Arhiva » Iunie 2012 » 25 Iunie 2012
Toate stirile publicate in data de 25 Iunie 2012 | 44 de inregistrari
-
ONRC a preluat presedintia Forumului European al Registrelor Comertului
Oficiul National al Registrului Comertului a preluat presedintia Forumului European al Registrelor Comertului (ECRF) pentru perioada 2012-2013, prilej cu care va organiza la Bucuresti, in luna iunie a anului viitor, a 16-a Conferinta anuala a Forumului European al Registrelor Comertului.
-
Salaj: Investitie de 60 de milioane de dolari pentru producerea celor mai lungi tevi din lume, la Zalau
Tevi pentru cazane cu o lungime de 26 de metri, cele mai lungi din lume, sunt produse la Zalau in cadrul unei noi linii de productie in care compania Tenaris a investit 60 de milioane de euro si care a fost inaugurata joi, in prezenta reprezentantilor companiei producatoare de tevi fara sudura si a autoritatilor locale.
-
Cum raspunzi corect la intrebarea Unde va vedeti peste cinci ani
Una dintre intrebarile cu care se pot confrunta candidatii, in cadrul unui interviu de angajare, atunci cand vor sa obtina un nou loc de munca, este "Unde va vedeti peste cinci ani?". Scopul pe care il urmaresc angajatorii prin intermediul acestei intrebari este acela de a determina care sunt planurile de viitor ale persoanei care aplica pentru obtinerea unei anumite functii si evolutia ei pe termen lung in cadrul companiei sau al pozitiei respective.
-
Bundesbank critica noile masuri anuntate de BCE pentru facilitatea accesului bancilor la lichiditate
Banca centrala a Germaniei ataca din nou politica anticriza a Bancii Centrale Europene (BCE), criticand masurile anuntate vineri de facilitare a accesuilui la lichiditate pentru bancile aflate in situatii dificile, transmite Bloomberg.
-
Henrik Nenzen, directorul general al Ford Romania, se retrage dupa 41 de ani de activitate; Zoltan Brassai ii ia locul
Directorul general al Ford Romania, Henrik Nenzen, in varsta de 66 ani, se retrage din activitate la sfarsitul acestei luni, dupa 41 ani de activitate in slujba Ford Motor Company.
-
Cum a devenit Centrul Istoric al Capitalei cea mai atractiva destinatie turistica din Romania
Centrul Istoric din Bucuresti a devenit un model de succes in turismul romanesc si cea mai atractiva destinatie turistica din Romania pentru ca a aplicat cateva principii clare. Competitia este aici serioasa din cauza concentratiei nemaivazute de cafenele, cluburi si restaurante, iar acest lucru face ca toti actorii implicati sa se bata in oferte, sa stea efectiv la dispozitia clientilor si sa fie numai un zambet pentru a le capta bunavointa turistilor.
-
Rovana Plumb: Stimularea investitiilor verzi, prioritate a Romaniei
Stimularea investitiilor verzi, sprijinirea Republicii Moldova, a regiunea Marii Negre sunt actiunile pe care Romania le-a prezentat drept prioritare in cadrul Conferintei ONU privind Dezvoltarea Durabila (Rio+20), se arata intr-un comunicat al Ministrului Mediului si Padurilor, remis duminica AGERPRES.
-
Daniel Daianu: Cum a devenit EURO o SABIE cu doua taisuri
Criza zonei euro nu a fost cauzata in principal de datoriile publice ale statelor, ci de indatorarea privata, sustine profesorul de economie Daniel Daianu. Potrivit acestuia, euro a fost ca o marca subevaluata , care a propulsat forta industriala a Germaniei si a penalizat alte economii cu monede supraevaluate.
-
Guvernul de la Atena a angajat functionari in 2010-2011, incalcand un acord cu UE-FMI
Grecia a incalcat un acord cu UE si FMI angajand circa 70.000 de functionari in 2010-2011, potrivit unor informatii publicate de revista To Vima, relateaza AFP. Acest saptamanal de centru-stanga citeaza un prim raport intern in acest sens al misiunii permanente a UE, BCE si FMI, precum si un altul realizat de ministrul de Finante interimar George Zannias.
