Arhiva » Iulie 2024 » 04 Iulie 2024

Toate stirile publicate in data de 04 Iulie 2024 | 3 de inregistrari

  • Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?

    Integrarea principiilor economiei circulare în afaceri este încă într-un stadiu incipient la nivel global, conform studiului „Circularity Gap 2024” realizat de Deloitte și Circle Economy Foundation, care indică faptul că doar 7,2% din materiile utilizate în producție sunt refolosite. În contextul presiunii crescute a modelului economic liniar asupra resurselor și ecosistemelor naturale, trecerea către economia circulară devine esențială.

  • Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE

    Începând cu 3 iulie 2024, produsele din plastic de unică folosință, cum ar fi sticlele pentru băuturi, pot fi introduse pe piață numai dacă dopurile și capacele acestora rămân atașate de recipiente pe durata utilizării. Această reglementare, impusă de Directiva UE 2019/904 și transpusă în legislația națională prin Ordonanța nr. 6/2021, vizează reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului.

  • Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru

    Hidroelectrica a atribuit contractul pentru retehnologizarea Amenajării Hidroenergetice Vidraru, una dintre cele mai importante investiții în infrastructura energetică din România. Contractul, evaluat inițial la 188,7 milioane euro fără TVA, a fost adjudecat de asocierea formată din Electromontaj, Koncar – Engineering Co. Ltd. for Production and Services și Butan Grup pentru suma de 188,4 milioane euro fără TVA.