Arhiva » Iunie 2011 » 28 Iunie 2011
Toate stirile publicate in data de 28 Iunie 2011 | 51 de inregistrari
-
Elena Udrea: Meciul lui Lucian Bute va aduce beneficii consistente de imagine turismului romanesc
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, afirma ca meciul lui Lucian Bute din 9 iulie va aduce beneficii consistente de imagine turismului romanesc, in cadrul galei urmand a fi promovat totodata si brandul de turism al Romaniei.
-
Marea Britanie si China au semnat acorduri comerciale de peste doua miliarde de dolari
Marea Britanie si China au semnat noi acorduri comerciale bilaterale, in valoare de 2,2 miliarde de dolari, si au promis sa creasca nivelul comertului bilateral la 100 de miliarde de dolari pana in 2015. Acordul a fost anuntat dupa discutiile la Londra, luni, intre premierul David Cameron si omologul chinez Wen Jiabao.
-
Victor Ponta va conduce si organizatia PSD Bucuresti
Liderul PSD, Victor Ponta, va conduce de acum inainte si organizatia PSD Bucuresti, alaturi de actualul presedinte Marian Vanghelie si ceilalti membri din conducerea filialei.
-
Emporiki Bank - Romania isi schimba sistemul informatic
Emporiki Bank - Romania va implementa la inceputul lunii iulie un nou sistem informatic- Flexcube, ca urmare a deciziei Credit Agricole de a standardiza sistemul informatic al subsidiarelor internationale.
-
Transelectrica isi va majora capitalul social cu 12% in paralel cu listarea a 15% din actiuni
Ministerul Economiei a elaborat un proiect de Hotarare prin care intentioneaza sa vanda pe bursa 15% din actiunile transportatorului national de electricitate Transelectrica, urmand ca in paralel sa realizeze si o majorare cu 12% a capitalului social al companiei, pana la sfarsitul anului.
-
ING Bank este noul custode si depozitar pentru Fondul Proprietatea
Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucuresti, manager de investitii si unic administrator al Fondului Proprietatea, anunta ca ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucuresti a fost selectata drept custodele si depozitarul Fondului Proprietatea.
-
Deficitul bugetar a ajuns in primele cinci luni la 7,4 miliarde lei, respectiv 1,36% din PIB
Ca urmare a cresterii incasarilor din taxa pe valoare adaugata cu 35,6%, din accize cu 28,2% si din veniturile din capital cu 39,8%, in intervalul ianuarie-mai v eniturile la bugetul general consolidat s-au majorat cu 10,1%, la 70,7 miliarde lei, comparativ cu anul precedent, potrivit MFP.
-
Ghiseele administratiilor fiscale vor fi inchise timp de cinci zile ca urmare a reorganizarii ANAF
Activitatea la ghiseele tuturor administratiilor financiare si directiilor generale ale finantelor publice care lucreaza cu publicul va fi oprita in perioada 30 iunie, ora 12.00 - 5 iulie, ora 8.30, ca urmare a procesului de reorganizare a ANAF, a anuntat, luni, institutia.
-
CFR Calatori aloca 5,4 mil. lei pentru protectia mediului la unitatea de intretinere material rulant
CFR Calatori organizeaza pe 19 iulie procedura de licitatie deschisa pentru "implementarea masurilor de protectie a mediului la unitatea de intretinere a materialului rulant apartinand SNTFC CFR Calatori SA", valoarea estimata a contractului fiind de 5.370.000 lei fara TVA.
-
Cazarea la mare mai scumpa cu 30%, de la 1 iulie
Weekendul care a trecut a fost ultimul sfarsit de saptamana cu tarife mai mici pe litoralul romanesc. Astfel ca de vineri, 1 iulie, in toate statiunile de pe litoral, cazarea se va scumpi cu 30%.
-
FMI ne elibereaza transa de 480 de milioane de euro
Consiliul Director al Fondului Monetar International a aprobat astazi prima evaluare a noului acord, de tip preventiv, si va pune la dispozitia Romaniei a doua transa, de aproximativ 480 de milioane de euro, potrivit unor surse oficiale.
