Arhiva » Iunie 2011 » 08 Iunie 2011

Toate stirile publicate in data de 08 Iunie 2011 | 49 de inregistrari

  • Grupul Mechel este interesat sa iSi consolideze investitiile in Romania, spune Igor Zyuzin

    Presedintele Consiliului de Administratie si actionar majoritar al Grupului Mechel, Igor Zyuzin, a sustinut, in intalnirea de marti cu premierul Emil Boc, intentia companiei de consolidare a investitiilor in Romania. Potrivit unui comunicat de presa, Igor Zyuzin a declarat marti ca Grupul Mechel este interesat sa isi continue activitatea de aproape 10 ani de pe piata romaneasca si are in vedere consolidarea investitiilor in Romania.

  • Romania a transmis Comisiei Europene notificarea schemei de sprijin pentru certificate verzi

    Notificarea oficiala a schemei de sprijin privind energia electrica produsa din surse regenerabile de energie prin sistemul cotelor obligatorii de energie electrica combinat cu tranzactionarea certificatelor verzi a fost transmisa Comisiei Europene, a anuntat marti Consiliul Concurentei.

  • Dorina Antohi (BNR): Ne asteptam la o revenire a consumului, fara sa devina inflationist

    Directorul adjunct in cadrul directiei Politica Monetara din Banca Nationala a Romaniei (BNR), Dorina Antohi, a declarat marti ca de acum incolo putem asista la o revenire spre teritoriul pozitiv a consumului, fara ca acesta sa devina inflationist.

  • Fiscul, cu ochii pe jurnalisti: veniturile mari pe drepturi de autor vor fi verificate

    "In perioada urmatoare va functiona Directia de verificari fiscale. Pana in prezent, ne-am pus la punct cadrul fiscal. Cei care vor fi inclusi in aceasta directie vor face o analiza de risc pentru selectarea de control a persoanelor, iar aici vorbim despre anumiti indivizi care au realizat profituri foarte mari", a explicat Blejnar, la B1TV, informeaza Ziare.com.

  • Basescu: Romania va lansa o noua serie de privatizari in saptamanile urmatoare

    Romania va lansa o noua serie de privatizari in saptamanile viitoare, oferind pachete minoritare de actiuni in sase dintre companiile energetice controlate de stat, a declarat presedintele Traian Basescu ziaristul Neil Buckley, care relateaza despre aceasta pe blogul gazduit de Financial Times.

  • Udrea il invita pe Oprescu la o discutie privind realizarea diametralei Berzei - Buzesti

    Ministrul Turismului, Elena Udrea, i-a adresat marti primarului Capitalei, Sorin Oprescu, invitatia la o discutie, pe 9 iunie, la sediul MDRT, pe marginea proiectului diametralei Berzei -Buzesti.

  • BCR scade dobanda de refinantare pentru creditele garantate

    In perioada 6 iunie-15 iulie, clientii care isi refinanteaza creditele la BCR printr-un credit de nevoi personale cu ipoteca beneficiaza de o dobanda variabila de 6,61%/an formata din Euribor la 6 luni + marja de 4,9 puncte procentuale/an. BCR nu percepe comisionul de analiza a dosarului si plateste toate taxele notariale precum si costul de evaluare a imobilului.

  • Steve Jobs a prezentat un nou serviciu Apple, numit iCloud

    Seful Apple, Steve Jobs, a prezentat un nou serviciu al companiei, iCloud, care permite utilizatorilor sa stocheze documente si muzica pe Internet, nu pe propriile calculatoare sau telefoane mobile.

  • UE aloca 180 de milioane de euro compensatiilor pentru producatorii de castraveti, rosii si salata

    Bugetul alocat de UE compensatiilor pentru producatorii de castraveti, rosii si salata in urma crizei din sectorul legumicol este estimat la 180 de milioane de euro, a declarat marti comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos.

  • OTV, corigenta televiziunilor

    Postul TV condus de Dan Diaconescu are cele mai multe greseli de gramatica, potrivit celui mai recent raport al CNA. OTV a avut 90 de greseli de limba romana, Antena 3 - 58, iar postul 10 TV - 44, conform unui monitorizari desfasurate in luna martie.

