Arhiva » Iunie 2014 » 16 Iunie 2014
Toate stirile publicate in data de 16 Iunie 2014 | 32 de inregistrari
-
Austria, Luxemburg şi România, cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din UE, în luna mai
România a înregistrat în luna mai a treia cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din UE (1,3%), fiind devansată doar de Austria (1,5%) şi Luxemburg (1,4%), un nivel dublu faţă de cel înregistrat la nivelul UE 28, unde rata anuală a inflaţiei a scăzut în mai la 0,6%, de la 0,8% în luna precedentă, conform datelor publicate, luni, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
-
TBI Bank Sofia-Sucursala Bucureşti, active de 74 mil. euro şi 10.000 de clienţi la un an de la deschidere
TBI Bank Sofia-Sucursala Bucureşti a ajuns la active de 74 milioane euro şi 10.000 de clienţi la un an de la deschidere.
-
Banca Angliei ar putea majora dobânda mai repede decât se anticipează
Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a declarat joi seară că dobânda de referinţă în Marea Britanie ar putea fi majorată mai repede decât se aşteaptă pieţele financiare, un semnal clar că BoE este pe punctul de a pune capăt unei perioade de cinci ani în care dobânzile au fost lăsate la un nivel scăzut record, transmite Reuters.
-
BNR: Deficitul de cont curent al balanţei de plăţi a crescut la 298 milioane euro în patru luni
Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 298 de milioane de euro, în perioada ianuarie - aprilie 2014, în creştere comparativ cu 241 de milioane de euro în aceeaşi perioadă din anul 2013, în principal pe fondul majorării deficitului înregistrat de balanţa veniturilor (cu 878 de milioane de euro), potrivit datelor transmise, vineri, AGERPRES de Banca Naţională a României.
-
Fitch: Accesul la finanţare al băncilor austriece ar putea fi afectat de acţiunile legate de Hypo Alpe Adria
Băncile austriece sunt vulnerabile pe termen scurt la întreruperea finanţării, iar accesul şi costurile finanţării ar putea fi afectate de acţiunile legate de Hypo Alpe Adria, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară Fitch Ratings.
-
BERD vrea să-şi majoreze participaţiile deţinute la băncile din Ucraina
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) se aşteaptă să înceapă în următoarele luni discuţii privind majorarea participaţiilor deţinute la băncile din Ucraina pentru a se asigura că sistemul financiar al ţării nu se va scinda din cauza tensiunilor cu Rusia, transmite Reuters.
-
Băncile din zona euro vor achita 3,7 miliarde de euro din împrumuturile acordate de BCE
Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat că băncile din zona euro vor achita săptămâna viitoare 3,712 miliarde de euro (5,05 miliarde de lire sterline) din împrumuturile pe trei ani acordate de BCE, care sunt scadente în 2015, transmite Reuters.
-
Scăderea CAS: Unde stă România în Europa la povara fiscală pe muncă - TOP
Scăderea contribuţiilor sociale cu cinci puncte procentuale ar coborî România din partea superioară a clasamentului privind cele mai taxate locuri de muncă din UE, pe la mijlocul lui.
-
Teodorovici: Peste 80 de milioane de euro pentru proiectele POS CCE aflate pe lista de rezervă
Ministerul Fondurilor Europene, coordonatorul activităţii Autorităţii de Management POS CCE, anunţă că se va suplimenta bugetul apelului pentru proiectele de investiţii mari pentru IMM-uri.
-
Socol: România îşi respectă total angajamentele până la sfârşitul acordului preventiv cu FMI, din 2015
Nefinalizarea vizitei delegaţiei FMI-BM-CE cu semnarea unei scrisori de intenţie nu înseamnă în niciun fel că acordul cu creditorii internaţionali este suspendat, aşa cum sugerează anumite voci publice, a declarat duminică, pentru AGERPRES, consilierul premierului, Cristian Socol. Potrivit acestuia, evaluarea din noiembrie se va finaliza cu condiţii agreate de ambele părţi.