-
Catavencii intra in familia Adevarul Holding
Fostii ziaristi de la "Academia Catavencu" vor lansa o noua revista de satira si umor, "Catavencii",care va aparea pe piata romaneasca miercuri, 29 iunie 2011. Mircea Dinescu va fi presedintele revistei "Catavencii", iar Doru Buscu, redactorul-sef. Publicatia va avea 16 pagini si va costa 2,5 lei.
-
Bucurestiul, votat cea mai urata capitala din Europa
Bucurestiul a fost votat cea mai urata capitala din Uniunea Europeana, arata agentiile straine, care noteaza lipsa apei potabile in unele zone, murdaria de pe strazi sau chiar si lipsa strazilor.
-
Mai mult de jumatate dintre bucuresteni vor sa incheie o asigurare privata de sanatate
Mai mult de o jumatate (55,2%) dintre bucuresteni intentioneaza sa contracteze in acest an o asigurare privata de sanatate, fata de 2010, cand 47,3% intentionau sa achizitioneze o astfel de polita, arata un studiu realizat de Mednet si Media Xprimm.
-
Facebook, evaluata la 70 mld. dolari, intr-o achizitie de actiuni efectuata de fondul GSV Capital
Fondul de investitii GSV Capital a cumparat o participatie mica la Facebook, care evalueaza cea mai mare retea de socializare online la circa 70 de miliarde de dolari.
-
Eurostat: In 2009 romanii au cheltuit cel mai mult din UE pe alimente raportat la cheltuielile de uz casnic
Alimentele, bauturile alcoolice si non-alcoolice, precum si serviciile de catering insumeaza in Romania 34,1% din cheltuielile de uz casnic, potrivit unor statistici Eurostat efectuate pe baza datelor din 2009. Concret, 26,6% din cheltuielile casnice merg catre alimente, 2,5% catre bauturi non-alcoolice, 2,2% sunt destinate bauturilor alcoolice, iar 2,8% reprezinta serviciile de catering.
-
Doar 21.700 de persoane au aderat voluntar la Pilonul II in primele cinci luni
Peste 122.000 de romani au fost inscrisi in sistemul de pensii private obligatorii de la inceputul anului Mai mult de 82% din acestia au fost repartizati aleatoriu de catre Casa Nationala de Pensii Publice Fondurile de pensii private obliga-torii (Pilonul II) totalizau la finalul lunii mai 5,3 milioane de participanti, dupa ce in primele cinci luni din 2011 peste 122.000 de persoane au aderat la unul dintre cele noua fonduri din sistem.
-
SUA introduc modificari in programul Summer Work Travel, inclusiv pentru romani
SUA au introdus noi reglementari privind programul Summer Work Travel pentru studenti straini, ce prevad, printre altele, analizarea mai atenta a dosarelor din anumite tari,inclusiv Romania,pe care Departamentul de Stat le considera "surse cunoscute pentru unele tipuri de activitate infractionala".
-
Piraeus Bank: Guvernul va rata tinta de deficit bugetar, din cauza aproprierii alegerilor parlamentare
Guvernul va rata tinta de deficit bugetar de 4,4% pentru acest an, convenita cu Fondul Monetar International, existand o probabilitate ridicata de "derapaje fiscale", inaintea alegerilor parlamentare din anul urmator, estimeaza analistii bancii elene Piraeus Bank.
-
Benzina s-ar putea ieftini peste o luna
Barilul de petrol pe piata americana s-a ieftinit cu 12% de la inceputul lunii iunie si pana in prezent, in timp ce sortimentul de referinta pe piata europeana este mai ieftin cu 10%.
-
Nou record istoric pentru francul elvetian. BNR anunta un curs de referinta de 3,5598 lei/franc
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat luni pentru francul elvetian un curs de referinta de 3,5598 lei/franc, cu 2,36 bani mai mare fata de cel de vineri, atingand maximul istoric, iar pentru moneda unica paritatea a crescut cu 0,32 bani, la 4,2192 lei/euro.