-
Profit-record in lume
Gigantul rus Gazprom estimeaza, in 2012, un profit de 61 de miliarde de dolari din exportul a 222 de miliarde de metri cubi de gaze. Ar fi un beneficiu de care nici macar nu s-a apropiat vreo alta companie de-a lungul timpurilor.
-
Bancherul care conduce operatiunile din Romania ale celei mai puternice banci germane pleaca de la 1 iulie
Radu Zaciu, cel care reprezenta in Romania interesele celei mai puternice banci germane, Deutsche Bank, va parasi de la 1 iulie aceasta pozitie. Zaciu, 49 de ani, a lucrat pentru Deutsche Bank timp de 23 de ani, iar in 1998 a deschis biroul bancii germane de la Bucuresti.
-
Uzina Dacia de la Mioveni isi intrerupe activitatea de productie luni si marti
Uzina Dacia de la Mioveni isi intrerupe activitatea efectiva de productie luni si marti, cea mai mare parte a angajatilor urmand sa ramana acasa in aceste doua zile, oprirea fiind determinata de dificultatile de aprovizionare, in urma unei greve care avut loc la un furnizor de subansamble din Franta.
-
Mohamed Morsi a fost ales presedinte al Egiptului (oficial)
Candidatul Fratilor Musulmani, Mohamed Morsi, a fost ales presedinte al Egiptului, conform rezultatelor oficiale ale alegerilor prezidentiale din Egipt anuntate duminica, transmite AFP.
-
Perioada de listare a companiilor de stat va fi extinsa pana in decembrie 2013
Guvernul intentioneaza sa prelungeasca perioada de listare a companiilor de stat cu un an, respectiv pana la 31 decembrie 2013. De altfel, Victor Ponta, premierul Romaniei a anuntat astazi ca programul de privatizari al Romaniei ar putea suferi amanari ca urmare a conflictelor politice.
-
OTE a scos la vanzare divizia de telefonie mobila din Bulgaria, pentru a-si plati datoriile. Motiv de ingrijorare pentru clientii Cosmote?
Grupul elen de telecomunicatii OTE, prezent in Romania prin Romtelecom si Cosmote, a scos la vanzare divizia de telefonie mobila din Bulgaria, Globul, pentru a finanta plata obligatiunilor care vor ajunge la scadenta in urmatorii doi ani, potrivit presei bulgare.
-
Destramarea zonei euro ar fi un dezastru pentru Germania - Raport al guvernului german
Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, se afla in posesia unui raport intern care atrage atentia ca o eventuala destramare a zonei euro ar avea consecinte dezastruoase pentru economia Germaniei, scrie duminica revista Der Spiegel, citata de agentia EFE.
-
MFP vrea redeschiderea unei emisiuni de euroobligatiuni pe 10 ani lansata in 2008
Ministerul Finantelor Publice vrea sa redeschida in acest an, din ratiuni de costuri, o emisiune de euroobligatiuni cu discount lansata in 2008, cu maturitate in iunie 2018, prin care a atras deja 750 de milioane euro, astfel ca noile titluri vor avea o scadenta reziduala de sase ani, informeaza Mediafax
-
Taxa pe tranzactiile financiare se mai amana. Are prea putini sustinatori
Uniunea Europeana nu va institui o taxa pe tranzactiile financiare aplicabila in toate cele 27 de state membre, au concluzionat vineri la Luxemburg, in cadrul Consiliului ECOFIN, ministrii europeni de finante, care nu au ajuns la un acord pe acest subiect, dar au deschis calea adoptarii unei asemenea taxe de un numar restrans de state UE, printre care Franta si Germania, transmit agentiile AFP si EFE.
