-a grăbit când a adoptat propunerea legislativă prin care clienţii băncilor pot plăti ratele în altă monedă decât cea în care a fust contractat împrumutul. Măsura "complică lucrurile şi nu aduce nimic bun"
-
Francul elveţian va rămâne ancorat de euro în viitorul apropiat
Banca Centrală a Elveţiei (SNB) s-a angajat să menţină pragul minim impus francului, avertizând că există pericolul unei volatilităţi mai extinse pe pieţele financiare şi valutare, transmit Bloomberg şi Reuters.
-
ASF: Este necesară o actualizare a tarifelor primelor de asigurare RCA
Autoritatea de Supraveghere Financiară/ ASF/ consideră că este necesară în continuare o actualizare a tarifelor de prime pentru asigurările auto obligatorii/ RCA/, ţinând cont de indicatorii care arată echilibrul dintre tarifele de primă şi de posibilitatea de acordare a despăgubirilor.
-
Ionuţ Dumitru: Datoriile firmelor în insolvenţă se recuperază în proporţie de 30% şi sunt venituri temporare
Reducerea contribuţiilor sociale /CAS/ nu se poate baza pe recuperarea, de către stat, a datoriilor de la contribuabilii aflaţi în insolvenţă, în primul rând pentru că, potrivit rapoartelor Băncii Mondiale, rata de recuperare în astfel de cazuri este, în medie, de 30%, iar aceste sume se încasează o singură dată, a declarat joi preşedintele Consiliului Fiscal (CF), Ionuţ Dumitru.
-
Leul continuă să se aprecieze. Curs BNR - 4.3958 lei/euro
BNR a anunţat astăzi un curs de referinţă de 4.3958 lei pentru un euro şi 3.2305 lei pentru un dolar.
-
Preşedinte ASF: Industria asigurărilor are jucători improvizaţi, slabi şi abuzivi
Industria asigurărilor din România are jucători improvizaţi, slabi şi abuzivi şi tot felul de probleme de acest gen, a declarat, vineri, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară /ASF/, Mişu Negriţoiu, la Conferinţa Asigurătorilor din România.
-
Doar 8% din IMM-uri utilizează carduri pentru plăţi
Întreprinderile mici şi mijlocii utilizează numerar pentru circa 80% din plăţile firmei, în timp ce doar 8% utilizează carduri, se arată într-un studiu realizat de Visa România, din care reiese că peste 50% dintre IMM-uri au dificultăţi de gestionare a fluxului de numerar.
-
Numărul caselor asigurate printr-o poliţă obligatorie a ajuns la 1,2 milioane în mai
Portofoliul PAID, compania care deţine monopolul pe segmentul asigurărilor obligatorii ale locuinţelor, a ajuns la peste 1,2 milioane de poliţe la sfârşitul lunii mai, ceea ce echivalează cu o valoare a primelor brute subscrise de circa 20 de milioane de euro în ultimul an. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut numărul poliţelor emise de PAID s-a triplat.
-
Generali şi-a redus depozitele bancare cu o treime anul trecut
Depozitele bancare ale Generali, subsidiara locală a asigurătorului italian cu acelaşi nume, s-au redus cu aproxi-mativ 30% anul trecut, până la 32,5 mil. lei (7,4 mil. euro), potrivit raportului anual al companiei.
-
Bancpost scumpeşte administrarea contului curent şi retragerile de cash de la bancomat
Toamna va începe cu scumpiri la Bancpost, a zecea bancă după active pregătindu-se să majoreze o serie de costuri pentru clienţii persoane fizice pornind de la comisionul lunar de administrare a contului curent care va urca de la 1 septembrie de la 2,5 la 3,5 lei.
-
Radu Gheţea, CEC Bank: Băncile vor relua creditarea după curăţarea bilanţurilor
Curăţarea bilanţurilor de credite neperformante va duce la o creştere a creditării pentru că băncile vor fi nevoite să acopere golul lăsat în soldul creditelor, consideră Radu Gheţea, preşedinte al CEC Bank şi ARB, invitat la ZF Bankers Summit ’14.
-
Scăderea expunerii băncilor a dus datoria externă pe termen scurt la minimul ultimilor ani
Datoria externă pe termen scurt, prin¬cipala vulnerabilitate care a trimis România în corzi la sfârşitul lui 2008, a oscilat în primele patru luni din acest an în jurul a 18 mld. euro, nivelul minim al ultimilor patru ani. Soldul datoriei externe pe termen scurt este cu 6 mld. euro sub maximul din toamna anului 2008, de 24 mld. euro.