-
Bancile franceze sunt de acord sa preia din povara salvarii Greciei
"Am ajuns la concluzia ca, daca intindem imprumuturile pe o perioada de 30 de ani, reducem nivelul dobanzii la nivelul european si adaugam o prima egala cu nivelul cresterii economice a Greciei, vom avea un sistem pe care orice tara l-ar gasi atractiv", a spus presedintele francez, citat de Reuters.
-
O noua moda in banking: ATM-uri pentru aur
Banca turceasca Kuveyt Turks deruleaza un program complet de trans-formare a retelei sale de ATM-uri in scopul de a distribui prin intermediul acestora si lingouri de aur.
-
Marile banci europene, obligate sa-si majoreze capitalul
Deutsche Bank si UniCredit se numara printre bancile mari din Europa care ar putea fi obligate sa-si majoreze capitalul, dupa ce institutiile de reglementare in sistemul bancar au respins amenintarile bancherilor ca regulile mai stricte ar dauna cresterii economice.
-
Ce poate deprecia leul pana la 4,5 lei un euro
In ciuda asteptarilor de apreciere a leului, consolidate treptat de la inceputul anului, ultima luna a asezat moneda locala pe un trend descendent, privit cu ingrijorare mai ales de cei care au credite in valuta. Impactul de imagine este semnificativ, in conditiile in care leul avea, acum cateva luni, toate datele pentru a deveni cea mai performanta valuta din regiune.
-
Sindicatele din Grecia au lansat o greva generala de 48 de ore
Sindicatele din Grecia au inceput o greva generala de 48 de ore, dupa ce premierul elen Giorgios Papandreou a cerut Parlamentului sa sustina un pachet de masuri de austeritate. Numerosi manifestanti sunt asteptati pe strazile din Atena, in timp ce transportul public urmeaza sa fie oprit.
-
O delegatie a companiei chineze Guangdong vine in Romania sa discute pe tema reactoarelor 3 si 4
O delegatie a companiei chineze Guangdong va veni saptamana viitoare in Romania pentru a discuta cu autoritatile romane despre viitoarele reactoare 3 si 4 pe care statul roman vrea sa le construiasca la Cernavoda, a declarat marti directorul general al Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan.
-
Creditul neguvernamental a crescut in mai cu 1,5% fata de luna precedenta, la 207,67 mld. lei
Valoarea creditelor acordate de banci populatiei si firmelor a crescut in mai cu 1,5% fata de nivelul din aprilie, la 207,67 miliarde lei, iar in ritm anual a avansat cu 2,2%, potrivit datelor prezentate marti de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
-
Case cu cel putin 25% mai ieftine. De la executari silite
Locuintele aflate in executare silita pot reprezenta o oportunitate pentru cei interesati, daca isi asuma riscul. Cei doi ani de recesiune severa au afectat puternic veniturile populatiei, care a inceput sa nu-si mai plateasca ratele lunare la credite. O vreme, bancile au incercat sa-i pasuiasca pe rau-platnici, insa dupa 2-3 restructurari si reesalonari ale creditelor, lucrurile devin clare.
-
INS: Crestere moderata in economie, in iunie - august
O ancheta realizata de INS in randul managerilor de societati comerciale releva o crestere moderata, in perioada iunie - august, in industria prelucratoare, comertul cu amanuntul, servicii si in sectorul de constructii, fata de cele trei luni anterioare.
-
Depozitele bancare au crescut cu 1,2% in mai fata de luna anterioara, la 173,07 mld. lei
Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania au inregistrat in mai un avans de 1,2% fata de luna precedenta, la 173,07 miliarde lei, dupa ce depozitele in lei ale rezidentilor au crescut cu 2%, iar cele in valuta au scazut cu 0,3%, potrivit datelor BNR.
