Arhiva » Iunie 2011 » 20 Iunie 2011
Toate stirile publicate in data de 20 Iunie 2011 | 47 de inregistrari
-
Premierul grec averizeaza ca tara ramane fara bani si cheama la unitate nationala
Premierul grec Georgios Papandreou le-a cerut membrilor Parlamentului sa ajunga la un "acord national" in privinta crizei datoriilor cu care se confrunta tara, avertizand ca lipsa de solidaritate cu guvernul creeaza neliniste in intreaga zona euro, relateaza BBC.
-
Ariton: Romania trebuie sa valorifice doua treimi din potentialul resurselor regenerabile
Ministrul Economiei, Comertului Si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a declarat vineri ca Romania trebuie sa valorifice doua treimi din potentialul resurselor regenerabile pe care le are, pentru a atinge normele europene din Programul 20/20/20.
-
Studiu GfK: Cum a scazut increderea in politicienii romani de la 16% la 8% in ultimii 5 ani
Avem cea mai slaba clasa politica din intreaga Europa. Cel putin asa releva o ampla cercetare facuta de compania GfK la nivel international. Studiul afirma ca romanii sunt populatia europeana care are cea mai mica incredere in politicienii sai. Ceea ce inseamna ca, indiferent ca au avut sau nu intentii bune, alesii nostri nu au reusit sa ne castige increderea.
-
Plafonul total al celor 12 banci interesate de Prima Casa 4 este de 1,4 miliarde euro
Saramet: Garantiile din partea statului se ridica la 700 milioane de euro, la acest plafon. Boc: Patru banci au semnat pana in prezent contractul pentru participarea la noul program.
-
Noua taxa auto devine incerta
Data de aplicare a noii taxe auto reduse cu 30% si inceperea restituirii diferentei de bani au devenit incerte deoarece a fost eliminat termenul de 1 iulie 2011 din proiectul de lege. Motivul? Nu mai este timp, iar legea nu poate intra in dezbaterea Parlamentului decat din toamna. Acesta este ultimul episod al "telenovelei" cu taxa auto, gasita ilegala de Curtea Europeana de Justitie. Eliminarea termenului convine numai bine Guvernului, care trebuie sa scoata din conturi 750 milioane de euro.
-
BBC va cheltui 100.000 lire sterline pe machiajul prezentatorilor
BBC va plati 100.000 lire sterline pentru ca prezentatorii sa arate bine chiar si la 5 dimineata. Deoarece postul public de televiziune din Marea Britanie se pregateste sa transmita in format High Definition, orice imperfectiune in ceea ce priveste imaginea prezentatorilor trebuie ascunsa, potrivit Daily Mail.
-
Ariton:Vanzarea celor 9,8% din actiunile detinute de stat la Petrom se va parafa la finele lui iulie
Ministrul Economiei, Comertului Si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a declarat vineri ca vanzarea pe bursa a celor 9,84% din actiunile pe care statul roman le mai detine la OMV Petrom se va parafa la sfarSitul lunii iulie.
-
Tranzactiile online cu cardul vor ajunge la 165 mil.euro in 2011, cu 30% mai mult fata de 2010
Valoarea tranzactiilor online cu cardul va creste in acest an cu 30% fata de 2010, la peste 165 milioane euro, in timp ce numarul acestora va ajunge la 3,4-3,6 milioane, cu aproape 50%-60% mai mult fata de nivelul din anul precedent, potrivit datelor RomCard.
-
RIM anunta rezultate slabe la vanzarile Blackberry si face concedieri
Research in Motion (RIM), producatorul telefoanelor Blackberry, a anuntat rezultate slabe la vanzarile in primul trimestru al anului, urmand sa faca si concedieri. Veniturile companiei au fost de 4,9 miliarde de dolari in primul trimestru al anului, cu 12% mai putin decat ultimele raportari, informeaza EWeek.
-
Constanta: Mii de turisti sunt in statiunea Mamaia
Mii de turisti au petrecut acest sfarsit de saptamana in statiunea Mamaia, iar hotelierii se asteapta ca in perioada urmatoare numarul acestora sa creasca, in conditiile in care in prima jumatate a anului in curs au fost cu 20% mai putini turisti pe litoral decat in aceeasi perioada a anului trecut.