  • Croitoru, BNR: Absorbtia de fonduri UE este si responsabilitatea bancilor sau a mediului de afaceri

    Absorbtia fondurilor europene nu este doar o misiune a statului, de atragerea banilor europeni sunt responsabile si bancile sau mediul de afaceri, a declarat ieri la un forum economic Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului Bancii Nationale.

  • Boom-ul imobiliar a venit din investitii straine, asocierea cu creditarea este fortata-director BNR

    Directorul adjunct in cadrul directiei Politica Monetara din BNR, Dorina Antohi, a declarat marti ca asocierea creditarii cu boom-ul din sectorul imobiliar este cel putin fortata, boom-ul din acest sector venind din investitii straine.

  • Firmele mici vor aplica un sistem simplificat de contabilitate in 2011

    Firmele cu afaceri si active mai mici de 35.000 de euro vor putea opta, incepand cu exercitiul financiar al anului 2011, pentru un sistem simplificat de contabilitate, potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Finantelor Publice.

  • Romania a primit din partea CE recomandarea de a implementa programele agreate

    Comisia Europeana a facut marti recomandari economice statelor membre UE, cu exceptia celor care deruleaza un program de asistenta financiara din partea Uniunii Europene si a FMI, printre care si Romania, acestea primind doar recomandarea de a implementa programele deja agreate.

  • Cum si cat castigi la pensie de la privati

    Cu ajutorul sistemelor private obligatorii si facultative, pensia romanilor poate ajunge la circa 80% din salariu, potrivit datelor CSSPP. Sistemul privat de pensii scartaie, angajatorii nu s-au obisnuit sa vireze contributiile pentru salariati, iar sumele care s-au strans pana acum in conturi sunt firave, asa incat pensiile romanilor vor fi, cel mai probabil, sub nivelul de 80% din salariu.

  • Oltchim isi continua raliul la BVB

    Bursa a avansat ieri cu 1,05%, intr-o piata in care speculatorii au continuat sa vizeze actiunile Oltchim si Rompetrol Rafinare, ambele marcand o noua urcare cu 15%. Ca de obicei, titlurile Fondului Proprietatea au asigurat peste jumatate din lichiditatea de 51,7 milioane de lei. Actiunile Oltchim, Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services (PTR) au urcat puternic inca de la deschidere

  • Taxa pentru autostrazi - 5 euro/100 km, din 2013

    Odata cu semnarea a inca trei contracte pentru constructia a trei tronsoane ale autostrazii Orastie - Sibiu de pe Coridorul IV, conducerea Ministerului Transporturilor a anuntat ca va impune o taxa pentru soferii care vor circula pe autostrazile de pe Coridorul IV, intre Arad si Constanta. Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a explicat ca impunerea acestei taxe este o conditie din partea Comisiei Europene. Compania Nationala de Autostrazi a anuntat ca suma de care se discuta este de 5 euro pe 100 km.

  • Profetul crizei: Bancherilor trebuie sa le dai bonusuri ca sa nu distruga banca

    Un bancher ajuns la o clinica de tratament din New York, unde a facut o serie de dezvaluiri care ne duc cu mintea la originile crizei din 2008, cand lumea arata cu degetul inspre lacomia bancherilor, ce a dus la aparitia dezastrului financiar care a culminat cu falimentul Lehman Brothers.

  • Studiu: Londra va fi cel mai vizitat oras din lume in 2011. Parisul va fi pe locul al doilea

    Specialistii estimeaza ca in capitala Marii Britanii vor veni peste 20 de milioane de turisti in 2011. Pe locul al doilea se situeaza Parisul, cu un numar de circa 18 milioane de vizitatori asteptati, iar pe a treia pozitie se afla capitala Thailandei, Bangkok, cu 11, 5 milioane.

