Arhiva » Iunie 2014 » 18 Iunie 2014
Toate stirile publicate in data de 18 Iunie 2014 | 23 de inregistrari
-
Fiscul execută silit mai puţin. Sumele luate din conturile bancare sunt mai mici cu 40%
Sumele încasate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) din executări silite a scăzut cu circa 1,4 miliarde lei, de la 4,55 miliarde lei la 3,14 miliarde lei, în primul trimestru al anului faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele publicate de instituţie.
-
Asigurătorii vor plăti daune mai mari pentru creditul comercial
În Europa, Orientul Mijlociu și Africa (regiunea EMEA) este așteptată o creștere a daunalității aferentă asigurărilor creditului comercial până la sfârșitul lui 2014, ca urmare a problemelor de lichiditate cu care companiile se confruntă în încercarea lor de a profita de oportunitățile creșterii economice cu riscul supra-îndatorării.
-
Londra devine un important centru global de tranzacţionare a yuanului
China Construction Bank (CCB), al doilea mare creditor chinez, a devenit, miercuri, prima bancă de clearing în yuani înfiinţată oficial în Londra pentru a oferi operaţiuni de clearing şi decontare, cu prilejul vizitei la Londra a premierului chinez Li Keqiang, transmit Xinhua şi Bloomberg.
-
Allianz negociază achiziţionarea Agrotiki Insurance, o tranzacţie estimată la 60 - 80 milioane de euro
Allianz SE, cel mai mare asigurator european, şi Ergo Versicherungsgruppe AG, divizie a Munich Re, cea mai mare companie de reasigurări din lume, negociază achiziţionarea grupului alen Agrotiki Insurance de la Piraeus Bank, o tranzacţie estimată la 60 - 80 milioane de euro, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
-
Statul încasează sub 10% din TVA la hoteluri, jocuri de noroc şi activităţi sportive
Încasările din TVA sunt în unele domenii, precum hoteluri, jocuri şi pariuri, activităţi sportive şi distractive, de sub 10% din valoarea datorată, iar la restaurante de 20%, afirmă directorul regional Visa Cătălin Creţu, care crede că fenomenul poate fi limitat prin TVA redus la plata cu cardul.
-
Ce despăgubiri a plătit Omniasig pentru accidentul din Muntenegru de anul trecut
Suma despăgubirilor aferente dosarelor de daună soluţionate şi în curs de soluţionare deschise în urma accidentului rutier al autocarului cu turişti români produs în Muntenegru în iunie 2013 se ridică la peste 4,2 milioane euro, a anunţat marţi Omniasig Vienna Insurance Group.
-
ASF va selecta 20 de absolvenţi ASE pentru un stagiu de pregătire, perioadă în care vor fi plătiţi
Un număr de 20 de absolvenţi ai Academiei de Studii Economice vor fi selectaţi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru efectua, timp de 12 luni, un stagiu de pregătire în cadrul instituţiei, urmând ca jumătate dintre ei să fie selectaţi pentru angajare în direcţiile de specialitate.
-
Banca Mondială împrumută România cu 1 mld. euro pentru politici de dezvoltare şi reforma sanitară
Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), parte a Băncii Mondiale, acordă României două împrumuturi în valoare de 1 miliard euro, din care 750 milioane euro pentru politici de dezvoltare, iar 250 milioane euro pentru susţinerea proiectului de reformă a sectorului sanitar.
-
PayU: În fiecare minut sunt plasate circa 70 comenzi online, cu o valoare totală de peste 10.000 lei
Aproximativ 70 de comenzi sunt plasate în fiecare minut pe internet, cu o valoare totală de 10.783 lei, în primele cinci luni ale anului valoarea medie a coşului de cumpărături achitate online înregistrând o creştere medie cu 20%, potrivit datelor integratorului de plăţi PayU România.
-
Asigurări nesigure. De ce ar mai veni investitorii într-o piaţă care pierde de 8 ani?
Companii care încearcă să devină atractive prin tarife cât mai mici, iar apoi rămân fără banii necesari despăgubirilor, clienţi care cumpără poliţe în special din obligaţie. Salvarea pieţei asigurărilor ar veni, în opinia specialiştilor şi a autorităţilor, de la marii investitori. Dar ce motive ar avea aceştia să parieze pe o industrie care merge în pierdere de ani de zile?
-
Asigurarea RCA poate ajunge la 1000 de euro
Sumele pe care firmele de asigurare sunt obligate să le plătească, mai ales în ceea ce priveşte daunele morale pentru familiile victimelor din accidente rutiere, nu mai pot fi acoperite de încasări la actualul nivel de preţ. Un scenariu deloc fantezist, care ia în calcul situaţia din Italia, arată că prima medie pentru o poliţă RCA poate urca până la 1.000 de euro, faţă de 100 de euro cât e în prezent în România.