-
Altii au iesit din criza. De ce la ei s-a putut si la noi nu?
Lingandu-si ranile capatate in lupte grele cu sine, Romania descopera un paradox de o subtilitate strict damboviteana: am iesit din recesiune, dar continuam criza. Alte state, mai apropiate sau mai indepartate, pana in Asia, Africa si America, nu prea vorbesc de recesiune, iar criza o privesc ca pe ceva din care tocmai au iesit si au ajuns la mal, cu colacul de salvare.
-
MFP va imbunatati programul MTN, vor putea fi si emisiuni in dolari, spune Bogdan Dragoi
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a demarat un proces de imbunatatire a programului de titluri pe termen mediu (Medium Term Note-MTN) pe piata internationala, astfel incat in 4-5 luni sa poata fi Si emisiuni in dolari, a declarat vineri secretarul de stat in MFP, Bogdan Dragoi.
-
Mozilla Firefox 5 este gata!
Mozilla Firefox isi surprinde fanii. Ultima versiune a Firefox a fost disponibila pentru cateva ore, inainte de lansarea oficiala. Mozilla a anuntat versiunea Firefox 5.0 Beta la inceputul lunii mai si se pregateste sa lanseze varianta finala luna aceasta. Acum, Firefox 5 a fost disponibil pe un ftp al Mozilla pentru cateva ore, insa acum ftp-ul nu mai functioneaza.
-
Sberbank va decide in doua-trei saptamani asupra achizitiei Volksbank International
Sberbank, cea mai mare banca din Rusia, va decide in doua-trei saptamani asupra achizitiei Volksbank International, divizia din Europa de Est, inclusiv Romania, a grupului austriac Volksbank, potrivit directorului general al Sberbank, German Gref, citat de presa locala.
-
In Salaj si Bistrita nu se vinde nici macar o masina pe zi. TOP judete cu cele mai mici vanzari auto
In judetele Salaj si Bistrita Nasaud achizitia de masini noi nu mai este o prioritate. Atat in luna mai cat si in prima jumatate din iunie, salajenii si bistritenii nu au inmatriculat nici macar o masina zilnic. Potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, pana joi, 16 iunie, au fost inmatriculate doar 12 masini noi in Salaj si 14 in Bistrita.
-
Eurocalipsa, primul semnal de alarma: bancile engleze abandoneaza Zona Euro
Jurnalistii de la The Telegraph citeaza surse bancare si scriu ca banci de prima mana, inclusiv Barclays si Standard Chartered, au redus drastic expunerile nesigure pe care le-ar avea la dispozitie pentru bancile din Zona Euro. Masurile indica astfel ideea unei noi prabusiri a creditarii in intreg sistemul bancar european.
-
Erste: Exista temerea ca ar putea iesi valuta din Romania din cauza problemelor cu Grecia
Leul a fost cel mai afectat saptamana trecuta de noul episod de acutizare a crizei elene, din cauza expunerii Romaniei fata de bancile grecesti, care detin aproape 20% din piata, scrie intr-un raport de vineri Rainer Singer, unul dintre cei doi sefi ai departamentului de cercetare pe Europa Centrala si de Est la Erste Group, actionarul majoritar al BCR.
-
Topul celor mai bogate tari din lume. Romania inainte Bulgariei, dar dupa Gabon
Pe prima pozitie a topului celor mai bogate state realizat de Global Finance s-a clasat Qatar, cu un PIB de 90.149 de dolari pe cap de locuitor, in timp ce SUA se situeaza doar pe locul sase, cu 47.700 de dolari pe cap de locuitor. Cel cel mai bogat stat european este Luxemburg, cu 79.411 dolari pe cap de locuitor.
-
Kiwi:Cresterea ratelor la creditele in franci in ultimii trei ani a fost temperata de scaderea Libor
Francul elvetian s-a apreciat cu circa 50% fata de 2007-2008, insa cresterea ratelor a fost temperata de scaderea indicelui de referinta Libor, iar deprecierea garantiilor i-a impiedicat pe cei mai multi clienti sa-si refinanteze creditele,a declarat pentru NewsIn directorul general al Kiwi Finance.