  • Asiguratorii ataca piata celulelor stem. Doua asigurari dedicate lansate in numai o saptamana

    Platinum Asigurari-Reasigurari, la initiativa bancii de celule stem Biogenis si in parteneriat cu Asigest Broker de Asigurare, a lansat un produs de asigurare dedicat transplantului de celule stem, avand o limita de despagubire de de 100.000 de euro in Romania pentru un contract de 5 ani si o prima anuala de 120 euro. Pe 1 iunie BCR Asigurari a lansat o polita similara.

  • Ce chilipiruri mai gasesti la executari silite: Cele mai ieftine garsoniere, birouri si hoteluri

    Trei topuri alcatuite impreuna cu portalul Executari.com ne arata ca va puteti cumpara o garsoniera cu 3.000 de euro, o cladire de birouri cu 220.000 de euro si o cabana la munte cu 60.000 de euro

  • Coruptia produce economiei UE un prejudiciu anual de 120 de miliarde de euro

    Coruptia produce economiei UE un prejudiciu anual de 120 de miliarde de euro, ceea ce reprezinta 1% din PIB-ul UE, o suma comparabila cu bugetul anual al Uniunii Europene, arata un comunicat al Comisiei Europene, care a propus un mecanism de monitorizare valabil pentru toate statele UE.

  • Top 10 telefoane cu cele mai ridicate niveluri de radiatii

    Dupa mult relatatul risc de cancer cerebral provocat de telefoane ne-am gandit sa publicam un top al terminalelor care au un nivel de "radiatii" ridicat. In cazul telefoanelor, aceasta valoare este data de SAR (masoara rata cu care energia este absorbita de corp cand este expus frecventelor radio ale unui camp electromagnetic).

  • Topul salariilor minime in tarile UE

    Romania are al doilea cel mai mic salariu minim din Uniunea Europeana, cu 157 euro. Tara noastra este "intrecuta" doar de Bulgaria, care are doar 123 euro salariu minim iar vecinii unguri au 281 de euro, potrivit informatiilor publicate de Eurostat. Cel mai mult castiga cei din Luxemburg, unde salariul minim este de 1.758 euro, urmati de irlandezi - 1.462, olandezi- 1.424, belgieni - 1.415 sIi francezi - 1.365 euro.

  • Cea mai mare banca ruseasca vrea sa preia Volksbank fara divizia din Romania

    Grupul rus Sberbank intentioneaza sa inainteze o oferta de 700-750 milioane euro pentru Volksbank International (VBI), pretul mai mic cu 30% decat cel vizat initial de grupul Volksbank putand fi explicat prin excluderea din tranzactie a diviziei din Romania, conform cotidianului austriac Die Presse.

  • 6 lucruri din Codul Muncii pe care NU le stii despre concediul de odihna

    Anumite dispozitii speciale cu privire la concedii, chiar mai avantajoase pentru salariati pot sa fie stabilite in contractele colective de munca sau in regulamentele interne ale companiilor, atrage atentia Amalia Pop, avocat colaborator la firma de avocatura Schoenherr si Asociatii.

  • Mugur Isarescu: Potrivit Barclays, cursul de echilibru este 4, nu 4,7 lei/euro

    Guvernatorul BNR a combatut ieri aprecierile recente care indicau faptul ca, in luna mai, banca centrala a intervenit pe piata valutara prin vanzarea unui miliard de euro pentru a impiedica deprecierea monedei nationale. Totodata, seful BNR si-a aratat si dezacordul privind plasarea, de catre analistii EIU, a cursului de echilibru in intervalul 4,7-4,8 lei/euro.

  • Compensarea pagubelor inregistrate de legumicultorii europeni va demara in zilele urmatoare

    Compensarea pagubelor inregistrate de legumicultorii europeni va incepe in zilele urmatoare, in functie de cantitatile de legume blocate in tarile afectate de isteria creata de bacteria E.coli, a declarat pentru AGERPRES ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

  • Resursele de energie primara au crescut cu 2,3% in primele patru luni

    Resursele de energie primara au crescut cu 2,3% in primele patru luni din acest an fata de aceeasi perioada din 2010, iar cele de energie electrica s-au majorat cu 9,7%, potrivit datelor transmise miercuri de Institutul National de Statistica (INS). Principalele resurse de energie primara in primele patru luni au totalizat 11.457 mii tone echivalent petrol (tep), in crestere cu 252,6 mii tep fata de perioada similara din 2010.

