Arhiva » Iunie 2014 » 19 Iunie 2014
Toate stirile publicate in data de 19 Iunie 2014 | 24 de inregistrari
-
Băncile, obligate să accepte convertirea creditelor în ce monedă vor consumatorii, fără costuri
Băncile ar putea fi obligate să accepte convertirea contractelor de credit în monedă străină, înclusiv cele aflate în derulare, într-o monedă alternativă, la solicitarea celor care au făcut împrumuturi, fără comisioane, fără costuri adiţionale sau garanţii suplimentare, au decis, miercuri, senatorii.
-
Banca Centrală a Elveţiei cere UBS şi Credit Suisse să adopte măsuri privind gradul lor de îndatorare
Banca Centrală a Elveţiei (SNB) a salutat joi 'progresele semnificative' înregistrate de UBS şi Credit Suisse în procesul de majorare a capitalului, dar a cerut primelor două instituţii de creditare ale ţării să-şi îmbunătăţească gradul de îndatorare (leverage ratio), transmite Reuters.
-
Băncile olandeze minimalizează riscurile legate de creditele ipotecare, pe fondul supervizării BCE
Instituţiile de creditare olandeze încearcă să asigure Banca Centrală Europeană (BCE), viitorul lor supervizor, că împrumuturile ipotecare, care reprezintă aproximativ o treime din bilanţurilor lor, sunt mai puţin riscante decât par în registrele contabile, transmite Bloomberg.
-
Procesele ANPC cu băncile se mută
Litigiile dintre Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi mai multe bănci locale pe clauze abuzive se mută de la secţia de contencios la cea comercială a Tribunalului Bucureşti.
-
Fiscul extinde aria creanţelor acceptate pentru eşalonarea la plată
Fiscul permite contribuabililor eşalonarea la plată a creanţelor stabilite de alte organe şi trimise ANAF pentru recuperare, dar şi a diferenţelor de obligaţii fiscale stabilite prin declaraţii rectificative, pentru creşterea gradului de recuperare a datoriilor, potrivit unei OUG aprobate joi.
-
Cifrele publicate de ASF privind numărul de reclamaţii pe piaţa asigurărilor stârnesc confuzie - ASSAI
Datele oficiale ale Autorităţii de Supraveghere Financiară /ASF/ privind numărul de reclamaţii înregistrate în domeniul asigurărilor stârnesc confuzie, existând diferenţe majore între datele centralizate de ASF, datele publicate de societăţile de asigurări şi numerele de înregistrare alocate reclamaţiilor trimise online.
-
Rusia va reduce garanţiile impuse MasterCard şi Visa
Autorităţile de la Moscova încearcă să îi convingă pe operatorii americani de carduri bancare Visa şi MasterCard să continue să opereze în Rusia prin promisiunea că vor reduce nivelul depozitelor pe care cele două companii trebuie să le constituie la Banca centrală, transmite Reuters.
-
Deponenţii ştiu că depozitele sunt garantate, dar 50% dintre cei care economisesc ţin banii acasă - FGDB
Două treimi dintre clienţii băncilor din România ştiu că depozitele în bănci sunt garantate, 53% dintre ei susţin că şi-ar recupera banii în cazul falimentului băncii, iar 32% dintre cei care au economii recunosc Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare /FGDB/ ca fiind instituţia care garantează economiile la bănci, însă 50% dintre cei care au economisit bani în 2013 i-au păstrat în numerar, reiese dintr-un studiu al FGDB în rândul populaţiei bancarizate din România.
-
Senatul a aprobat tacit o modificare la OUG 50: creditele ar putea fi refinanţate la cursul de la acordare
Un proiect de lege care permite debitorilor să ramburseze anticipat parţial sau total creditul în valută la cursul de la momentul acordării a fost adoptată tacit de către Senat.
-
Băncile europene au planuri nerealiste, avertizează Berenberg Bank
Băncile europene, care trebuie să acopere un deficit de capital de 300 de miliarde de euro, îşi asuma riscuri substanţiale pe măsură ce urmăresc planuri nerealiste de creştere, au avertizat, miercuri, analiştii de la banca privată Berenberg Bank, transmite Bloomberg.
-
Cipru revine pe pieţele de obligaţiuni
Cipru va reveni miercuri pe pieţele financiare internaţionale, devenind ultima ţară din zona euro care a beneficiat de un plan de asistenţă fianciară care revine pe pieţele de obligaţiuni pe fondul cererii mari pentru bondurile din zona euro, transmite Bloomberg.