-
Conditiile de creditare s-ar putea inaspri. BNR limiteaza accesul la imprumuturile in monede straine
Prima masura vizata de BNR este limitarea creditelor de consum la maximum 5 ani. Asta in conditiile in care, in prezent, creditele de consum cu ipoteca pot avea scadenta si in 20 de ani. In plus, garantiile solicitate clientilor la contractarea unui astfel de credit vor fi cu o treime mai mari decat suma solicitata.
-
Mirela Iovu nu va mai fi vicepresedinte al CEC Bank
Ministerul Finantelor Publice a decis saptamana trecuta sa nu-i prelungeasca mandatul Mirelei Iovu pentru functia vicepresedinte la CEC Bank, au declarat surse bancare, potrivit Mediafax. Reprezentantii ministerului au confirmat ca Iovu nu va mai ocupa postul de vicepresedinte al institutiei de credit.
-
De ce a costat 200 milioane de euro Pasajul Basarab, realizat in 11 ani
Investitia - cea mai mare a municipalitatii bucurestene de dupa Revolutie - a costat 200 milioane de euro pentru doi kilometri de pod. PSD, partid din care facea parte in acea vreme si primarul Sorin Oprescu, s-a opus intre 2000 si 2004 realizarii pasajului. Romania libera va prezinta o incursiune in istoria constructiei.
-
1.480 de angajati de la companii din subordinea MECMA vor fi disponibilizati in 2011
Un numar de 1.480 de angajati ai unor companii aflate sub autoritatea sau coordonarea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri urmeaza a fi disponibilizati in 2011, impactul bugetar al acestei masuri fiind de 25,29 milioane lei, in 2011 si 2012, conform unui proiect de Hotarare publicat pe site-ul MECMA.
-
BRD acorda credite in cadrul programului Prima Casa 4
BRD este prima banca din Romania care a acordat un credit in cadrul Programului Prima Casa. Demarat in iulie 2009 la initiativa Guvernului Romaniei, programul Prima Casa are in vedere sustinerea celor care doresc sa isi cumpere o locuinta printr-un credit imobiliar cu dobanda redusa, beneficiind de garantii din partea Statului. In primele trei etape ale programului, BRD a acordat credite in valoare de peste 325 milioane euro.
-
Actiunile SIF si FP s-ar putea aprecia cu pana la 42 la suta intr-un an
Actiunile SIF si Fondul Proprietatea (FP) sunt, de departe, printre cele mai atractive de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) atat prin prisma potentialului, cat si a lichiditatii. In pofida discounturilor mari fata de valoarea activului net, randamentele aduse de cele sase actiuni in 2011 au fost sub asteptari, cu un maxim de 8,7% pentru SIF Oltenia. Scaderea participatiei statului la FP, precum si perspectivele favorabile pentru SIF-uri determina un potential de crestere de pana la 42% in urmatoarele 12 luni.
-
MECMA: 12 producatori de vinuri romanesti participa la VINEXPO 2011organizat la Bordeaux
In perioada 19 -23 iunie, in Franta, la expozitia "VINEXPO 2011", participa in cadrul pavilionului romanesc Agricola Stirbey, Carl Reh Winery, Crama Ceptura, Halewood, Cramele Recas, Domeniile Sahateni, Murfatlar, Senator Wine, Serve Ceptura, Vincon Vrancea, Wine Princess si Cotnari.
-
Noua asigurare suplimentara de la ING ofera protectie financiara pentru 17 afectiuni severe
Unic pe piata romaneasca, persoana asigurata primeste inapoi jumatate din banii platiti in cazul in care nu se imbolnaveste si 50% din indemnizatia de asigurare in avans la interventia chirurgicala. Pentru fiecare contract incheiat pana la sfarsitul anului, ING Asigurari de Viata doneaza 2 euro catre Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD).
-
Marea Britanie, aproape de colaps economic?