  • BRD incepe pe 10 iunie plata dividendelor aferente anului 2010

    Astfel, actionarii titulari de conturi curente deschise la BRD - Groupe Societe Generale vor primi dividendele in conturile curente respective. Actionarii care au solicitat anterior plata in conturi deschise la alte banci vor incasa dividendele in conturile indicate, conform optiunii acestora.

  • Oficiile postale din intreaga tara vor fi inchise luni, de Rusalii

    Compania nationala Posta Romana a anuntat miercuri ca luni, 13 iunie, de Sarbatoarea Rusaliilor, oficiile postale din intreaga tara vor fi inchise, dat fiind ca, potrivit Legii nr.202/2008, prima si a doua zi de Rusalii sunt declarate zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza.

  • Un fost premier islandez, judecat pentru prabusirea sectorului bancar al tarii, pledeaza nevinovat

    Fostul premier islandez Geir Haarde a pledat nevinovat in legatura cu prabusirea sectorului bancar al tarii, in urma cu trei ani. "In toata perioada in care am fost in guvernul islandez am facut tot posibilul pentru a lua decizii in cel mai bun interes al tarii", a declarat marti Haarde, in instanta, relateaza DPA. "Tot acest caz a fost dificil pentru mine", a adaugat el.

  • Cum produci din deseuri, comori. Povestea celor trei studenti care cumpara mizerie si fac bani

    Restaurantul Magleby's Fresh din Utah (SUA) este cunoscut printre tinerii de la Brigham Young University (BYU), pentru varietatea felurilor de mancare oferite la micul dejun. In 2009 insa, unul dintre studentii care se ospatau aici a observat altceva, si anume ca resturile de mancare sfarseau in gunoiul localului

  • Cand sarim din racheta Oltchim?

    De la inceputul anului actiunile OLT au crescut de 7,5 ori, atingand noi maxime istorice. Investitorii care au rezistat tentatiei de a marca profiturile pana acum se intreaba care este momentul ideal entru un exit. Acestia ar putea lasa piata sa decida pentru ei, avand posibilitatea sa vanda din detineri la semnalul intersectiei mediilor mobile scurte .

  • Productia industriala a crescut cu 6,3% in aprilie fata de aceeasi luna din 2010

    Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 6,3% in aprilie comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, potrivit datelor transmise miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

  • Partidul lui Dan Diaconescu, din nou pe faras

    Tribunalul Bucuresti a respins cerea de inregistrare a Partidul Poporului - Dan Diaconescu. Este pentru a doua oara cand instantele resping infiintarea partidului condus de patronul OTV.

  • Criza continua la companiile de leasing si celelalte institutii de credit nebancare: 12.000 de clienti pierduti in patru luni

    Institutiile financiare nebancare (IFN) din registrul special aveau la sfarsitul lunii aprilie putin peste 100.000 de clienti persoane fizice si companii, cu circa 12.000 mai putini decat in decembrie, arata datele BNR. In registrul special de la BNR figureaza IFN-urile care au un sold minim al creditelor de 25 mil.

  • Cum arata viitorul smartphone-urilor?

    Au trecut 4 ani de cand Apple a scos la vanzare primul iPhone, la sfarsitul lunii iunie 2007. Acela a fost un punct de cotitura in industria telefoanelor mobile. De atunci, smartphone-urile au evoluat de la un lux costisitor la un gadget comun. Aplicatiile care inainte ni se pareau de domeniul fantasticului sunt acum realitati de zi cu zi.

  • Economia Romaniei a crescut in T1 2011 cu 0,7% fata de T4 2010 si cu 0,3% fata de T1 2010-Eurostat

    Produsul intern brut (PIB) al Romaniei a crescut in primul trimestru din acest an cu 0,3% fata de aceeasi perioada din 2010, in date ajustate sezonier, in timp ce fata de ultimul trimestru al anului trecut, avansul a fost de 0,7%, a anuntat miercuri Eurostat.