-
Bancpost sprijina agricultura si lanseaza AGRICREDIT
Bancpost lanseaza AGRICREDIT, o facilitate de pre-finantare a subventiilor APIA, dedicata companiilor mici si persoanelor fizice autorizate care activeaza in sectorul agricol. Noul produs de creditare vizeaza sustinerea acestui sector de baza al economiei romanesti si va putea fi accesat de clienti in toate unitatile Bancpost incepand de luni, 25 Iunie 2012.
-
FMI ne da inca 475 milioane de euro
Boardul Fondului Monetar International (FMI) a aprobat cea de-a cincea revizuire a acordului preventiv cu Romania si, concomitent, disponibilizarea a inca 519,4 milioane euro din suma totala de 3,5 miliarde euro. "In timpul dezbaterilor, membrii boardului au transmis autoritatilor romane sa accelereze reformele structurale pentru a creste competitivitatea economiei
-
Topul tarilor cu cele mai ieftine alimente si bauturi din UE. Pe ce loc se afla Romania
Poate parea surprinzator, dar la capitolul alimente, bauturi alcoolice si nealcoolice si tutun, Romania ocupa ultimele locuri in UE in ceea ce priveste marimea preturilor, arata datele Eurostat, bazate pe preturile din 2011.
-
Analistii financiari: BNR va lasa dobanda de politica monetara la 5,25%
Preturile la alimente si scaderea fluxului investitiilor straine directe sunt cel putin doua motive pentru care Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pastra neschimbata rata de politica monetara in sedinta din 27 iunie 2012.
-
FMI: Sistemul bancar romanesc este vulnerabil in ciuda provizioanelor mari
FMI avertizeaza ca sistemul bancar romanesc este amenintat de criza creditelor din Europa si cere administratiei de la Bucuresti sa consolideze sectorul financiar si sa puna la punct un plan de gestionare a crizei. Fondul Monetar International a facut aceste comentarii vineri dupa ce a aprobat a cincea transa din acordul cu Romania prin care a pus la dispozitia Ministerului de Finante 651,3 milioane Euro.
-
OTP Bank si-a majorat capitalul social pana la aproape 683 de milioane de lei, in 2012
OTP Bank Romania si-a majorat capitalul social cu 140 de milioane de lei, la inceputul anului 2012, pana la un nivel de 682,9 milioane lei, prin contributia integrala a actionarului majoritar, OTP Bank Nyrt, potrivit datelor furnizate de OTP Romania, scrie Agerpres.
-
Enel Green Power Romania a inaugurat un parc eolian din judetul Tulcea
Enel Green Power Romania (EGPR) a inaugurat vineri un nou parc eolian, aceasta fiind a patra investitie de gen din judetul Tulcea.
-
Analistii financiari: BNR va lasa dobanda de politica monetara la 5,25 la suta
Preturile la alimente si scaderea fluxului investitiilor straine directe sunt cel putin doua motive pentru care Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pastra neschimbata rata de politica monetara in sedinta din 27 iunie 2012.
-
BISERICA ORTODOXA, gazda pentru intalnirile BILDERBERG
Nu este o informatie tocmai noua ca Biserica Ortodoxa din Grecia este unul dintre actionarii semnificativi ai National Bank of Greece, cu o detinere a unui pachet de 1,5% din actiuni, conform informatiilor de pe site-ul bancii. National Bank of Greece (NBG) se pregateste sa vanda complexul de lux Astir Palace.
-
Guvernul Chinei intervine pentru a sustine piata imobiliara
Piata imobiliara chinezeasca este o sursa constanta de probleme pentru guvernul de la Beijing
-
Ford lanseaza luni productia noului model B-MAX
Ford Romania organizeaza, luni, evenimentul de lansare a productiei de serie a noului Ford B-MAX. Ceremonia va avea loc la sediul din Craiova al fabricii Ford. Noul Ford B-Max, produs la Craiova, a fost prezentat oficial in Romania in luna martie si are preturi cuprinse intre 13.400 si 17.650 de euro cu TVA.