-
Dragoş Sîrbu, CEO Flanco: “Îşi revine creditul de consum”
Românii şi-au recăpătat încrederea şi sunt dispuşi să crească cheltuielile, mai ales cele pentru electronice şi electrocasnice, spune Dragoş Sîrbu, şeful Flanco, nr. 2 în electroretailul românesc. Clienţii, a constatat el, se întorc din nou spre credite, după ce dobânzile la împrumuturi au scăzut în ultima perioadă. Pentru 2014, Sîrbu speră la o creștere de 7-8% a vânzărilor din industria de profil.
-
De ce vrea SUA să amendeze BNP Paribas cu peste 10 mld. dolari
Ministrul francez al Finanţelor, Michel Sapin, a declarat că negocierile între BNP Paribas şi autorităţile americane pentru o posibilă amendă pentru că a ignorat sancţiunile impuse unor state au avansat spre un nivel ”mai correct”, relatează Reuters.
-
Finanţele vor să împrumute peste 300 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor Publice organizează, azi, licitaţie pentru o emisiune de obligaţiuni benchmark în valoare de 300 milioane de lei, cu maturitatea la cinci ani.
-
UE înăspreşte reglementările legate de bonusurile bancherilor
Autoritatea Bancară Europeană (EBA) va înăspri reglementările legate de bonusurile bancherilor, după ce un studiu a arătat diferenţe semnificative în modul de aplicare a directivei în cele 28 de state membre ale UE şi modul în care băncile evită limita impusă câştigurilor din sectorul financiar, transmite Reuters.
-
Ponta: Dăm un semnal de stabilitate confirmând în mare parte conducerile BNR, TVR, SRR, Curtea de Conturi
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, în deschiderea şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces, că îşi doreşte ca prin confirmarea, în mare parte, a conducerilor BNR, TVR, SRR şi Curtea de Conturi, să se dea un semnal de stabilitate.
-
Raiffeisen se aşteaptă la îmbunătăţirea rezultatului operaţiunilor din România în acest an
Raiffeisen Bank International (RBI) se aşteaptă ca îmbunătăţirea rezultatelor în mai multe ţări, printre care Polonia, România şi Cehia, să reducă dependenţa grupului bancar austriac de divizia din Rusia, cea mai profitabilă piaţă a sa, a declarat directorul general al RBI, Karl Sevelda.
-
UE ameninţă cu excluderea serviciilor financiare din acordul comercial aflat în negociere cu SUA
Uniunea Europeană a avertizat că va exclude băncile, fondurile de hedging, asigurătorii şi alte companii financiare dintr-un acord comercial negociat cu Statele Unite, din cauza dezacordurilor privind colaborarea în domeniul reglementărilor serviciilor financiare, relatează Financial Times.
-
Departamentul de Justiţie a cerut Citigroup peste 10 miliarde de dolari pentru închiderea unei investigaţii
Departamentul de Justiţie a cerut Citigroup peste 10 miliarde de dolari pentru închiderea unei investigaţii legate de vânzarea de obligaţiuni garantate de ipoteci înaintea crizei financiare din 2008, potrivit unei persoane apropiate situaţiei, transmite Bloomberg.
-
Depozitele străinilor din băncile locale s-au oprit din picaj la 6,5 miliarde de euro
Depozitele pe termen mediu şi lung ale străinilor deschise în bănci locale s-au stabilizat la 6,5 mld. euro în ultima jumătate de an, fiind stopată astfel o hemoragie de doi ani.
-
CE atacă taxa cu care Ungaria stoarce de bani presa, iar Budapesta critică strategia anticriză a UE
Conflictul politic dintre premierul maghiar Viktor Orban şi UE a revenit în prim-plan după adoptarea de către parlamentul ungar a unei taxe pe veniturile din publicitate ale companiilor de media care trezeşte Comisiei Europene temeri că va limita „libertatea presei”, dar promovată de guvern ca mod de a forţa sectorul media privat, foarte profitabil, să împartă cu cel public povara aducerii de venituri la buget.
-
Leii se ieftinesc înainte de actualizarea ratelor la credite
Clienţii cu credite în lei ale căror dobânzi urmează să fie ajustate peste două săptămâni ar urma să plătească rate mai mici chiar şi cu câteva zeci de lei dacă trendul de reducere a costului leilor conturat în ultima lună va continua.