-
AOAR: Cerem BM şi BEI să publice lista proiectelor finanţate din liniile de împrumut acordate statului român
Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România /AOAR/ solicită public Băncii Mondiale /BM/ şi Băncii Europene de Investiţii /BEI/ să publice lista proiectelor ce urmează a fi finanţate din liniile de credit acordate statului român, după ce Ministerul Finanţelor a anunţat contractarea unui împrumut de 750 de milioane de euro pentru reforme publice care să asigure dezvoltarea pe termen lung şi altul de 250 de milioane de euro pentru reforma sistemului de sănătate.
-
Cea mai mare bancă de investiţii din lume - JPMorgan Chase şi-a menţinut titlul, în T1 2014
JPMorgan Chase şi-a păstrat poziţia de cea mai mare bancă de investiţii din lume în primul trimestru al acestui an, în condiţiile în care a realizat venituri de 5,9 miliarde de dolari, conform unui studiu publicat miercuri de compania de consultanţă Coalition, transmite Reuters.
-
Viceguvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei este acuzat de abuz în serviciu
Viceguvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei (BNB), Ţvetan Gounev, a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, potrivit unor oficiali implicaţi în investigaţie, citaţi de Novinite.
-
Asigurătorii şi băncile au primit injecţii de capital de 100 mil. euro
Asigurătorii şi băncile străine au adus în perioada ianuarie-aprilie 430 de milioane de lei (circa 97 mil. euro) la capitalul subsidiarelor locale pentru a acoperi o parte din pierderile din ultimii ani sau pentru a menţine indicatorii de prudenţialitate în limitele cerute de supraveghetori.
-
Nu este chiar aşa de greu să vinzi o bancă în România
Vânzarea unei bănci locale nu este un proces complicat dacă există un vânzător hotărât şi mai mulţi cumpărători interesaţi, pentru că nu se vinde pe baza rezultatului afacerilor, ci pe baza unui portofoliu, a declarat Ovidiu Chio-rean, partener la Crosspoint Investment Banking, prezent în emisiunea ZF Live.
-
Brokerii vând mai multe poliţe, dar la comisioane mai mici
Veniturile din comisioanele încasate de brokeri de la companiile de asigurare au crescut cu 7,5% în primul trimestru, la jumătate faţă de ritmul consemnat în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea poliţelor intermediate a marcat un avans de 18%, potrivit datelor ASF.
-
BNR îşi extinde instrumentarul de analiză a economiei cu un nou model
Banca centrală intenţionează să aplice din toamna acestui an sau cel târziu în 2015 un nou „dispozitiv“ de modelare macro¬eco¬nomică pentru întărirea capacităţii de analiză, care va func¬ţiona în paralel cu modelul actual introdus din 2005, consiliul de administraţie al BNR urmând să primească date furnizate de ambele modele şi să surprindă astfel cu mai multă aucurateţe mişcarea factorilor care influenţează direcţia inflaţiei, deciziile de politică monetară fiind astfel mai aproape de optim.
-
Contribuabilii vor putea cere de la Fisc documente prin e-mail
Contribuabilii vor putea solicita Fiscului în format electronic eliberarea unor documente, iar ANAF le va elibera prin aceeaşi modalitate, chiar şi fişele conţinând situaţia fiscală a acestora către alte autorităţi publice, potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobate miercuri de Guvern.
-
Asigurătorii şi-au crescut afacerile din străinătate de şase ori în patru ani
Companiile locale de asigurări au vândut în străinătate poliţe de 112 milioane de lei (25 mil. euro) în primele trei luni din 2014, cu 25% peste nivelul din ace¬eaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
-
Prima bancă de clearing în yuani înfiinţată oficial în zona euro
Bank of China a devenit, joi, prima bancă de clearing în yuani înfiinţată oficial în zona euro pentru a oferi operaţiuni de clearing şi decontare, un alt pas spre extinderea utilizării pe plan mondial a monedei chineze, transmit Reuters şi Bloomberg.
-
Ion Țiriac dă lovitura anului: Cea mai mare tranzacţie bancară
UniCredit îşi va majora participaţia la banca românească UniCredit Ţiriac Bank de la 50,5% la 96%, potrivit Reuters, care citează presa italiană.
-
Leul se apreciază uşor. Cursul scade sub 4.40 lei
BNR a anunţat astăzi un curs de referinţă de 4.3970 lei pentru un euro şi 3.2243 lei pentru un dolar.
-
Ponta: Am încredere că CCR va respecta termenul legal la legea insolvenţei
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că are încredere în Curtea Constituţională că va respecta termenul legal de 30 de zile pentru trimiterea către preşedinţie a motivaţiei deciziei legate de legea insolvenţei, astfel încât aceasta să poată fi promulgată de şeful statului.