-
Vicepremierul italian: Prabusirea Italiei ar duce la colapsul euro
Prabusirea economiei italiene ar insemna prabusirea euro, a declarat vicepremierul italian Antonio Catricala intr-un interviu pentru "Il Messaggero", preluat de Bloomberg.Header
-
Afacerile agentiilor de turism merg bine pe net
Vanzarile online ale agentiilor de turism din Romania au crescut in primele cinci luni cu peste 30%.
-
Merkel accepta obligatiunile comune in Germania, insa le respinge in Europa
Angela Merkel are nevoie de sustinerea opozitiei social democrate pentru ratificarea acordului fiscal european.
-
Un MARE RETAILER DE HAINE iese de pe piata romaneasca.
Retailerul francez de imbracaminte Kiabi va iesi de pe piata romaneasca, unde a deschis primul magazin in anul 2009, in prezent fiind in cautarea unor parteneri care sa preia cele sase magazine operate in Romania, a declarat pentru MEDIAFAX, Yann Le Blay, director in companie.
-
5 motive pentru care colapsul Greciei era un eveniment previzibil
Evaziunea fiscala este unul dintre fenomenele care au tras Grecia in vartejul crizei.
-
LOVITURA: Statul vrea sa supraimpoziteze profiturile din ENERGIE!
Ministerul Finantelor Publice analizeaza instituirea unor impozite exceptionale pe profiturile exceptionale obtinute de unele companii din sectorul energetic, a declarat luni, secretarul de stat in MFP Liviu Voinea.
-
Nemtii nu mai vor euro. Patru din zece germani vor sa renunte la moneda unica
Problemele economice generate de unele state membre la nivelul intregii uniuni monetare i-a determinat chiar si pe locuitorii tarii cu cea mai puternica economie din UE sa-si puna semne de intrebare privind beneficiile monedei euro.
-
Ministrul Muncii va propune Parlamentului revenirea indemnizatiei pentru cresterea copilului la 85 la suta din salariu
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, va inainta Parlamentului o serie de amendamente la OUG 124/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala, cel mai important vizand revenirea indemnizatiei pentru cresterea copilului la 85% din salariu.
-
Soros: Europa risca sa ajunga un fel de imperiu german
Europa risca sa ajunga la un sistem care ar perpetua si adanci divergentele dintre statele creditor si cele debitor, transformand zona euro "intr-un fel de imperiu german", in timp ce tarile de la periferie ar deveni zone aflate permanent in depresiune", a declarat Soros.
-
Omenirea iroseste 30-40 la suta din alimente
Aproximativ 30-40% din produsele alimentare din lume se irosesc din cauza conditiilor neadecvate de pastrare sau din alte motive, in contextul in care una din sase persoane sufera de malnutritie.
-
Board-ul FMI a aprobat a cincea revizuire a acordului cu Romania
Board-ul Fondului Monetar International (FMI) a aprobat vineri cea de-a cincea revizuire a acordului preventiv cu Romania si, concomitent, disponibilizarea a inca 475 milioane euro din suma totala de 3,5 miliarde euro, potrivit Mediafax.
-
Reorganizarea Hidroelectrica nu afecteaza drepturile salariatilor
Oficialii Hidroelectrica anunta intr-un comunicat de presa ca reorganizarea societatii se va face din punct de vedere al mecanismelor economice, fara vanzarea de active si fara a incalca drepturile salariatilor.
-
Ce face BNR cu profitul obtinut anul trecut? Mai cumpara 13 autoturisme de teren
Chiar daca anul trecut profitul brut obtinut de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a fost de aproape cinci ori mai mic decat in anul anterior, in conturile bancii centrale au ramas aproape 14 milioane de euro, bani care "daca nu sunt folositi trebuie distrusi”, conform lui Adrian Vasilescu.
-
Ce fac producatorii de bunuri de larg consum pentru a supravietui
Consumul a scazut in ultimii ani, de aceea producatorii trebuie sa gaseasca noi strategii.
-
Leul se apreciaza usor fata de euro, dar dolarul continua sa creasca
BNR afiseaza azi un curs de 4,4654 lei pentru un euro si 3, 5766 lei pentru un dolar american.