Chiar daca economisesti excesiv, risti ca, la un moment dat, sa nu scapi de inevitabila prabusire. Acest exemplu ilustreaza clar situatia actuala a economiei britanice, unde clasa de mijloc a fost dizolvata demult, iar eforturile unilaterale indreptatate catre sectorul bancar si cel al serviciilor nu-si pot arata roadele foarte repede.
-
Kelemen: Reforma administrativa ar arunca in aer deficitul bugetar pe 2012 cu 3-4%
"Despre reforma administrativa trebuie sa vorbim mult mai calm, cu studii de impact, inclusiv economic, fiindca noi am facut un calcul economic si aceasta reforma administrativa ar arunca in aer deficitul bugetar preconizat pentru anul viitor cu vreo 3 - 4 procente, daca vrem sa facem asa cum scrie la carte aceasta reforma administrativa", a spus Kelemen, la TVR Info.
-
Eureko Asigurari are un nou director comercial
Eureko Asigurari l-a numit pe Alexandru Leondari in functia de director comercial al companiei, acesta inlocuindu-l pe Shaun Russell de la sfarSitul lunii iunie, a anuntat luni asiguratorul. Shaun Russell a ocupat aceasta pozitie din 2008, iar mandatul sau de trei ani se incheie la finalul acestei luni.
-
Cat costa cea mai scumpa sticla de vin din Romania
Dintre cele autuhtone, cel mai pretuit in magazine e un Cabernet Sauvignon din 1937, un vin rosu demisec, care costa 800 de euro. In topul celor de import conduc podgoriile frantuzesti.
-
Romania a avut in T1 a treia crestere a costurilor orare cu forta de munca din UE, de 4,5%
Costurile totale pentru o ora de munca in Romania au crescut in primul trimestru din 2011 cu 4,5% fata de perioada similara din 2010, al treilea ritm de crestere din Uniunea Europeana (UE), dupa Bulgaria si Ungaria, arata datele publicate luni de Eurostat.
-
Cardul Carrefour - BRD Finance le ofera clientilor promotia aniversara - 0% dobanda in 10 rate
In perioada 15 iunie-15 iulie 2011, cu prilejul aniversarii a 10 de existenta a Carrefour Romania, atat posesorii cardului de credit Carrefour, cat si cei care solicita emiterea acestuia beneficiaza de promotia "0% dobanda in 10 rate". Optiunea este disponibila in hipermarketurile Carrefour si ofera posibilitatea achizitionarii de electronice, electrocasnice si articole de mobilier (avand o valoare cumulata de minimum 2.800 lei) cu plata in zece rate fara nicio dobanda.
-
Sterling Resources a inaintat o notificare privind existenta unui diferend cu statul roman
"Notificarea a fost depusa pe data de 20 iunie 2011 ca urmare a actiunilor deliberate si discriminatorii intreprinse impotriva investitiilor efectuate de Companie in Perimetrele sale Midia si Pelican din Marea Neagra. Aceste actiuni includ atacuri in mass media si diverse fapte destinate a bloca desfasurarea operatiunilor Companiei in Perimetrele offshore primite in concesiune", se arata intr-un comunicat al Sterling Resources.
-
Economia globala e in pragul unui nou dezastru
In 2007, sistemul financiar a inceput sa se prabuseasca, pornind de pe Wall-Street, a trecut in Europa, unde a maturat cu bancile, a fortat statele sa le nationalizeze si s-a transformat in recesiune puternica, cu tot ceea ce inseamna: somaj, caderea industriei, spargerea bulei imobiliare, reducerea salariilor.
-
ePayment devine parte a PayU si incepe procesul de rebranding
GECAD ePayment anunta intrarea in grupul regional Pay U, integrator de plati online cu operatiuni in Europa Centrala si de Est, detinut de grupul media multinational Naspers. Ca urmare a acestei actiuni, compania va incepe un proces de rebranding al carui rezultat final va fi adoptarea numelui PayU Romania.
-
Leul se depreciaza luni pana la un curs de 4,2635 lei/euro, cel mai ridicat nivel din februarie
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni un curs de referinta de 4,2635 lei/euro, cel mai ridicat nivel din 11 februarie, cu 0,81% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9978 lei/dolar.