-
Transelectrica, tinuta in tensiune inaintea intrarii in piata a noilor pachete
Transportatorul de energie va efectua o majorare de capital in vederea vanzarii unei participatii de 12% pe Bursa. La operatiune vor putea subscrie actionarii privati, statul urmand sa nu isi exercite dreptul. Este interesant de urmarit reactia pietei in conditiile in care actiunea TEL se afla pe un suport multiplu.
-
Apple are probleme mari. 'Nu va supravietui'
Sta pe un munte de bani si a devenit rapid cea mai valoroasa companie din industria IT&C din lume, datorita in mod special iPhone Si iPad, insa modelul de afaceri este unul care nu va rezista pe termen lung.
-
TAROM a modificat programul unor curse spre si dinspre Grecia din cauza grevei controlorilor eleni
TAROM anunta ca a modificat programul de operare al unor curse catre si dinspre Grecia din cauza grevei controlorilor de trafic eleni din datele de 28 si 29 iunie, iar pasagerii care aveau conexiuni cu alte zboruri sunt programati pentru alte curse pana la destinatie.
-
ANAF: Ore suplimentare de munca pentru angajatii Fiscului, sambata si duminica
Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu si presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, au dispus marti ca personalul ANAF direct implicat in procesul de reorganizare sa efectueze ore suplimentare in zilele de 2 si 3 iulie (sambata si duminica).
-
Allianz-Tiriac lanseaza noul website public al companiei
Incepand cu luna iunie a anului curent, publicul din Romania are la dispozitie la adresa www.allianztiriac.ro o noua platforma de navigare in spatiul on-line ce prezinta informatii complete referitoare la produsele, serviciile, activitatea si comunitatea Allianz-Tiriac. In plus, insa, fata de rolul clasic de centru de informare, noul site al companiei reprezinta un pas inainte in directia imbunatatirii serviciilor oferite clientilor existenti si potentiali.
-
Nuclearelectrica va cheltui 50 milioane euro pentru a realiza teste de stres la reactoarele 1 si 2
Compania de stat Nuclearelectrica, al doilea producator de electricitate din Romania, va cheltui 50 milioane euro pentru a realiza teste de stres la cele doua reactoare nucleate pe care le administreaza la Cernavoda, masuri solicitate de Comisia Europeana in contextul accidentului de la Fukushima.
-
Moneda nationala se apreciaza marti pana la un curs de referinta de 4,2115 lei/euro
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs de referinta de 4,2115 lei/euro, cu 0,18% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9491 lei/dolar. Cursul BNR de luni a fost de 4,2192 lei/euro.
-
Topul celor mai tari masini din 2011
Sunt frumoase, puternice si au motoare de sute de cai. Au fost create sau restilizate in 2011, iar producatorii vor sa devina cu ajutorul lor lideri de piata, in ciuda faptului ca au pret de cateva zeci de mii de dolari. Este vorba de masinile anului 2011, care, desi nu sunt accesibile oricarui buzunar, fac senzatie atunci cand trec pe strada.
-
Ce dobanzi ofera bancile la creditele pentru programul Prima Casa?
Fata de ultimul program, au aparut cateva modificari importante, una dintre acestea o reprezinta posibilitatea clientilor persoane fizice care detin o locuinta cu o suprafata utila mai mica de 50 mp si care nu a fost achizitionata prin programul Prima Casa, sa poata accesa un credit prin acest program guvernamental.
-
Lipsky (FMI): Romania trebuie sa depuna eforturi pentru un deficit de 3% in 2012
Romania trebuie sa depuna eforturi pentru atingerea tintei de deficit de 3% din PIB in 2012, a declarat directorul general interimar al FMI, John Lipsky.
-
Doua banci au imprumutat de la BNR 9,9 mil. lei pentru doua zile
BNR a organizat astazi in mod neasteptat o licitatie pentru a oferi lichiditati bancilor, care a nedumerit dealerii in conditiile in care pe piata dobanzile erau oricum la un nivel scazut. Rezultatul licitatiei a aratat lipsa de interes a bancilor - doar doi jucatori au apelat la creditele oferite de BNR la o dobanda de 6,25% pe an, suma totala fiind de numai 9,9 milioane de lei. Banii trebuie restituiti peste doua zile.