-
BCR îşi ia director pentru „vocea clientului“ de la subsidiara de pensii
Dan Dumitru Popescu, care în ultimii doi ani a ocupat poziţia de director executiv pe operaţiuni şi IT la BCR Pensii, a fost desemnat să preia noul post de director responsabil cu proiectul „vocea clientului“ prin careBCR, prima bancă după active, va încerca să gestioneze mai bine reclamaţiile de la clienţi şi să-şi îmbunătăţească imaginea în rândul acestora.
-
Leii se ieftinesc din nou înainte de actualizarea ratelor la credite. Robor la 3 luni a ajuns la 2,4%
Clienţii cu credite în lei ale căror dobânzi urmează să fie ajustate peste două săptămâni vor resimţi un impact major, în sens pozitiv, asupra ratelor lunare dacă trendul de reducere a costului leilor conturat în ultima lună va continua.
-
Datoria externă s-a stabilizat sub 95 mld. euro
Datoria externă totală, care include atât datoria statului, cât şi pe cea privată, a făcut în primele luni din acest an un pas înapoi după creşterea înregistrată în anii de criză, ajungând la sfârşitul lunii aprilie la 94,5 mld. euro, cu 1,5 mld. euro sub nivelul de la sfârşitul anului trecut.
-
Investiţiile străine sunt în creştere faţă de 2013, dar rămân modeste
România a reuşit să atragă în luna aprilie investiţii străine directe (ISD) de numai 215 mil. euro, cu toate că veştile venite de la principalii indicatori macro au fost pozitive.
-
Asigurătorii au plătit daune RCA de 535 mil. lei în primul trimestru
Companiile de asigurări au plătit despăgubiri în valoare de 535 milioane de lei (echivalentul a 120 mil. euro) în primele trei luni ale acestui an în contul poliţelor RCA, cu 4,4% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
-
Ce fonduri de pensii facultative au adus cel mai mare profit clienţilor în ultimul an
Fondul de pensii facultative care a asigurat cel mai bun randament clienţilor săi în ultimul an a fost Raiffeisen Acumulare, cu o medie de 12,42% în intervalul 30 aprilie 2013-30 aprilie 2014, locul secund fiind ocupat de Eureko Confort, cu un plus de 11,53%.
-
RCA-Ieftin.ro se transformă în pint.ro şi atacă piaţa serviciilor auto online
Piaţa de asigurări vândute pe internet în România este în creştere, însă este încă departe de nivelul altor state europene, precum Marea Britanie, unde peste 90% din poliţe sunt vândute online, sau chiar Ungaria, unde 60% din poliţe se vând pe internet, a declarat la ZF Live Alexandru Pintilie, RCA-Ieftin.ro (pint.ro).
-
Cât mai costă un credit în lei? Exemple de la cinci bănci
Cele mai ieftine credite imobiliare în lei afişează acum dobânzi sub 6% pe an, iar creditele de consum cu dobânzi efective apropiate de 10% au deve¬nit deja o prezenţă obişnuită în ofertele băncilor.
-
Vreau să fac un depozit.Care este cea mai bună bancă din punct de vedere al dobânzilor şi al comisioanelor?
TBI Bank oferă în prezent cea mai mare dobândă la depozitele pe 12 luni (4,5%), fiind urmată de Carpatica (4,25%) şi RIB (4,05%). De asemenea, Piraeus Bank acordă pentru „Depozitul Binevoitor” una dintre cele mai mari dobânzi de pe piaţă, de 4,35%, cu 0,25 p.p. peste dobânda standard oferită de bancă la 12 luni, dar 10% din dobânda netă ajunge în contul unui ONG.
-
Rată de 580 de lei la credit ipotecar de 100.000. CEC Bank iese la atac în războiul refinanţărilor
Singura bancă universală de stat din România a lansat astăzi două produse, unul de nevoi personale şi unul ipotecar, prin care vrea să atragă clienţii altor bănci. Împrumutul cu garanţie are dobânzi apropiate de programul Prima Casă
-
Leul se depreciază. Cursul se apropie de 4,40 lei
BNR a anunţat astăzi un curs de referinţă de 4.3993 lei pentru un euro şi 3.2516 lei pentru un dolar.