  • Moody's nu intentioneaza sa schimbe ratingul Romaniei in urmatoarele 12-18 luni

    Moody's nu intentioneaza sa schimbe ratingul Romaniei in urmatoarele 12-18 luni, aceasta fiind in prezent o tara stabila, a declarat miercuri general manager Moody's Central Europe, Peter Vins. "Pentru Romania, ratingul este stabil, astfel ca in urmatoarele 12-18 luni nu intentionam sa schimbam ratingul. Pentru moment avem o imagine stabila pentru Romania", a precizat Vins.

  • Banca Mondiala a imbunatatit usor prognoza economica pentru Romania in acest an, dar a scazut-o pentru 2012

    Banca Mondiala (BM) a imbunatatit usor estimarea privind cresterea economica a Romaniei pentru acest an, la 1,6%, dar a revizuit in scadere prognoza pentru anul urmator, la 3,7%, potrivit raportului Perspective Economice Globale. Institutia financiara internationala anticipa in aprilie o crestere a economiei Romaniei cu 1,5% in 2011 si cu 4,4% in 2012.

  • Strainii renunta la plasamentele pe leu

    Leul a pierdut ieri teren vizibil in fata euro, pe fondul cumpararilor de valuta din partea jucatorilor straini care si-au inchis pozitiile pe piata locala, chiar in timp ce monedele de pe pietele vecine au inregistrat aprecieri usoare.

  • Colaps economic in Europa: O tara se va vinde pe mai nimic Rusiei

    Cum poate politica iresponsabila a statului sa arunce in aer o economie europeana si sa o puna in situatia de a fi vanduta pe nimic unui vecin puternic? Raspunsul e la doar 670 km de granita de nord est a Romaniei in fosta republica sovietica Belarus, unde dupa inflatia galopanta Si deprecierea accelerata a monedei, sta la panda Rusia.

  • Paunescu (BNR): Detinerea de actiuni de catre banci la firme nu poate depasi patru ani

    BNR nu este de acord cu solicitarea ARB de majorare a perioadei de detinere de actiuni de catre banci la unele firme de la trei plus un an, la cinci plus doi ani, pentru ca ar deveni o detinere perpetua si in plus termenul este preluat din practica internationala, a declarat Alexandru Paunescu.

  • Cine e de vina ca hackerii ti-au furat banii din cont?

    Un judecator din Maine, Statele Unite ale Americii, a hotarat ca banca nu este de vina ca "i-a lasat" pe hackeri sa fure clientului suma de 300.000 de dolari dintr-un cont online, pentru ca, spune judecatorul, clientul trebuia sa-si asigure mai bine credentialele contului.

  • Croitoru, BNR: Suntem o tara mica si depindem de capitalul strain

    Cresterea economica din Romania din urmatorii ani, depinzand de fluxurile straine de capital, va depinde cum vor evolua alte economii si de ce politici vor adopta alte state, sustine Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei.

  • Romania, tara sclavilor bancari - Afla cati romani sunt datori

    Ultimul raport al BNR nu arata deloc cifre imbucuratoare cand vorbim despre restantele pe care romanii le au la banci dar si numarul de credite care au ramas neplatite. Informatiile date de catre banca centrala arata ca tot mai multi debitori se confrunta cu dificultati in a-si plati datoriile la creditori.

  • De ce crede Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, ca imprumuturile in valuta sunt o 'perversiune'

    "Bomba cu ceas" si "perversiune", asa a fost caracterizat in ultimul an creditul in valuta, chiar de catre cei care acorda imprumuturi sau care stabilesc politica monetara. Ultima apreciere ii apartine guvernatorului BNR Mugur Isarescu, seful institutiei care pregateste masuri de limitare a imprumuturilor in valuta.

  • Care este averea financiara a romanilor

    Fiecare roman are in medie o avere financiara - calculata ca diferenta intre plasamentele financiare si datoriile la banci - de 1.182 de euro, fiind astfel la coada clasamentului intre tarile din regiune, arata un raport al grupului italian UniCredit.