-
Bancherii austrieci se aşteaptă la creşterea costurilor cu împrumuturile, în urma scandalului Hypo
Decizia Austriei de a obliga investitorii în obligaţiunile băncii Hypo Alpe Adria să suporte pierderi ar putea să crească costurile cu împrumuturile pentru băncile austriece cu până la 1,5 miliarde de euro pe an, a avertizat, marţi, preşedintele Asociaţiei bancherilor austrieci, Willibald Cernko, transmite Reuters.
-
Ponta: Prin neaplicarea legii insolvenţei s-a pierdut încasarea la buget a câtorva miliarde de lei
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, după şedinţa solemnă prin care Senatul a marcat 150 de ani de activitate, că prin neaplicarea legii insolvenţei, act normativ aflat în fază de promulgare la şeful statului, s-a pierdut încasarea la bugetul de stat a câtorva miliarde de lei.
-
Ponta: Voi lucra cu Voinea şi Gherghina până când îşi vor prelua efectiv funcţiile la BNR
Premierul Victor Ponta a declarat marţi că va continua să lucreze şi se va sfătui cu ministrul Bugetului, Liviu Voinea, şi cu secretarul de stat de la Finanţe Gheorghe Gherghina până când ambii îşi vor prelua efectiv funcţiile în conducerea BNR, cea de viceguvernator şi, respectiv, de membru în CA al Băncii Naţionale.
-
Mandatul crizei: Cum a navigat BNR în ultimii cinci ani marcaţi de prăbuşirea şi revenirea foarte lentă a economiei
Privind cifrele seci ale începutului şi sfârşitului de mandat, consiliul de administraţie al BNR are mari motive de mândrie: inflaţia a scăzut până unde nimeni n-ar fi crezut, poate nici chiar banca centrală, intrând sub pragul de 1% în mai 2014; dobânda medie la creditele în lei a coborât la o singură cifră, iar în multe cazuri costul finanţării în lei este comparabil cu cel în euro; cursul leu/euro este stabil, cu o uşoară tendinţă de apreciere a leului; rezerva valutară este chiar mai mult decât îndestulătoare.
-
Adrian Vasilescu, BNR: Cine se grăbeşte să schimbe leul cu euro
Alegerea unui nou consiliu de administraţie al BNR, al cărui mandat de cinci ani începe în octombrie anul curent, a provocat dezbateri aprinse, unele teme fiind controversate. Sunt teme ce merită să fie analizate. În comentariul de azi mă voi referi la una dintre ele: momentul trecerii la euro.
-
CEC ar putea avea nevoie de capital după verificarea activelor cu „şublerul“ european
CEC Bank, deţinută de statul român, începe astăzi verificarea calităţii activelor după metodologia europeană, acesta fiind primul pas în procesul de aderare la mecanismul european de supraveghere unică.
-
Revine liniştea pe piaţa valutară: tranzacţiile au scăzut cu o treime în mai
Piaţa valutară de la Bucureşti a încheiat luna trecută cu un volum de tranzacţii de 28 mld. euro, echivalentul unei medii zilnice de 1,34 mld. euro, respectiv cu aproape 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor BNR.
-
Cea mai bună săptămână din istoria bursei: acţiuni de 3 mld. lei la perlele energetice
Bursa este inundată cu cea mai mare ofertă de acţiuni din istorie, care ajunge la 3 mld. lei, la Romgaz şi Electrica.
-
Cu doar 79 de angajaţi şi fără producţie, Colgate are afaceri de 55 de milioane de euro
Gigantul american Colgate-Palmolive, care a spus adio producţiei locale încă din 2008, mai are doar 79 de angajaţi în România, faţă de 260 în urmă cu cinci ani, fiecare contribuind cu 3 milioane de lei (670.000 de euro) la cifra de afaceri a companiei.
-
Fondul de investiţii NEPI are în dezvoltare în România investiţii de peste 460 de milioane de euro
Fondul sud-african de investiţii NEPI are în dezvoltare în România investiţii de peste 460 de milioane de euro, în proiecte noi sau în extensii de proiecte existente, suprafaţa totală închiriabilă la finalizare fiind estimată la peste 250.000 metri pătraţi.
-
Bulgaria şi România au avut şi în 2013 cel mai mic PIB pe cap de locuitor, din Uniunea Europeană
Bulgaria şi România au avut, în 2013, cel mai mic PIB pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS) din Uniunea Europeană, la aproximativ jumătate faţă de media înregistrată în restul statelor membre, potrivit datelor preliminare publicate, miercuri, de Oficiului European de Statistică (Eurostat).
-
Leul se apreciază uşor. Euro rămâne la 4,40 lei
BNR a anunţat astăzi un curs de referinţă de 4,4040 lei pentru un euro şi 3,2481 lei pentru un dolar.