-
Vrem, nu vrem, tot nu scapam de 'Big Brother'
Ministerul Comunicatiilor a propus ieri un proiect prin care statul va sti cine, cat, unde si cu cine comunica. Legea a mai fost adoptata in 2008 si abrogata in 2009, printr-o decizie a Curtii Constitutionale. Pentru ca nu avem inca un astfel de act normativ, Comisia Europeana ne ameninta din nou cu infringementul.
-
Economiile capsunarilor stau bine in conturile bancherilor de acasa
Produse de economisire adaptate nevoilor celor plecati la munca peste hotare si includerea acestora in sistemul pensiilor private sunt doua dintre propunerile specialistilor. Sistemul de economisire german si austriac de tipul "sparkasse" este, in opinia lui Valentin Lazea, economist-Sel la BNR, un raspuns la intrebarea: "Cum sa-i convingem pe cei care muncesc peste hotare sa-si depuna economiile in bancile de acasa?"
-
Numarul autorizatiilor de construire a scazut in primele cinci luni cu 3,3%, la 14.777
Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut in primele cinci luni din 2011 cu 3,3%, la 14.777, fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, potrivit datelor furnizate marti de Institutul National de Statistica (INS).
-
Membrii Consiliului de Administratie FMI se reunesc marti pentru a desemna directorul institutiei
Cei 24 de membri ai Consiliului de Administratie al FMI se reunesc marti pentru a desemna directorul institutiei internationale, dintre ministrul francez de finante Christine Lagarde si guvernatorul bancii centrale a Mexicului Agustin Carstens. Ei intentioneaza sa ajunga la un acord pana cel tarziu joi, relateaza portalul 7sur7.
-
Creditele in franci fac gauri si in bilanturile bancilor, nu doar in buzunarele clientilor
Intrarea restantelor la creditele in franci pe o panta accentuata de crestere in ultimul an este doar una dintre problemele cu care se confrunta bancherii. Mai au insa si alte probleme, mai putin vizibile, dar la fel de usturatoare: pe masura ce clientii isi platesc ratele, bancherii raman in brate cu franci pe care nu au unde sa ii plaseze, pentru ca nimeni nu vrea acum sa ia credit in aceasta valuta.
-
AIPC: Un ajutor de stat presupus ilegal acordat Ford se afla pe masa de lucru a Comisiei Europene
Ford a beneficiat de un ajutor de stat de 10 milioane de euro prin pastrarea unor active care trebuiau transferate catre statul roman si investitorii minoritari, fapt ce a dus la sesizarea Comisiei Europene, care analizeaza declansarea unei investigatii oficiale, sustin reprezentatii AIPC.
-
Ce venit vei avea la batranete daca nu ai pensie facultativa
Miza investitiilor in sistemul de pensii private este sa obtii la batranete un venit cat mai apropiat de ultimul salariu castigat. Numai ca, la peste trei ani de la lansarea sistemului, romanii s-au acomodat prea putin cu acest tip de plasament. S-au obisnuit cu ideea de pensie privata obligatorie (pilonul II), dar sistemul facultativ (pilonul III) le ramane inca strain, dupa cum arata cifrele.
-
Motorul creditarii se pune in miscare: doua luni consecutive de crestere a creditului privat
Soldul creditelor acordate populatiei si companiilor a crescut cu 1,5% in mai fata de luna anterioara, pana 207,7 miliarde lei, aceasta fiind a doua luna de crestere consecutiva.
-
Ce credit poate lua o familie care castiga doua salarii medii
Pentru acest exemplu, vom lua o familie de doua persoane, cu doua salarii medii nete pe economie, care stau in locuinta personala si vor un credit pentru diferite reamenajari in casa. Acest lucru presupune ca banii care intra in casa in fiecare luna ajung sa insumeze putin peste 2.900 de lei.