-
BRCI începe să emită carduri de debit cu opţiune multivalută, în lei şi euro
Banca Română de Credit şi Investiţii (BRCI), cea mai nouă instituţie de credit de pe piaţă, continuă să-şi contureze un portofoliu de produse de retail prin lansarea unui card de debit multivalută care poate fi ataşat la două conturi diferite, unul în lei şi altul în euro, oferind acces la disponibilităţile cumulate din cele două conturi.
-
Imaginea băncilor centrale ale vecinilor României este pătată de acuzaţii că şi-au pierdut independenţa în faţa politicienilor şi oamenilor de afaceri
În Bulgaria, viceguvernatorul băncii centrale responsabil cu supravegherea băncilor comerciale este suspectat că a protejat interesele unei anumite bănci de la care primeşte bani, în Polonia presa a adus dovezi că guvernatorul a negociat cu un ministru condiţiile ajutării economiei, iar în Ungaria la conducerea băncii centrale sunt înghesuiţi susţinători de-ai premierului Viktor Orban.
-
Banca de stat CEC încă nu turează motoarele: creditele de-abia reuşesc să treacă de 40% din totalul activelor
Banca de stat CEC Bank avea la sfârşitul anului trecut un portofoliu de credite de aproape 11 mld. lei, cu 1,2% mai mare decât în 2012, dar care nu a reprezentat decât 41% din totalul activelor din bilanţ, în condiţiile în care media pieţei pentru acest raport rezistă la peste 60%.
-
Cu cât scade rata la un credit ipotecar în lei după actualizarea dobânzilor la sfârşitul lunii iunie
Clienţii cu credite în lei ale căror dobânzi urmează să fie ajustate peste două săptămâni vor resimţi un impact major, în sens pozitiv, asupra ratelor lunare dacă trendul de reducere a costului leilor conturat în ultima lună va continua.
-
Cel mai mare împrumut din ultimii cinci ani în imobiliarele din România
Compania de dezvoltare imobiliară AFI Europe, controlată de omul de afaceri israelian Lev Leviev, a obţinut un credit de 220 de milioane de euro pentru refinanţarea mallului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, banii fiind obţinuţi de la băncile Deutsche Pfandriefbank, Erste Bank şi Raiffeisen Bank.
-
Companiile europene irosesc anual 9,6 miliarde de euro
Companiile europene risipesc anual investiții în tehnologie în valoare de miliarde de euro, prin faptul că nu utilizează software-ul de business la întreaga capacitate, potrivit unui nou studiu comandat de Sage, unul dintre cei mai mari lideri globali în furnizarea soluţiilor şi serviciilor de business management.
-
iBanking, program malware pentru dispozitive Android, tot mai utilizat de infractorii cibernetici
Grupările rusești de infractori cibernetici încep să utilizeze programe malware premium pentru platforma Android cu scopul de a-și extinde atacurile asupra instituțiilor financiare. Instrumentul cunoscut sub denumirea de iBankingeste unul dintre cele mai scumpe programe malware intâlnite de Symantec pe piața neagră, iar creatorul său operează sub auspiciile unui model de business tip Software-as-a-Service (SaaS).
-
Visa: IMM-urile utilizează numerar pentru circa 80% din plăţile firmei
Întreprinderile mici şi mijlocii utilizează numerar pentru circa 80% din plăţile firmei, în timp ce doar 8% utilizează carduri, se arată într-un studiu realizat de Visa România, din care reiese că peste 50% dintre IMM-uri au dificultăţi de gestionare a fluxului de numerar.
-
Şeful diviziei UBS din Belgia, investigat într-o fraudă fiscală de mai multe miliarde de euro
Şeful diviziei băncii elveţiene UBS din Belgia, Marcel Bruehwiler, este interogat în cadrul unei investigaţii referitoare la o fraudă fiscală în valoare de mai multe miliarde de euro, potrivit procuraturii din această ţară.
-
BERD implementează în România "Local enterprise facility", fiind dispusă să investească în IMM-uri
BERD implementează în România programul "Local enterprise facility" în cadrul căruia este dispusă să investească aproximativ trei-patru milioane de euro sub formă de capital în întreprinderi mici şi mijlocii sau să acorde IMM-urilor împrumuturi în cuantum de cinci-şase milioane de euro.