-
Ce limite pune BNR pe creditele de consum
Astfel, creditul de consum va fi limitat la cinci ani si se va cere un avans minim de 30% la imprumuturile imobiliare in euro. Isarescu sustine ca pregateste masuri speciale de descurajare a creditarii in valuta pentru persoanele cu venituri in lei.
-
Lista bancilor unde platiti cel mai mic avans la cumpararea unei case printr-un credit ipotecar
De cele mai multe ori nivelul acestui avans reprezinta un obstacol in calea achizitiei locuintei mult visate. Singura banca care acorda credite imobiliare cu avans 0, este Banca Italo Romena prin creditul imobiliar pentru tineri casatoriti. Pentru a putea beneficia de aceasta oferta, este nevoie ca ambii soti sa aiba varsta cuprinsa intre 23 si 35 ani, iar valoarea creditului sa nu depaseasca 150.000 euro.
-
Raportarea in IFRS este benefica pentru imbunatatirea fluxurilor de capital-ICAEW
Raportarea conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS) imbunatateste transparenta, comparabilitatea si este benefica pentru imbunatatirea fluxurilor de capital, a declarat luni fostul presedinte al ICAEW Gerald Russell.
-
Sorin Blejnar, seful ANAF, audiat la DNA
Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, s-a prezentat, luni, la sediul DNA, unde a fost citat ca martor in dosarul coruptiei din Vama Constanta Agigea, in care este cercetat si senatorul Mircea Banias, precum si fostul secretar general al MAI, Laurentiu Mironescu.
-
Cat te costa sa-ti folosesti cardul de credit in strainatate
Cei mai multi dintre cei care pleaca peste hotare pentru a se bucura de o bine-meritata vacanta au cu ei, in general, si un card de credit. Chiar daca de cele mai multe ori nu este folosit, "plasticul" este tinut pe post de bani de rezerva. Din pacate, nu la fel de multi stiu comisioanele pe care le au la folosirea cardului.
-
Clientii rasfatati in trecut cu rate de 80% din salariu au ajuns cosmarul bancherilor
Clientii cu venituri mari, curtati de bancheri in anii de boom cu credite de valoare mare in valuta si rate care ajungeau pana la trei sferturi din salariu, ajung acum sa le dea cele mai mari dureri de cap, pentru ca presiunea deprecierii leului - in special in fata francului elvetian - ii sufoca si acestia fac fata tot mai greu cu platile.
-
Canalele alternative, noua pista a bancilor
In contextul economic actual, bancile comerciale se orienteaza tot mai mult spre atragerea de clienti prin canalele alternative de distributie-internet banking, mobile banking, bancomate sau POS. Daca inainte de criza atrageau foarte multi clienti prin vanzarea de credite la ghisee sau direct in magazine, acum, bancherii mizeaza pe consolidarea relatiei la distanta.
-
BNR monitorizeaza efectele crizei din Grecia: Cat de sigure sunt bancile elene?
Bancile elene prezente in Romania sunt antent supravegheate de catre specialistii Bancii Nationale a Romanei in contextul in care tensiunile din Grecia, un stat care se afla in pragul falimentului, sunt mai mari ca niciodata. Totusi, bancile grecesti de pe piata locala, desi nu au mai fost profitabile in ultima perioada, au o solvabilitate ridicata si o lichiditate confortabila.
-
Ce trebuie sa stiti inainte de refinantarea unui credit
Refinantarea unui imprumut poate fi o metoda eficienta pentru imbunatatirea situatiei financiare personale, insa poate reprezenta si o "capcana". Inainte de a decide asupra unei refinantari, specialistii recomanda sa luati in considerare cateva aspecte esentiale, potrivit Investopedia:
-
Francul elvetian, un cosmar pentru cei care au luat credite
Leul, moneda nationala, a pierdut saptamana trecuta 1,7% fata de euro din cauza inrautatirii situatiei din Grecia, care i-a determinat pe multi investitori si speculatori sa cumpere euro pentru a se proteja de turbulente.